SACCSIV – blog ortodox

URIASII. Au existat, scrie si in Biblie despre ei, dar nu sunt rezultatul imperecherii ingerilor cazuti cu oamenii. Si nici urmasii extraterestrilor …

Posted in ENOH, URIASI by saccsiv on Noiembrie 2, 2011

Iata ce putem citi in Sfanta Scriptura:

În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.” (Facerea 6:4)

Deci daca scrie, e clar ca au existat. Ce s-a ales insa de ei?

Că Tu eşti Cel Care ai făcut toate şi toate le stăpâneşti; Doamne, drept eşti, Cel care judeci pe cei care cu semeţie şi cu trufie se poartă. Tu pe cei care mai înainte au făcut strâmbătate, între care şi uriaşi erau, care intru vitejie şi întru îndrăzneală nădăjduiau, i-ai pierdut, aducând peste ei apă nemăsurată.” (III Macabeilor, 2:3-4)

Acolo au fost uriaşii cei vestiţi, înalţi la statură şi iscusiţi în război. Nu pe aceştia i-a ales Dumnezeu, nici calea ştiinţei nu le-a dat; Pierit-au pentru că n-au avut înţelepciune; pierit-au prin nebunia lor.” (Baruh, Cap. 3: 26-28)

   Stim ca de potop au fost salvati doar Noe si ai lui, care nu erau uriasi. Asadar uriasii au disparut in timpul potopului si au fost nimiciti de mandri ce erau.

Totusi, in Sfanta Scriptura mai sunt mentionati cu numele de uriasi si unele populatii de dupa potop.

Şi au împrăştiat printre fiii lui Israel zvonuri rele despre pământul pe care-l cercetaseră, zicând: “Pământul pe care l-am străbătut noi, ca să-l vedem, este un pământ care mănâncă pe cei ce locuiesc în el şi tot poporul, pe care l-am văzut acolo, sunt oameni foarte mari. Acolo am văzut noi şi uriaşi, pe fiii lui Enac, din neamul uriaşilor; şi nouă ni se părea că suntem faţă de ei ca nişte lăcuste şi tot aşa le păream şi noi lor” (Numerii, 13:33-34)

Căci numai Og, regele Vasanului, mai rămăsese din Refaimi. Iată patul lui, pat de fier, şi astăzi este în Rabat-Amon: lung de nouă coţi şi lat de patru coţi, coţi bărbăteşti” (Deuteronom, cap. 3:11)

Un cot avea 45 de centimetri …

Ascultă, Israele, de acum tu vei trece Iordanul, ca să intri şi să cuprinzi popoare mai mari şi mai puternice decât tine şi cetăţi mari cu ziduri până la cer, Precum şi pe poporul cei mare, mult la număr şi înalt la statură, pe fiii lui Enac, de care tu ai auzit spunându-se: Cine se va împotrivi fiilor lui Enac?” (Deuteronom 9:1-2)

“Atunci a ieşit din tabăra Filistenilor un luptător cu numele Goliat, din Gat. Acesta era la statură de şase coţi şi o palmă. Pe cap avea coif de aramă şi era îmbrăcat cu platoşă în solzi; greutatea platoşei lui cântărea cinci mii de sicli de aramă; În picioare avea cizme cu tureci de aramă şi la umăr purta un scut de aramă. Coada suliţei lui era ca sulul de la războaiele de ţesut, iar fierul suliţei era de şase sute sicli de fier, şi înaintea lui mergea purtătorul lui de arme.” (Regi I 17:4-7)

Erau ei oare urmasii uriasilor de dinainte de potop? Desigur ca nu. Erau ei oare asemenea celor ce actualmente sufera de gigantism? Consider ca nu. Ultimii de abia se misca si in general mor tineri, caci sunt bolnavi. Aceia insa erau chiar si soldati deosebit de puternici si iscusiti in lupta. Asa erau ei. Asa i-a facut bunul Dumnezeu, un soi de patagonezi dar mult mai mari. Dar, repet, nu sunt urmasii uriasilor din vechime, caci aceia au disparut la potop.

Cum au aparut insa uriasii de care se vorbeste in Cartea Facerii?

În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime.”

Literatura new age ne „invata” ca un soi de extraterestrii s-au imperecheat cu pamantencele si au rezultat acei super eroi. Uneori ni se spune ca acestia s-au mai micsorat in timp, dar sunt cei ce in vechime stapaneau marile civilizatii si imperii, iar actualmente formeaza grupul celor pe care-i numim ELITE, stapanii din varful varfului piramidei. Adica un soi de teorie asemanatoare cu cea a lui David Icke:

REPTILIENII – o teorie nociva

Teoria este fundamental gresita, deoarece stim ca extraterestrii nu exista:

EXTRATERESTRII sunt DRACI. NEW AGE ii numeste SEFI SECRETI …

Adeptii acestei teorii se bazeaza insa pe … Cartea lui Enoh, care ar specifica faptul ca un soi de ingeri cazuti au intrat la fiicele oamenilor, rezultand acei uriasi. Enoh a fost ridicat la Cer inca in viata fiind si va reveni impreuna cu Ilie in timpul desfasurarii evenimentelor descrise in Apocalipsa. Asta scrie clar in Sfanta Scriptura. Dar “Cartea lui Enoh” este o scriere apocrifa nerecunoscuta de Biserica. Deci nu e bine sa ne bazam pe ea.

Trebuie sa intelegem ca n-au fost doua ture de ingeri cazuti. Ingerii cazuti au fost strict cei din tabara lui lucifer. Si au cazut inainte de facerea omului. Altii n-au mai fost.

Apoi, acei asa zis „ingeri cazuti” din vremea lui Enoh n-au fost un soi de extraterestrii, caci bunul Dumnezeu n-a mai creat si alte lumi pe alte planete.

Si nici despre draci nu poate fi vorba, adica de ingerii cazuti din tabara lui lucifer, din simplul motiv ca ingerii, fie ei si cazuti, nu se pot imperechea. Nu pot procrea.

Totusi, la cine se refera Sfanta Scriptura cand specifica fii lui Dumnezeu si fiicele oamenilor? Iata ce aflam din Facerea, Capitolul 4, 25 – 26:

Adam a cunoscut iarăşi pe Eva, femeia sa, şi ea, zămislind, a născut un fiu şi i-a pus numele Set, pentru că şi-a zis: „Mi-a dat Dumnezeu alt fiu în locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain.

Lui Set de asemenea i s-a născut un fiu şi i-a pus numele Enos. Atunci au început oamenii a chema numele Domnului Dumnezeu.

Consider ca fii lui Dumnezeu au fost acestia care au început a chema numele Domnului Dumnezeu. Iar fiicele oamenilor erau urmasele lui Cain. Poate gresesc in aceasta ultima chestiune si ii rog pe cei cu solide cunostriinte teologice sa-si spuna parerea.

Dar un lucru e sigur: fii lui Dumnezeu n-au fost ingeri cazuti. E chiar si o contradictie in termeni. Pai ori esti fiul lui Dumnezeu, ori esti cazut.

Si n-au fost nici extraterestrii.

Reclame

122 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:13 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • bodea florin said, on Martie 18, 2012 at 8:06 pm

   APOI CUM?
   sa ma ierte bunul Dumnezeu , o fost incest ?
   ca daca o fost asa atunci se schimba multe date ale problemei !!!
   am sa ma documentez la parintele Eftimie
   Doamne ajuta !

   Apreciază

   • Virgil said, on Decembrie 28, 2015 at 7:18 pm

    Buna intrebare! la asta ma gandeam si eu!

    Apreciază

   • Gabi said, on Mai 3, 2016 at 7:46 pm

    A fost acceptat incestul la inceput pentru inmultirea pamantului dupa a fost interzis

    Apreciază

  • GabiM. said, on Martie 18, 2012 at 11:33 pm

   Cred ca sunt un piculet in…intarziere,dar,am gasit un raspuns interesant,cred,care merita sa fie facut cunoscut aici,mai ales ca provine de pe un site ORTODOX! Iata-l: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-biserica/sfanta-scriptura/12073-gigantii-in-biblie.html Sper sa ne fie de folos tuturor!Poate ca nu ar fi rau sa propui din nou aceasta tema,sau poate ca vei relua chiar acest articol,mai ales ca suntem destui,noi,cei in necunostinta de cauza…Doamne ajuta!

   Apreciază

  • X said, on Aprilie 2, 2014 at 8:52 pm

   Set era numit pentru bunatatea lui dumnezeu de catre ceilalti. Fii lui dumnezeu sunt deci fii lui Set, ceilalti fii lui Cain(Apostolul Pavel ii numeste fii diavolului).

   Apreciază

  • scortisoara said, on August 4, 2014 at 10:13 pm

   Daca mai aveti nelamuriri legate de acest subiect as recomanda lectura ” Hronograful lui Gheorghe Chedrinos ” . Cartea este extrem de valoroasa . Veti gasi informatii si despre uriasii din vechime . Doc. e foarte mare si al puteti descarca urmand indicatiile de aici :

   http://www.arhiva-ortodoxa.info/ in folderul 0.upload/carti/pdf/Hronograf. Pentru al downloada daţi click dreapta pe Hronograf.pdf şi Salvaţi link-ul ca…

   ” …. Acest Hronograf sau numărare de ani s-a scris de către caldei pe vremea lui Avraam, la anul 3500 după zidirea lumii. Prin urmare este cea mai veche carte din lume. Din anul 3500 pînă la lisus Hristos sunt 2008 ani, iar de la li sus Hristos pînă la noi sunt 2005 ani, adunaţi fac 4013 ani de circulaţie a HRONOGRAFULUI. Moise a scris primele 5 Cărţi: Facerea, Ieşirea, Levitic, Numeri şi Deuteronom la anul 4108 după zidirea lumii. Lumea s-a folosit 4108 numai de Sfînta Tradiţie, din gură în gură. Vechiul Trstament esre scris de 3405 ani. Din anul 4108 pînă în 2005 sunt 3405 ani…… „

   Apreciază

 2. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:16 pm

  fiii lui Dumnezeu erau descendentii din Adam, Set, iar fiii/ fiicele oamenilor erau considerati descendentii lui Cain, carui Dumnezeu ii puse semn pe frunte, de aceea, prin neascultate fiii din Set, cponsiderati ai Domnului, pentru evlavia si nepatarea lor, printr-o alta neascultate s-au impreunat cu fiicele din descendenta lui Cain, si rezultatul sunt acei uriasi, nefilimi.

  Apreciază

 3. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:18 pm

  fiii lui Dumnezeu erau descendentii din Adam, Set, iar fiii/ fiicele oamenilor erau considerati descendentii lui Cain, caruia Dumnezeu ii puse semn pe frunte, de aceea, prin neascultate fiii din Set, considerati ai Domnului, pentru evlavia si nepatarea lor, printr-o alta neascultate s-au impreunat cu fiicele din descendenta lui Cain, si rezultatul sunt acei uriasi, nefilimi.

  Apreciază

 4. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:29 pm

  se considera Cain a fi fiul necuratului, si de aceea li se spune descendentilor sai asa.
  Eva, in Gradina Edenului a „muscat” din pomul Cunoasterii avind o relatie sexuala cu necuratul si apoi cu Adam, nascind gemeni cu tati diferiti, se intimpla si astazi, au fost cazuri cind o britanica a nascut gemeni avind in mai putin de 48 de ore cintact si cu amantul si cu sotul.
  Chiar parintele Cleopa spunea ca Eva si Adam avu avut 52 de perechi de gemeni, ei casatorindu-se intre ei, asa se inmultea lumea pe atunci, pina la Noe.
  De accea Cain minte si il ucide pe Abel, caci este fiul minciunii si primul criminal, asemeni tatalui sau.
  Daca observati in Biblie, spune ca Eva nascu:

  1.După aceea a cunoscut Adam pe Eva, femeia sa, şi ea, zămislind, a născut pe Cain şi a zis: „Am dobândit om de la Dumnezeu”.
  2. Apoi a mai născut pe Abel, fratele lui Cain. Abel a fost păstor de oi, iar Cain lucrător de pământ.

  nu zice, ca dupa alta vreme, iar intra la ea Adam si ea nascu din nou, ci apoi a mai nascut pe Abel, cred ca erau gemeni

  si mai zice ca a dobindit om de la Dumnezeu, nu de la Domnul Dumnezeu, deci probabil de la ingerul de lumina care a sedus-o in gradina Edenului

  sau poate gresesc! nu stiu.

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:35 pm

   plumoada

   Am scris degeaba … Cum puteti debita asa nerozii? Adica dracul a facut sex cu Eva. Incredibil. In primul rand e o ticalosie sa crezi asa ceva. In al doilea rand tu si cei ca tine nu vreti sub nici o forma sa pricepeti ca ingerii, fie ei si cazuti, nu pot procrea.

   Apreciază

   • Ioan Pelasgul said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:37 pm

    Intr-o carte legata de Talmud(deci ceea ce am citit este posibil sa fie o minciuna sau un fals) aparuta la editura lui Tesu Solomovici scria ca „Demonii se pot reproduce”

    Apreciază

   • Ioan Pelasgul said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:41 pm

    Cand zic fals…ma refer la faptul ca ar putea sa fie o interpretare gresita a evreilor(cum sunt multe altele).

    Apreciază

   • alt Constantin said, on Noiembrie 3, 2011 at 8:22 am

    @kery
    Adam si Eva au avut si fiice: „Zilele pe care le-a trăit Adam după naşterea lui Set au fost şapte sute de ani şi i s-au născut fii şi fiice.” (Facerea 5,4) Deci s-au cunoscut fratii intre ei si asa au mai aparut oameni.

    Apreciază

   • Toma said, on Noiembrie 3, 2011 at 10:04 am

    @ alt Constantin
    Multumesc pentru raspuns. Chiar nu stiam aceste lucruri. Multumesc!

    Apreciază

   • pcd said, on Noiembrie 3, 2011 at 10:37 am

    m-am jurat ca nu mai postez pe aici, dar cand vad atata ratacire….. mai! Sfintele Scripturi nu se talcuiesc dupa mintea voastra, ca ajungeti in iad, va rataciti. deci iata cum este: Eva nastea fii, dar scriptura nu spune de fete, pt ca nici Moise nici ceilalti nu socoteau decat numarul barbatilor, femeile erau fara valoare. de aceea intelegeti ca atunci cand se nastea un fiu, i se nastea si o femeie, adica viitoarea lui sotie. in acest fel a ingaduit Domnul Dumnezeu sa se inmulteasca neamul omenesc, dar dupa aceea nu a mai ingaduit aceasta, fiind un mare pacat(incest). plumoada ratacit-o, pocaieste-te de ratacirea ta! cum spui tu ca s-a impreunat Eva cu necuratul??? eretico, du-te si spovedeste-te, apuca-te de gatit lasa Scripturile ratacit-o. in ce priveste uriasii, ei bine i-ati identificat cine erau. acum aveti o problema cu ‘fii lui dumnezeu’. dar vedeti cum va rataciti? ‘consider ca’, ‘cred ca’. mai! Scriptura o interpreteaza cum vor doar ereticii protestanti. saccsiv nu esti la prima ‘isprava’ de genul asta, ai grija. fii lui Dumnezeu sunt urmasii lui Set. Set ajunsese atat de bland si de bun incat semenii lui il numeau dumnezeu. acum ati inteles? fii diavolului de care vorbeste si Apostolul erau fii lui Cain…. asa ca acum ati inteles.

    Apreciază

   • saccsiv said, on Noiembrie 3, 2011 at 11:00 am

    pcd

    Fudulule, esti cu nervii. De aceea eu nu ti-am mai permis sa postezi, nu tu ai renuntat.

    Scrii de parca ai dureri atroce de masea.

    Si ce ispava ti s-a nazarit ca am facut? Si cand zici tu ca am mai facut si alta?

    Apreciază

   • danutza said, on Noiembrie 3, 2011 at 8:57 pm

    pcd: ce bine ar fi daca ai mai invata niste gramatica.am putea sa incercam sa intelegem oarecum cam ce idei ai!
    ex: ratacito, nu ratacit-o!!!!

    Apreciază

   • Maria said, on Noiembrie 4, 2011 at 12:07 pm

    Lui Kery :Asa era atunci ,altfel nu s-ar fi inmultit lumea .Si Lot s-a culcat cu fiicele lui ,dupa ce a iesit din Sodoma si Gomora ,cele doua cetati pieddute ,dupa ce femeia lui ,sa prefacut in stana de piatra ,uitandu-se inapoi spre cele doua cetati care se mistuiau in foc ,ca urmare a pedepsei Domnului,pt desfrau.Asa a randuit Dumnezeu atunci ,pt a inmulti lumea .

    Apreciază

  • EU said, on Noiembrie 5, 2011 at 9:57 pm

   Cred ca mintea ti-a zburat cam departe de data asta.

   Apreciază

  • Roxie said, on Martie 17, 2012 at 1:12 pm

   plumonada, la o cateheza preotul a spus ca DUPA cadere Dumnezeu a facut ‘haina de piele’ lui Adam si Evei. Adica se refera ca le-a faurit trup material, biologic caci pana atunci era doar sufletul, deci sarpele nu avea cum sa intretina relatii sexuale cu Eva deoarece inainte de pacat si ea era doar suflet, notiunea de sex nici nu exista. Ori relatia trupeasca am citi pe undeva ca a fost lasata de Dumnezeu pt. a permite impacarea intre barbat si femeie care dupa cadere se acuzau neincetat unul pe celalalt pt. pierderea Raiului. Ca oamenii prin pacate au pervertit-o si pe asta e alta poveste.

   Apreciat de 1 persoană

   • Adrian.I said, on Martie 17, 2012 at 3:34 pm

    @Roxie.
    Nu era doar suflet, era un trup spiritualizat,nematerial in comparatie cu acesta.

    Apreciat de 1 persoană

   • roxie said, on Aprilie 2, 2012 at 6:58 pm

    Da, ‘trup spiritualizat’ a spus si parintele cand a explicat. Multumesc de corectare.

    Apreciat de 1 persoană

 5. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:42 pm

  Oricum, ceva rau s-a intimplat in Gradina Edenului, de le-a pecetlui soarta, nu?
  ok, nu pot procrea, recunosc ca nu m-am gindit la asta, dar vrei s aspui ca au mincat din mar, pur si simplu si asta a fost tot?
  ceva mult mai rau tr sa se fi intimplat, de s-au rusinat, de li s-au deschis ochii, ce anume?
  si de ce Bunul Dumnezeu ii inmulteste tocmai durerile facerii?
  ceva mult mai rau trebuie sa fi fost,
  sa zicem ca Eva nu a procreat cu uriciunea, dar sex au facut?

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:54 pm

   plumoada

   Sper ca nu scrii la misto. N-au facut sex. Iar Adam si Eva n-au muscat dintr-un simplu mar.

   Apreciază

   • plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:24 pm

    au facut neascultare, dar acel „mar” nu se traduce prin pofta trupeasca, explica-mi, poate stau eu in necunoastere, si chiar vreau sa stiu
    unii zic ca era vita de vie…?!

    Apreciază

   • plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:40 pm

    Adam si Eva n-au muscat dintr-un simplu mar.

    vrei sa spui ca tr s-o citim literal?
    explica-mi

    Apreciază

  • Roxie said, on Noiembrie 2, 2011 at 10:21 pm

   Din cate stiu nu zic e nicaieri ca au muscat dintr-un mar propriu-zis ci din FRUCTUL OPRIT! Ala poa’ sa fie si o para sau orice altceva; e mar ca sa priceapa de la vladica la opince. Apoi e fruct pt ca fructele sunt delicatese cand vorbim de hrana naturala care era in Eden. Parintele meu duhovnic spunea ca oamenii au inceput sa manance din ‘iarba de pe jos’ si sa o prelucreze doar dupa cadere – e vorba de grau de ex: care are boabele mici si marunte, trebuie secerat, greu de adunat, cules, macinat etc. etc. … pe cand fructele de regula le gasesti gata facute si coapte in pom.

   Apreciat de 1 persoană

 6. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:43 pm

  Dumnezeu la creat pe om dupa chipul si asemanarea Lui.

  ‘A mai fost o bătălie la Gat. Acolo a fost un om de statură înaltă, care avea şase degete la fiecare mână şi la fiecare picior, douăzeci şi patru de toate, şi care se trăgea şi el din Rafa.”
  Eu o sa ma interesez in toata lumea la cei care cunost limbile vechi in care s-au scris cele ce s-au scris , sa imi dau si eu seama de ce apar uriasi cu 24 de degete, inamici ai omului.

  Apreciază

 7. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:58 pm

  pentru ca in Facerea, este si prima mentionare a Domnului nostru Iisus Cristos, atunci cind zice

  14. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: „Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!

  15. Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul” – prima mentionare a Mantuitorului, Fecioarei Maria,- noua Eva prin ascultare si patima Rastignirii

  Apreciat de 1 persoană

 8. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 2:59 pm

  Subiectele incerte avem obligatia sa le lamurim, constructiv, toti, pentru ca ne privesc pe toti. Le discutam decent si e ca o lectie pentru noi. Eu consider ca daca au fost introduse in Biblie cuvinte sau propozitii ce nu au ce cauta acolo, atunci trebuie eliminate. Sa incercam sa le identificam. Fara ranchiuna si acuzatii, caci, la urma urmei doar punem pe masa ce s-a strans si daca ceva nu se potriveste in mozaic inseamna ca oarecum nu e in regula.

  Apreciat de 1 persoană

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:57 pm

   codin

   Nu exista in Sfanta Scriptura propozitii ce trebuie eliminate.

   Apreciază

   • codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:27 pm

    Atunci inseamna ca toate sunt adevarate. Inclusiv uriasi cu 24 de degete.Inseamna ca si descendentii Lui Set, si Set insusi, aveau anomalii din astea. Pai noi de la Adam avem toti cate 20 de degete, nu ne-am transformat si nici nu am crescut.. Si de atunci tot „cadem” dar 6 degete la maini nu ne cresc.

    Apreciază

   • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:05 pm

    codin

    Ai un fix cu sase degete.

    Apreciază

 9. TheSpiritOfCaptain said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:00 pm

  PArintele Cleopa spunea ca sunt rezultatul imperecherii fiilor lui Cain cu cei ai lui Set,au fost avertizati sa nu se imperecheze,dar ei vazand ca sunt frumoase femeile lui Cain,cei ai lui Set, fii lui Dunezeu s-au dus la ele….tot prin femeie s-a realizat nelegiuirea,prin ispita de femeie……si slabiciune barbateasca !
  Acestia urmareau pe oamenii normali,prin paduri,si-i mancau de vii,padurile le venea pana la genunchi,atat reprezenta un copac pe langa inaltimea lor !
  Atunci a fost inventata prima sabie,atunci a fost descoperta branza,si multe alte inventii care au revolutionat omenirea

  Apreciază

 10. Valentin said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:01 pm

  Saccsiv, ce parere ai de Cartea lui Enoh? Acolo se explica multe…Stiu ca este necanonica, dar nu trebuie dispretuita…De altfel Enoh este mentionat si in Noul Testament. Eu cred ca merita citita, macar pentru o parere…

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:59 pm

   Valentin

   Eu cred ca nu merita citita.

   Apreciază

  • colaps said, on Noiembrie 3, 2011 at 9:40 am

   Să nu credem tot ce auzim, să nu credem tot ce vedem.

   În aceeaşi ordine de idei spunea odată Sfântul Amfilohie:

   „Ţi se cuvine a şti mai ales şi aceasta. Nu fiecare carte care a primit numire vrednică de cinstire a Scripturii este adevărată, fiindcă sunt uneori cărţi cu nume mincinoase, iar altele de mijloc sau mai aproape, cum ar zice cineva, de cuvintele adevărului.
   Iar altele sunt falsificate şi greşite, precum de pildă şi monedele cele fals bătute şi falsificate, deşi au inscripţia împăratului, dar după materie sunt netrebnice, falsificate.”

   Aşa că să avem mare grijă. Ce e necanonic e necanonic pentru un motiv bine întemeiat !

   Apreciază

 11. mircea said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:18 pm

  Din „Infruntarea jidovilor” – de călugărul Neofit Cavsocalviţiu, fost popă jidovesc – rabin – până la vârsta de 38 de ani, când s-a creştinat.

  „…Cum zice David: la Psalm 11 Stih 1. „Că s-au împuţinat adevărurile de la fiii oamenilor “.
  Căci ereticii să numesc fiii oamenilor, şi s-au împuţinat de la Hristos care zice: „Eu sunt calea şi adevărul.
  Şi de vrei mărturie cum că ereticii se numesc Fiii oamenilor, mai întâi caută la Geneza Cap. 20 Stih 6 şi vei afla scrise cuvintele acestea: „Şi au văzut Fiii lui Dumnezeu, pe fetele oamenilor că sunt frumoase, şi le-au luat loru-şi muieri”. Aceste cuvinte aşa se înţeleg: că oamenii cei care s-au tras din Sith, au fost cu fapte bune, şi pentru aceea îi numeşte Scriptura Fiii lui Dumnezeu. Iar fetele, că s-au tras de la Cain, cu fapte rele, le numeşte pe dânsele fetele oamenilor, şi până la o vreme s-au păzit neamul lui Sith, a nu se împreuna cu neamul lui Cain, iar de la o vreme au văzut Fiii lui Dumnezeu, cei cu fapte bune, care s-au tras din Sith, pe fetele oamenilor, ale lui Cain, că sunt frumoase, şi au început a se împreuna cu dânsele, şi s-au născut lor uriaşi, oameni mari, şi urâţi, cu fapte rele, până ce au venit şi potopul.
  Arătat este cum că oamenii cei care sunt cu fapte bune, se numesc Fiii lui Dumnezeu, iar cei cu fapte rele sunt Fiii oamenilor.
  Acum noi pravoslavnicii că am primit pe Hristos, şi credem fără de nici un eres, ne-au dat Hristos putere, ca Fiii lui Dumnezeu să ne
  facem, Ioan Cap. 30 Stih 12. La fel mulţi sunt din pravoslavnici făcători de pace, aceia Fii lui Dumnezeu se vor chema, Matei Cap. 5 Stih 9. „

  Apreciază

 12. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:26 pm

  vezi ca si Cain a avut un fiu Enoch

  Apreciază

 13. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:27 pm

  Termenul de „Fiii lui Dmnezeu” apare inainte cu mult de rascumpararea prin jertfa Mantuitorului.

  Apreciază

 14. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:33 pm

  pt kery
  NU se culcau cu Eva,
  Adam si Eva au avut 52 de perechi de gemeni
  si gemenii se imperecheau intre ei, asa a fost pina la Noe

  Apreciază

 15. ovidiu said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:36 pm

  Poate cineva sa-mi explice si mie care este rationamentul pe care se bazeaza cand afirma ca n-ar exista alte fiinte intr-un spatiu care prin definitie este infinit?Ce anume elimina posibilitatea ca odata ce pe un obiect din acest spatiu exista viata (Pamantul),nu exista posibilitatea ca si pe alte obiecte in acest infinit sa se repete?

  Apreciază

  • ovidiu said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:43 pm

   Nu vreau sa se inteleaga gresi c-as fi un sustinator al ideii existentei lor,dar nici nu vad ce ar putea elimina posibilitatea ca ei sa existe.

   Apreciază

   • Samir Mihail Vancica said, on Noiembrie 2, 2011 at 6:21 pm

    nu cred ca esti un cercetator stiintific…

    mergi de la prezumtia ca spatiul este infinit !
    1. stiinta nu s-a pronuntat. Exista o limita precisa a spatiului observabil.
    2. Sfanta Scriptura, scrisa de oameni sub influenta Duhului Sfant, vorbeste de cosmos. Cosmos in greaca inseamna podoaba. De asemea primul verset spune : „Intru inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul” – fixeaza pamantul in mijlocul cerului, cer pe care il impodobeste in ziua a patra cu stele si luminatori. O atenta lectura a Apocalipsei intareste aceasta imagine: toate stelele vor cadea pe pamant, cerul si pamantul vor fi lepadate si in final Sfantul Apostol ne marturiseste ca a vazut „un nou cer si un nou pamant” si ca nevoie de stele si luminatori nu va mai fi.

    „Adevarul” produs de stiinta isi are temelia in prejudecatile oamenilor nascute din „cerecatarea extraordinara” (cercetarea survenita in timpul unei crize in interiorul cercetarii normale) si cel mai important aceste prejudecati sunt modelate de o doctrina filosofica asumata. Iluminismul (de altfel comparat si cu revelatia din Ap 20:7) a delimitat pana astazi marile discipline de „conceptul” lui Dumnezeu. De Dumnezeu nu se vorbeste nici in stiinta, nici in filosofie decat ca si metafora, figura de stil. E complicat! Ne lasam prea usor convinsi de aperentele acestui „adevar” stiintific. Cu el nu vom supravietui, nu vom fi mai buni si cel mai important, nu vom mosteni viata vesnica. Cu el murim cu siguranta! Dar e foarte bine ca si crestin sa ai cunostine temeinice de filosofie si stiinta(cel putin cea popularizata) dar cel mai bine e sa ai o privire istorica aspra dezvoltarii acestor doctrine. Sfintii Parinti erau foarte cultivatii in stiinta si filosofia veacului lor pentru a putea marturisii cu argumente paganilor Cuvantul lui Dumnezeu!

    Cauta Calea spre Adevarul datator de Viaţă! Dumnezeu să te ajute!

    Apreciază

  • danutza said, on Noiembrie 3, 2011 at 9:08 pm

   1. spatiul nueste infinit. asta vroiau comunistii sa credem. apoi e ilogic sa crezi ca e infinit. daca ar fi, stelele ar fi demult stinse, pt ca sunt materie finita.mai sunt si alte argumente contra ideii.
   2. in Biblie scrie clar ca Dumnezeu a facut Pamantul , plantele si animalele si apoi omul. nu se spune ca a pus Dumnezeu oamenii pe fiecare planeta, ci a facut luminatori pe cer. pe Pamant s-a intrupat Dumnezeu in om, nu pe alte planete.
   3. sfintii afirma ca salasul diavolilor este vazduhul ( vezi extraterestrii si ozn-urile)
   citeste cartile par Serafim Rose si ale prof Ioan Vladuca

   Apreciază

 16. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:44 pm

  Bunul Dumnezeu ,care ne-a spus Adevarul in scripturi, ne-ar fi spus daca ar mai fi zidit si alte fiinte, in afara de cele vazute si nevazute.
  pe planetele pe care le puteam vedea chiar si cu telescopul ,nu exista viata, atmosfera nu e, de-aia se spune ca pamantul e centrul Universului, ca el are viata.
  iar extraterestrii lu peste prajit sunt draci!

  Apreciază

  • ovidiu said, on Noiembrie 2, 2011 at 3:53 pm

   Scuza-ma,Plumoada sa presupunem ca noi traim acum in anul 1355 si la presupunerea mea cum ca peste ceea ce vedem noi cu luneta peste mare s-ar putea sa dam si peste alte pamanturi foarte departe,dumneata vi si-mi spui (am sa-mi permit sa schimb foarte putin cele spuse de tine mai sus si sa le adaptez scenariului meu:-Bunul Dumnezeu ,care ne-a spus Adevarul in scripturi, ne-ar fi spus daca ar mai fi zidit si alte pamanturi in afara de cele vazute si nevazute….pe „oceanul” pe care-l puteam vedea chiar si cu telescopul ,nu exista alt pamant.Iar alt „pamant” e o erezie!!!
   Ce sa spun,argumentul ereziei e destul de puternic,dar eu totusi incercam sa aflu daca exista vreun argument rational.

   Apreciază

   • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:14 pm

    ovidiu

    N-are noima comparatia ta.

    Apreciază

 17. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:20 pm

  Eu am intrebat foarte multe persoane care mi-au spus ca si in prezent se gasesc schelete de giganti( chiar cu 6 degete la maini si la picioare), nu de 2.5 m sau 3 m, ci de 6 – 7 m sau chiar mai mult. Si guvernele intervin de urgenta pentru a le confisca si nimeni nu le mai vede. Or asta nu inseamna decat ascunderea evidentei ca au existat uriasi pe pamant. Ce interes au guvernele lumii sa ascunda asemenea relicve care ar certifica pur si simplu spusele Bibliei? Ce e asa de interesant in asta? Ce nu e in regula la asta?

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:25 pm

   codin

   Daca chiar se descopera, este evident motivul pentru care le fac nevazute: tocmai pentru ca astfel s-ar adeveri cele scrise in Sfanta Scriptura. Mai mult, le-ar da peste cap teoriile cu australopiteci si alti maimutoi.

   Apreciază

   • codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:41 pm

    Perfect adevarat. Deci au existat uriasi, monstrii in adevaratul sens al cuvantului. Imi spunea anul trecut cineva ca au gasit vreo 2 schelete in Asia de vreo 12 metri si le-a preluat armata americana. Si aveau 6 degete si 2 siruri de dinti.. Acuma, eu stau si magandesc logic. Astia pot fi numiti oameni? Sunt ei din rasa noastra? Poate sa le spuna oricum, dar astia nu sunt oameni, si parintii lor biologici, indiferent cine ar fi fost ei, trebuiau neaparat sa aiba caracteristicile identice, deoarece, asa cum sta scris, procrearea lor s-a produs pe cale naturala. Pe cale omenesca.. Deci, daca s-a produs pe cale naturala, si Set e parintele lor biologic, atunci in a cui imagine sunt ei si in a cui imagine suntem noi? Ca sunt 2 imagini diferite.

    Apreciază

   • teo said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:10 pm

    http://www.revista-informare.ro/showart.php?id=86&rev=3

    Apreciază

  • studentperole said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:31 pm

   au exista f multi uriasi, si se gasesc in continuare, chiar la noi in Romania. Pe vremea lu nea’ Nicu au fost facute multe sapaturi arheologice, iar cand se dadeau de schelete mari, toti muncitorii erau trimisi acasa si ramaneau sefii de santieri, care le incarcau in camioane fara niciun ajutor…

   Apreciază

  • Adrian.I said, on Noiembrie 2, 2011 at 8:30 pm

   @codin
   Tu ai o perceptie occidentala despre ce inseamna materialitate/nematerialitate.
   Nematerialitatea nu inseamna nepalpabilitate ci complexitate,insasi din virtutea complexitatii lor ei nu sunt accesibili materialului si tot din virtutea complexitatii se pot face si accesibili si palpabili.

   Apreciază

 18. plumoada said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:21 pm

  Dumnezeu a facut Universul, Univers care prin definitie nu inseamna numai un pamant, dar fiinte, zidiri, dex: Lumea în totalitatea ei, nemărginită în timp și spațiu, infinit de variată în ce privește formele pe care le ia materia în procesul dezvoltării ei; cosmos.

  nu a facut decit pe ingeri si pe om, caruia i-a asternut, inainte sa-l zideasca, creatia la picioare, asa cum face un cuplu de parinti care-si asteapta noul nascut, ii pregateste camera.
  Daca cei din vechime nu stiau, stii tu acuma, ca -s alte planete si nu au viata.
  Pe Dumnezeu omul nu-l poate gandi, si nici cuprine cu mintea umana, intelege.

  Apreciază

  • Toma said, on Noiembrie 2, 2011 at 9:06 pm

   Dumnezeu nu a creat decat pe ingeri si pe oameni? De unde anume ai tras tu concluzia asta?
   Banuiesc ca e scris in Biblie undeva acest lucru. Unde anume?

   Apreciază

 19. Ioan C. said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:52 pm

  În căutarea arcei pierdute

  Poate mulţi dintre fraţi au văzut filmul „indiana Jones: În căutarea arcei pierdute”, care se referă la soarta chivotului legii din vremea lui Moise şi pe care evreii speră sa îl gaseasca.
  Chivotul a dispărut cu puţin înainte de distrugerea Ierusalimului şi a templului în 587- 586 î. Hr.
  Iată ce spune Sfânta Scriptură despre soarta chivotului (arcei) legii:
  „Când vă veţi înmulţi şi veţi ajunge mult roditori pe pământ, în zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai zice: „O, chivotul aşezământului Domnului”. Nimeni nu se va mai gândi la el, nimeni nu-şi va mai aduce aminte de el, nimănui nu-i va mai părea rău de el, nimeni nu va mai face altul.” ( Ieremia 3: 16);
  „4. Şi era tot în acele scrieri cum că proorocul, luând poruncă de la Domnul, a poruncit ca să aducă cu sine cortul şi chivotul.
  5. Şi ieşind la muntele în care s-a suit Moise şi a văzut ţara ce i s-a dat ca moştenire, Ieremia a venit acolo şi a aflat loc în peşteră, şi cortul şi chivotul şi jertfelnicul tămâierii le-a băgat acolo şi a astupat uşa.” ( II Macabei 2: 4- 5).

  Apreciază

 20. Stefan said, on Noiembrie 2, 2011 at 4:58 pm

  saccsiv,poate ca nu a fost bine deschizand subiectul asta; doar stii, unele lucruri trebuiesc discutate cu diverse persoane numai dupa ce ‘fundatia’ va fii fost ridicata – ca doar casa se face de la fundatie in sus si nu de la acoperis in jos.

  Stii doar ca unii, d-abia asteapta un subiect ca asta si balmajesc despre lucruri complexe si sunt fara simt si rau intentionati , acestia ar trebui intai sa ia aminte cu ce mana trebuie sa se inchine omul .Si niciodata sa-si permita a debita asa mizerii.

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:10 pm

   Stefan

   Eu cred ca-i bine. Unii or fi cum spui. Altii insa sunt bine intentionati dar au mari lacune si cu astfel de subiecte descopera ca au mari lacune si usor usor vor lasa balastul si se vor apuca de studiat ceea ce trebuie.

   Apreciază

   • Stefan said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:34 pm

    asa sa fie cum zici!

    Apreciază

 21. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:07 pm

  Stefan, draga, eu incerc sa inteleg lucruri care stau scrise acolo, eu nu le inventez, eu doar vreau sa gasesc un raspuns. Tu daca fugi de o problema nu ii vei gasi raspunsul. Daca te deranjeaza, uite, o sa vorbesc doar in privat cu saccsiv, departe de ochii tai.

  Apreciază

  • Stefan said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:44 pm

   Nu ma deranjeaza,ba dinpotriva, subiectul mi se pare foarte interesant.
   Potentiala problema nu se gaseste in insusi subiectul cu pricina ci in cele ce ar putea iesii dintr-un asa subiect.

   Nu-i nevoie sa comentezi pe privat spunele aici ca d-aia exista spatiul asta.

   Apreciază

 22. fane said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:26 pm

  va recomand cartea izvorul rautatilor de arhimandrit nicodim mandita veti gasi acolo toate raspunsurile intrebarilor voastre adam si eva au nascut fii si fiice ce secasatoreau intre ei sa nu gandim urat despre stramosii nostri in acele timpuri oameni erau perfecti raiul era vizibil inca pentru oameni dar portile erau pazite de ingeri

  Apreciază

 23. Toma said, on Noiembrie 2, 2011 at 5:49 pm

  Celor care au deschis acest articol, ati facut mare rau! MARE!

  Sunt niste notiuni necunoscute. Si vorbindu-se despre ele, se poate induce lumea in eroare. Nu stim exact si unde nu ai date nu te bagi sa iti dai cu presupusul, ca tot asa a facut unul care a creat un om dintr-un dinte de porc.

  E un mare rau sa va dati cu parerea despre aceste fapte. Noi in acest moment ne indreptam catre insemnarea populatiei si voi scrieti de despre uriasii din vechime.
  Ce Cain si urmasii lui faceau doar fete iar urmasii lui Set doar baieti?? Fetele care se trag din Set nu erau atragatoare sau cum? Si Cain si Set de unde aveau femei?
  Exprimarea „Fiii Lui Dumnezeu” si „fiicele oamenilor” este foarte greu de patruns. Mie imi suna ca 2 rase diferite, dar doar suna asa. Nu stiu ce inseamna si nici nu vreau sa trag concluzii.

  Chestiunea cu extraterestrii este foarte ambigua. Ingerii si demonii chiar sunt extraterestrii, ca nu au fost creati sau procreati pe pamant. Vin din afara pamantului. Chiar si Domnul s-a ridicat la Cer.
  Universul este o materie. Cine stie cate universuri mai sunt si ce e in afara lor.

  Acesta este un taram periculos unde foarte usor se poate pierde credinta. Aveti mare grija!
  Ciobanasul nostru ne striga acum si stim clar ca daca nu mergem spre el in perioada urmatoare, in spatele nostru va fi o noapte din care nu va scapa nimeni.
  Eu inteleg curiozitatea ca si eu sunt curios sa stiu aceste lucruri, dar curiozitatea poate fi mortala.

  Apreciază

  • danutza said, on Noiembrie 3, 2011 at 9:12 pm

   si cam cate universuri crezi ca mai exista? si fiecare e creat de alt Dumnezeu, nu????

   Apreciază

  • mb said, on Martie 5, 2014 at 1:03 am

   Cititi cu totii-cei care va dati cu presupusul-„Hronograful”-acolo se explica tot-si asa se spune:ca Eva nastea gemeni-baiat si fata-se spun si numele lor in „Hronograf”-care se casatoreau.Se scrie si de „fiii lui Dumnezeu”-care erau baietii proveniti din Set,fiul lui Adam-si fiicele oamenilor,care descindeau din Cain.Va rog,cititi „hronograful”-explica foarte multe si ne scuteste de dat cu parerea.

   Apreciază

 24. fane said, on Noiembrie 2, 2011 at 6:15 pm

  .au trecut 7519 ani de la facerea lumii.ca si crestini ortodocsi nu putem fi de acord cu datele stiintifice .biblia spune cu totul altceva visavis de aparitia omului pe pamant cat despre uriasi ei au existat inainte de potop iar ulterior potopului urmasii lui noe care nu au vrut partasia cu dumnezeu au regretat civilizatia antedeluviana si au incercat sa o refaca vezi nimrod ,turnul babel babilonul etc aceste lucruri se vor perpetua in toate civilizatiile ulterioare pana in zilele noastre

  Apreciază

 25. nea Anderthal said, on Noiembrie 2, 2011 at 6:37 pm

  ..interesant subiectul.Bravo!Sa fim atenti si sa nu ne inselam cu scrieri apocrife si inselatoare de genul „cartea lui Enoch” sau altele! Au existat uriasi si dovezile sunt ascunse de „zidari” si slugile lor.Aici sunt dovezile in care cred eu:
  1)La toate popoarele exista legende cu uriasi,etc
  2)Cu ani in urma am gasit intr-o librarie de peste ocean o carte despre CE SCRIAU ZIARELE AMERICANE si CANADIENE LA INCEPUTUL SECOLULUI.Era in perioada cind se facea infrastructura continentului american.Au fost descoperite multe fosile de oameni uriasi(erau si poze cu cei care le-au gasit!) si care au fost trimise la muzeele din marile orase.Toate au disparut!De ce ?
  3)In Liban ,la Baalbek,este o piatra uriasa care a fost taiata din muntele din apropiere si a fost dusa citiva km si apoi abandonata.Azi nu exista o macara sa ridice macar aceasta piatra.Cum au putut „anticii” sa o fac totusi?

  Apreciază

 26. Davout said, on Noiembrie 2, 2011 at 6:40 pm

  este evident ca le-ar da peste cap erorile ”evolutioniste”, de aceea si ascund probele – exact ca in cazul lui Tesla si a inventiilor sale. P.S. – offtopic, o stire complicata: http://www.ghimpele.ro/2011/11/marea-britanie-se-pregateste-sa-intre-in-razboi-cu-iranul/

  Apreciază

 27. Adrian.I said, on Noiembrie 2, 2011 at 6:48 pm

  „,Desigur,n-ar putea proveni omul din impreunarea duhurilor cu totul straine de trup cu femeia”ci ,,este vorba de oameni care se intorc la patimile iubirii trupesti si se aprind de pofta ei urata prin ingerii cazuti.Pana ce neamul sfintit vietuia de sine,neamestecat cu cel rau,stralucea in ei frumusetea dumnezeiasca neatinsa si-i facea minunati.Dar cand au alunecat in iubirea trupeasca,fermecati de chipurile femeilor,s-au facut apostati”.(Sf Chiril al Alexandriei,” Glafire la facere”)

  Apreciază

 28. mihaiiliescu said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:11 pm

  scrie Sf Ioan Gura de Aur,fii lui Dumnezeu erau cei virtuosi placuti lui Dumnezeu,din Seth,iar fii ai oamenilor erau cei patimasi ,urmasi ai lui Cain.Amestecarea lor a fiilor lui Dumnezeu cu fiicele oamenilor a dat nastere la uriasi.Dar amestecul nu a fost pe placul lui Dumnezeu,caci a amestecat virtutea cu pacatul.daca tin bine minte in Omilii la Facere a Sf.Ioan Gura de Aur explica mai in detaliu.

  Apreciază

 29. Adrian said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:18 pm

  OctogonX

  Nu stie omu care este vechimea pamantului si cand a aparut omul, elitele zic ca ar fi de 65mil de ani si ca primi pe pamant au fost dinozauri si apoi omul.

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:21 pm

   Adrian

   Ortodocsii stiu ca lumea are 7519 ani. Nu stie Octogon, caci el e indoctrinat new age si de aceea ii si sterg comentariile.

   Apreciază

 30. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:30 pm

  Eu mai mai uitat in Facerea 18-19 si am incercat sa ma gandesc cum ingerii veniti sa pedepseasca Sodoma si Gomora, dupa ce le-au fost spalate picioarele, au putut sa sada si sa manance impreuna cu Avraam si familia lui.Va rog sa ma corectati daca gresesc. Sa iti speli picioarele conform traditiei, sa mananci si sa povestesti asta implica, nu stiu cum sa spun, o existenta in trup material. Plus ca aflandu-se la Lot acasa, sodomenii au vrut sa puna mana pe ei ca sa isi faca poftele. Asta sugereaza in ambele cazuri existenta in trup, asa cum se scrie. Deci, daca Ei vor, se pot spala, manca si ispiti pe cei pacatosi, daca e pana acolo. Nu stiu cum sa interpretez pasajul asta.

  Apreciază

  • Stefan said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:48 pm

   Tocmai, nu interpretezi nimic.Pur si simplu o iei ca atare.

   Ingerii veniti la sodoma si Gomora zice ca au stat la masa si au mancat si nu ca au stat la masa si sau hranit.

   Au „facut” lucrurile alea mancat si spalat picioarele pentru ca asa era datina, asa se obisnuia.

   Nici picioarele nu le erau murdare si nici foame nu le era deaoarece fiintele ne-materiale nu sunt ‘afectate’ de cele materiale.

   Nici dracii, nici macar ei, nu fac ei insisi pacatele astea de le face omul, ei imping omul la a le face.

   Intelegi ideea ?

   Apreciază

   • codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:59 pm

    Am inteles, dar s-au „intrupat” sau nu?

    Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 8:04 pm

   codin

   Iata ce spune ingerul Rafael celor doi oameni:

   19. În toate zilele am fost văzut de voi, dar eu n-am mâncat nici n-am băut, ci numai ochilor voştri s-a părut aceasta.
   20. Aşadar, preaslăviţi acum pe Dumnezeu, căci eu mă înalţ la Cel Care m-a trimis, şi scrieţi într-o carte toate cele ce s-au săvârşit”.
   21. Şi sculându-se ei nu l-au mai văzut.

   http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=81&cap=12

   Apreciază

   • codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 8:17 pm

    Este adevarat ce spui. Sunt fiinte nematerialnice care pot sa fie percepute ca materiale. Stiu asta, si asa este cum se spune. Ma nedumereste doar asta: „Atunci Oamenii aceia, care găzduiau în casa lui Lot, întinzându-Şi mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei şi au încuiat uşa. Daca mainile erau nematerialnice cum de l-au „tras” inauntru pe Lot. Ei avand putere imensa cu siguranta l-ar fi putut trage si altfel, de ce mai trebuia sa isi intinda mainile. Stiu ca pare straniu subiectul, dar materialul si nematerialul se impleteste cu o viteza uluitoare si nu mai stii cand cum e.

    Apreciază

  • Samir Mihail Vancica said, on Noiembrie 2, 2011 at 8:08 pm

   Aici este lamurirea ta codin
   In cartea lui Tobit capitolul 12:
   6 Atunci îngerul i-a chemat pe amândoi deoparte şi le-a zis: „Binecuvântaţi pe Dumnezeu, slăviţi-L şi cunoaşteţi slava Lui şi mărturisiţi înaintea tuturor celor vii ce a făcut El pentru voi! Bun lucru este a binecuvânta pe Dumnezeu, a preaînălţa numele Lui şi a vesti, slăvind faptele lui Dumnezeu! Şi voi să nu vă leneviţi a-L preaslăvi.
   7 Taina regelui se cuvine s-o păstrezi, iar lucrurile lui Dumnezeu este de laudă să le vesteşti. Faceţi bine şi răul nu vă va ajunge!
   8 Mai mult preţuieşte rugăciunea cu post şi cu milostenie şi cu dreptate, decât bogăţie cu nedreptate; mai bine să faci milostenie, decât să aduni aur,
   9 Căci milostenia izbăveşte de la moarte şi curăţă orice păcat. Cei ce fac milostenie şi dreptate vor trăi mult.
   10 Iar păcătoşii sunt duşmanii vieţii lor.
   11 Nimic n-am să ascund de voi şi v-am şi spus: „Taina regelui se cuvine s-o păstrezi, iar lucrurile lui Dumnezeu este de laudă să le vesteşti”.
   12 Când te rugai tu şi nora ta Sara, eu duceam pomenirea rugăciunii voastre înaintea Celui Sfânt şi când îngropai tu pe cei morţi, încă eram cu tine.
   13 Şi când tu nu te-ai lenevit să te scoli şi să-ţi laşi prânzul tău ca să te duci să ridici pe cel mort, binefacerea ta nu s-a ascuns de mine, ci eu eram cu tine.
   14 Şi acum Dumnezeu m-a trimis, să te vindec pe tine şi pe nora ta, Sara.
   15 Eu sunt Rafael, unul din cei şapte sfinţi îngeri, care ridică rugăciunile sfinţilor şi le înalţă înaintea slavei Celui Sfânt”.
   16 Atunci s-au înspăimântat amândoi şi au căzut cu faţa la pământ, căci erau cuprinşi de frică.
   17 Dar el le-a zis: „Nu vă temeţi! Pace veţi avea! Binecuvântaţi pe Dumnezeu în veac!
   18 Căci eu n-am venit de voia mea, ci după voia Dumnezeului nostru, de aceea să-L şi binecuvântaţi în veac.
   19 În toate zilele am fost văzut de voi, dar eu n-am mâncat nici n-am băut, ci numai ochilor voştri s-a părut aceasta.
   20 Aşadar, preaslăviţi acum pe Dumnezeu, căci eu mă înalţ la Cel Care m-a trimis, şi scrieţi într-o carte toate cele ce s-au săvârşit”.

   Apreciază

 31. ady said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:33 pm

  Te felicit saccsive pentru articol, e bine ca s-au lamurit niste chestii, cel putin asa sper, cel mai bun prieten al meu de cand s-a intors din America numai prostii vorbeste, el chiar crede in extraterestri si ma inebuneste ca a vazut el scris in Biblie ca fiii nifilenilor s-au amestecat cu fiii oamenilor( spune ca si Biblia spune despre ei) si am ajuns sa ne contrazicem mereu, stii ceva cum ar scrie asa ceva? si cu dinozaurii cum e? Mai astept niste lamuriri

  Apreciază

 32. mihai said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:41 pm

  Este corecta interpretarea despre uiasi. Acest lucru este descris in Hronograf (Gheorghe Chedrinul) tradus de diac. Gheorghe Babut, Editura Pelerinul Roman, Oradea, 1992. Scrierea nu este canonica dar este scrisa in duh ortodox si da multe amanunte legate de Geneza care nu apar Vechiul Testament.

  Apreciază

 33. ady said, on Noiembrie 2, 2011 at 7:54 pm

  Saccsiv, te intrebam daca ai gasit scris in Biblie cum ca „am vazut nifileni venind din cer care s-au amestecat cu fiii oamenilor”, era vorba de draci? cu dinozaurii care e treaba?

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 2, 2011 at 8:11 pm

   ady

   Adica daca scrie ca au coborat din cer si s-au impreunat cu oamenii? Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva.

   Apreciază

  • Samir Mihail Vancica said, on Noiembrie 2, 2011 at 8:59 pm

   Nephiyl – cuvantul ebraic pentru gigant

   Septuaginta foloseste cuvantul „gigantes”(pluralul lui , cuvant care trimite la mitologia greaca (fiii lui Ghea- zeita pamantului, in sens teologic acestia erau creaturi telurice, patimase)

   In ce priveste expresia „fiii lui Dumnezeu” atat in ebraica(„ben”) cat si in greaca(„uios”) cuvantul poate avea si intelesul de membru al unui grup select de oameni. La fel e bine de stiut ca cuvantul de om trimite mai degraba la fiinta care a cazut decat la fiinta care cauta sa se indrepte intrand in comuniune cu Dumnezeu. Si astazi putem sai numim pe sfinti fiii ai lui Dumnezeu. Indumnezeirea este rezultatul pocaintei si a urcusului pe scara virtutilor, este salasluirea Duhului Sfant in sufletul omului. Este o diferenta ontologica intr om si omul indumnezeit! La fel cum intre ce suntem noi acum si fiinta pe care o vom dobandi este o diferenta ca de la cer la pamant! In noi a inceput lucrarea lui Dumnezeu prin sfintele taine, dar fara vointa noastra de a ne desprinde de tarana, de pofte, de manie nu-l putem primi pe Dumnezeu in suflet…

   Apreciază

  • valer said, on Noiembrie 2, 2011 at 9:58 pm

   Pentru cei sincer doritori de a afla talcuirea celor discutate Sf. Ioan Gura de Aur da raspunsul INFAILIBIL ca PILON al ortodoxiei .

   Fragmentele sunt extrase din Omilii la Facere vol. I . Din pacate scanarea e necorectata si nu pot da pagina dar iata adresa pt. cine se indoieste :

   http://cartiteologie.wordpress.com/2010/02/11/psb-21-sf-ioan-gura-de-aur-omilii-la-facere-vol-1/

   „Şi a fost, spune Scriptura, cand au început oamenii a se înmulţi pe pămînt şi li s- au născut lor fiice. Şi văzînd fiii lui Dumnezeu că fetele oamenilor sînt frumoase, şi-au luat lor femei din toate acelea pe care le-au ales».
   V-am spus mai înainte că este obiceiul Scripturii să numească şi pe oameni fii ai lui
   Dumnezeu. Aceştia se coborau din Set şi din fiul lui, din Enos — «acesta a nădăjduit a
   chema numele Domnului Dumnezeu»15 — de aceea urmaşii aceluia au fost numiţi de
   Dumnezeiasca Scriptură fii ai lui Dumnezeu, pentru că au mers pe urmele virtuţii strămoşilor lor,pe cînd urmaşii lui Cain şi ai fiului acestuia au fost numiţi de Scriptură fii ai oamenilor. «Şi afost, cînd au început oamenii a se înmulţi pe pămînt şi li s-au născut
   lor iiice. Şi văzînd fiii lui Dumnezeu — adică cei care se coborau din Set şi din Enos — că fiicele oamenilor — adică acelea născute de aceia despre care a spus : «si li s-au născut lor fiice» — că sînt frumoase». Iată că prin acest cuvînt ni s-a arătat toată
   destrăbălarea lor. Nu de dorul naşterii de copii s-au pornit spre fapta aceasta, ci din pricină că nu-şi puteau stăpîni poftele : «Văzînd că fiicele oamenilor sînt frumoase», spune Scriptura. Pofta de frumuseţe trupească i-a dus pe ei la acest prăpăd ! Frumuseţea chipului fetelor oamenilor a fost pricina desfrînării şi destrăbălării lor.
   Şi Scriptura nici cu atîta nu s-a mulţumit, ci a adăugat : «Şi şi-au luat lor femei din
   toate acelea pe care le-au ales». Cuvintele acestea iarăşi ne arată multa lor destrăbălare ;
   au fost biruiţi de frumuseţe şi n-au voit să pună frîu poftei lor neruşinate. Biruiţi de frumuseţea chipului fetelor, s-au înecat ,• şi din pricina acestei fapte nelegiuite s-au lipsit pe ei înşişi de purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Scriptura spune : «Văzînd căsînt
   frumoase, şi-au luat lor femei din toate acelea pe care le-au ales», tocmai pentru ca să
   cunoaştem că au făcut fapta asta nu în vederea căsătoriei, nici a naşterii de copii.
   — Ce dar ? Să învinuim ochii că s-au uitat ?
   — Deloc ! Nu este de vină ochiul că a ajuns pricina alunecării, ci trîndăvia voinţei şi neînfrînarea poftei. Ochiul pentru asta a fost creat, ca prin el să vedem creaturile lui Dumnezeu şi să slăvim pe Făcătorul lor. Lucrul ochiului este să vadă; dar văzul rău vine de la gîndul care conduce pe om. Stăpînul a creat mădularele ca să ne folosească la săvîr- şirea faptelor bune; conducerea mădularelor însă a dat-o în seama sufletului. Cînd sufletul se trîndăveşte şi slăbeşte frîurile, păţeşte ca un vizitiu care, neputînd stăpîni săriturile fără rînduială ale cailor, scapă

   frîuriJe şi caii se prăvălesc In prăpastie tlrlnd cu el şi trăsura şl vizitiuli tot aşa şi cu voinţa noastră : cînd nu ştie să întrebuinţeze cum trebuie mădularele, se îneacă, plecîndu-se în faţa poftelor ruşinoase. De aceea Stăpînul nostru Hristos, ştiind că firea noastră se ispiteşte uşor şi că voinţa ne e trîndavă, a pus lege, care îngrădeşte şi opreşte privitul cu curiozitate, ca să stingă de departe flacăra care se naşte în noi. El spune : «Cel care se uită la femeie ca să o poftească,
   a şi făcut preadesfrînare cu ea în inima lui»l6. Cu alte cuvinte Hristos spune : «Opresc
   privirea desfrânată, ca să vă scap de fapta ruşinoasă. Să nu socoteşti că numai împreunarea face
   păcatul ! Nu ! Gîndul este acela care aduce osîndă !».
   Deci, cînd fiii lui Dumnezeu au văzut frumuseţea fetelor, au fost subjugaţi de frumuseţea
   lor. «Au văzut că sînt irumoase şi şi-au luatl o r din toate pe acelea pe care le-au ales».
   Dar să vedem bunătatea lui Dumnezeu şi după fapta aceasta ruşinoasă şi după gîndul lor
   neînfrînat.
   «Şi a zis Domnul Dumnezeu : «Nu va rămîne Duhul Meu în oamenii aceştia în veac,
   pentru că sînt trupuri. Şi vor ii zilele lor o sută douăzeci de ani»l7.
   Adînc de iubire de oameni poţi vedea în aceste scurte cuvinte. «Şi a zis Domnul
   Dumnezeu : «Nu va rămîne Duhul Meu în oamenii aceştia pentru că sînt trupuri». Scriptura a
   numit aici«Duh» puterea proniatoare a lui Dumnezeu. Prin aceste cuvinte ne prevesteşte de pe acum pieirea lor. Şi ca să vezi că de lucrul acesta este vorba, uită-te la cuvintele caro urmează :
   «Pentru că sînt trupuri», adică s-au dat pe ei înşişi faptelor trupeşti, n-au întrebuinţat cum
   trebuie sufletul, ci şi-au dus viaţa ca şi cum ar fi fost numai trupuri, lipsiţi de suflet. Dumnezeiasca Scriptură obişnuieşte să numească totdeauna trup pe oamenii trupeşti, după cum pe oamenii virtuoşi obişnuieşte să-i numească netrupeşti, după cum spune Pavel : «Voi nu
   sînteţi în trup», nu pentru că n-aveau trup, ci pentru că, deşi îmbrăcaţi cu trup, erau mai presus
   de gîndurile trupeşti. După cum acelora le spunea : «Voi nu sînteţi în trup», pentru că dispreţuiau pe cele trupeşti, tot aşa şi pe aceştia, pentru că se îndeletniceau necontenit cu fapte trupeşti, i-a numit trupuri. «Pentru că sînt trupuri, n-am să-i mai las să se murdărească cu păcate».

   «Şierau, spune Scriptura, uriaşi pe pămînt în zilele acelea. Şi după aceea, cînd
   intrau fiii lui Dumnezeu la fiicele oamenilor şi le năşteau lor i aceia erau uriaşii cei din
   veac, oamenii cei vestiţi»18.
   După părerea mea, Dumnezeiasca Scriptură numeşte aici uriaşi pe oamenii puternici la trup. Din aceia, spune Scriptura, s-a înmulţit neamul lor. Şi în altă parte a Scripturii poţi vedea că se spune acelaşi lucru : «Vor veni uriaşi, ca să pună capăt mîniei Mele»19.
   Unii socotesc că numărul acesta de o sută douăzeci de ani sînt anii de hotar ai vieţii; dar numărul acesta nu vrea să spună asta, ci să ne arate deocamdată îndelunga răbdare a lui Dumnezeu, pe care o arată oamenilor după nişte păcate atîta de mari. Ca să aflăm că n- au cîştigat nimic nici după ce s-a mîniat Dumnezeu, nici după ce i-a ameninţat, nici după ce i-a răbdat atîta vreme, ca să le dea vreme de pocăinţă, ci au continuat să facă aceleaşi păcate, pentru aceea Scriptura spune : «Cînd intrau fiii lui Dumnezeu la fiicele
   oamenilor şi le năşteau lor ;

   aceia erau uriaşii cei din veac, oamenii cei vestiţi». Ai văzut nerecunoştinţa covîrşitoare
   ? Ai văzut suflete nesimţitoare ? Nici frica de pedeapsă, nici timpul îndelungatei răbdări nu i-au depărtat de fapte rele, ci odată ce s-au prăvălit în prăpastie şi 11 s-a orbit ochiul minţii, n-au mai voit să se mai scoale, înecaţi, ca de beţie, de poftele rele, aşa precum spune şi un înţelept: «Cînd necredinciosul cade în adînculrăutăţilor, dispreţuieşte»20. Cumplit lucru, cumplit lucru este, iubite, să fii prins în cursele diavolului! Un suflet ca acesta este prins atunci ca în nişte laţuri. Şi după cum porcul se bucură cînd se tăvăleşte în mocirlă,, tot aşa şi sufletul prins de obişnuinţa păcatului nu-şi mai dă seamă de duhoarea păcatului. De aceea trebuie să priveghem, să fim cu mintea trează, ca de la început să nu lăsăm cale deschisă demonului ; ca nu cumva demonul, întuneeîndu-ne mintea şi orbindu-ne vederea sufletului, ca şi cum am fi lipsiţi de lumina soarelui, să ne facă să nu mai putem vedea razele Soarelui dreptăţii şi să cădem în prăpastie, aşa cum avu păţit şi oamenii de pe vremea lui Noe.
   Ascultă iarăşi cît de bun şi de îngăduitor este Dumnezeu !
   «Vdzînd Domnul Dumnezeu că s-au înmulţit răutăţile oamenilor pe-pămînt»21.
   — Ce vrea să spună cuvîntul «vdzînd» ?
   — Dumnezeiasca Scriptură n-a spus acest cuvînt pentru că Stăpînul n-ar şti — Doamne fereşte ! —, ci pentru că istoriseşte pe toate asa din pricina neputinţei noastre de înţelegere. Şi ca să ne arate că şi după o. atît de mare îndelungă răbdare oamenii au continuat să săvîrşească aceleaşi păcate, ba chiar au făcut altele şi mai mari, Scriptura spune : «Vdzînd că s-au înmulţit răutăţile oamenilor pe pămînt». Din această faptă rea, ca dintr-un izvor, li s-au născut şi alte multe păcate. De aceea spune Scriptura :
   «Răutăţile oamenilor». Că acolo unde-i desfrînare, destrăbălare şi atît de mare
   neînfrînare, este firesc să se nască şi beţie, lăcomie, nedreptate şi alte nenumărate rele.
   «Vdzînd Domnul Dumnezeu că s-au înmulţit răutăţile oamenilor pe pămînt şi că
   oricine cugetă în inima lui cu stăruinţă la cele rele în toate zilele lor»

   Apreciază

 34. mircea said, on Noiembrie 2, 2011 at 10:00 pm

  codin,

  creatura, adica noi, nu avem cum sa intelegem Creatorul, adica Dumnezeu. Putem intelege doar ce vrea Dumnezeu sa intelegem si ce considera El ca ne e necesar. Poate pictura sa-l inteleaga pe pictor?
  Pamant, luna, viata, plante, animale, om, constitue un ansamblu. Iar acest ansamblu este invaluit de Dumnezeu. Omul nu poate pricepe nici macar toate elementele acestui ansamblu. Cum sa-L priceapa pe Dumnezeu? Ca daca L-ar pricepe, omul ar fi superior Divinitatii. Nonsens total. Ceva ce e in interiorul cercului nu poate pricepe ce e in afara cercului.

  Ratiunea, logica umana ne e de folos si poate deslusi lucrurile pina la un anumit punct. Nu orice intrebare ne e de folos. De ce a facut Dumnezeu omul? Cum l-a facut? Ce e viata? Ce e sufletul? De ce traim atat si nu mai mult? Cum se infaptuiesc minunile ? Cum nematerialul are putere asupra materialului? Cum e auzita rugaciunea noastra? si inca 1000 de intrebari de genul asta…. Poate cineva sa raspunda la astfel de intrebari folosind logica pur umana?
  Pai Iisus a ales 12 intelepti, 12 oameni de stiinta, sau 12 pescari? Nu spune in Biblie ca ce e imposibil pentru om, la Dumnezeu orice e posibil?

  A incerca sa pricepi ceea ce e de nepriceput e sminteala si pierdere de vreme.

  Apreciază

 35. codin said, on Noiembrie 2, 2011 at 10:21 pm

  Crezi ca Dumnezeu ne-a dat ceva ca sa nu pricepem? Scripturile sunt date omului ca sa le citeasca si sa le priceapa, altfel nu mai are nici un rost. De ce sa ne fi dat ceva de neinteles? Bineinteles ca sunt si alte lucruri care, deoacamdata, nu ne sunt incredintate spre cunoastere, insa cele scrise raman scrise cu un scop.
  Ce este de neinteles in urmatoarea propozitie?

  „Atunci Oamenii aceia, care găzduiau în casa lui Lot, întinzându-Şi mâinile, au tras pe Lot în casă la Ei şi au încuiat uşa.”
  L-au apucat Oamenii aceia pe Lot cu mainile si l-au tras inauntru sau nu?
  Alta intrebare nu o sa mai pun.

  Apreciază

  • Mihaela said, on Noiembrie 3, 2011 at 3:23 am

   Codin, gandeste-te ca Domnul Iisus dupa inviere, avea un asemnea trup incat putea fi pipait, dar trecea prin usa, putea manca si bea, dar nu avea nevoie de asa ceva. Nu cred ca are rost sa ne intrebam cum anume se face imbinarea asta dintre material si imaterial; in mod sigur vom sti atunci cand noua insine ni se va intampla lucrul acesta, la invierea generala… Imi amintesc o povestioara despre un inger care a fost trimis sa ia sufletul unei femei, dar nimerind in momentul in care aceasta isi alapta copilul, i s-a facut mila si nu a indeplinit porunca. Drept pedeapsa si ca sa i se arate ca Dumnezeu poarta de grija oricarei fapturi, i s-a poruncit sa ramana pe pamant si sa slujeasca asemeni unui om, timp de cateva decenii. Dupa un timp, ingerul vede trecand pe acolo pe episcopul locului si recunoaste in el pe copilasul de la sanul acelei mame. Acum, e de inteles ca in toata aceasta vreme, ingerul a parut in fata oamenilor ca un om obisnuit; a mancat, a baut, a muncit, probabil ca si infatisarea i s-a schimbat pe masura trecerii timpului, ca sa nu dea de banuit in fata oamenilor, dar asta nu inseamna ca s-a schimbat ceva si in firea lui de inger; l-a recunoscut pe episcop desi nu i-a urmarit cresterea… Trupul acesta al sau se putea comporta asemeni unui trup material, dar nu se supunea prin fire legilor carnii, nefiind pamantesc. Consider ca la fel a fost si cu cei doi ingeri care au coborat printre oameni, in Sodoma. Nu cred, prin urmare, ca putem folosi cuvantul „intrupat”. Stiu ca ce am spus nu explica fenomenul, dar nici nu vad la ce ne-ar folosi sa stim lucrul asta. Cand vom avea un astfel de trup duhovnicesc in mod sigur vom sti automat si cum sa-l folosim si ce poata sa faca, deci sa aflam de pe acum este de prisos. Ne este folositor sa stim insa ca il vom avea, si lucrul acesta ni s-a revelat, ca sa nadajduim in viata vesnica si sa ne fie mai usor in felul asta si in trupurile noastre greoaie de acum. Putem afla exact cat ne este de folos, restul ar fi doar satisfacerea unei curiozitati intelectuale… si atat.
   Daca am gresit in interpretare, rog pe cei mai induhovniciti sa ma corecteze.

   Apreciază

  • marcel said, on Noiembrie 3, 2011 at 5:27 am

   codine nu mai intreba !! ce nu sti sa citesti ?? tu crezi ca noi stim din alte surse oculte?? tot din carti frate !!! pune si tu mana pe carte ca nu se lipeste invatatura de pomana la fel ca cea muncita !!!

   Apreciază

   • codin said, on Noiembrie 3, 2011 at 11:44 am

    Te rog sa ma ierti daca te-am jignit cu ceva. Am inteles mesajul, nu mai intreb nimic. Ramaneti cu bine.

    Apreciază

 36. Romeo2110 said, on Noiembrie 3, 2011 at 5:44 am

  Detaluii despre uriasi, acceptate in principiu de Biserica Ortodoxa (autoritatea parintelui Cleopa) se gasesc in Hronograful lui Ilarie Chedrinos, reeditata la editura Pelerinul roman, la inceputul anilor 90.
  Este vorba de niste traditii, preluate din orient care vin sa completeze informatiile istorice din Vechiul Testament, si in particular Cartea Facerii.

  Apreciază

 37. acelas said, on Noiembrie 3, 2011 at 7:25 am

  apropos, ce semii-aberatii mai gasesti in ortodox. ro asta … . de la dl. Cocosila..

  http://www.crestinortodox.ro/editoriale/de-eva-fost-facuta-dintr-coasta-126929.html

  .

  Apreciază

 38. mihai-cristian said, on Noiembrie 3, 2011 at 8:03 am

  Unde nu pot cu mintea mea sa citesc si sa intele litera trupeste ,si mai ales sa cred cu desavarsire ca asa este cum e scris,incerc sa o citesc in duh:Fiii lui Dumnezeu ,cei care pazeau poruncile Lui si nadajduiau in EL au vazut ca fiicele oamenilor celor trupesti,sunt frumoase,si aici pot sa inteleg ca au coborat mintea lor de la cele ceresti si au lasat gandurile lor spre cele placute trupesti spre gandurile datatoare de pacat ,caci ce sunt pacatele si patimile cele mari odata nascute din aceasta impreunare decat ca niste uriasi care iau in stapanire pe oameni?

  Apreciază

  • codin said, on Noiembrie 3, 2011 at 8:48 am

   @mihai-cristian
   Pe tine Dumnezeu te-a trimis. E cea mai lamuritoare interpretare pe care am vazuto.

   Apreciază

   • mihai-cristian said, on Noiembrie 3, 2011 at 12:33 pm

    Stai linistit frate Codin,ca si eu am citit de undeva de la un Sfant Parinte nu e cumva de la mine.

    Apreciază

   • marcel said, on Noiembrie 3, 2011 at 4:18 pm

    codin viata este un examen teribil,maxim de greu nu iti spune nimeni nimic cu rautate aici !! numai ca efortul tau este cel care te salta,te apropie de scopul pentru care am fost creati !!! CARTEA FACERII, CREAREA LUMII SI OMUL INCEPUTURILOR de SF SERAFIM ROSE ,este cartea pe care daca nu o citim nu stim ce sa credem,nu avem baza solida,are toate explicatiile,este medicament sufletesc,mai bine ca sfantul care reuneste explicatii de la ceilalti sfinti nu poate nimeni sa lamureasca pe cineva,sfintii nu fac ceva de capul lor asa ca este exact de ce avem nevoie sa umplem cu adevar intrebarile sufletesti,Doamne ajuta si sa stam impreuna ca sistemul antihristic a facut pasi prea mari si sa ne ajutam cu un cuvant,un sfat..

    Apreciază

 39. Toma said, on Noiembrie 3, 2011 at 10:06 am

  Desi articolul cred ca baga mai mult in ceata, trebuie sa recunosc ca din comentarii ai ce invata.
  Bravo!

  Apreciază

  • saccsiv said, on Noiembrie 3, 2011 at 10:20 am

   Toma

   Articolul baga mai mult in ceata? Si cum anume?

   Apreciază

   • Toma said, on Noiembrie 3, 2011 at 11:15 am

    Am scris mai sus. Fiii Lui Dumnezeu si fiicele oamenilor. Analiza acestei exprimari duce in ceata.

    Apreciază

   • saccsiv said, on Noiembrie 3, 2011 at 11:32 am

    Toma

    Ba e cat se poate de limpede.

    Apreciază

 40. Mishu said, on Noiembrie 3, 2011 at 6:20 pm

  http://www.petitieonline.ro/petitie/11362043/semneaza – semneaza si tu petitia impotriva pecetluirii

  http://singurortodoxia.blogspot.com/2010/09/video-cu-subtitrare-coada-mare-in-sua.html?spref=fb – suntem pe ultimul KM sau metru? maine ne bate la usa sa alegem intelept.. la americani deja se inghesuie dupa moarte!

  Apreciază

 41. si eu said, on Noiembrie 4, 2011 at 7:30 am

  ba eu cred ca acest articol este unul dintre cele mai interesante de pe acest blog. El vine sa limpezeasca unu dintre cele mai neclare si mai interpretative pasaje din Biblie.
  Domnule saccsiv, va multumesc pentru aceasta postare.

  Apreciază

  • si eu said, on Noiembrie 4, 2011 at 7:31 am

   Domnule saccsiv, va multumesc pentru aceasta tema, vroiam sa zic.

   Apreciază

 42. ayeaye20 said, on Iunie 5, 2014 at 9:21 pm

  @plumoada
  fiii lui Dumnezeu zice subtitlu de capitol
  asta e buna ca are si subtitlurile
  http://episcopiagiurgiului.ro/Index/index.php?dir=Biblia&capitol=romani

  Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
  CAPITOLUL 8
  Credinciosii sunt slobozi fata de osanda. Ei sunt fii ai lui Dumnezeu si impreuna-mostenitori cu Hristos
  =========
  Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel iar subtitlu
  CAPITOLUL 3
  Credinta lui Avraam. Fiii lui Avraam. Fagaduinta lui Dumnezeu. Legea. Hristos. Legea duce la Hristos. Fiii credintei sunt fiii lui Avraam
  26. Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Iisus
  CAPITOLUL 4
  In Hristos suntem fiii lui Dumnezeu, deci liberi fata de Lege. Agar si Sara sunt icoana celor doua testamente.
  =========
  –de cand diavolu umbla in dragoste si alte virtuti?????????
  Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel
  Capitolul 5
  1. Fiţi dar următori ai lui Dumnezeu, ca nişte fii iubiţi,
  2. Şi umblaţi întru iubire, precum şi Hristos ne-a iubit pe noi şi S-a dat pe Sine pentru noi, prinos şi jertfă lui Dumnezeu, întru miros cu bună mireasmă.
  3. Iar desfrâu şi orice necurăţie şi lăcomie de avere nici să se pomenească între voi, cum se cuvine sfinţilor;
  =======
  Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel
  Capitolul 2
  15. Ca să fiţi fără de prihană şi curaţi, fii ai lui Dumnezeu neîntinaţi în mijlocul unui neam rău şi stricat şi întru care străluciţi ca nişte luminători în lume,

  Apreciază

 43. Ecaterina said, on Februarie 10, 2015 at 7:55 pm

  Am ajuns aici din cauza cartii „Ingerul Noptii” de Becca Fitzpatrick. Ingerii cazuti chiar au existat.In carte , e vorba de un inger cazut , Patch , care se indragosteste de un om.O fata inocenta.Nu pot sa cred..unele lucruri de acolo chiar au fost reale.

  Apreciază

 44. Feidlimid said, on Octombrie 29, 2015 at 10:57 pm

  Vă aștept la dezbateri pe aceeași temă și pe Franchezza, un blog sincer. https://feidlimidblog.wordpress.com/ Recomand articolul „Fiii lui Dumnezeu și „pâinea noastră cea de toate zilele””.

  Apreciază

 45. mariuscatalinmacovei said, on Ianuarie 27, 2017 at 4:37 am

  Bună dimineața,ce inseamna SACCSIV,de la ce vine? Sunt cifre romane sau ce inseamna?
  Am citit ceva articole pe blogul tau saccsiv până acum
  In legătură cu articolul
  Eu cautam de Egipt pe google „De ce nu scrie nimic în Biblie/Sfânta Scriptură despre cum a luat ființă Egiptul” și mi-a apărut ca prim rezultat site-ul wordpress cu blogul tău
  Întrebarea mea ar fi Uriasii sunt egiptenii
  Asta înseamnă Egipt?
  Poporul gigant/giganţilor?
  Aștept un feedback
  Îți multumesc O zi binecuvântată să ai
  Marius

  Apreciază

 46. Ionut said, on Mai 28, 2017 at 9:14 pm

  Ai drepate. Fiii lui Dumnezeu erau oameni evlaviosi supuși creatorului iar ficele oamenilor erau femei care nu aveau nici o legătură cu Dumnezeu, erau fete din lume urmase ale lui Cain. La început oamenii eram mai inalti decat noi, traiau undeva la 900 1000 de ani și aveam o alimentatie perfecta(fructe, legumele, seminte) erau vegetarieni abia după potop Dumnezeu le-a permis sa mănânce carnea fiindca vegetatia a fost complet distrusă, însă nu orice fel de carnea, Dumnezeu le-a separat în curate și necurate. În plus aerul era mult mai pur. Aduna toate aceste impreuna și o sa obti un om în toata splendoare lui, pentru noi ar fi un fel de zeu:). Însă în Geneza capitolul 6 ni se spune ca uriași au apărut doar când fiii lui Dumnezeu s-au împreunat cu ficele oamenilor, ce este interesant este faptul ca Dumnezeu le-a scurtat zilele oamenilor la 120 de ani:) dacă erau îngeri cred ca avea treabă cu ei nu cu oameni s-au poate-poate pedepsea doare femeia :)) însă se vede clar ca toti au avut de suferit și asta exclude total teoriile SF cu îngeri și extratereștri:)) ma rog… De ce a scurat Dumnezeu viața oamenilor de la 1000 la 120 de ani? Este clar ca Dumnezeu stia ca acesti uriasi produsi în urma acuplari unor oemeni sfinti cu niște femei păcătoase, nu erau buni foarte buni:) În aprope toate culturile în care apar uriasi, sunt descrisi ca fiind canibali, violenti, foarte buni razboinici, au defecte fizice majore cum ar fii: 6 degete la fiecare membru, 2 capete în unele cazuri, un singur ochi, părul roșu exact ca și Isav fratele lui Iacov și în plus au și defecte mentale. Deci este clara treaba desigur ca primi oamenii de pe pamant erau mai mari undeva la 4 metrii însă era ceva natural din cauza vieții lungi, a climei și alimentației perfecte. Uriașii descriși în biblie erau foarte foarte mari, iscodele trimise de Moise se întorc și ii spune ca oameni pe care i-au văzut erau asa de mari încât ei pareau niste lcuste :), Dumnezeu ii avertiza mereu mereu și mereu sa nu se căsătorească cu femei străine, însă neascultand uriașii au reaparut însă la o înălțime mai mica pentruca Dumnezeu le-a scurtat viata la 120 de ani. Însă ce este foarte ciudat este faptul ca mai avem foarte foarte puțini „mini uriași” printre noi azi, sa fie din cauza climei? Se știe ca dacă ai aduce un dinozaur viu acum nu ar mai supraviețui din cauza climei. Interesant este foarte posibil.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: