SACCSIV – blog ortodox

INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea …

Posted in BOLI MINTALE, Franta, PSIHIATRIE by saccsiv on martie 28, 2011

Iata comentariul cititorului clement postat la articolul VIDEO: „O zi din sticla”. V-AR PLACEA?:

Specia a sarit zdravan de pe fix.
Sa stiti ca noi discutam pe siturile astea ca sa ne ţinem de urat pentru ca lumea isi vede de ţacneala sa, cu frenezie. Astazi, cozile la nu stiu ce nou tip de Nintendo, in trei dimensiuni, serpuiau pe strazile Parisului. Pe posturile tv, insisi adolescentii afirmau ca le este rau, ca ametesc si au tulburari de vedere in timp ce joaca, dar restrictiile fabricantului privesc doar copiii pana la 6 ani.
6 ani!
Presupun ca jocul este in vanzare in intreaga Europa..
In timp ce copiii isi prajesc creierii, tot in ţara lui Sarkozy sunt votate legi care prevad internarea presupusilor bolnavi psihici FARA consimtamant si generalizarea purtarii bratarii cu neuroleptice.Va imaginati cam cate persoane considerate periculoase pentru ordinea publica se vor trezi imbarcate cu diagnostic psihiatric”provizoriu”?

Am apelat la un frate din Franta sa-mi dea ceva detalii si iata ce mesaj mi-a trimis azi:

LE MONDE.FR

Adunarea Nationala a votat marti, 22 martie 2011, la prima lectura, proiectul de lege care reformeaza internarea sub constrângere. Textul, votat cu 266 de aprobari contra 147 de negari, autorizeaza, mai ales, îngrijirile peste tot, sub constrângere, chiar si în afara spitalelor si chiar si în afara internarii. Acest proiect de lege a fost initiat la sfârsitul lui 2008 de presedintele Nicolas Sarkozy, dupa uciderea la Grenoble, a unui student, de catre un bolnav mental fugit din spital.

Proiectul de lege afecteaza aproape 70.000 de persoane care sunt internate în fiecare an, la cererea unei terte persoane (60.000 de cazuri) sau din oficiu, în caz de atentat la « siguranta persoanelor » sau a « ordinei publice » (10.000 de cazuri). Aceasta masura din urma, permite prefectului sa ceara, pe baza unui certificat medical, internarea, în caz de încalcare grava a ordinei publice sau de risc de atentat la siguranta persoanelor.

O lege controversata

Versiunea proiectului de lege prezentat Adunarii considera o decizie a Consiliului constitutional, care impune interventia unui judecator judiciar pentru o perioada superioara a 15 zile de internare. Totusi, sindicatele de psihiatrii considera textul ca fiind « securitar » (adica întarirea ordinei publice, nu doar medical).

Partidul Socialist, prin afirmatiile lui Serge Blisko, a denuntat un proiect bancal impus de dorinta « totul securitar » (adica întarirea ordinei publice) si « bazat pe neîncredere ». « Psihiatria este sinistrata » si acest text de lege este o întoarcere în trecut », mai spune dl. Serge Blisko, care a mai reamintit ca « în spitalele publice, lipsesc 1000 de posturi de medici psihiatri. » Din contra, miscarea politica Noul Centru, considera reforma “echilibrata” si André Flajolet (partidul UMP) a afirmat ca textul “întareste drepturile pacientilor ». În cursul dezbaterii, secretara de Stat pentru Sanatate, Nora Berra, a anuntat ca un « plan de sanantate mentala » urmeaza sa fie gata « la toamna ».

Inspectorul închisorior denunta eventualele abuzuri

Jean-Marie Delarue, inspectorul general al locurilor de lipsire a libertatii, a denuntat, la sfârsitul saptamânii trecute, îmmultirea practicilor de închisoare în psihiatrie. “Incertitudinile si riscurile care subzista, nu trebuie sa conduca la o marire preocupanta a numarului de persoane a caror boala nu mai necesita lipsirea de libertate sau izolarea, fara justificare medicala recunoscuta oficial, pe motive de încalcare a ordinii publice, nici adevarate si nici de actualitate. », scrie acesta într’un aviz destinat Jurnalului Oficial. Inspectorul general reaminteste ca avizele psihiatrilor sunt luate din ce în ce mai putin în consideratie, daca medicii respectivi considera ca pacientul, îngrijit, poate parasi spitalul. Externarile de încercare pe care psihiatrii le cer prefectilor sînt mai greu de obtinut si iesirile definitive mult mai aleatorii.

Cititi va rog si:

VIDEO – G. Edward Griffin: Oponentii SISTEMULUI sunt considerati BOLNAVI MINTALI …

MISCARE DE MAESTRI: Conform DSM, toti oamenii vor putea la nevoie sa fie diagnosticati cu un tip de TULBURARE MINTALA. Extrem de necesar SISTEMULUI politic corect in lupta impotriva crestinilor

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 28, 2011 at 4:22 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fulger said, on martie 28, 2011 at 5:52 pm

    Noua tehnologie 3D este foarte periculoasa pentru copii , in unele jocuri avertizeaza ca daca incep durerile de cap jucati maxim o ora iar 15 minute faceti pauza , daca tot continua durerea consultati medicul , acelasi lucru pot sa spun si despre filme. Nu este de glumit cu acest lucru.

    Apreciază

  3. Mos Ioan said, on martie 28, 2011 at 6:49 pm

    Deci, cei ce sunt împotriva sistemului pervers, anti crestin, criminal, vor fi luati pe sus si internati cu forta deoarece au curajul sa spuna Adevarul. Adica vor fi considerati ca dusmani ai ordinei publice, dusmani ai sigurantei persoanelor, dusmanii ai statului, dusmani ai poporului, etc.etc. Asta, nu va aminteste nimic? Cine era impotriva sistemului satanic comunist si avea curajul s-o spuna, era internat cu forta în Spitalul de psihiatrie, unde era injectat si terminat pentru viata aceasta, si din faptura a lui Dumnezeu demna, libera si cu vointa, devenea, în urma tratamentelor aplicate fortat, o leguma…………
    Ceea ce faceau comunistii în U.R.S.S., România, Bulgaria, etc., fac acum guvernele occidentale cu sclavii lor, sclavi care muncesc o zi întreaga pe un salariu de mizerie……..
    Si daca ai curajul sa te opui acestui sistem satanic, esti considerat nebun si internat cu forta, tratat si terminat……….

    Deci, încet, încet crestinilor li se închide gura si prin aceste internari scandaloase……….

    Apreciază

    • codrut said, on martie 28, 2011 at 8:53 pm

      dar ce ar fii nou in asta? doar si comunistii s-au folosit de psihiatrie ca sa te scoata din circulatie in caz ca nu le convenea …..practic vremuril de acuma sunt o continuare perfida a „puterii sovietelor la orase si sate”

      Apreciază

      • infiniteladder said, on martie 29, 2011 at 7:07 am

        Pentru ca evreul este creierul atat internationalismului cat si a globalizarii, de aici putem deduce asemanarile dintre cele doua.

        Apreciază

  4. clement said, on martie 28, 2011 at 7:06 pm

    Un „detaliu”. Persoana cu cea mai mare influienta in domeniul politicii psihiatrice franceze o are medicul psihiatru, Daniele Juette.
    Daniele Juette este Mare Maestru Foarte Puternic Suveran, Mare Comandor al Ordinului Masonic”Droit humain”, International . (Grande Maitre Très Puissant Souverain, Grand Commandeur de l’Ordre Maconique Mixte International).
    Marele Maestru este incadrat de cei 13 ofiteri ai Supremului Consiliu. Numarul ofiterilor este un numarul ocult ce evoca cele 13 triburi ale lui Israel.
    Titulatura masonica a psihiatrei precizeaza limpede intinderea puterii detinute de Ordin si este legitima teama ca deciziile din domeniul sanatatii impuse Frantei vor fi transferate si altor tari.

    Apreciază

  5. […] INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea … […]

    Apreciază

  6. […] INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea … […]

    Apreciază

  7. […] INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea … […]

    Apreciază

  8. […] INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea … […]

    Apreciază

  9. […] INTERNAREA SUB CONSTRANGERE. Adunarea Nationala a Frantei a aprobat legea… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.