SACCSIV – blog ortodox

Articolul zilei (02.03.2011): BANCA MONDIALA ne-a omorat deja economia, dar pentru siguranta, ii mai da una la cap …

Posted in BANCA MONDIALA by saccsiv on martie 2, 2011

Citez din articolul Banca Mondiala vrea sa ne mai dea o data in cap!:

Avand probabil impresia ca nu suntem suficient de morti, Banca Mondiala vrea sa incerce sa ne mai dea o data in cap spre a se asigura de deplinul succes. Impresia este insa gresita. Noi – asa ca expresie eufemistica pentru economia romaneasca – suntem insa morti de-a binelea!

Retetele din anii ’90 prescrise de Banca Mondiala in materie de industrie, agricultura, banci, sistem energetic si transport feroviar au fost urmate cu scrupulozitate si rezultatele au fost maxime.

In cativa ani fosta industrie a fost demolata si nimic nu s-a pus in loc.

Agricultura a fost desfiintata si Romania, una dintre tarile cu pamanturile cele mai bune din Europa, traieste masiv din importuri agroalimentare.

Sistemul energetic a fost dezmembrat, asa cum a cerut Banca Mondiala, pentru ca partea sa rentabila – respectiv distributia – sa ajunga la straini, in timp ce statul a ramas cu productia, dar, fara banii din distributie, nu mai poate investi in dezvoltari si modernizari.

Intregul sistem bancar a fost preluat de banci straine, cu consecintele bine cunoscute de-acum de toata lumea.

Iar compania integrata ce administra caile ferate, dezmembrata si ea la sugestia Bancii Mondiale, a ajuns in faliment in toate componentele ei, accentuand prin implicatie dezastrul din sistemnul rutier.

Se insala Banca Mondiala daca crede ca mai avem nevoie de inca o lovitura in cap. Ne-a venit deja de hac definitiv de la primele lovituri.

Invazivitatea acestora n-a lasat spatiu de manevra. Cel mai dramatic efect este instituirea in Romania a unui model economic de tip bananier – consum fara productie, importuri fara exporturi, hipermarketuri fara fabrici, banci fara economie reala, masini fara sosele – care, de-acum, opereaza de la sine, automat chiar, in directia ingroparii economice a tarii.

Oricum, un asemenea model nu poate duce la dezvoltare si, ca atare, straduinta Bancii Mondiale de a ne mai administra ceva lovituri este inutila.

Si straduinta Bancii Mondiale de a inlocui cumva FMI in fruntea factorilor de distrugere a economiei romanesti este tot inutila pentru ca, privind retrospectiv, Banca Mondiala are asigurat locul de frunte tocmai prin retetele care au impus constituirea in Romania a unui model economic de tip bananier.

Dar cum n-au importanta realitatile, ci doar vrerile stapanului, sa vedem ce a mai scornit Banca Mondiala ca i-ar trebui Romaniei!

Pe langa o masura de luat ochii prostilor – cum, ar fi recurgerea de catre guvern la mult mai putine ordonante de urgenta – Banca Mondiala recomanda acum Romaniei sa-si puna doua tichii de margaritar!

Una ar fi o unitate special infiintata pentru controlul cartelurilor care afecteaza concurenta pe piata!

Nu este clar ce ar urma sa faca aceasta unitate speciala in caz ca depisteaza asemenea carteluri.

Dar, in masura in care exista deja Consiliul Concurentei, care se ocupa exact de cartelizari si abuzuri de pozitie dominanta pe piata, la ce bun sa mai existe o noua tichie de margaritar?

Pentru ca avem deja una, care este insusi Consiliul Concurentei, ce oricum nu face nimic, desi are jurisdictie in domeniu.

Si nu face nimic pentru simplul motiv ca doar firmele straine sunt in pozitie pe piata de a face carteluri, dar, din pacate, in Romania firmele straine sunt bibelouri de portelan, de care nu se atinge cineva cu ceva, sa nu se supere cumva stapanul strain al tarii!

A doua tichie de margaritar este si mai si. Macar scopurile in acet caz sunt usor identificabile. Sistemul feroviar ar urma sa fie reorganizat in companii de scurt si lung parcurs.

Aceasta dupa ce, repetam, administrarea lor firesc integrata a fost, la cererea Bancii Mondiale, dezarticulata in companii de infrastructura, transport calatori si transport marfa.

In mod evident, acum cineva din afara vrea sa cumpere anume ceva si vrea sa o faca, pe de o parte, pe nimic si, pe de alta parte, deja in structuri reorganizate la dorinta pe cheltuiala statului roman.

Iata de ce Banca Mondiala vrea sa ne mai dea o data in cap! Ce nu intelege insa Banca Mondiala este ca, morti fiind deja, nu ne mai doare ca ni s-ar mai da inca o data in cap!

Analiza de Ilie Serbanescu

Cititi va rog si:

Franks fata de Romania: CA DE LA STAPAN LA SCLAV. Basescu fata de romani: CA DE LA BAIAT LA GAOZARI …

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Partizanu said, on martie 2, 2011 at 7:19 am

    O simpla intrebare „Cu cit la suta a contribuit ILIE SERBANESCU la dezastru bancar?”. Sa nu uitam ca la un moment dat era un vizionar intr-un guvern de hoti.

    Apreciază

    • mircea said, on martie 2, 2011 at 7:40 am

      Da’ uite ca s-a „convertit”. Spune ceea ce multi nu spun. Am si uitat in ce guvern a fost, dar in orice caz a fost o piesa mica chiar si atunci. Imi aduc aminte ca au mai vrut sa-l faca nu stiu ce ministru si nu avea birou:)) A renuntat el parca. Sa stii ca nu e om rau.

      Apreciază

    • natalia said, on martie 2, 2011 at 11:20 am

      A fost ministrul reformei in guvernarea Ciorbea

      Apreciază

  2. paul bacosca said, on martie 2, 2011 at 7:47 am

    Si noua ce ne mai ramane de facut?

    Apreciază

  3. Romeo2110 said, on martie 2, 2011 at 7:48 am

    De la dl ILIE SERBANECU asteptam macar cuvintele activistului judecat in 90:
    ” Am fost un dobitoc !”

    Apreciază

  4. Romeo2110 said, on martie 2, 2011 at 8:12 am

    Ilie Serbanescu a fost ministru al reformei in guvernul Ciorbea, din care a demisionat in 1998. A avut o activitate publicistica agresiva (si prin revisata 22) legata de politiciele economice care ar fi trebuit urmate de guvernul CDR-PD-UDMR si de cel anterior – PSDR-PDAR-PSM-PRM.
    In urma acestei atitudini agresive din media, i s-a dat functia de ministru. Ce a facut ca ministru si cat a influentat deciziile macro-economice, politicile de privatizare fortata, e bine sa ne spuna economistii de profesie; in acea perioada inchiderea gaurilor negre era prioritara.

    Parintele Ioanichie Balan s-a du la Cotroceni si a cerut sa intre la „bunul crestin” – presedintele Constantinescu pt a-i cere sa nu se mai instraineze patrimoniul national care arunca oamenii in disperare. Parintele nu a fost luat in seama de nimeni.

    Data publicarii: 23/01/1998
    Ilie Serbanescu, ministrul Reformei, si-a pus demisia la dispozitia premierului Victor Ciorbea in sedinta de guvern de joi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale.
    http://www.ziaruldeiasi.ro/economic/ilie-serbanescu-si-a-pus-demisia-la-dispozitia-primului-ministru~ni5ld

    Apreciază

    • natalia said, on martie 2, 2011 at 11:29 am

      Nu stiu ce sa spun mie mi s-a parut intotdeauna un critic bun si curajos acest Ilie Serbanescu si spre deosebire de majoritatea politicienilor de la noi si a a asa zisilor analisti si deontologi el chiar este un profesionist si un om inteligent.N-avem de unde sti daca este intradevar un bun patriot care -sa trezit in al 11-lea ceas sau este un agent fmon…insa in ceea ce spune eu consider ca are dreptate si foarte bine ca o face.
      Cat despre Parintele Ioanichie Balan ,el prin curajul marturisitor a devenit un martir al democratiei romanesti asa zis postcomuniste.

      Apreciază

  5. gerik64 said, on martie 2, 2011 at 9:14 am

    Hotarit…
    organizatiile astea de decimare a fintelor umane au ajuns la concluzia ca romanul are 7 vieti precum pisica.Asa ca in experimentele lor maresc constant doza de otrava.Nu cred ca vor reusi au mai incercat si altii, suntem superadaptati la toate nenorocirile cu mult mai mult ca alte popoare.Istoria ne-a facut rezistenti si intodeauna am cazut in picioare.

    Apreciază

    • natalia said, on martie 2, 2011 at 11:31 am

      Eu zic sa nu ne culcam pe o ureche ,trebuie sa ne asteptam la ce e mai rau dar in acelasi timp sa nu deznadajduim caci suntem crestini iar Domnul ne va ajuta sa le rabdam pe toate.Eu cred ca doar credinta noastra ne-a ajutat sa rezistam…sa cadem in picioare.

      Apreciază

  6. adrian said, on martie 2, 2011 at 9:25 am

    S-a ajuns aici fiindca am fost toti ignoranti si fiindca dupa „90 nu ne-a preocupat altceva decat „cum sa traim mai bine”. Iata ca nu ne-a interesat ca Guvernul si cei din spatele lui condusi de interese straine ortodoxiei romanilor au distrus totul sub ochii nostri. Pe cine vrem noi sa dam vina? Avem si noi partea noastra de vina. Se intampla ce se intampla mai ales din cauza vietii pline de pacate pe care o ducem noi toti ca neam si din cauza ca acceptam toate mizeriile pe care le generaza accest ortodoxism simulat al nostru. Promovam si noi prin IGNORANTA non-valorile, pacatele, avorturile, betiile, fumatul, lipsa de respect fata de aproapele si de dragoste curata crestin ortodoxa, lacomia, homosexualitatea si toate celelalte exemple. Iata asta este din nefericire societatea in care traim, dar e a noastra fiindca noi spunem ca suntem ortodocsi dar facem exact contrariul, acceptam toate pacatele in societatea in care traim. S-a stricat spiritul crestin al tarii noastre si prin acceptul si prin indiferenta noastra. De aceea tot noi trebuie sa facem schimbarea in noi insine, altcineva strain nu va veni decat ca sa ne asupreasca si mai mult. Nu ca ar fi prima oara pentru ca stim ca acest popor are capacitatea de a se trezi la viata. Si daca nu putem face nimic fara Domnul nostru Iisus Hristos si Dumnezeu dupa cum o spune chiar El de ce ezitam sa ne intoarcem de la pacat(care inseamna moarte) la viata? De ce ezitam? De frica ca vine UE peste noi? Am ajuns slabi la suflet si la credinta de asta se intampla ce se intampla, nu de altceva. E frica de la diavoli si panica tot de la diavoli si de la toata stapania intunericului. NE LIPSESTE CURAJUL CRESTIN DE A SPUNE PASNIC, CLAR SI DREPT, „DACA VOI CONDUCATORILOR AI TARII SI AI BISERICII NU-L IUBITI PE HRISTOS ATUNCI NOI IL IUBIM SI PORUNCILE LUI LE VOM FACE CHIAR CU PRETUL MORTII PENTRU GRESELILE NOASTRE”. Sa dam ce-i al lui Dumnezeu lui Dumnezeu, si ce-i al Cezarului , Cezarului.

    Apreciază

    • infiniteladder said, on martie 2, 2011 at 11:03 am

      Foate bun documentarul, o sa murim toti de foame pentru ca aurul nostru are o alta destinatie.

      Apreciază

  7. gerik64 said, on martie 2, 2011 at 9:49 am

    Adrian a facut un comentariu foarte bun si la obiect.Cred ca ar trebuii sa iesim din letargie si sa mai organizam cumva niste manifestari pasnice impotriva cipurilor ,ecumenismului si altele ce privesc ortodoxismul O SUTA de persoane daca striga anumite nemultumiri poate sa mai trezeasca si pe altii s-au macar curiozitatea lor.Nu trebuie sa ne fie frica avem si noi inca niste drepturi cum au si homoxexuali lesbienele,rommi de ce sa nu le folosim si noi.

    Apreciază

  8. gerik64 said, on martie 2, 2011 at 10:22 am

    Lady GAGA ASTA este ca o inaintemergatoare a ce a ce scrie in cartea „Sfirsitul omului” de Zosima Pascal :
    „Atunci, nefiind bărbat vrednic de a se pune împărat, pentru că au murit toţi în războaie, se va ridica de la Marea Neagră un viteaz rău şi înrăutăţit şi va împărăţi în acest oraş, Constantinopol, cu fiica lui. După moartea acestui bici al diavolului şi al poruncilor lui amăgitoare, va împărăţi fiica lui. În zilele ei se vor înjunghia oamenii pe drumuri şi prin case; va înjunghia fiul pe tatăl său şi tatăl pe fii şi fiica pe maică-sa şi maica pe fiică-sa şi frate pe frate şi prieten pe prieten, şi se vor face mari răutăţi şi urâciuni în oraşul acesta.

    Acestea se vor face şi înăuntrul bisericilor. Se va face amestecare de sânge şi vor cânta din chitări şi din alte instrumente prin biserici; jocuri, ghiduşii sataniceşti şi alte măscărăciuni se vor face, pe care niciodată nu le-au mai văzut oamenii, nici nu le-au mai auzit, nici nu le vor vedea până în vremea aceea. Pentru că împărăteasa aceasta pângărită şi prea spurcată şi necurată se va numi pe sine zeiţă şi va cere a se bate cu Dumnezeu şi a se lupta cu El; şi cu împuţiciunile ei va pângări Sfintele Biserici şi cu pângăriciunile ei va spurca tot poporul. Atunci, îşi va întoarce faţa sa cu totul înspre rele şi va răpi Sfintele Vase bisericeşti, Sfintele Icoane, Sfintele Cruci, Sfintele Evanghelii şi toate Sfintele Cărţi, pe care, făcându-le grămadă mare, le va arde, prefăcându-le în cenuşă; şi va căuta Sfintele Moaşte ale Sfinţilor, ca să le piardă şi nu le va găsi, că nevăzut, cu a sa putere, Dumnezeu le va muta din acest oraş în altă parte. Şi atunci pângărita împărăteasă va strica Sfânta Masă a Marelui Dumnezeu din Biserica Sfintei Sofia şi toate Altarele le va răsturna şi le va strica. Şi va sta către răsărit, ca în chip de rugăciune, hulind pe Dumnezeu şi zicând: „Nu voi fi nepăsătoare faţă de Tine, Dumnezeule, ca să Îţi pierd numele Tău de pe faţa pământului. Vezi, câte Ţi-am făcut, neputinciosule, şi nu ai fost în stare nici perii capului meu să-i vatămi; aşteaptă puţin şi voi strica tăria şi mă voi sui acolo la Tine, Dumnezeule, să vedem care este mai tare dintre zei. Şi va stărui să pună mâna pe înălţime. Dar să le lăsăm la o parte pe celelalte, câte are să se mai facă în vremea ei.’

    Apreciază

  9. Florin said, on martie 2, 2011 at 12:04 pm

    Cu adevarat politica economica dupa 1990, a fost impusa de Banca Mondiala si FMI, politicienii nostri gudurindu-se pe linga aceste organizatii precum cainele pe linga stapin.
    Parintele Ioanichie Balan s-a luptat in zadar pentru a-i destepta pe ai nostri politicieni din lincezeala lor, insa a fost ignorat si chiar si-a atras dusmania unora pentru curajul sau.
    Stiti ca parintele Filoteu Balan a sris un articol in revista „Gind si Slova Ortodoxe” in care afirma ca parintii Ioanichie Balan, Iustin Pirvu si inca un parinte, au fost otraviti cu cafea ce continea metale grele, astfel explicindu-se boala alzheimer a parintelui Ioanichie. Pentru cine nu a vazut interviul din 1997, am pus un link pentru descarcare.
    http://s1.transfer.rol.ro/4dfa7ff6150770c09a56c1259264e5c9.html

    Apreciază

  10. fanu said, on martie 2, 2011 at 1:21 pm

    şi toată lumea credea în 89 că suntem liberi… vai lor celor ce li se dău amu revolte programate, după revoltă urmează libertinajul iar după libertinaj demonocraţia

    Apreciază

  11. gerik64 said, on martie 2, 2011 at 2:59 pm

    Stiti care este adevarul nici in familiile noastre nu vorbim aceasi limba.Sotia mea se roaga de zor{ si bine face} daca ii spun de cipuri biometrice de noua ordine mondiala de vremurile cind credinta va fii pusa la incercare si altele despre care se vorbeste pe acest blog ma evita de parca asi fii tacanit.Ca ea sunt multi crestini ortodocsi nu vor sa vada mai departe.Este mult e discutat pe tema asta dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni.

    Apreciază

    • infiniteladder said, on martie 2, 2011 at 4:45 pm

      Exista fel si fel de manifestari ale personalitatii, dar cea care abunda e cea a ignorantilor incurabili. Cei care au nevoie de probe palpabile si nici macar in acel ceas nu vad evidentul.

      Apreciază

    • natalia said, on martie 2, 2011 at 7:23 pm

      Asa este f putini chiar si crestini practicanti si ravnitori nu vor sa accepte pericolele reale…basca mai au exclusiv solutii lumesti in cap.Si la mine in familie desi s-au cam lamurit partial cum e cu sistemul si cu n.o.m. tot nu fac legatura intre cip si pecetluire 666 si antihrist.Reticienta fata de cipuri este privita de f multi ca un fel de traditionalism retrograd,ca o lipsa de deschidere spre nou,spre tehnologie.

      Apreciază

  12. mircea said, on martie 2, 2011 at 3:38 pm

    Fara tulburare, fara panica, cu rabdare, rugaciune, fapte bune, curaj, atitudine in sens de a-L marturisi pe Hristos si de a informa despre aceste vremuri. Putini sant cei receptivi, ca asa e scris. Si cum zic Sfinti Parinti, apostazia nu o putem opri. Si tot ei zic ca sa fim multimiti ca exista mantuire individuala. In primul rand fiecare sa aiba grija de el, de pacatele lui.

    Apreciază

  13. Student said, on martie 2, 2011 at 3:41 pm

    http://www.zf.ro/business-international/rusia-incepe-cel-mai-ambitios-program-de-inarmare-de-la-epoca-sovietica-incoace-vedeti-aici-lista-de-cumparaturi-galerie-foto-8024357
    se pare ca rusii se pregatesc de ceva important, fac cumparaturi de 650 de mld USD

    Apreciază

  14. Ioan C. said, on martie 2, 2011 at 3:51 pm

    Multumim tovarasilor Iliescu si Basescu pentru starea actuala a Romaniei!
    Domnul le va rasplati, ca n-au scapat de pedeapsa Lui.

    Apreciază

    • stefan said, on martie 2, 2011 at 8:13 pm

      am gasit ceva interesant pe un blog:

      Corupţia din vămi produce bani. Corupţia din instituţiile de stat produce bani. Traficul ilegal, indiferent de natura lui, produce bani. Unde merge spaga din vama? Cea mai mare parte a acestor bani revin celor ce deţin puterea. Ce se face cu banii? Se menţine puterea şi se satisfac diverse capricii personale, de la poşete la interviuri TV! Parte din ei intră în circuitul comercial iar restul sunt transferaţi în străinătate. Nu-i poţi transfera prin bancă pentru că operaţiunea ar fi imediat scanată şi s–ar declanşa acţiuni de monitorizare şi chiar mai rău. Valizele diplomaţilor au mai dat bătăi de cap iar riscul unor cărăuşi nu şi-l asumă nimeni! Şi-atunci?

      Urmăriţi acest transcript:
      +Pe vremea lui Ceauşescu aveaţi operaţiuni speciale dincolo. Din ce le plăteaţi?
      -Din fonduri!
      +Ale cui fonduri, ale statului român?
      -Fonduri speciale. Nu era voie să apară numele ţării sau ale instituţiilor şi nu erau toate în bănci.
      +Şi cine muta banii din ţară, Dunărea prin conturi externe sau Banca Naţională?
      – Nu, uneori veneau direct din cota externă a comerţului.
      +Dar voi transportaţi dolarii în genţile voastre când plecaţi?
      -Nu, era prea riscant.
      +Şi ce cărăuşi aveaţi? Ce încredere aveaţi în ei?
      -Ţiganii. Ei n-au graniţă, nici vamă şi nici controale.
      +Ei mutau banii dincolo? Chiar şi milioane de dolari? Pe vremea Cortinei de Fier?
      -Nu, nu ştiu asta, eu le dădeam şi plecam la Roma şi acolo mergeam într-un loc şi luam aceeaşi sumă.
      +Dar ei cum se anunţau dacă nu existau telefoane mobile?
      -Aveau semnele lor şi aşa se ştia cine sunt şi ce sumă trebuie să iau!
      +Nu vă oprea comision? Cum îi plăteaţi?
      -Nu opreau pentru că ei aveau piaţa aurului din ţară şi statul îi proteja.
      +Astăzi, credeţi că tot la fel operează?
      -Da, de ce-ar fi altfel? Şi trezorierii de partid şi ei personal …”

      Faceţi legăturile cu ceea ce se-ntâmplă azi în ţară.

      Apreciază

  15. Cipi-Cix said, on martie 2, 2011 at 5:32 pm

    off topic – ei sacciv, ce zici de asta….inainte sa deschizi link-ul, stai pe scaun sau pe covor….ca e tare !!!!

    http://www.mail.com/int/news/europe/238694-pope-exonerates-jews-jesus-death-book.html#.1258-stage-hero1-1

    Apreciază

  16. fanu said, on martie 2, 2011 at 5:38 pm

    să ne rugăm ca Dumnezeu să fie milostiv şi iertător aia să facem, când mergem pe stradă şi vedem Sfânta Biserică să nu ezităm preţ de o vreme să ne rugăm întru dreaptă credincioşie pentru naţiunea română şi lumea întreagă

    Apreciază

    • Anda said, on martie 2, 2011 at 6:46 pm

      Pentru fiecare seara in care ne rugam, sa nu uitam pomelnicul: pentru Sfanta Biserica, pentru vii si pentru adormiti. E tiparit la sfarsitul Psaltirii.

      Apreciază

  17. infiniteladder said, on martie 2, 2011 at 8:29 pm

    Stie cineva cine sunt in spatele ideii de societate multiculurala?

    Apreciază

  18. infiniteladder said, on martie 2, 2011 at 8:32 pm

    multiculturala *

    Apreciază

  19. Roxie said, on martie 10, 2011 at 2:39 pm

    Era aici un comment de la gardadefier … Inna are mai multe fotografii si simboluri care apar si la alti artisti de afara si nu e singura de la noi …

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.