SACCSIV – blog ortodox

Cazul incredibil al unei tinere rusoaice: Si-a pierdut jumatate de creier intr-un accident, dar s-a ales cu talent la pictura

Posted in MEDICINA, stiinta by saccsiv on iulie 27, 2011

   Citez din articolul Cazul incredibil al unei tinere rusoaice: Şi-a pierdut jumătate de creier într-un accident, dar s-a ales cu talent la pictură:

O tânără de 21 ani din Rusia care a rămas cu jumătate de creier din cauza unui teribil accident de maşină, s-a trezit din comă cu aptitudini de artistă, scrie Daily Mail.
Taisia Sidorova, din St. Petersburg, a fost victima accidentului acum trei ani. Atunci i-a fost zdrobită partea stângă a craniului, iar creierul său a fost străpuns parţial de fragmente de oase.
Medicii au înlăturat partea distrusă a creierului, care ar fi ajutat-o să gândească logic şi să analizeze, şi au ataşat o placă de protecţie. Chiar şi aşa, specialiştii erau convinşi că nu se va recupera vreodată şi au avertizat-o pe mama ei că Taisia va fi invalidă până moare.
Deşi trebuia să se odihnească, pacienta a început să picteze ca să nu se plictisească. „Nu i-am evaluat talentul artistic înainte, dar pare o altă persoană acum. Are un talent natural pentru artă. E incredibil”, a spus profesoara de arte a Taisiei.
În ajunul Anului Nou, şi-au dat seama că tânăra o să trăiască pentru că mama ei plângea lângă ea, iar Taisa a ridicat mâna şi i-a şters lacrimile. Mai târziu a început să vorbească.
„Creierul uman este remarcabil. În cazul ei, partea rămasă s-a dezvoltat şi a acoperit bucata care lipsea şi, totodată, i-a dezvoltat şi talentul de a picta, pe care nu-l avea anterior”, explică unul dintre specialiştii care au tratat-o pe Taisia.

Cititi va rog si:

VIDEO: Un copil fara cerebel socheaza lumea medicala …

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 27, 2011 at 4:46 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. codin said, on iulie 27, 2011 at 5:41 pm

    Cine ma lamureste cu intelesul termenului vechi „shakinah” sau „shakenah”,prin prisma ortodoxa, care apare in unele scrieri vechi? Am motive sa cred ca este direct legat de denumirea data invaziei Irakului „Shock and awe”. Pronuntia e identica si exista o legatura, iar termenul arhaic provine din Babilonul antic, adica Irakul de azi.

    Apreciază

    • codin said, on iulie 27, 2011 at 5:51 pm

      Unii oamenii de stiinta afirma ca denumirea mai reprezinta o zeita din cltura ebraica cabalistica veche – Shekhinah.

      Apreciază

  3. abc Marin said, on iulie 27, 2011 at 6:08 pm

    priviți vă rog pînă la capăt .

    Apreciază

  4. Alexandru(Fulger) said, on iulie 31, 2011 at 6:51 pm

    Creierul uman este remarcabil ? Atei nenorociti.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.