SACCSIV – blog ortodox

OMS: Radiatiile de la telefoanele celulare pot cauza cancerul

Posted in telefon mobil by saccsiv on iunie 1, 2011

Citez din articolul ULTIMA ORA Organizatia Mondiala a Sanatatii: Radiatiile de la telefoanele celulare pot cauza cancerul:

Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului – parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii – a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP.
   Un grup international de experti a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a trecut in revista detaliile a zeci de studii dedicate influentei radiatiilor provenite de la telefoanele mobile.
Studiul realizat va fi acum preluat de OMS si agentiile nationale pentru elaborarea de ghiduri privind folosirea telefoanelor mobile.
„Probele, care continua sa se adune, sint suficient de puternice pentru a justifica pozitionarea telefoanelor mobile la nivelul 2b (unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele „posibil cancerigene pentru om)”, a spus Jonathan Samet, presedintele grupului de lucru.
„Grupul de experti si-a fundamentat aceasta clasificare pe studii epidemiologice care arata un risc crescut de gliom, un tip de cancer al creierului asociat cu utilizarea telefonului mobil”, a mai spus Samet. (Vezi aici mai multe detalii despre gliom)
Aceasta clasare inseamna ca „poate exista un risc, si deci trebuie sa supraveghem indeaproape legatura dintre telefoanele mobile si riscul de cancer”, a adaugat Jonathan Samet.

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 1, 2011 at 11:20 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. ionut said, on iunie 1, 2011 at 1:32 pm

    Mie mi-a spus duhovnicul ca a auzit la un parinte induhovnicit ca celor care vor fi impotriva sistemului li se va mari nivelul de radiatii atunci cand folosesc tel. mobil si in cativa ani vor fi „curatati” de pe pamant. L-a sfatuit ca atunci cand va vedea ca lupta se da pe fata sa se debaraseze de tel. mobil.
    Desigur ca si nivelul acesta de acum al radiatiilor chiar daca este mic, tot este nociv trupului.

    Apreciază

  3. Mos Ioan said, on iunie 1, 2011 at 3:53 pm

    Câinii latra, ursul trece…………
    Încercati sa-i spuneti unuia ca telefonul mobil este cancerigen, îti va raspunde ca „pai, într-o zi tot trebuie sa murim din ceva”……..asa ca fiecare sa hotarasca pentru el….

    Apreciază

  4. Emillia said, on iunie 2, 2011 at 12:02 pm

    Toata pasarea pe limba ei piere.

    Apreciază

  5. […] OMS: Radiatiile de la telefoanele celulare pot cauza cancerul […]

    Apreciază

  6. […] OMS: Radiatiile de la telefoanele celulare pot cauza cancerul […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.