SACCSIV – blog ortodox

UDMR vrea ca Romania sa nu mai fie numita in constitutie stat national. Masonul Prigoana este de acord, caci oricum se vor crea Statele Unite ale Europei …

Posted in Romania by saccsiv on noiembrie 2, 2011

“Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.” Aceasta este prima si cea mai importanta propozitie din Constitutia Romaniei. De-a lungul anilor, radicalii maghiari au folosit santajul politic, jocurile de culise sau presiunile internationale pentru a schimba acest prim articol din legea fundamentala a tarii. Cel mai recent atac a avut loc marti, grupul parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor depunand un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei, prin care se elimina caracterul national al statului roman. Si asta cu toate ca dispozitiile legii fundamentale privind caracterul national nu pot face obiectul revizuirii!

Conform amendamentului depus de grupul UDMR, articolul 1. (1) din Constitutie va fi inlocuit cu “Romania este stat suveran si independent, unitar si indivizibil”, scrie Adevarul.

   Cititi va rog mai multe la:

Tupeu de bozgor: UDMR vrea ca Romania sa nu mai fie numita in constitutie stat national

   Iata si ce aflam din articolul Prigoană este de acord cu eliminarea caracterului naţional al statului:

Deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat miercuri că este de acord cu propunerea UDMR de eliminare din Constituţie a caracterul naţional al statului, arătând că în toate legile fundamentale ale ţărilor care au aderat la UE a fost eliminată „această poveste”.

Acest lucru se întâmplă în toate statele europene. În toate constituţiile ţărilor care au aderat la spaţiul comunitar este eliminată această poveste. Acum intrăm în comunitatea europeană şi vom fi statele europene, aşa cum există Statele Unite al Americii, asta se doreşte de fapt şi caracterul naţional trebuie să dispară, va fi naţionalitate europeană„, a precizat Silviu Prigoană, potrivit Mediafax.
„Ei sunt americani punct şi noi trebuie să fim toţi europeni punct, fără graniţe, fără Kosovo, fără mutat graniţe mai la Braşov sau mai la Oradea”, a mai spus Prigoană, întrebat în legătură cu propunerea UDMR de eliminare a caracterului naţional al statului român.

Cititi va rog si:

STATELE UNITE ALE EUROPEI si unitatea in diversitate din politica romaneasca

 

 

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 2, 2011 at 7:13 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • si eu said, on noiembrie 3, 2011 at 7:46 am

      Totul incepe prin stergerea trecutului.
      Sa nu uitam ca avem lucruri frumoase in trecutul nostru.




      Apreciază

  2. paul said, on noiembrie 2, 2011 at 7:49 pm

    Un exemplu de civilizatie-Cinste lor!
    Japonezii au returnat echivalentul a 78 de milioane de dolari, bani găsiţi în portofelele care s-au recuperat după tsunami
    http://www.ziarelive.ro/stiri/japonezii-au-returnat-echivalentul-a-78-de-milioane-de-dolari-bani-gasiti-in-portofelele-care-s-au-recuperat-dupa-tsunami.html

    Apreciază

  3. Davout said, on noiembrie 2, 2011 at 8:07 pm

    e total inacceptabil. Comparat mai ales cu felul in care au fost tratati de Basescu romanii vlahi.

    Apreciază

  4. nea Anderthal said, on noiembrie 2, 2011 at 8:46 pm

    ..alt razboi in curind?

    Apreciază

  5. in afara subiectului said, on noiembrie 2, 2011 at 9:07 pm

    http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/cu-spatele-la-zid-papandreu-schimba-capii-armatei-243306.html
    poate cineva sa afle care sunt noii capi ai armatei?

    Apreciază

  6. un alex said, on noiembrie 3, 2011 at 1:07 am

    Apreciază

  7. mihai4 said, on noiembrie 3, 2011 at 1:22 am

    Apreciază

  8. mihai4 said, on noiembrie 3, 2011 at 2:08 am

    de la minutul 5 e interesant 😉

    Apreciază

  9. Cosmin S. said, on noiembrie 3, 2011 at 6:05 am

    De fapt jido-urâciunea europeana impunge pechinezul UDMR sa latre ce nu trebuie.
    UDMR = portavocea perfida si mincinoasa a liderilor europeni, ghimpele din coasta statului national unitar România.
    De fapt, cam tot ce misca in jurul nostru este indreptat impotriva noastra. Din Serbia semnale negative, din Ungaria se stie, Bulgaria, Ucraina…..Rusia prin slugile din Moldova….
    Cainii latra, caravana trece…

    Apreciază

  10. emilian said, on noiembrie 3, 2011 at 6:57 am

    In conformitate cu art. 152 din Consttitutie caracterul national al statului nu poate forma obiectul revizuirii. In cadrul actualei constitutii nu s-ar putea revizui constitutia in sensul renuntarii la caracterul de national. Pe de alta parte nu trebuie uitat ca in art. 148 din Constitutie se prevede ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constituitive UE, precum si celelalte reglementari comunitare (acum cinci ani erau 90000 de pagini de legislatiei ue) cu caracter obligatoriu au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne. Prin aceasta prevedere s-a renuntat si la suveranitate. Prevederile din art. 1 ca Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil nu mai au acoperire dupa aderare. Constitutia asa cum a fost modificata in 2003 a fost adopatata prin referendum, deci poporul superinformat a fost dea acord sa renuntam la suveranitate. Chestia asta cu statul national cred ca e folosita pentru a agita sentimentele nationale ale romanilor, au nevoie de lupte, de agitatii. Nici un partid politic nu s-a opus aderarii la UE, desi absolut toti stiau ca se renunta la statul national, suveran si independent, unitar si indivizibil prin aderare. Solutia ar fi iesirea, cu orice risc, din UE, dar nu avem asemenea conducatori.

    Apreciază

  11. adital said, on noiembrie 3, 2011 at 7:53 am

    multe mai vor si astia

    Apreciază

  12. Ioan C. said, on noiembrie 3, 2011 at 8:06 am

    24. SIGURANŢA MÂNTUIRII ( odata mântuit, pentru totdeauna mântuit, cum nepotrivit spun neoprotestanţii)

    “20. Căci dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iarăşi se încurcă în acestea, ei sunt învinşi; li s-au făcut cele de pe urmă mai rele decât cele dintâi. 21. Căci mai bine era pentru ei să nu fi cunoscut calea dreptăţii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, dată lor.” ( II Petru 2: 20- 21);
    “Oricine urăşte pe fratele său este ucigaş de oameni şi ştiţi că orice ucigaş de oameni nu are viaţă veşnică, dăinuitoare în El.” ( I Ioan 3: 15);
    “4. Căci este cu neputinţă pentru cei ce s-au luminat odată şi au gustat darul cel ceresc şi părtaşi s-au făcut Duhului Sfânt, 5. Şi au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu şi puterile veacului viitor, 6. Cu neputinţă este pentru ei, dacă au căzut, să se înnoiască iarăşi spre pocăinţă, fiindcă ei răstignesc loruşi, a doua oară, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L fac de batjocură.” ( Evrei 6: 4- 6);
    “De aceea, cel căruia i se pare că stă neclintit să ia seama să nu cadă.” ( I Corinteni 10; 12);
    Dacă mântuirea mea personală e sigură, atunci de ce trebuie să ne mai mai rugăm „Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău.” ( Matei 6: 13)?

    Actualizat: https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/19/mic-indrumar-biblic-ortodox-ce-putem-raspunde-neoprotestantilor/

    Apreciază

  13. Dumitru said, on noiembrie 3, 2011 at 7:17 pm

    EI , NU SE POATE FRATI CRESTINI SI SURORI ,ORI NE TREZIM CATI MAI MULTI SI SA NE ”UNIM” CA ,IN ISTORIEA NEAMULUI CRESTIN SI SA FACEM O CURETENIE F. SERIOASA IN GRADINA CA ,DE UN SECOL CE-L PUTIN NIMENI NU A MAI FACUT NIMIC,CINEVA TREBUIE SA O FACA CA ,ALTFEL ACEASTA NATIE DE BOZGORI SI CU MASONERIA / CU DREAPTA CREDINTA ???/ ,NE VOR FACE IN CATI/VA ZECI DE ANI LEGUME DE UMPLUT !. MACAR LA COPIII ,COPIILOR NOSTRI SA NE GANDIM ?

    Apreciază

  14. Dumitru said, on noiembrie 3, 2011 at 7:19 pm

    TEPILE LUI ” VLAD” ,DIN MUZEU SI ORICE ARME ISTORICE CARE AU BIRUIT DUSMANII TARII SI CREDINTEI ,TREBUIESC LUSTRUITE ,PE PIELEA LOR .

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 4, 2011 at 11:31 am

      Cine sa lustruiasca TEPILE LUI VLAD ,Crin ,Ponta Base ,sau toti cei care se opun reorganizarii ,prin reducerea judetelor?Se mai vorbeste de reorganizare ?Ungurii santajeaza ,opozitia nu vrea sa-si piarda ,fotoliile de baroni locali ,fac jocul Udmr-ului ,care stiu ce carpe de „romani” conduc tara ,si merg cu obraznicia ,pana la a anula ideea de stat national .Maine ,poimaine , vor propune ca ,in loc de Romania ,tara noastra sa se numeasca UngariaPana la urma in tara asta , numai cu ciomagul trebuie sa faci dreptate ,asa cum au facut-o domnitorii . .

      Apreciază

      • emilian said, on noiembrie 4, 2011 at 12:23 pm

        Vlad Tepes era fiu de Domnitor, cu un curaj nebunesc si foarte dur, crud chiar. Daca am fi avut 10 domnitori ca el acum eram alt neam. Pentru aceste vremuri asa conducatori ne-ar trebui, dar nu mai avem poporul care sa-l urmeze, nu stiu cati ar putea numai sa priveasca pedepsele pe care le aplica. Se spune ca daca dupa o batalie aveai rani numai pe spate te tragea in teapa intrucat ai fugit din fata dusmanului. Numai asa se explica curajul a 7000 de oameni ce au intrat noaptea peste 100000 vrand sa-l ucida pe cuceritorul Constantinopolului. Mai putin crud si mult mai echilibrat Sf Stefan cel Mare a dispus sa i se taie capul comandantului garzii de la Suceava (prim masura luata dupa ocuparea tronului)intrucat la inspectia ordonata din timp s-a prezentat fara pinteni, din aceasta cauza nici un comandant de cetate nu l-a tradat pe domnitor si nu a predat de capul lui o cetate fara acceptul Domnului. Dar aceasta e istorie. Odata cu aderarea la UE am renuntat la tot, numai iesirea din aceasta spurcaciune de uniune ne-ar mai salva ca stat.

        Apreciază

  15. adrian said, on noiembrie 25, 2011 at 10:29 pm

    cine se cred ei ? cum pot sa propuna asa ceva ? m-am saturat de ei…….

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.