SACCSIV – blog ortodox

Guvernul din Australia a hotarat ca nasterea lui Iisus sa nu mai fie data de referinta si sa fie scoasa din cartile de istorie. Noile abrevieri sunt: i.e.n. (inaintea erei noastre) si e.n. (era noastra)

Posted in Australia, CRESTINISM by saccsiv on septembrie 8, 2011

Citez din articolul Nasterea lui Hristos ar trebui eliminata ca referinta pentru delimitarea erei noastre? Sondaj Ziare.com:

Guvernul din Australia a hotarat in noul curriculum ca nasterea lui Iisus sa nu mai fie data de referinta si sa fie scoasa din cartile de istorie.
Astfel, noile abrevieri introduse sunt: i.e.n. (inaintea erei noastre) si e.n. (era noastra), informeaza Daily Mail.
Arhiepiscopul orasului Sydney, Peter Jensen, a condamnat aceasta modificare, considerand-o „o incercare intelectuala absurda de a scrie istoria lumii, scotandu-l pe Hristos din ea”.
El considera sintagma „era noastra” ca „fara sens” si a comparat-o cu folosirea expresiei „sezonul festiv” in loc de Craciun. Modificarile introduse de guvern ar fi trebuit sa fie aplicate anul viitor, dupa ce au fost amanate de mai multe ori.
Termenii „era noastra” si „inaintea erei noastre” au fost popularizati in publicatiile academice si stiintifice din Australia.
Desi datele istorice nu se vor schimba, se va modifica doar ca data de referinta nasterea lui Hristos. Purtatorul de cuvant pentru educatie al Opozitiei, Christopher Pyne din Partidul National Liberal, a criticat masura luata de guvern pentru introducerea acestor modificari.
„Australia este ceea ce este astazi datorita bazelor fundamentale ale natiunii noastre, mostenitoare a crestinismului iudeu, care a fost esential pentru civilizatia occidentala”, a spus Pyne.
Era noastra a fost introdusa initial in secolul al 6-lea si a aparut in limba engleza in anul 1708. Folosirea abrevierii e.n. a fost introdusa de catre academicienii evrei la mijlocul secolului al 19-lea. Termenii e.n. si i.e.n. au devenit populari in publicatiile academice si stiintifice la sfarsitul secolului al XX-lea.
Calendarul gregorian, cel mai utilizat calendar din lume, se bazeaza in mod traditional pe anul nasterii lui Iisus, folosind prescurtarea A.D. (Anno Domini) pentru anii de dupa nasterea lui Hristos si B.C. (Before Christ), pentru cei de dinainte.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 8, 2011 at 4:16 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. tataia said, on septembrie 8, 2011 at 4:28 pm

    Eeeeeexact cum am fost si noi invatati in timpul comunismului…..î.e.n şi e.n în loc de Î. H. şi d.H. Dar este o stupizenie deoarece automat apare intrebarea..şi cum anume s-a facut demarcaţia intre înaintea erei noastre şi era noastra? La ce eveniment istoric s-a demarcat acesta limita între era noastră şi înaintea erei noastre? Ştiu precis că eram mic copil în şcoală şi un elev chiar a întrebat-o pe profesoara de istorie acest lucru…şi profesoara a bîiguit ceva referitor la extinderea imperiului roman la nu ştiu ce războaie ale imperiului roman îmi cer scuze dacă nu stau mai bine de atît la caitolul istorie. Tot la istorie am invatat si ce inseamna religia.
    Profesoara: -Deci ce este religia copii?
    Elevii (în cor) -Religia este credinta GRESITA a unor popoare primitive in forte supranaturale care au creat si controleaza planeta, natura, omul si universul.
    Profesoara: -De cite feluri este acesta?
    Elevii in cor: -De doua feluri politeista (mai multi zei) si monoteista (un singur (Dumne)zeu ).
    Se considera adevarat faptul ca o religie monoteista este mai „evoluata” decit una politeista dar totodata se considera ca starea religioasa cea mai evoluata este ateismul (fara religie).
    Asta ne invata si acum politica corecta…deoarece nu toti sint crestini nu e voie sa pomenim de inainte de Hristos si dupa Hristos….doar îen și en..dar rămîne întrebarea…cum anume au stabilit acestă demarcație între cele două ere…nu cumva a fost stabilită la petrecerea unui eveniment cunoscut de întreaga lume creștină?
    Adevărul nu poate fi ascuns…cu toate că cei politici corecți se străduiesc din răsputeri.

    Apreciază

  3. Set said, on septembrie 8, 2011 at 6:01 pm

    Off Topic:
    Referitor la filmuletul postat mai de mult despre doctorul Bruzynski cel care a gasit o cale alternativa de vindecare a cancerului, aici este pagina lui oficiala:
    http://www.burzynskiclinic.com/

    Apreciază

  4. Cipi-Cix said, on septembrie 8, 2011 at 6:32 pm

    Off topic – Un site interesant cu un continut bogat in informatie – chiar daca este in engleza, precum si blog: http://www.orthodoxytoday.org/blog .

    http://www.orthodoxytoday.org/view/fr.-george-calciu-first-century-christian-in-the-twentieth-century – sunt propovaduiti si sfintii nostrii –

    p.s. nu este site-ul meu, dar consider ca sunt unele lucruri bune si de luat in seama!

    Apreciază

  5. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 8, 2011 at 7:34 pm

    Satanic sistem mai au si australieni astia , daca s-ar intampla asta la noi nu am lasa acest lucru nepedepsit.

    Apreciază

  6. tutenstine said, on septembrie 9, 2011 at 4:39 am

    Parca nu tot dupa Iisus se iau

    Apreciază

  7. un ortodox said, on septembrie 9, 2011 at 1:42 pm

    australieii guvernanti sant ca dracu:stiu ca exista Dumnezeu dar zic ca nu exista,au nebunii astia niste idei de cazi pe spate ca : OBLIGATIVITATEA SA VOTEZI… au apa de baut doar de la magazine ,imbuteliata..

    Apreciază

  8. agerstress said, on septembrie 9, 2011 at 2:41 pm

    Poate ne spun si cand a inceput „e.n.” si cum motiveaza ei acel moment de inceput… 🙂 … si, eventual, prin ce se defineste „e.n.”.
    Nu sunt decat niste ipocriti ordinari care se fac de rasul curcilor… sau al strutilor daca nu au curci.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.