SACCSIV – blog ortodox

SATANISTA ELENA CEAUSESCU: “Jos porcaria!”, iar Biserica Sfanta Vineri a fost demolata, caci Patriarhul Teoctist nu s-a opus. Doi ani dupa aceea satanista a fost impuscata precum un caine …

Posted in CEAUSESCU, Patriarhul Teoctist by saccsiv on mai 23, 2011

   Acum cateva zile am vizionat la „Strict Secret” o interesanta emisiune referitoare la demolarea Bisericii Sfanta Vineri din Capitala, la ordinul Elenei Ceausescu. Cum n-am gasit inregistrarea pe site-ul Realitatii, reiau mai jos un articol pe aceasta tema, din 2010  

   BISERICA DEMOLATA DE CEAUSESCU, RECONSTRUITA

   In 1987, Elena Ceausescu a spus „Jos porcaria!”, si Biserica „Sfanta Vineri”-Herasca a fost distrusa. Azi, fostul preot paroh o reconstruieste la 150 de metri de fostul lacas. Pe locul in care era odata altarul bisericii acum intorc tramvaiele, strajuite de cateva blocuri in anostul stil comunist. La cativa pasi mai incolo, in mijlocul unui fel de maidan din buricul Capitalei, se ridica o copie la aceleasi dimensiuni a fostului lacas de cult, cel mai popular din Bucuresti pina in 1987.
Este o reparatie simbolica, ce nu poate insa sterge trista istorie a unei demolari facute din ordinul direct al sotiei dictatorului.
Apogeul nebuniei: proaspat restaurata si apoi daramata
“Jos porcaria!” Aceste doua cuvinte, scuipate pe 13 iunie 1987 de Elena Ceausescu, au pecetluit distrugerea “Sfintei Vineri”-Herasca.
Preotul paroh Gelu Bogdan se afla la doi metri distanta de ea, in curtea lacasului, si parca si acum o vede in fata ochilor pe sotia dictatorului, insotita de temutul Ion Dinca “Teleaga”.

Era sambata, 13 iulie 1987, si aceasta venise in inspectie, pe teren, pentru a vedea cu ochii ei zona ce urma sa fie transformata. Decizia fusese luata deja, insa viza doar translarea bisericii, asa cum s-a intamplat si in alte cazuri. Restaurarea sa dupa cutremurul din 1977, cu bani din donatii si de la Patriarhie, fusese incheiata in 1985 si era considerata printre “perlele” Patriarhiei, cu atat mai mult cu cat detinea si peste 15.000 de metri patrati in jurul sau.
Din pacate, pana la urma, Biserica “Sfanta Vineri” a fost a 17-a dintre cele 23 distruse de comunisti in Bucuresti si cea care a starnit parca cea mai mare mahnire. Incercarile de a o salva au indarjit-o si mai mult pe Elena Ceausescu intrucat ele au venit din partea unor stalpi ai sistemului.
“Cand s-a aflat de acest ordin, 11 personalitati ale vremii, precum Eugen Barbu, Fanus Neagu, Corneliu Vadim Tudor, Sabin Balasa si Ion Lancranjan, au facut un memoriu ce a fost depus la toti cei care ar fi putut s-o salveze, de la Ilie Ceausescu la Suzana Gadea si Tamara Dobrin”, povesteste preotul Bogdan.
Ultima liturghie si evacuare cu gaze lacrimogene
In duminica de 14 iulie s-a tinut ultima liturghie, iar a doua zi, la slujba de vecerenie, credinciosii au fost scosi din biserica cu amenintari si gaze lacrimogene. Marti, pe 16, au inceput demolarile cu o cladire anexa a bisericii, casa parohiala si azil al Patriarhiei. Miercuri s-a facut o ultima incercare de a salva biserica, la primarul de atunci al Capitalei, Constantin Olteanu, care s-a dovedit insa neputincios si s-a dus personal la biserica sa anunte punerea in executie a demolarii.
„Jos Ceausescu!”, Europa Libera si arestarile

S-au auzit atunci primele vociferari, iar dupa-amiaza au fost adusi puscariasi pentru a implini lucrarea. “Militarii si angajatii ICRAL fugisera, spre cinstea lor”, explica preotul, care s-a vazut obligat sa goleasca biserica pentru a salva ce se putea. “Joi, pe 18 iulie, un puscarias a murit pe loc, altul a cazut de pe schela si a murit dupa aceea”, isi aminteste preotul. Pe 19 iulie, chiar intr-o vineri, distrugerea a fost definitivata in primele strigate publice de “Jos Ceausescu!”.
La ora 18.00, in locul bisericii, era un covor de lumanari. Povestea dramatica a “Sfintei Vineri” a ajuns imediat la Europa Libera, iar pe baza imaginilor inregistrate de la demolare au urmat arestarile.
Preotul, chemat la Militie de 15 ori

“Eu nu am fost arestat, cum au fost alti membri ai Consiliului Parohial, pentru ca si din Franta, unde fusesem la studii, si de la Vatican, care-mi daduse bursa, se facusera proteste la ambasadele de acolo. M-au chemat insa de 15 ori la Militie, pe Calea Victoriei. In cele din urma m-au expulzat din Bucuresti. M-am dus la Manastirea Rohia, unde l-am cunoscut pe Nicolae Steinhart, insa in scurt timp m-au gasit si a trebuit sa plec”, spune preotul.
Pe 22 iulie a primit ingaduinta de a se intoarce in Bucuresti, iar patriarhul Teoctist l-a pus in fata unui compromis deja facut cu securistii: sa ramana consilier la Patriarhie, responsabil cu diaspora si bursierii romani, dar sa nu mai slujeasca.
PF Teoctist nu s-a opus demolarii

A fost un compromis acceptat si de preot pentru ca i s-a dat in grija recladirea Bisericii “Sfantul Gheorghe Nou”, distrusa de cutremur si salvata de la demolare doar datorita mormantului lui Constantin Brancoveanu, pe care-l adaposteste. Abia dupa 1990 Gelu Bogdan a putut sa slujeasca din nou acolo, insa visul sau a fost sa reconstruiasca “Sfanta Vineri”, biserica prabusita sub ochii sai.
“A functionat un fel de coalitie malefica impotriva Bisericii. Unii din cei care au tras sfori la demolare s-au opus si dupa aceea reconstructiei”, spune preotul. Unul dintre personajele de al carui nume se leaga darimarea bisericii este PF Teoctist, care, sustin mai multi preoti, nu s-a opus demolarii. Desi a fost vazut in Patriarhie in acele zile fierbinti, ulterior s-a lansat teoria ca nu se afla in tara in acel moment.
PIEDICI SI BUNI SAMARITENI
„Falsul” din Drumul Taberei si lupta pentru donatii

Proiectului de reconstruire a bisericii, ce a prins contur dupa Revolutie, i s-au pus piedici inclusiv de catre clerici, sustine preotul Bogdan. Asa a aparut o Biserica “Sfanta Vineri” in Drumul Taberei, unde preotii au sustinut ca au pus la temelie caramizi din vechiul lacas, atragand astfel donatii ce ar fi trebuit de drept folosite pentru refacerea „Sfintei Vineri”- Herasca.
Cea mai consistenta contributie au avut-o fratii Micula. Asa cum nu s-a opus demolarii, PF Teoctist nu s-a opus nici la asta. Dupa diligente nenumarate la primarul general si cel de sector, preotul Bogdan a primit, de la Primaria Sectorului 3, un teren de 1.000 mp, peste drum de Teatrul Evreiesc, iar acum este ridicata deja pe jumatate noua “Sfanta Vineri”.
“Culmea, foarte mult m-a ajutat un evreu, al carui nume nu-l pot da. Iar primii 200 de mii de euro pentru constructie i-am obtinut de la omul de afaceri Costel Bucur (n.r. – patronul de la Gloria Buzau). Alte zece miliarde de lei le-am primit de la Primaria Sectorului 3 si inca 3 din donatiile credinciosilor, cu care speram sa o putem ridica la rosu pana in aprilie”, spune preotul.
Biserica va fi impodobita cu vechile odoruri, duse in 1987 in exil la Cernica, printre care o catapeteasma batuta in 1871, la Viena, in 70 de kg de argint. Iar la temelia altarului va sta un fragment autentic din pictura in foita de aur a vechii biserici, realizata de celebrul Dumitru Belizarie.

Comentariu saccsiv:

   Daca Patriarhul Teoctist se deplasa la biserica si incuraja poporul sa protesteze impotriva demolarii, oare il arestau? Teoretic, probabil. Dar era de datoria lui sa marturiseasca.

Practic insa, sa nu uitam ca in 1987 deja Gorbaciov pusese URSS pe fagasul reformelor, pregatind terenul pentru caderea blocului socialist. Ca era omul ELITELOR, s-a aflat ceva mai tarziu, pe atunci stiind doar cine trebuie:

Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE

Patriarhul Teoctist era un apropiat al papei:

De cate ori s-a intalnit Patriarhul Teoctist cu papa Ioan Paul al II-lea?

Sa nu-i fi transmis acela care e cursul istoriei? Posibil nu, dar chiar si asa, in 1987, in afara de satanisti convinsi precum Elena Ceausescu, deja majoritatea personajelor cu functii importante din blocul comunist stiau ca urmeaza o schimbare. Nu stiau toti detaliile, nu stiau toti cat de mult se vor schimba lucrurile, insa vantul schimbarii dispre Moscova batea atat de puternic, incat trebuia sa dormi tare adanc, ca sa nu pricepi ca ceva se petrece. Si de acest lucru erau constiente inclusiv personaje importante din Romania, mai ales dupa vizita lui Mihail Gorbaciov din mai 1987.

Deci, de ce ii era frica pana la urma Patriarhului Teoctist? Se stabilise initial ca biserica sa fie mutata, precum se facuse si cu alte monumente. S-a hotarat demolarea, caci Elena era satanista. Dar daca Patriarhul lua atitudine, era indubitabil ca se revenea la planul initial. In acei ani, cat era Elena de indracita, ar fi evitat un scandal de rasunet mondial, o confruntare directa cu Patriarhul si cu atat mai putin nu ar fi recurs la arestarea sa.

Cat despre satanista, a fost omorata precum se stie, la ordinul unei importante marionete ale ELITELOR:

Personalitati si organizatii : evreul SILVIU BRUCAN (SAUL BRUCKNER)

Adica cea care cica apara comunismul, a fost ucisa la ordinul unui stalp al comunismului din Romania, dar care stia incotro trebuie sa se indrepte planeta …

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 23, 2011 at 4:31 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. supraveghetorul said, on mai 23, 2011 at 5:21 pm

    off topic

    Bill Gates pushes for 90 percent vaccination rate worldwide
    Link:
    http://www.naturalnews.com/032475_Bill_Gates_vaccines.html

    US and Pakistan Near Open War
    Link:
    http://www.infowars.com/us-and-pakistan-near-open-war/

    Apreciază

  3. Ioan C. said, on mai 23, 2011 at 5:44 pm

    Adevarul e ca nu stim cati din capii Bisericii au fost colaboratori ai Securitatii.
    Dar Dumnezeu nu doarme!

    Apreciază

  4. nea Anderthal said, on mai 23, 2011 at 6:01 pm

    …dintr-o sursa sigura va pot spune urmatoarele:
    1)Ceausestii au practicat magia
    2)Teoctist l-a salvat pe Ceausescu de la moarte ascunzindu-l (lasaindu-l sa se ascunda) in biserica in timp ce era cautat de securisti.Era in zilele cind se batea cu ceilalti ptr. ciolan.
    3)Pr.Ilarion Argatu’ le-a spus ca vor sfarsi rau iar Elena v-a fi lichidata de ovreii care ii proteja: Voiculestii..etc

    Apreciază

    • sfappetrupavelandrei said, on mai 24, 2011 at 9:22 am

      sursa ta sigura nu stiu cat e de sigura ca si eu dintr-o sursa sigura stiam ca patriarhul Iustinian l-a salvat pe Gheorghiu Dej de la moarte ascuzandu-l in biserica si din aceasta cauza avea atat de mare influenta iar aproape de moartea lui Gheoghiu Dej ar fi fost unele zvonuri ca omul ar fi vrut s-o termine cu ateismul si de asta a fost ucis.

      Apreciază

    • Viorel said, on decembrie 24, 2015 at 8:02 pm

      Poti sa dai ceva linkuri sau indicatii in legatura cu practica magiei de catre Ceausesti? Chiar ma intereseaza subiectul.

      Apreciază

  5. TheSpiritOfCaptain said, on mai 23, 2011 at 6:14 pm

    Foarte bine,sa vada si aceia care considera ca ceausescu era patriot,ca s-a umplut luema de ei,e peste tot taina faradelegii,se risipeste peste tot ! Era nationalist de ordin material,cum spunea parintele Calciu,ala nu e nationalist,cum nici Hitler nu a fost,el era sponsorizat de elita evreiasca,se folosea de pooprul german cum se folosea ceausescu de cel roman

    Apreciază

  6. TheSpiritOfCaptain said, on mai 23, 2011 at 6:18 pm

    Apreciază

  7. clement said, on mai 23, 2011 at 10:42 pm

    Ordinul de demolarea Bisericii Elena Ceusescu l-a dat direct lui Dinca cu care se afla in” vizita de lucru”. Ambii erau tigani. Numele de Petrescu si l-a luat de la satul de bastina, dar doctorul in chimie vindea seminte in gara inainte de a se dedica luptei comuniste si cercetarii stiintifice.
    Demolarea efectiva a fost facuta cu tiganii de la Domeniul Public. Inginerul Octavian Stefanescu i-a coordonat.
    Ceusestii au reprezentat ceea ce avea Romania mai grobian, vatamator, imoral. Seful Statului participase personal la uciderea taranilor ce refuzau colectivizarea, in Vrancea.
    Mizeria morala din politica de astazi au generat-o ei, cu cei care ii concepusera ideologic si cu urmasii lor. Nici inaintea mortii nu au gasit cu cale sa ceara iertare pentru raul facut.Vorbeau despre marea Adunare Nationala, dar din cine era compusa adunatura aceea? Pe cine reprezenta ea, in fapt? Ii oblojosera pe unguri in posturi importante politic, pe tigani, pe evrei si pe masoni ( sa nu uitam ca exceptionala redactie a Secolului XX reprezenta vocea masoneriei).
    Sa ii ierte Dumnezeu, caci noi nu avem dreptul sa o facem.

    Apreciază

    • Catalin Kirk said, on mai 24, 2011 at 7:58 am

      Aceste afirmatii vin sa acrediteze ideea unei „vini colective” a natiei tiganesti, cu toate absurditatile implicite. Si oricum e greu de stabilit in ce masura dictatoarea era tiganca fiindca in Petrestii de Dambovita nu e comunitate de tigani, eu merg la bunica din partea mamei intr-o comuna apropiata si stiu care sunt satele de tigani, iar Petrestii nu sunt.

      Mai adaugati si ca Ceausestii de fapt nu-i sufereau pe tigani, chiar si lautarii aveau mai putina trecere decat rapsozii romani.

      Dar tiganii au fost deseori pusi de partid la trebi murdare dar necesare, fiind o masa de manevra destul de eficienta.

      Eu ii cunosc pe tigani si cu bune si cu rele (jalnic, mai mult cu rele). Ah, unde e Naayram sa demonteze el mai bine tezele astea…

      Apreciază

  8. TheSpiritOfCaptain said, on mai 23, 2011 at 11:06 pm

    clement

    Esti un roman demn de toata cinstea,printrei care gandesc rational !

    Parintele Calciu a mers personal la Bush senior,avea emisiuni si la Europa libera,stia ca lumea e pe mana masonilor,dar a considerat ca e mai bine sa ajute la inlaturarea comunismului ateu,sa mai respiram un pic,poate ca daca nu venea acel 89 acum mai aveam accesul la internet,exemplu ni-l da China,prin cenzurarea internetului si alte chestii totalitariste de genul asta…. si cum spuena preotul Nicolae,se lauda si masonii ca au ajutat la lovitura de stat din 89, de aprca ei ar fi dumnezei,zici ca nu a spus Dumnezeu atunci la revolutie : Gata,pana aici,ajunge ! Si parintele Bartolomeu spune ca a fost o revolutie crestina,ca tinerii erau in genunchi si spunea Tatal Nostru !
    Hai as nu vedem in orice element comunist patrioti,sa ne imbatam cu apa rece,sa privim lucrurile cum trebuie !
    E mult de discutat pe tema asta,si explicat cu indeamanuntul. Iau in discutie si ce spunea Parintele Arsenie Boca,si cum au aparut dovezi ca a fost torturat de securitate si ucis,trebuie sa deschidem mintea mai larg !

    Va amintiti visul lui Nabucodonosor,profetit de Daniel proorocul despre acel amre imperiu ce isi va schimba stapanitorii mereu ? Ei bine,pana si parintele Paisie atesta asta,si spunea si despre partea pozitiva a imperiului lui Alexandru,cultura greaca ce a ajutat la evanghelizare,si apoi dupa lungi persecutii,civilizatia romana a fost de folos,cum spunea si Parintele Arsenie Papacioc,langa o astfel de civilizatie s-a extins crestinismul,dar nu era de ajuns civilizatia fara crestinism,dar in jurul unor oameni civilizati s-a putut peste secole extinde crestinsmul ! O sa rabdam,ne jertfim,apoi o sa vina si ziua dreptatii ! Parintele Paisie spunea ca dupa domnia sionista,va veni ziua dreptatii,toate se vor intoarce contra lor,si va fi stabilitate intre oameni,asa cum vrea Dumnezeu sa lege,nu cum vor ei ! Evanghelia va ajunge peste tot,indiferent ca romanii prin politica si bani,va ajunge peste tot,trebuie sa ajunga peste tot,si tot raul spre bine !
    Gandesc ca in timp,in tarile arabe,unde vor face prapad americanii si vor face amri dsitrugeri,acolo se va propovadui crestnismul,si cand va fi jale mare,luema va avea mitnea catre Dumnezeu,si va fi posibila si increstinarea lor !
    PArintele Paisie dadea pilda macabeilor,dar vorbea frumos si despre Alexandru MAcedion si rolul benefic al culturii grecesti in acea zona,asa ca stapanitorii lumii,fara sa vrea servesc lui Dumnezeu, si planurile lor intunecate se vor prefacea in bine,ca Dumnezeu este stapanul stapanilor !

    Dar sa rabdam,sa acceptam suferinta,sa nu cedam,ca dreptatea va veni,ca o sa apucam acele vremuri de renastere nationala asta nu stim,dar sa incercam a da o pilda cum au dat macabei si sifntii din inchisori celor ce vin !

    Apropos despre Hipocrat,ca a facut saccsiv articol despre juramantul medicilor,ca e barbar !
    In cartea ”Ne vorbeste parintele Paisie” , discuta despre homeopatie si spuena parintele Paisie sa o refuzam,si sa acceptam medicina hipocratica,pentru ca Hipocrat a fost luminat de Dumnezeu !

    DECI HIPOCRAT A FOST LUMINAT DE DUMNEZEU ! Asa spunea parintele Paisie,inseamna ca juramantul nu e un pacat,trebuie respectat de medici !

    Concluzie, in toate este voia Domnuluim,sa lasam aspectele amteriale,si sa privim ororile comuniste care au fost nenumarate,sa vedem si dorinta divina in a inlatura dictatura comunista !

    Deci nu am nimic cu omul,spuena parintele Iustinian Chira,nu cu omul ci cu intreg sistemul comunist,care e defect si trebuia dat jos

    Apreciază

  9. TheSpiritOfCaptain said, on mai 23, 2011 at 11:07 pm

    Asta e o parere a mea, o concluzie,si sa traga fiecare concluzii cum doreste,eu sper sa fiu pe drumul cel bun in ce priveste felul de a gandi !

    Sa va lumineze Dumnezeu pe toti !

    Apreciază

  10. calator said, on mai 24, 2011 at 4:17 am

    Patriarhul Iustinian a refuzat permanent demolarea Patriarhiei, care statea in calea planurilor megalomane de „sistematizare” a centrului capitalei (era exact in zona unde urmau sa apara Bul. Victoria Socialismului si complexul Casa Poporului – restul zonei centrale era impropriu constructiei de cladiri inalte datorita sub-solului mlastinos). Din cate stiu de la nepotul patriarhului, in ultima parte a vietii sale Iustinian era presat puternic de catre cei doi dictatori sa-si dea acceptul pt. mutarea Patriarhiei in alt sediu si pt. daramarea mai multor biserici bucurestene aflate drept in calea satanismului biruitor la orase si sate. Mai spunea ca dezastrul produs de cutremurul din 1977 a adus un ajutor nesperat conducerii comuniste in aceasta actiune, deoarece cateva biserici vechi au suferit stricaciuni minore, care au fost invocate rapid in fata patriarhului ca punand in pericol „siguranta enoriasilor” si normele existente in constructii. Acesta e probabil motivul pt. care biserica Sf.Vineri a si fost renovata in graba pe banii Patriarhiei nu cu mult inainte sa fie daramata, ca raspuns la ultimatumul dat de stapanire. Ca veni vorba, o soarta trista a avut si capela reginei Elisabeta din Panduri (pictata de G.Tattarascu si sfintita de mitropolitul Nifon in prezenta regelui Carol I si a reginei Elisabeta, protectoarea lui Eminescu):
    „Din păcate, anii ’90 au transformat capela în locul de întâlnire al unor grupări sataniste. Pe lângă ritualuri cu sacrificii de animale, este posibil să fie vinovaţi şi de un incendiu care a avut loc în 2003 şi care a distrus mare parte din lăcaşul de cult. Monumentul istoric, construit în secolul al XIX-lea de Regina Elisabeta, a rămas atunci fără picturile originale de pe pereţii interiori, fără acoperiş, iar materialele de construcţii din interior au fost distruse complet.” (www.basilica.ro/ro/stiri/capela_elisabeta_doamna_din_bucuresti_in_slujba_tinerilor_5618.html)
    In fine, lui Iustinian i-a fost inmanata o lista cu cateva zeci de biserici „avariate” din capitala, ce urmau a fi daramate – cu ordinul expres al dictatorului (sau al sotiei) ca patriarhul sa semneze ca e de acord. Ce stiu de la nepotul ierarhului e ca dimineata Iustinian a fost gasit mort, dar cu lista NESEMNATA asupra lui. Fiecare poate considera ce vrea… opinia curenta e ca Iustinian a murit „de inima rea” in urma acestei „solicitari” venite de la conducerea comunista. In orice caz, cei care l-au „ajutat” sa moara si-au facut un calcul gresit, deoarece noul patriarh – Iustin – desi era un carturar (si nu un marturisitor propriu-zis), le-a inselat asteptarile si a refuzat la randul lui sa semneze celebra lista. Rezultatul il stim, Iustin Moisescu a trebuit sa fie suprimat la randul lui. Povestea cineva ca otravirea lui s-a facut intr-o camera strict pazita, ca nu cumva sa scape cu fuga, si a avut asemenea dureri incat au ramas pe tencuiala camerei urmele unghiilor cu care a zgariat peretii. A venit in final patriarhul Teoctist, care a fost avertizat ce-l asteapta in caz ca refuza si el… in orice caz, acesta stia bine si cum a fost ucis de comunisti mentorul sau, patriarhul Nicodim (care l-a uns rege pe Mihai I), in plus e posibil sa fi fost santajat si cu ceva din dosarul lui intocmit de „servicii”, iar acceptul lui a fost din cate stiu dupa un „troc”: Patriarhia era crutata, in schimb era daramata manastirea Vacaresti. Astfel abia in 1987 a fost posibila distrugerea Bisericii Sf.Vineri… Cat despre patriarhul Teoctist, stim cum a fost „rezolvat” de doctorul (Asa)Sinescu (aflat in slujba unor structuri „dosnice” de obarsie templiera). Dealtfel, Ilarion Argatu a prezis despre fostul patriarh ca nu va apuca sa ridice Catedrala Neamului deoarece sunt alte interese si jocuri la mijloc (aceasta urmand sa fie terminata de un viitor patriarh care va fi „pe placul politicienilor”) – parintele Ilarion mentioneaza insa ca astea sunt treburi despre care credinciosii mai bine sa nu stie…

    In orice caz, nu m-as grabi sa arunc cu pietre (sau cu vorbe) in actualul patriarh, care e destul de destept incat sa-si dea seama ca nici unul patriarhii romani n-a raposat de „moarte naturala” si oricum, daca tot e sa murim candva (poate chiar f.curand) macar sa fie o jertfa frumoasa si folositoare prin care sa ne spalam din pacate…

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on mai 24, 2011 at 9:36 am

      @calator

      Fostul Patriarh Teoctist a binecuvântat distrugerea Sfintelor Biserici si a cimitirelor deci a fost omul sistemului criminal. A ascultat mai mult de ordinele comunistilor decât de Dumnezeu, iar rasplata a luat-o mai târziu……..acum zace în fundul iadului…….

      Cât priveste actualul Patriarh consider ca este o Insulta la adresa Bisericii Ortodoxe Române, Poporul Român merita un alt Patriarh. Atâta timp cât acest „Preanefericit” Daniel nu opreste Genocidul Neamului Românesc nu are ce cauta în fruntea BOR.
      Când românii sunt asasinati prin : avorturi, casatorii homosexuale, eutanasie, droguri, hrana otravita, acte de identitate biometrice – satanice, etc.. iar acest Daniel Ciobotea tace si este complice la asasinarea propriului popor, nu ne ramâne decât sa cerem alungarea lui si Întronizarea unui Adevarat Patriarh, adica cu dragoste si frica de Dumnezeu, un Patriarh care este gata sa-si dea viata pentru HRISTOS.
      Daca Patriarhul Daniel nu se va pocai si va continua opera de distrugere a Sfintei noastre Ortodoxii si a Poporului Român, grea pedeapsa îl asteapta, atât aici pe pamânt, cât si în viata de dincolo……..stie el prea bine despre ce vorbesc…….

      Apreciază

  11. Romeo2110 said, on mai 24, 2011 at 4:30 am

    La vremea respectiva nu puteai sa te opui lui ceausescu frontal: ar fi putut face rautati mai mari; ar fi putut ditruge alte biserici.

    Parintele Gheorghe Calciu a arata ce se putea face.

    Apreciază

  12. Catalin Kirk said, on mai 24, 2011 at 8:02 am

    Felicitari pentru articol, am vazut si eu episodul si cred ca i-a mai trezit pe unii din nostalgii.

    Apreciază

  13. ortodoxiaromana said, on martie 2, 2014 at 8:41 pm

    Daniel cel imbracat in alb a fost pus de sorin frunza verde prietenul de oculta si este pus acolo pt implementarea ECUMENISMULUI vaticanez….pana acum a reusit perfect…

    Apreciază

  14. […] SATANISTA ELENA CEAUSESCU: “Jos porcaria!”, iar Biserica Sfanta Vineri a fost demolata, caci Pat… […]

    Apreciază

  15. […] SATANISTA ELENA CEAUSESCU: “Jos porcaria!”, iar Biserica Sfanta Vineri a fost demolata, caci Pat… […]

    Apreciază

  16. […] SATANISTA ELENA CEAUSESCU: “Jos porcaria!”, iar Biserica Sfanta Vineri a fost demolata, caci Pat… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.