SACCSIV – blog ortodox

Proces: CIA acuzata ca A IMPLANTAT ELECTROZI IN CREIERII unor soldati, PENTRU A-I CONTROLA …

Posted in CIA, IMPLANTURI by saccsiv on decembrie 10, 2010

Citez din articolul CIA implanted electrodes in brains of unsuspecting soldiers, suit alleges:

Un grup de veterani militari dau în judecată CIA pentru a aduce clarificări în privinţa implantării în creierele lor a unor dispozitive de telecomandă.

Este binecunoscut faptul că CIA a început să testeze pe soldaţi substanţe precum LSD începând cu anii 1950, dar se ştie mai puţin despre suspiciunile conform cărora agenţia a implantat electrozi în subiecţii umani.

Într-un proces intentat în 2009 (2009 lawsuit (.pdf)) se reclamă faptul că CIA a intenţionat să proiecteze şi să testeze electrozi septali cu ajutorul cărora să poată controla comportamentul uman. Firul procesului a arătat că, întrucât guvernul nu a dezvăluit niciodată riscurile, subiecţii nu au putut să-şi dea consimţământul în cunoştinţă de cauză.

Bruce Price, unul dintre cei ce au depus plângere, crede că scanările RMN confirmă faptul că CIA a plasat un dispozitiv în creierul său, în anul 1966.

La un moment dat, Bruce a primit ordinul de a se deplasa la o clădire împrejmuită cu un gard de sârmă, care găzduia animale folosite pentru teste (câini, pisici, maimuţe, rozătoare – purceluşi de Guineea). După misiune, Bruce a fost prins de-a lungul pieptului, încheieturilor de la mâini şi de la glezne, fiind imobilizat şi legat într-un scaun cu rotile, doar pentru scurte momente recăpătându-şi cunoştinţa. Într-un moment ca acesta, el îşi aminteşte că era acoperit de mare de sânge, a realizat că era vorba despre el, însă nu putea să-şi dea seama de unde i se trage asta. De asemenea, percepea porţiuni din braţele sale şi dosul mâinii ca fiind albastre. Încheieturile şi gleznele îi erau bătucite şi inflamate în zonele în care a fost legat de scaunul cu rotile. Bruce crede că în acele împrejurări i-a fost implantat în creier un dispozitiv septal.

Inculpaţii au plasat un tip de implant în sinusul etmoidal drept al lui Bruce, în apropierea lobului frontal al creierului său. La scanarea cu un computer tomograf, implantul apare sub forma unui „corp străin” cu o compoziţie nedeterminată (posibil plastic sau material compozit) plasat în etmoidul drept, aspect confirmat într-un raport radiologic din data de 30 iunie 2004.

Conform unei cărţi din 1979 a lui John Marks (fost ofiţer de informaţii al Departamentului de Stat al SUA) – The CIA and the Search for the Manchurian Candidate, („CIA şi căutarea Candidatului Manchurian”), un memoriu intern datat din 1961, aparţinând unui om de ştiinţă din cadrul unei agenţii de top, arăta că „a fost demonstrată eficienţa controlării activităţilor asupra mai multor specii de animale…investigaţiile din domeniu şi evaluările deschid drumul către aplicarea selectivă a unor elemente din aceste tehnici şi asupra omului”.

„CIA a demarat astfel de experimente întrucât avea convingerea că sovieticii făceau la fel”, a scris Jeff Stein în publicaţia The Washington Post .

La mijlocul lui noiembrie,  Judecătorul magistrat al S.U.A. Judge James Larson a hotărât că CIA trebuie să prezinte înregistrări şi martori privind experimentele derulate pe miile de soldaţi din 1950 până în 1975.

„CIA a pretins deja că unele documente constituie secret de stat, dar Larson a spus că agenţia trebuie să dea mai multe detalii”, se arată pe portalul de ştiri judecătoreşti Courthouse News Service .

CIA a insistat asupra faptului că descoperirea este nejustificată în acest caz, întrucât niciodată nu au fost alocate fonduri şi nici nu s-au derulat cercetări cu substanţe speciale având ca subiecţi umani personalul militar. Larson însă nu a fost convins de aceste argumente.

„Curtea respinge concluzia CIA că ar fi necesară aducerea unei piese de legătură în cadrul plângerii făcute de reclamanţi şi decide ca CIA să răspundă în cel mai serios mod cererilor veteranilor, mai ales datorită faptului că, concluzia inculpaţilor, aşa cum se prezintă, poate fi pusă la îndoială”, a specificat el.

Însă Larson nu a obligat CIA să prezinte înregistrări privind dispozitivele implantate în unii dintre subiecţii umani.

Gordon P. Erspamer, avocatul şef al veteranilor, a declarat pentru publicaţia The Washington Post că el continuă să acuze CIA pentru implantarea dispozitivelor în creierele clienţilor săi. „Este indubitabil faptul că aceste experimente au avut loc, însă inculpaţii spun că au utilizat cercetători din mediul privat iar subiecţii supuşi testelor au fost selectaţi din închisori, spitale şi sanatorii, şi nu din rândul personalului militar activ”, a spus Erspamer. „CIA a declarat că nu are nicio informaţie în legătură cu acest subiect”.

Erspamer a declarat că în cuprinsul dosarului sunt descrise „dispozitive electrice implantate cu electrozi în ţesutul creierului în diverse regiuni, incluzând hipocampusul, hipotalamusul, lobul frontal (prin sept), cortexul şi alte locaţii”.

„O mare parte din această muncă a fost realizată lângă Universitatea Tulane prin folosirea unui spital local şi a unor fonduri provenind de la o organizaţie de faţadă numită Commonwealth Fund”, a declarat el. „Am încercat să obţinem documente de la Tulane, însă ni s-a spus că au fost distruse cu prilejul inundaţiilor provocate de uragane”.

Cititi va rog si:

Proiectul MK ULTRA (MK-ULTRA sau MKULTRA) …

A facut CIA teste cu LSD pe pasagerii sistemului de metrou din New York?

VIDEO (si transcriptul): CIA INCA TESTEAZA DROGURI PE OAMENI. Interviu cu H.P. Albarelli Jr, autorul cartii „O greseala teribila: Uciderea lui Frank Olson si Experimentele Secrete ale CIA din Razboiul Rece”

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 10, 2010 at 10:24 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] articolul integral aici: Saccsiv’s Weblog Tags: acuzată, CONTROLA, CREIERII, ELECTROZI, IMPLANTAT, pentru, Proces, soldati, […]

    Apreciază

  3. […] Proces: CIA acuzata ca A IMPLANTAT ELECTROZI IN CREIERII unor soldati, PENTRU A-I CONTROLA … […]

    Apreciază

  4. […] Proces: CIA acuzata ca A IMPLANTAT ELECTROZI IN CREIERII unor soldati, PENTRU A-I CONTROLA … […]

    Apreciază

  5. […] Proces: CIA acuzata ca A IMPLANTAT ELECTROZI IN CREIERII unor soldati, PENTRU A-I CONTROLA … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.