SACCSIV – blog ortodox

De cate ori s-a intalnit Patriarhul Teoctist cu papa Ioan Paul al II-lea?

Posted in Papa Ioan Paul al II-lea, Patriarhul Teoctist by saccsiv on decembrie 6, 2010

   Iata ce putem citi in articolul „A fost chemat in lumina dumnezeiasca” din 4 Aprilie 2005:

   Sute de credinciosi au asistat, ieri, la o slujba de pomenire a Papei Ioan Paul al II-lea, oficiata in cadrul Sfintei Liturghii de catre PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar patriarhal, la Catedrala Patriarhala din Capitala. Slujba de pomenire a Suveranului Pontif, care a murit sambata seara, a durat aproximativ zece minute si a fost oficiata la finalul Sfintei Liturghii de duminica. Seful Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Prea Fericitul Parinte Teoctist, a evocat personalitatea Papei Ioan Paul al II-lea, considerandu-l pe acesta „un barbat al zilelor noastre cu adevarat minunat„.
   „Acest mare disparut din lumea vremelnica a fost chemat in lumina cea dumnezeiasca in care cu totii nadajduim sa ajungem intr-o zi, fiecare dupa curatenia faptelor si a inimilor noastre„, a spus PF Teoctist.
   Intaistatatorul BOR a evocat prima intalnire avuta cu Ioan Paul al II-lea in anul 1984, intr-o vizita neoficiala, pe cand lucra in organismele externe ale Patriarhiei Romane, afirmand ca a fost „izbit pana la incantare de seninatatea” privirii Suveranului Pontif. PF Teoctist a reamintit si depre intalnirea cu Ioan Paul al II-lea din ianuarie 1989, la Vatican, cand era deja Patriarh, precum si despre dificultatile intampinate atunci pentru a se putea intalni cu Papa Ioan Paul al II-lea in timpul regimului comunist.

   „La Bucuresti se stia ca merg si la Vatican (n.r. PF Teoctist a fost la Vatican in timpul unei vizite pe care o facea in India), insa dregatorii de sus nu puteau admite aceasta vizita. Eu insa m-am pregatit pentru ea, inclusiv cu cadouri pentru Suveranul Pontif. I-am spus ambasadorului de atunci al Romaniei socialiste ca acolo nu sunt la Bucuresti si ca sunt liber sa ma vad cu Papa in interesul Bisericii si al tarii. I-am mai spus sa fie linistit, ca din India ma voi intoarce la Bucuresti„, a povestiti PF Teoctist, precizand ca vizita la Suveranul Pontif a durat peste o jumatate de ora, timp in care Papa l-a intrebat despre tot felul de detalii, inclusiv din viata personala.
   „Crestini ziditi pe temelia martirilor
   Patriarhul BOR a reamintit apoi despre memorabila vizita facuta de Papa Ioan Paul al II-lea in 1999 in Romania, prima vizita a unui Suveran Pontif intr-o tara majoritar ortodoxa.
   Teoctist a explicat importanta gestului facut atunci de Ioan Paul al II-lea, care, la sosirea in Romania, a sarutat pamantul ca pe un „pamant sfant, calcat odinioara de Apostolul Andrei, in aceasta Gradina a Maicii Domnului„, numindu-i pe romani „crestini ziditi pe temelia martirilor„.
   In finalul declaratiei sale, PF Teoctist a reamintit rolul major jucat de Papa Ioan Paul al II-lea in facilitarea dialogului dintre ortodocsi si greco-catolici in privinta retrocedarii unor bunuri bisericesti. (D.E.)

   Cititi va rog si:

„ROMANIA-VATICAN, Craciun 2010″ – emisiune de timbre postale sprijinita de IPS TEOFAN cu ocazia implinirii a 90 de ani de la primele tratative purtate de Vatican cu statul roman în vederea incheierii unui Concordat

   Patriarhul mergea in India precum Magellan, adica luand-o prin vest? Si ce si-a zis, daca tot e Vaticanul in drum, sa treaca si pe la papa, „in interesul Bisericii si al tarii”. Care era insa interesul Bisericii, nu pricep.

   Ca si acel papa era implicat in edificarea lumii noi, e indubitabil:

Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE 

   Stia insa si Patriarhul Teoctist de intreaga actiune? Nu stim.

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. natalia said, on decembrie 6, 2010 at 1:27 pm

    e trist…ce sa mai spun fostul papa chiar daca a facut si lucruri bune multe otrava in prajuturele a bagat…Dumnezeu sa-i ierte!

    Apreciază

    • el said, on decembrie 6, 2010 at 1:39 pm

      @natalia

      fostul papa mascariciul polonez ca TOTI PAPII dupa Schisma SUNT ETERICI si au mers in IAD.
      Otrava in prajiturele baga iudele crestin ortodoxe ,eretcii sunt DESPARTITI de Hristos si merg cu diavolul la locul pregatit lui ,nu orice paruta „binefacere” este si un BINE.Binele nu exista separat de Izvorul Binelui care este Hristos Dumnezeu !

      Ortava in Biserica Ortodoxa care ucide sufletele crestinolor sunt faptele unor ierarhi ca aceasta a nevrednicului varsanufie .
      Nu mai avem mult ,este „la usi” vremea cand nu vom mai putea intra in bisericile unora ca acesta.
      Sf Nicolae sa-i rusineze cu rusine vesnica pe toti distrugatorii ortodoxiei oricare ar fi aceia.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 6, 2010 at 1:45 pm

        @natalia

        scuze pt gresala de tastare :”TOTI PAPII dupa Schisma sunt ERETICI” este corect.

        Cine nu marturiseste aceasta fie el crestin mirean ,monah,preot sau episcop cade sub anatema Bisericii si a Sfintilor Parinti pe care ii contrazice.Acestea sunt roadele otravite ale ecumenismului si cine le mananca MOARE cu moartea sufletului.

        Apreciază

      • Un Crestin Ortodox said, on decembrie 6, 2010 at 5:37 pm

        @ el

        Iata ce scrie in Noul Testament despre judecata de apoi si despre Cine ii judeca pe oameni si ii trimite pe pacatosi in iad (iezerul de foc):

        „APOCALIPSA SFÂNTULUI IOAN TEOLOGUL
        CAPITOLUL 20
        4. Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.
        5. Iar ceilalţi morţi nu înviază până ce nu se vor sfârşi miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi.
        6. Fericit şi sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El mii de ani.
        7. Şi către sfârşitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui,
        8. Şi va ieşi să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog şi pe Magog, şi să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării.
        9. Şi s-au suit pe faţa pământului, şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea cea iubită. Dar s-a pogorât foc din cer şi i-a mistuit.
        10. Şi diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc şi de pucioasă, unde este şi fiara şi proorocul mincinos, şi vor fi chinuiţi acolo, zi şi noapte, în vecii vecilor.
        11. Şi am văzut, iar, un tron mare alb şi pe Cel ce şedea pe el, iar dinaintea feţei Lui pământul şi cerul au fugit şi loc nu s-a mai găsit pentru ele.
        12. Şi am văzut pe morţi, pe cei mari şi pe cei mici, stând înaintea tronului şi cărţile au fost deschise; şi o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieţii; şi morţii au fost judecaţi din cele scrise în cărţi, potrivit cu faptele lor.
        13. Şi marea a dat pe morţii cei din ea şi moartea şi iadul au dat pe morţii lor, şi judecaţi au fost, fiecare după faptele sale.
        14. Şi moartea şi iadul au fost aruncate în râul de foc. Aceasta e moartea cea de a doua: iezerul cel de foc.
        15. Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieţii, a fost aruncat în iezerul de foc.”

        „EPISTOLA SOBORNICEASCĂ A SFÂNTULUI APOSTOL IUDA
        9. Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: „Să te certe pe tine Domnul!””

        Apreciază

      • Un Crestin Ortodox said, on decembrie 6, 2010 at 5:52 pm

        @ el

        Se cuvine sa-i ajutam pe eretici sa se indrepte, nu sa-i osandim noi.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 6, 2010 at 6:01 pm

        Un Crestin Ortodox

        Nu-i osandim noi. Doar constatam.

        Sigur ca ne straduim sa-i trezim si ca ne rugam pentru ei sa iasa din ratacirea lor.

        Apreciază

      • Un Crestin Ortodox said, on decembrie 6, 2010 at 6:01 pm

        @ el

        „SFÂNTA EVANGHELIE DUPĂ MATEI
        CAPITOLUL 5
        43. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău”.
        44. Iar Eu zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,
        45. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele şi peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.
        46. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru?
        47. Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru?
        48. Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este.”

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 6, 2010 at 6:09 pm

        Un Crestin Ortodox

        E din ce in ce mai clar ca tu nu intelegi multe din cele scrise in Sfanta Scriptura.

        Apreciază

      • Un Crestin Ortodox said, on decembrie 6, 2010 at 6:49 pm

        @ saccsiv
        E din ce in ce mai clar ca te deranjaza comentariile mele.
        Ramai cu bine crestine.

        Apreciază

    • el said, on decembrie 6, 2010 at 6:44 pm

      @un crestin ortodox

      tu ne-ai dovedit cu prisosinta ca esti campion la INTEGEREA GRESITA a Sf Scripturi ca si ereticii si sectarii ,ai recidivat de nenumarate ori.
      Ai o problema GRAVA de discernamant si furnizarea de texte din Sf Scriptura referitoare la alte realitati decat cele in discutie este manifestarea acestei probleme duhovnicesti de care boleste sufletul tau.Ori esti ASUMAT de partea celui rau si aceasta poate fi o explicatie,inselati si PESUDOTEOLOGI sunt la gamada pute locul de ei,unii sunt si activisti.
      Mergi si cauta la Sfintii Parinti care este opinia lor despre eretici,papistasi,catolicism si ecumenism si vei vedea ca nu de la mine afirm cele de mai sus.Judecarea aproapelui ___si aproapele meu este CRESTINUL ORTODOX iar nu papa catolicesc,ereticul,inselatul,ratacitul cu voie sau din nestiinta ,nici ecumenistul indiferent cine este acesta patriarh ortodox ori om de rand___pentru pacate PERSONALE(explicatie la mintea ta ,pacate personale sunt:curvia,furtul,minciuna,egoismul,lacomia,mandria,etc.Pacatul EREZIEI este si peronal si impotriva DUFULUI SFANT SI BISERCII direct) este intr-adevar osandita de Mantuitorul Hristos.
      Dar discernerea graului de neghina si a minciunii de ADEVAR este porunca,si stim ca „furul nu vine decat sa fure si sa junghie si sa piarda”.
      Erezia si inselarea sunt MOARTEA SUFLETULUI si cel ce boleste de ea nu numai ca ESTE MORT daca nu se pocaieste dar ii poate molipsi si pe altii daca nu sunt atenti.Nu eu judec soarta omului ea este asezata in functie de respectarea poruncilor lui Dumnezeu si a DREPTEI CREDINTE.Nu este suficient sa fii botezat sau chiar hirotonit ortodox ca sa te si mantuiesti obligatoriu.
      Cu PESUDOARGUMENTE ca astea se va „justifica” si anticristul si unii ca tine il vor aclama asurzitor.

      Nu stiu ce cauti tu pe situl acesta caci te vadesti fara dubiu a fi pe aratura grav si PERSISTI !
      Cred ca are dreptate Pr Vasile ,este foarte posibil sa fii ERETIC SI/SAU DIVERSIONIST.

      @saccsiv

      frate ce este cu inselatul acesta care tot baga fitile aici nestingherit pe blog?Nu avem timp si nici rolul de a pierde energie fara folos spre luminarea celor ce iubesc intunericul.N-ar fi rau sa-i dai spam unora ca acesta pana se lamuresc ce-i cu ortodoxia;ca de TROLLI este plin spatiul.Multumesc.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

      • el said, on decembrie 6, 2010 at 6:49 pm

        @Un Crestin(?) NEortodox

        aceasta este DEFINITA ta din cate te-ai manifestat pana acum !

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 6, 2010 at 6:52 pm

        el

        Nu stiu ce-i cu el, dar ii voi sterge viitoarele comentarii.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 6, 2010 at 7:02 pm

        @Un crestin(?) NEortodox

        cat despre :”Se cuvine sa-i ajutam pe eretici sa se indrepte, nu sa-i osandim noi”___
        nu eu ii osandesc ci BISERICA si eu in masura in care fac parte din Ea.
        Si ca sa nu te ostenesti sa cauti aiurea prin Sf Scriptura iata un pasaj cu dediactie tie de la Sf Ioan Evanghelistul Apostolul IUBIRII hristice ,nu ERETICE ,adogmatice a ecumenstilor si inselatilor:

        „16.Daca vede cineva pe fratele sau pacatuind -pacat NU de moarte-sa se roage , si Dumnezeu va da viata acelui frate, ANUME celor ce NU PACATUIESC DE MOARTE.Este si pacat de moarte ; NU ZIC sa se roage pentru acela.”(I Ioan cap 5)

        Asculta deci de Apostolul Ibirii si nu te crede mai destept si mai iubitor de oameni decat el.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 6, 2010 at 7:05 pm

        @saccsiv

        multumesc frate.Sa nu ne risipim in dispute fara rost cu inselati poate chiar eretici anume trimisi de diavol(sau slugile lui omenseti) sa ne oboseasca fara rost.

        Apreciază

  2. saccsiv said, on decembrie 6, 2010 at 1:29 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  3. George said, on decembrie 6, 2010 at 1:49 pm

    Cand vad asa ceva imi vin in minte aceste citate … Noi Ortodocsii nu trebuie sa ne alaturam apostaziei ecumeniste!

    Sf. Efrem Sirul: „Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!”

    Pr. Arsenie Boca: „Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa”

    Iata ce spune Sfantul Iustin Popovici:

    „Ecumenismul este numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei apusene. În el, se afla cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul în frunte; iar toate aceste crestinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase nu sunt nimic altceva decât erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de atot-erezie (pan-erezie). De ce? Fiindca de-a lungul istoriei, feluritele erezii tagaduiau sau sluteau anumite însusiri ale Dumnezeu-Omului Domnului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndeparteaza pe Dumnezeu-Omul în întregime si pun în locul lui pe omul european, în aceasta privinta nu e nici o deosebire esentiala între papism, protestantism, ecumenism si celelalte secte, al caror nume este legiune”.

    Canonul 45 al Sfintilor Apostoli

    Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se, sa se afuriseasca numai; Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca. – PIDALION (Carma Bisericii Ortodoxe)

    Apreciază

  4. umilinta said, on decembrie 6, 2010 at 3:01 pm

    Stie cineva ce minuni a facut in viata sau dupa moarte Andrei Saguna de a fost canonizat?
    Se poate sa fie sfant ,pentru pastrarea credintei ortodoxe, dar daca nu este destul de puternic sa coboare cu sufletul si sa ajute celor din nevoi nu are rost canonizarea. Mi se pare ca U.E. nu interzice dezgroparea mortilor (la universitate in Bucuresti s-au dezgropat vreo 40 schelete).

    Apreciază

    • laurentiu said, on decembrie 12, 2010 at 10:13 pm

      @ umilinta

      Mitropolitul Andrei Saguna nu a fost canonizat! Se pare ca sinodalii care lucreaza la dosarul sau s-au poticnit in colectia de pipe a mitropolitului ardelean. E drept ca vladica are multe realizari culturale, ctitoricesti impresionanate, dar sfintenia e alta trebusoara!

      Apreciază

    • natalia said, on decembrie 6, 2010 at 8:31 pm

      Eu nu stiam de toate aceste afirmatii ale papei…stiam doar de faza cu coranul NWO si ca zicea de bine despre budhisti.Insa ce am citit nu mai suna a otrava in prajiturele ci de-a dreptul a halci de carne putrezite infestate cu cianura pentru orice crestin botezat.Catolicii fiind in ratacire au generat din randurile lor asemenea ganditori…pacat pt oamenii onesti condusi de asemenea pastori orbi.Si mai mare pacat pt crestinii care privesc cu mare admiratie sa-i zic asa in curtea ereticilor.

      Apreciază

  5. el said, on decembrie 6, 2010 at 4:32 pm

    @anndrryusa

    xanax -ul e inutil pt tine pentru ca nu are calitatea de a ajuta lipsei de intelect.
    Remarcabil prin obraznicie si zanatica prostie ireversibila ca toti „anndryusii” rusocomunistomasonoecumenistoateofili reciclati de secu’.

    Apreciază

  6. Karoll said, on decembrie 7, 2010 at 1:33 pm

    Stiu cum sta treaba cu teoctist,dar totusi, era altceva, nu era atat de libidinos si sclav ca Daniel, Patriarhul Teoctist era altceva,alta generatie, nu avea aceasi scoala amsonica ca a patriarhului, nici Bartolomeu Anania,care stiu ca e cu catolicii,dar, era mai bun decat Daniel,nu era atat de jigodie,spagar si bisnitar ,era mai bun Teoctist si Bartolomeu

    Apreciază

  7. […] De cate ori s-a intalnit Patriarhul Teoctist cu papa Ioan Paul al II-lea? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.