SACCSIV – blog ortodox

CONSUMUL DE ARIPIOARE DE PUI DUCE LA PUBERTATEA PRECOCE A FETITELOR?

Posted in copii, hrana, PUBERTATE by saccsiv on ianuarie 11, 2012

Iata ce aflam din articolul Fetitele care mananca multa carne intra mai repede la pubertate:

Fetitele care mananca multa carne in mod frecvent tind sa intre la pubertate mai devreme decat cele care nu o prefera in mod deosebit, arata un studiu recent.
Cercetatorii britanici au comparat dieta a mai bine de 3.000 de fetite, urmarite de la nastere pana dupa varsta de 12 ani. S-a observat ca cele care la 3 ani mancau 8 portii de carne pe saptamana, iar la 7 ani 12 portii aveau toate sansele sa aiba prima menstruatie inainte de 12 ani, relateaza BBC.
In secolul XX, varsta la care fetele intra la pubertate a scazut mult, odata cu un consum mai mare de carne in randul copiilor. Iar explicatia acestui fenomen este aceea ca acest tip de aliment este o buna sursa de zinc si fier, ambele fiind esentiale pentru sarcina.
Chiar daca in studiul de fata nu s-a tinut cont de greutatea voluntarelor, exista teorii conform carora fetele mai „corpolente” tind sa intre la pubertate mai devreme.
Din pacate insa, intrarea la pubertate mai devreme creste si riscul de cancer mamar, fetele fiind expuse unui nivel mare de estrogen.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Din ce in ce mai multe fete ajung la pubertate la 7 ani

Oare asta sa fie explicatia sau intreaga explicatie?

Iata comentariul fratelui ines postat la articolul CE SE INTAMPLA? In intreaga lume, tot mai multe cazuri de pasari si pesti morti in mod inexplicabil …:

Consumul de aripioare de pui – periculos

Nu mancati aripi de pui prea frecvent – in special femeile; poveste adevarata….!

O doamna a avut recent o tumora la nivelul ovarului si s-a dus la operatie pentru extirpare.

Chistul indepartat era plin cu sange de culoare neagra. A crezut ca a scapat de problema dupa operatie dar se insela amarnic.

A avut o recidiva cateva luni mai tarziu. Speriata, a alergat la ginecolog pentru o consultatie.

In timpul consultatiei doctorul i-a pus o intrebare care a uimit-o:

A intrebat-o daca este o consumatoare de aripi de pui. Ea a raspuns ca da mirandu-se ca medicul ii stie obiceiurile alimentare. Adevarul este ca in aceasta lume moderna, puii sunt injectati cu hormoni steroizi care le accelereaza cresterea astfel incat nevoile societatii sa fie indeplinite. Aceste nevoi nu sunt altceva decat nevoile de hrana.

Puii injectati cu steroizi sunt sunt injectati in regiunea gatului sau a aripilor. Astfel ca in aceste locuri se afla cea mai mare concentratie de steroizi (care oricum se va absorbi si in restul organismului – n.t.). Acesti steroizi au efecte ingrozitoare asupra organismului uman deoarece acelereaza cresterea (inclusiv cresterea tumorilor). Ei sunt mult mai periculosi in prezenta hormonilor feminini deoarece duc la formarea de tumori chistice ovariene sau fibroame uterine…si nu numai. Prin urmare sfatuiesc populatia sa-si reduca drastic consumul de aripi de pui din comert (dar si de pui din comert in general).

(Din cate stiu eu acelasi lucru se intampla cu carnea de vaca din comert si cu pestele Pangasius. In plus puii si vita sunt pline si de antibiotice care duc la oboseala cronica si la scaderea sistemului imunitar- n.t.).

Comentariu saccsiv:

   N-am preluat acum un an acest comentariu, caci nu stiam daca e cu totul real. Iata insa si o parte a unui dialog purtat la rubrica de comentarii a articolului FOTO – EXPERIMENT: Cum arata cartofii de la McDonald’s dupa trei ani …

Emilian:

[…] La fel feriti-va sa mancati carne de pui din comert mai ales nu dati deloc aceasta carne de pui fetelor mici, duce la maturitate precoce care e ireversibila.

STOP RFID 666:

emilian

[…] De asemenea la pui, gatul si aripa sunt injectate cu hormoni si sunt un dezastru. Hormonii actioneaza si asupra sexualitatii precoce si asupra maturitatii asa cum ai spus. Exista o profetie a Sfintilor Parinti care spun ca oamenii cu cat vor manca mai mult cu atat vor flamanzi mai abitir. Poate fi legata si de acest aspect al dependentei de gust pe care ,,specialistii” il fabrica in laborator. Baietii au gasit solutia sa mancam cat mai mult, de proasta calitate si sa nu ne saturam niciodata.

Emilian:

stop RFID
Da, asta au vrut sa dam si banii pe care nu-i avem pe mancare, in avans. Eu am doi colegi ce au patit cu fetele lor aceasta (pubertate precoce) urmare a faptului ca le-au dat sa manance carne de pui din comert. Bine ca se mai gaseste peste salbatic. Oricum se mananca prea multa carne, cel putin trei zile pe saptamana nu trebuie sa se manance carne, acum recunosc si studiile medicale aceasta, ceea ce Biserica a spus de foarte multa vreme. Acum vreo doua saptamani am auzit intr-o singura zi de trei persoane depistate cu cancer (colon si pancreas), barbati in jurul varstei de 60 de ani, consumatori de carne si care nu mai fusesera bolnavi de ceva pana atunci.

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 11, 2012 at 2:29 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Cantemir said, on ianuarie 11, 2012 at 3:00 pm

    Fetele care mananca mai mult (INCLUSIV CARNE) sunt implicit mai grase.
    Fetele grase intra mai repede la pubertate, DAR NU PENTRU CA MANANCA CARNE, ci pentru ca sunt GRASE.
    Iar ca sa fie grasa nu trebuie neaparat sa manance mai mult (INCLUSIV CARNE), e suficient sa fie expusa din frageda pruncie la substante artificale din mediu care mimeaza estrogenul (vezi recipientele PET).
    Care dintre voi n-a baut in ultima saptamana apa din recipient din plastic sa ridice mana sus.
    Cum, nimeni?!!!

    Apreciază

    • sol said, on ianuarie 11, 2012 at 6:20 pm

      Cantemir
      Ei, asta-i, se îngraşă fetele din cauza peturilor. 🙂
      Se îngraşă din cauza părinţilor care işi îndoapă copiii încă de mici cu produse gen chipsuri, cu dulciuri in loc de hrană preparată in casă şi cu alte mizerii . Nimeni nu-i vinovat de obezitatea copiilor decât părinţii lor care, crescuţi probabil in lipsuri din copilărie, consideră ca suprem standard de viaţă indoparea copiilor cu hrană precum aceea a purceilor pentru Craciun.

      Apreciază

      • cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 6:37 pm

        Sol, de ce vorbesti cu atata dispret fata de oameni? Comentariile tale sunt pline de ‘indopare’, ‘obezitate’ si ‘purcei de Craciun’ referitor la copii? Sa te ierte bunul Dumnezeu si sa-ti dea intelegere si blandete. Nu toti copiii se ingrasa ci numai cei care sunt sensibili la anumite chimicale. Si daca se ingrasa sa-i tratam de porci?
        Dupa cum condamni parintii precum Inchizitia altadata inteleg ca probabil nu ai copii sau daca ai sunt piele si os. In calitate de parinte recunosc ca avem vina noastra dar insasi existenta acestor produse otravitoare si reclamele irezistibile la ele fac lupta noastra mult mai grea.. Si nici nu avem copiii intotdeauna cu noi ca sa-i putem pazi de tentatie. Vina este a intregii societati de la mic la mare: cei mari (politicienii) pentru ca ingaduie ca asemenea mizerii sa se vanda in magazine si sa faca pofta copiilor iar cei mici (oamenii de rand) pentru ca le cumpara. Iar oameni ca dumneata pentru ca condamna pe toti in loc sa vina cu solutii.

        Apreciază

      • sol said, on ianuarie 11, 2012 at 6:52 pm

        Soluţia este responsabilizarea, domnule, nu vârârea capului in nisip… evident că e vinovată societatea, în primul rând cea dinainte de foiala din decembrie, pentru formarea oamenilor in lipsuri . Dar omul este o fiinţă resposabilă, cu conştiinţă, făcut după chipul si asemănarea lui Dumnezeu. El e capabil să gândească pentru el insuşi. Copiii sunt oglinda noastră, a părinţilor, e normal ca un copil să fie mai slab, căci e în creştere, când e gras nu e în regulă, iar societatea eludează perfid acest adevăr. Sunt părinţi, am văzut destui, care-şi cresc copiii in spiritul vremurilor pentru că aşa e moda, ca aşa fac şi ceilalţi, manifestând comportament mimetic şi refuzând să gândească cu propriul cap, în primul rând la binele copiilor. Le pasă mai mult de ce spune lumea. Şi aici…. ca în general, nu e vina răului că există, ci a celui ce-l primeşte în interiorul lui. Căci rostul răului e să facă rău.

        Apreciază

      • Cantemir said, on ianuarie 12, 2012 at 1:52 pm

        @sol: Sunteti ignorant. Ati auzit de polietilene tereftalat (PET)? Stiti, de exemplu, ca mimeaza estrogenul? Voi reveni cu un articol pe tema asta.
        Pe curand!

        Apreciază

  3. marian said, on ianuarie 11, 2012 at 3:28 pm

    Mossad, MKO killed Iranian scientist
    The Israeli spy agency, Mossad, and the Mujahedin-e Khalq Organization (MKO) terrorist group are the main perpetrators of the recent terrorist attack against an Iranian scientist, an American blogger quotes an Israeli source as saying.
    American journalist Richard Silverstein said the assassination of Mostafa Ahmadi Roshan, a senior official at Iran’s Natanz nuclear facility, brings to mind the terrorist acts committed against other Iranian scientists in recent years.
    Unknown individuals attached a sticky bomb to Ahmadi Roshan’s car and detonated it on Wednesday.
    Ahmadi Roshan was a Sharif University of Technology chemical engineering graduate and served as marketing deputy of Iran’s Natanz nuclear facility.
    On November 29, 2010, unidentified terrorists slapped adhesive bombs onto the vehicles of Iranian university professors Majid Shahriari and Fereydoun Abbasi and detonated them.
    Professor Shahriari was killed immediately, but Dr. Abbasi, the current director of Iran’s Atomic Energy Organization, and his wife sustained minor injuries and were rushed to a hospital.
    On December 2, 2010, the Iranian Intelligence Ministry announced that the Israeli Mossad, the American CIA, and the British MI6 all played a role in those attacks.
    Professor Masoud Ali-Mohammadi, another scholar at Tehran University, was assassinated by a booby-trapped motorbike in the Iranian capital in January 2010.
    The bombing took place near the professor’s home in northern Tehran.
    Aceasta crima survine la o zi dupa anuntarea executiei de catre Iran a unui spion cia, 28 de ani, persoana cu dubla cetatenie, iraniano-americana.
    Asa cum am anuntat in zilele trecute, azi, din nou se afirma pe internet ca, excluderea dolarului american din tranzactiile iranului cu diverse alte state, partenere, va duce la cresterea probabilitatii atacarii Iranului. Noutatea cea mai surprinzatoare pentru mine a fost aceea ca, Japonia nu mai cumpara petrol iranian in dolari. Am inteles ca Rusia e mare, puternica si foarte apropiata geografic, la fel si India si China, dar Japonia???
    Sa inteleg de aici ca Japonia e prieten doar de suprafata al sua si nu o sluga umila precum foarte multe alte tari?
    „…Iran swiftly countered planed US sanctions against its Central Bank yesterday by announcing that it will no longer accept the US Dollar as payment for its oil shipments to India, Japan and China, and further announced that bilateral trade between itself and Russia will, also, break from the US Dollar …”
    „… former Libyan leader Muammar Gaddafi earned the same fate as Hussein after he, in the months leading up to the US-NATO military attack on his country, called on African and Muslim nations to join together to create a new currency that would rival the US Dollar and Euro and saying that Libya would only sell oil and other resources around the world only for gold dinars…”
    Cineva propunea acum 2 zile sa se recurga la schimburi comerciale intre membrii comunitatii prin utilizarea altor mijlocae de plata decat cele oficiale.
    Exista in istoria sua exemple de state care foloseau in tranzactii alta moneda decat cea oficiala. E inutil sa va spun ca, le-a fost bine DOAR cat li s-a permis, dupa care…
    Se pare ca, in perioada actuala, sua investeste in spitale, de cate 20 paturi(!), in Georgia. Spitalele respective ar fi pt ranitii rezultati din viitorul razboi.

    Apreciază

  4. gerica64 said, on ianuarie 11, 2012 at 3:34 pm

    Eu personal nu mai cred nimic din cea ce spun cercetatori.Astia spun exact ce vor aia care ii plateste.Si stim noi cam cine ii plateste.Ca tot ce mancam si nu este crescut in ograda reprezinta un pericol nu mai este un secret.Eu cred ca fiinta umana suporta anumite modificari si se adapteaza conform cu mediul in care traieste.Dumnezeu cand ne-a creat stia si prin ce vom trece asa ca suntem facuti sa rezistam pana cand va veni El.Luati niste poze din ani 30 si unele de acum si veti vedea diferente de fizionomi la oameni eu am observat ca frumusetea a crescut moralitatea si credinta au scazut.

    Apreciază

  5. mircea said, on ianuarie 11, 2012 at 3:37 pm

    Nu recipientele de plastic sant pr. Cu apa, la temperatura obisnuita, nu reactioneaza. In schimb, daca se tine alcool in ele, e jale.

    Un pui ajunge la 1,8 kg in 3 saptamani in crescatoriile de pui.
    Un pui crecut la curte cu mancare normala ajunge la greutatea asta in 3-4 luni.
    Toata carnea e plina de hormoni si antibiotice, nu doar aripi sau piept sau mai stiu eu ce. Toata.

    Iar carnea care nu are asa ceva, e de 2-3 ori mai scumpa.

    Ce spune Emilian e corect, si deja sant medici care recomanda sa nu se mai manance acest gen de carne. Mai ales copiii.

    Apreciază

  6. gerica64 said, on ianuarie 11, 2012 at 3:58 pm

    Eu am 2 copii baiat si fata desi le spun sa nu manance toate porcariile astea de la fast food ei nu se lasa deloc.Cred ca baga ceva in produse de ii fac dependenti de astfel de hrana.Cu toate asta sunt absolut normali nu sunt grasi.In general romanii mananca masiv carne de pui pentru ca merg pe ideea ca nu ingrasa fiind o carne mai slaba decat cea de porc.Nu am avut probleme pana acum.Mai mult ma deranjeaza faptul ca se baga initium in paine cu binecuvantarea statului criminal.Initiul se elimina foarte greu din corp.Noi suntem cobai Europei datorita crimilnalilor care ne conduc.

    Apreciază

    • cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 4:10 pm

      Stai linistit gerica, asa e in toata lumea nu doar in Europa. Cat despre copiii tai ai mare grija: chiar daca nu se ingrasa (adica efectul nu este vizibil) ei tot se otravesc. Poate ar trebui sa pui piciorul in prag ca sa nu-ti para rau mai tarziu…

      Apreciază

      • marian said, on ianuarie 11, 2012 at 4:42 pm

        E destul daca le spui ca marfa de fast food e exclusiv congelata, poate, cu exceptia salatei si a sosului de maioneza. In rest.. burgeri, aripioare, peste, totul e congelat. Nu spun ca un peste congelat luat din magazin e mereu, obligatoriu, crima impotriva umanitatii, dar, conteaza foarte mult de care peste, prin cate maini a trecut si cum a fost transportat si pastrat. Mai spune-le copiilor tai ca marfa nevanduta, nu se arunca de fiecare data, ci, se spala, se fasoneaza, se face file de peste si se vinde cu un pret mai ieftin.

        Apreciază

    • Codrut said, on ianuarie 11, 2012 at 5:23 pm

      perfect adevarat..

      .se baga ceva in aceast mancare, eu in 2002 am fost in Canada, si mancarea de acolo de la supermarket avea ceva anume in ea; ca desi mancai si te umflai peste cateva ore 3 maxim 4 iti era iar foame,

      si asa ajungeai sa maninci ca o tenie aproape 4 sau 5 mese pe zi, te umflai ca un porc si vesnic it era foame…

      dupa 5 saptamini numai ma incapeau pantalonii…la revenirea in Ro nu am mai avut acea pofta de mancare si vesnica senzatie de foame si greutatea s-a reglat firesc….

      Apreciază

  7. marian said, on ianuarie 11, 2012 at 4:00 pm

    Sa ne gandim ce au aripioarele in plus fata de restul puiului. Au piele cu grasime, care au rol de excelente depozite pentru tot ce e strain de organism, substante anabolizante INJECTATE, evident, tot prin aripi. Chiar daca „tratamentul” injectabil s-ar opri cu 2-3 zile inaintea taierii, tot nu s-ar realiza o purificare a carnii de pasare. Pe de alta parte, toti producatorii preseaza pe cresterea rulajului, ca sa scoata profit si ca sa isi faca datoria fata de oculta mondiala, aceea care le permite sa ramana in post. Cine nu danseaza dupa ritm, e eliminat.

    Apreciază

  8. cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 4:08 pm

    aiurea.. Asta face parte din campania de ‘vegetalizare’ a populatiei (codex alimentarius) potrivit careia am face bine s-o lasam mai usor cu carnea (cea mai importanta sursa de proteine) si sa me bazam dieta pe ierburi si radacini. In felul acesta rezistenta organismuli la boli scade dramatic si putem sa ne infruptam mai copios din produsele gigantilor farmaceutici. Adevarul fie spus carnea o sa dispara in curand…
    Din aceeasi campanie: gripa porcina (pentru porc), gripa aviara (pentru pasare), nivelul alarmat de mercur in carnea de peste, sindromul vacii nebune (pentru vita) s.a.m.d
    Cat despre efectul nociv al carnii toti cei care au postat inainte au dreptate: hormonii cu care este injectata carnea starnesc pubertatea precoce, si nu carnea insasi.

    Apreciază

    • sol said, on ianuarie 11, 2012 at 6:08 pm

      cineva
      Nu ştiu despre ce campanie e vorba în comentariul tău, dar eu n-am mai mâncat carne de doi ani şi mă simt foarte bine. La început m-am temut că voi avea probleme cu greutatea, că voi slăbi brusc şi-mi voi deregla metabolismul, aşa cum am văzut că au păţit mulţi când s-au lăsat de fumat. Şi totuşi nu mi s-a întâmplat nimic rău, consum vegetale, lactate si ouă, soia nu, că nu-mi place, fructe mai mereu ( şi în special mere de la ţărani ), iar sănătatea mi-a rămas de fier, aşa cum am avut-o mereu, plus că sunt mai ordonată şi mai responsabilă cu mesele, fiind atentă să nu slăbesc. Recomand oricui nu e prizonierul lăcomiei să evite carnea şi mai ales pe cea din comerţ, căci e principalul factor de îmbolnăvire a unor organe interne de boli cronice pe măsura înaintării în vârstă. Şi e corect ceea ce spunea cineva mai sus că suntem ceea ce mâncăm, aş adăuga chiar că suntem ceea ce bem, ceea ce gândim…. dar mai ales ceea ce iubim….
      Iar in legătură cu tehnicile de supravieţuire …. aş vrea să spun şi eu câteva cuvinte desprinse din viaţă, nu de prin carţi. Primul pas pe care e normal să-l facă un om sedentar trăitor la oraş este să înveţe să se hrănească cu puţin, să facă multă mişcare, să-şi revigoreze muşchii a căror folosinţă e uitată de mulţi. Coborâţi din maşini şi incepeţi să mergeţi pe jos, oriunde aveţi nevoie, indiferent cât timp aţi pierde, căci e timp câştigat pentru sănătate, lăsaţi maşinile doar pentru concediu sau drumuri lungi. Veţi descoperi treptat că nu e esenţial in viaţă să vă indopaţi, dar e vital să vă mişcaţi. Căci lenea si lăcomia sunt printre cele mai grele păcate, de care veţi da socoteală la timpul potrivit.

      Apreciază

      • cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 6:22 pm

        Va felicit ca va simtiti bine. Totusi carnea a fost lasata de Dumnezeu pentru hrana noastra si mai ales a copiilor in plina crestere. Nu m-am referit in comentariul meu la persoane de varsta a doua si a treia care trebuie sa fie atente la silueta si la bolile cronice ci la copii si mamele insarcinate. Desi sunt total impotriva abuzului si ma straduiesc sa postesc dupa putinta, ceea ce scrieti suna cam new age, ma iertati.

        Ps Lenea si lacomia sunt pacate mari dar nu cele mai grele. Mandria si slava desarta da.

        Apreciază

      • sol said, on ianuarie 11, 2012 at 6:34 pm

        Bine, eram absolut sigură că va interveni cineva ( nu neapărat dvs ) si va arunca cuvintele „magice” new age. Nu ştiu , sincer, a ce vă sună, şi nici nu mă interesează să mă încadrez in clişee de gen, căci nu le-am studiat şi nu îmi permit să mă pronunţ în ceea ce nu ştiu. Spuneţi de mândrie deşartă, eu spun de datorie…. e datoria mea să spun cuvinte ce cred că vor folosi cuiva. Aşa le-am primit şi eu, cum vi le dau. Poate am gândit şi eu la început că cel ce m-a sfătuit să renunţ la carne a făcut-o într-un anumit fel în care mi-a atins orgoliul… dar orgoliul este aliatul răului împotriva omului şi a lui Dumnezeu. Nu e nevoie să-mi daţi dreptate acum sau mâine. E suficient pentru mine că aţi citit şi că poate îmi veţi da dreptate cândva. Eu doar am pus o sămânţă în sufletul dvs , aşa cum altcineva a pus într-al meu. Cum va încolţi şi va evolua se va vedea mai târziu. Sănătate multă vă urez până atunci.

        Apreciază

      • roxie said, on ianuarie 16, 2012 at 6:40 pm

        Problema sunt hormonii care sunt injectati in carne iar nu carnea in sine, sa nu cadem in extrema cealalta. Pt. copii e suficient daca li se da carne de la animale crescute in gospodarii la tara( cu verdeturi si graunte) si in rest tinerea posturilor de peste an si miercurea si vinerea.

        La o ora de cateheza parintele spunea ca initial oamenii au mancat doar fructe si legume; in Geneza scrie ca lui Adam si Evei li s-a spus la inceput ca „Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.” (Facere, cap I) – practic erau vegetarieni. Imediat dupa cadere starea lucrurilor s-a schimbat: „blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale! 18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!”(Facere, Cap III). Cu intrarea pacatului in lume a aparut si moartea si bolile si slabiciunea omeneasca care ne face sa avem nevoie de carne. (In Levitic deja se spune ce fel de animale sunt curate si se pot manca). Si e de inteles ca multe persoane cu o minima sensibiliate au constat ca e o cruzime faptul ca pt. a supravietui noi trebuie sa ucidem animale – il simtim ca pe un act usor barbar si nefiresc dar necesar.

        Intr-adevar au fost unii sfinti care au trait in pustie si s-au hranit numai cu radacini. Practic pe masura ce se sfinteste omul ajunge mai aproape de starea originara in care nu trebuia sa ucida animale pt. hrana, mai ales ca pe multi sfinti si fiarele padurii ii ascultau intocmai cum il ascultau la inceput pe Adam pt. ca nu mai au teama de omul induhovnicit.

        Si eu am fost tentata la un moment dat sa renunt definitiv la carne dar mi-am revenit. Unul dintre motive a fost faptul ca am aflat ca Parintele Arsenie Boca a consumat carne, or in momentul acela mi-a fost clar ca nu o sa fiu eu mai ortodoxa decat el:). Sa fim constienti ca marea majoritate dintre noi suntem muritori de rand si nu am ajuns inca la masura sfintilor pe care i-a ajutat si harul lui Dumnezeu si sa nu bravam pt. ca multi avem inca dinti de lapte. Am o prietena care a renuntat complet la carne pe motiv ca s-a saturat de macelul ce se face inainte de sarbatori, „ca de fapt noi mancam cadavre de animale” etc. desi am incercat sa o lamuresc ca daca ar tine cele 4 posturi mari si miercuri si vineri asta inseamna de jumatate de an si este suficient dar nu am reusit.

        Multi sunt influentati de teoriile new age, yoga etc.. si mai nou de propaganda cu incalzirea globala fiind convinsi in naivitatea lor ca fac un sacrificiu nobil pt. omenire. Dau un link cu o femeie care povesteste cum la prima sarcina s-a hranit lacto-vegetarian si la doar un anisor fetita ei avea deja toti dintii cariati si deficiente nutritionale, iar la urmatoarea sarcina a mancat carne si a doua fetita nu are deloc probleme si nu e singurul material in care fosti vegetarieni argumenteaza ca nu e o dieta echilibrata : http://www.youtube.com/watch?v=Ld0BW0Qyt7k.

        Apreciază

  9. marian said, on ianuarie 11, 2012 at 4:21 pm

    Mai e un aspect, al excitabilitatii marcate la nivelul grupelor de populatie consumatoare de alimente bogate proteine, in glucide, alcaloizi si mai nou, in aminoacizi de provenienta dubioasa, a se vedea energizantele. Red bull te trimite direct pe lumea cealalta daca ai o inima ca a mea, nu mai spun de cola, mountain dew si alte bauturi genocidale. Cine nu stie ca reclama la bomboane, la ciocolata, are adesea un aer de perversiune fatisa. Cine mananca doar radacini samburi si scoarta fiarta, poate ca nu are forta unei locomotive dar, nici cele mai abjecte porniri.

    Apreciază

  10. mircea said, on ianuarie 11, 2012 at 4:24 pm

    Pt cine foloseste coaja de lamaie la prajituri: contine fungicide. (se trateaza cu fungicide ca sa nu se
    strice pe durata transport, depozitare…)

    Apreciază

  11. cezar said, on ianuarie 11, 2012 at 4:33 pm

    daca -s aripioare cu usturoi nu-s mai putin nocive ? -))

    Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 11, 2012 at 5:53 pm

      Daca pasarile au crescut la tara, in ograda, cu cereale (preferabil nemodificate genetic), da. 🙂
      Au dreptate toti cei care au mentionat hormonii de crestere ca principala cauza a maturizarii (fizice) precoce. Evolutionistii vor spune ca a mai evoluat omul… 🙂 🙂 🙂 Iar stiintifico-fantasticii spun ca ciupercile rasar din cauza ploii, nu din cauza miceliului (semintei). Intotdeauna ei confunda cauza cu conditiile si invers. Nu-i de mirare ca aici confunda efectul carnii cu efectul substantelor artificial introduse in carne. Iata ca sun pe pamant populatii care traiesc aproape exclusiv cu produse animaliere (ca asa sunt conditiile de viata din mediul in care traiesc) si nu reclama probleme de menstruatie precoce. Poate ca nu s-au lasat monitorizate… e si asta o posibilitate.
      Ma intreb cu or fi facut stiintifico-fantasticii astia… cu monitorizarea… or fi montat senzori in lenjeria intima? …sau faceau inspectii zilnice?

      Apreciază

  12. gerica64 said, on ianuarie 11, 2012 at 4:36 pm

    Toti ne otravim, alimentele fara otravuri costa.Si noi marea majoritate suntem saraci si vom fi si mai saraci.Organismele vor rezista la uni mai mult la alti mai putin.Cancerele de colon si digestive sunt in floare.Este clar ca vor sa reduca populatia cu orice mijloace.Doctori mananca aceasi carne care o mancam si noi .Ce sa manance copii?Coaja de copaci ca in Coreea?Asta avem asta mancam daca vrem sa traim nu avem alternative mai ales cei din orase.

    Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 11, 2012 at 5:07 pm

      Sa stii ca putini sunt doctori adevarati si sa mai stii ca ei invata dupa manuale sponsorizate de marile firme de medicamente. Unii s-au prins si iti doresc sa discuti cu un medic crestin care intotdeauna o sa-ti prescrie medicamente numai daca intr-adevar ai nevoie. Copii trebuie sa manance mancare gatita cum mancam noi cand eram mici, respectiv fasole, ciorba de legume, linte, orez, ciuperci si carne de doua sau trei ori pe saptamana. Aduceti-va aminte de mancarea bunicilor, de cate ori pe saptamana mancau la tara carne, o data, maximum de doua ori, de regula sambata si duminica (cand taiau cate o zbuatoare), uneori si joia, miercurea si vineri era post, in rest lapte, oua branza, cartofi, fasole, radacini, legume. Cati aveau cancer? Extrem de putini, azi? Cu sutele de mii.Cazurile pe care le-am amintit sunt reale, unei fetite la 8 ani i-a aparut par pubian, sani si ciclu; iar o alta i-au aparut acestea, mai putin ciclu, la varsta de cinci ani. Au fost parintii la Bucuresti si le-a zis ca procesul nu mai poate fi dat inapoi. Bolile nu apar imediat, otravirea e lenta.

      Apreciază

      • emilian said, on ianuarie 11, 2012 at 5:23 pm

        Ideea e sa nu mori imediat, ci sa o mai duci cativa ani in care sa dai, tu sau familia, bani grei industriei farmaceutice dupa care sa mori, lasandu-ti rudele in saracie. Am in vedere tratamentele pentru cancer care nu dau rezultate decat in extrem de putine cazuri, amputeaza corpul la modul criminal si nu vindeca. Ce fel de medicina e aia care taie cate un organ pana nu mai ramane nimic? E un fel de medicina a la Boc, taiem tot ce bolnav, taiem tot ce depaseste bugetul, nu vindecam nimic, nu dezvoltam economia.
        Orice invat are si dezvat, ce ne opreste sa-i invatam pe copii sa bea limonada, ceai sau apa simpla in loc de sucuri, sa manance legume si fructe, peste, copiii sunt cel mai usor invatat, dar trebuie sa-si vada parintii, rudele ca fac asta si sa li se explice totul, ca unui om mare.

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on ianuarie 11, 2012 at 7:34 pm

      gerica64

      Alimentele fara otrava costa pentru ca asa vor ELITELE. Exista un cerc vicios, cei de la oras au mai multi bani dar mancare mai proasta, iar cei de la sat au mai putini bani dar mancare sanatoasa. Pentru asta si fac mancare din ce in ce mai chimizata pentru ca cea naturala costa. Si aici impusca doi iepuri dintr-o data si anume depopularea si imbolnavirea, ceea ce aduce beneficii imense ELITEI. Cei de la oras ar trebui sa-i ajute pe tarani sau cel putin sa-si ajute rudele care sunt la tara. Si in felul acesta ar putea manca o mancare mai buna. Sa sti ca mai exista si mancare buna la oras dar trebuie umblat mai mult. Sunt tarani care nu au cui sa vanda marfa pentru ca nu este din aceea care se face pe calculator. Si oamenii s-au obisnuit cu marfa de la supermarket. In strainatate au reusit atat de bine sa-i indoctrineze incat omul daca are un cires de axemplu in curte se duce fuga la supermarket ca zice ca acolo sunt ,,controlate” mai bine. Exista o prigoana a produselor naturale care cica nu sunt controlate. Dar ce control ii mai trebuie unui produs natural? Sunt pe piata mere naurale pe care nu le cumpara nimeni ca sunt un pic mai patate. Si se duc la market sa cumpere mere ce sunt toate la fel parca sunt trase la xerox. Tot ce e la fel nu e bun deoarece natura nu e standardizata asa cum cred niste fanatici. Standardizarea si uniformizarea este obsesia elitelor si ceea ce nu corespunde mintii lor bolnave este inlaturat. Oamenii nu mai vor sa faca o mancare cu mana lor pentu ca necesita timp. Si ELITELE asta vor ca lumea sa nu mai aiba timp de nimic si sa consume ceea ce le ofera acestia. Si nu intamplator acum firmele cer angajatilor sa faca ore peste program fara numar, ca omul sa nu mai aiba timp nici sa respire d-apai sa mai si gandeasca ce-i de viata sa. Eu cred ca lumea este deja pregatita sa accepte acele circuri ale foamei pe care impuscatu’ dorea sa le faca. Toata mancarea de acum este foarte saraca (atat ca diversitate cat si ca vitamine) in ciuda ..diversitatii” aparente afisate in supermagazine. Aceste supermagazine omoara concurenta si omoara pe cel mic care trebuie sa faca fata unei concurente neloiale. Exista solutii dar omul invatat cu un standard de viata nu vrea sa-l inlature de teama sa nu sufere. Dar tocmai aceasta suferinta te duce la libertate si la sanatate.

      Apreciază

  13. cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 5:17 pm

    @Parintele Timotei si Saccsiv

    In legatura cu arestarea Arhimandrituli Efrem, staretul manastirii Vatoped am gasit comunicatul Patriarhiei Constantinopolui emis in data de 10 ianuarie (prin care Patriarhul Bartolomeu se spala pe maini de orice responsabilitate si datorie morala de a interveni) si l-am tradus. Alatur la sfarsit si link-ul:

    In cadrul unei reuniuni ordinare a Sfantului Sinod al Patriarhiei Constantinopolui a din data de 10 ianuari 2012 sub conducerea Sanctitatii Sale patriarhul ecumenic Bartolomeu a fost discutata, printre altele, problema detentiei preventive a egumenului manastirii Vatoped, arhimandritul Efrem. Iata comunicatul :

    1. Sanctitatea Sa impreuna cu Sfantul Sinod isi exprima tristetea cu privire la situatia creata.
    2. Conform obiceiului dintoteauna de a respecta independenta justitiei, Patriarhatul Ecumenic evita sa se amestece in problemele judiciare in curs, mai ales avand in vedere ca nu cunoaste in detaliu continutul acestui dorsar.
    3. Plecand de la declaratiile facute de una din bisericile ortodoxe surori asupra subiectului sus mentionat, Patriarhia ecumenical aminteste ca, chiar daca Sfantul Munte, teritoriu care ii apartine canonic, este compus din calugari ortodocsi de diferite nationalitati, aceasta nu ii ofera nicidecum un caracter pan-ortodox care sa autorizeze celelalte Biserici autocefale sa intervina in orice fel.

    Emis de Patriarhie in 10 ianuarie 2012

    http://www.orthodoxie.com/2012/01/constantinople-d%C3%A9claration-du-saint-synode-sur-la-d%C3%A9tention-pr%C3%A9ventive-de-lhigoum%C3%A8ne-de-vatop%C3%A9di.html

    Apreciază

  14. emilian said, on ianuarie 11, 2012 at 6:03 pm

    gerica 64
    Si eu am analizat fizionomia oamenilor din trecut, perioada interbelica unde avem mai multe poze. Ce sare in ochi e faptul ca atuncii oamenii erau slabi, la tara nu mai zic, erau numai vana. Taranul roman nu era gras si avea o sanatate de invidiat. Ma mai duc prin muntii Buzaului si am vazut oameni la peste 80 de ani ca stau in varful muntilor, sot si sotie, fara medicamente, unde nu poate ajunge salvarea si daca e vreme rea nici macar o masina de teren nu razbate, oameni care atunci cand pica la pat si au peste 80 de ani stiu clar ca mor. Mie oamenii din ziua de azi mi se par urati, barbatii ca regula sunt grobieni, iar femeile nu mai sunt femei, promovandu-se modelul femeii perverse pe toate caile. S-a umblat si la perceptia esteticului, ceea ce se considera azi ca fiind frumos, urmare a promovarii media, nu are nici o legatura cu frumosul. Intoarcerea la traditie, inclusiv si in ceea ce priveste mancarea zilnica asta cred ca e solutia.

    Apreciază

  15. cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 6:42 pm

    @Sol

    Da, ati pus o samanta in sufletul meu. De mila si compasiune pentru omul care crede ca stie mai bine decat semenul lui si este deci indreptatit sa-i faca observatie cu autoritate. Daca vreti sa semanati alte seminte incercati cu blandete si smerenie.

    Apreciază

    • sol said, on ianuarie 11, 2012 at 8:51 pm

      Păi deocamdată nu se prea vede sămânţa…. că pe dvs vă preocupă mai mult forma, şi nu conţinutul, vă doare mai mult smerenia mea, decât eventualul adevăr din cuvintele mele. Şi atunci orice formă de dialog devine cvasi inutilă şi degenerează. Ca atunci când ati primi un cadou şi pe dvs v-ar revolta hârtia în care e împachetat… şi că funda n-a fost făcută cum trebuie, fără să mai priviţi în interior. Eu nu sunt prea socială, iertare, şi îmi asum „păcatul”….

      Apreciază

  16. mishuleu said, on ianuarie 11, 2012 at 6:54 pm

    Cam cum sta treaba. NERECOMANDAT iubitorilor de animale.

    Apreciază

  17. emilian said, on ianuarie 11, 2012 at 7:32 pm

    pt sol
    Ati facut foarte bine ca ati renuntat la carne, mai ales ca e foarte greu de gasit carnea adevarata, fara hormoni sau alte substante nocive. Se mai gaseste din fericire peste salbatic pe care il recomand tuturor, e bun la orice varsta si e natural. Eu sunt convins ca odata cu inaintarea in viata trebuie sa reducem spre deloc consumul de carne. Pana la 30 de ani daca ai mostenit o zestre buna genetic, poti face chiar excese ca organismul le duce fara probleme, dupa trebuie sa iei seama la ce mananci. Eu mi-am dat sema tarziu cat de important pentru sanatate este postul, pe care trebuie sa-l tina si copiii de la 7 ani. Toate chipsurile si celalalte sunt nocive iar parintii practic isi otravesc copiii. Sa puna mana sa le faca ciorbe, nici o masa fara ciorba, paine mai putina si mai multa mamaliga. Prea am devenit comozi, multi le mancam porcariile lor pentru ca ne e lene sa gatim.

    Apreciază

    • sol said, on ianuarie 11, 2012 at 9:05 pm

      Este foarte adevărat ce aţi scris aici şi mai sus. Postul e un lucru benefic, atât pentru suflet cât şi pentru organism. Iar copiii trebuie învăţaţi de mici că nu vor fi privilegiaţi toata viaţa şi că pot veni vremuri în care vor exista lipsuri mari, cum au mai fost . Din lene sau din prostie mulţi părinţi nu mai gatesc mâncare în casă, cunosc un coleg de serviciu care mănâncă cu soţia la restaurant în fiecare zi şi îi interzice acesteia să gătească pentru că nu-i place să miroasă a mâncare în locuinţă…. Nu-i judec, e alegerea lor, dar de aici au avut o mulţime de alte probleme…. Plus că…a mânca este un act fiziologic de supravieţuire, nu trebuie sa devină obsesie sau descărcare de stress. Căci din astfel de percepţii greşite apar anomalii nutriţionale chiar şi la copii… cum ar fi bulimia sau anorexia, pe lângă obezitate care tinde să devină un fenomen încadrat în „normal”.

      Apreciază

      • emilian said, on ianuarie 11, 2012 at 9:16 pm

        Din pacate sunt multe femei carora nu le place sa gateasca, tocmai pentru ca miros a mancare. As mai adauga a manca este si un act de comuniune si aceasta comuniune nu o poti realiza decat acasa la tine cu cei dragi sau la un prieten sau ruda, nici intr-un caz la restaurant. Mie mi-a spus acum multi ani un ospatar pensionar ca niciodata la restaurant sa nu mananc altceva in afara de o friptura.

        Apreciază

  18. STOP RFID 666 said, on ianuarie 11, 2012 at 7:49 pm

    APROPOS DE MATURIZARE PRECOCE

    http://www.click.ro/news/extern/ghicesti-varste-fetele-FOTO-SOCANT_0_1320468042.html

    Apreciază

  19. cineva said, on ianuarie 11, 2012 at 10:59 pm

    @Ion

    „rasa-aici este extrem de spectaculos pasarile sunt selectionate de niste institutii de cercetare pentru o crestere rapida” Ei aici este tot secretul. Sunt selectate ‘specii’ modificate genetic.

    Apreciază

  20. Cristian2 said, on ianuarie 12, 2012 at 12:41 am

    Doamne, ce ingrozitoare imagini in filmul dat de Mishuleu ! Bietele animale, nu au si ele dreptul la viata ca si noi? Nu grija pentru sanatate ar trebui sa primeze, ci mila pentru animale, creatii tot ale Bunului Dumnezeu.
    Cu moartea si consumul animalelor, vine si imbolnavirea prematura a oamenilor, instinctul razboinic, nevoia de sânge si se scurteaza mult viata omului si se grabeste sfârsitul lui lamentabil.
    Cunoasteti macelari care au avut o moarte frumoasa ?

    Apreciază

  21. Dan Tanasescu said, on ianuarie 12, 2012 at 10:14 am

    Problema principală cu carnea de pui este că păsările sunt injectate cu hormoni de creştere, care nu sunt asimilaţi în întregime de acestea şi intră în organismul uman după consumul cărnii. Aceşti hormoni sunt cei care declanşează dezvoltarea tumorilor. Injectarea se face în special în aripi şi în gâtul păsărilor, acestea fiind deci cele mai periculoase pentru sănătate.

    http://dantanasescu.ro/2011/01/21/aripioarele-de-pui-si-cancerul-ovarian.html

    Apreciază

  22. mircea said, on ianuarie 12, 2012 at 3:29 pm

    Ion,

    da cu ce se hranesc puii din romania? si din lume?

    Ca nu cred ca se foloseste iarba, graunte…?
    Cam suna a manipulare ce spui.
    In occident, exista carne de pui care nu e bio, si care e de 2 ori mai scumpa decat alta.

    Ai uitat sa spui ca puiul e crescut intr-o „casuta” cat o coala A4, si e hranit cu toate chimicalele si tampeniile de pe lume. Nu e nimic natural si normal la un astfel de pui.

    Apreciază

  23. Raluca Irimie said, on ianuarie 13, 2012 at 8:04 am

    Cand ne-am apucat de renovat casa buncii sotului, ne-am apucat si de gradinarit. Sotul, crescut mai mult printre betoane, a strambat din nas, initial. Toti care auzeau ca noi muncim in gradinita de langa, in loc sa lasam locul si sa facem gazon, au inceput cu tot felul de comentarii. Inclusiv socrii ne luau peste picior.
    Vazand cum cresc toate prin gradina, si gustul adevarat de legume, sotul meu a prins asa mare drag de gradina, incat a ajuns sa nu ii mai pese ce spun ceilalti.
    Sutem prea snobi la nivel de natiune si nu numai, si mai bine inghitim ce ni se ofera decat sa profitam de ce avem si sa ne gospodarim cat mai bine.

    Apreciază

  24. […] CONSUMUL DE ARIPIOARE DE PUI DUCE LA PUBERTATEA PRECOCE A FETITELOR? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.