SACCSIV – blog ortodox

DEZBATERE MACABRA in SUA privind CONTRACEPTIA „LA LIBER” – noua revolutie a controlului nasterilor … „Contracepţia este un prototip al medicinei preventive”

Posted in CONTRACEPTIE by saccsiv on noiembrie 2, 2010

   Citez din articolul Contraception could be free under health care law:

   WASHINGTON – La 50 de ani de la apariţia pilulei contraceptive, o altă revoluţie a controlului naşterii poate apărea la orizont: contracepţia „la liber” pentru femeile americane, graţie noii legi privind îngrijirea îngrijirea sănătăţii.

   Acest fapt ar putea genera o schimbare spre forme mai de încredere – şi mai costisitoare – ale controlului naşterii, care câştigă teren în alte ţări dezvoltate.

   Dar mai întâi, iată o polemică asupra moravurilor sociale.

   Un grup de experţi consilieri guvernamentali se întruneşte în luna noiembrie cu scopul de a găsi metoda medicală preventivă care să nu implice costuri pentru îngrijirea femeilor în acest domeniu. astfel cum s-a solicitat în cadrul revizuirii generale a Preşedintelui Barack Obama.

   Senatoarea Barbara Mikulski, doctor, autoarea amendamentului privind sănătatea femeilor, declară că intenţia clară a fost de includere a planificării familiale.

   Este, însă, oare, controlul controlul naşterii , într-adevăr o metodă medicală preventivă ?

   Întrebările conflictuale pe această temă încadrează ceea ce ar putea deveni următoarea ciocnire dintre valorile morale şi o lege a sănătăţii ce a fost aprobată numai după un compromis dificil care restrânge utilizarea banilor publici pentru avorturi.

   În opinia multor experţi în medicină şi sănătate publică, nu există subiect de discuţie.

   „Este clar şi total incontestabil faptul că planificarea familială  salvează vieţi şi îmbunătăţeşte sănătatea”, a spus obstetricianul-ginecolog Dr. Davis Grimes, expert internaţional în planificare familială care predă medicina la Universitatea North Carolina.”Contracepţia rivalizează cu imunizarea în bani economisiţi pentru fiecare dolar investit. Rărirea copiilor permite stări optime de graviditate şi creşteri optime ale copiilor. Contracepţia este un prototip al medicinei preventive”.

   Însă episcopii catolici americani spun că starea de graviditate este o condiţie a sănătăţii, şi nu o stare de boală. În comentariile depuse la Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane, episcopii spun că se opun oricărei necesităţi de a privi contraceptivele sau sterilizarea ca metode de îngrijire preventivă.

   „Nu considerăm acest fapt ca fiind o îngrijire a sănătăţii, ci ca pe o alegere a stilului de viaţă”, a spus John Haas, preşedintele Centrului Naţional Catolic de Bioetică – instituţie din Philadelphia a cărei muncă reflectă învăţăturile bisericii. Considerăm că există alte metode a evita să ai copii, decât prin a ingera chimicale plătite prin asigurările de sănătate.

   Până acum, majoritatea celorlalţi conservatori religioşi au stat în afara dezbaterii, deşi lucrurile s-ar fi putut schimba. Unii spus că îi preocupă orice necesitate, inclusiv pilula ce se ia în dimineaţa următoare. Administraţia pentru Alimentaţie şi Medicamente (engl. FDA) clasifică acest fapt drept control al naşterilor; unii conservatori religioşi îl văd ca fiind un  tratament medical pentru avort .

   Jeanne Monahan, expert în politica de sănătate în cadrul Consiliului de Cercetări ale aspectelor de Familie – instituţie conservatoare, a spus că echipa sa ar opune orice mandat care duce lipsă de scutirea conştiinţei din considerente morale şi religioase. Ea a declarat că este „foarte suspect” cum  Planned Parenthood – furnizor major de produse ce provoacă avortul, este în fruntea celor ce militează pentru liberalizarea controlului naşterilor.

   Până în anii 90, multe planuri de asigurare a sănătăţii nu reuşeau să acopere controlul naşterii. Protestele, cazurile în instanţe şi noile legi statale au generat schimbări dramatice. Astăzi, aproape toate planurile acoperă contraceptive supuse prescrierii medicale. Aşa procedează şi Medicaid – programul de îngrijire a sănătăţii pentru cetăţenii cu venituri scăzute.

   Utilizarea controlului naşterii în SUA este „teoretic universală”, conform unui raport guvernamental emis în această vară de Centrul Naţional pentru Statistici Medicale. Aproape 93 de milioane prescripţii pentru contraceptive s-au înregistrat în 2009, conform IMS Health – o firmă de analiză a pieţei. Versiunile generice ale pilulei sunt valabile la magazinele Walmart, de exemplu, în schimbul sumei de 9 dolari pe lună.

   Cu toate acestea, circa jumătate din totalul stărilor de graviditate sunt neplanificate, multe astfel de cazuri apărând printre femeile ce folosesc unele metode contraceptive. Guvernul este de părere că rareori problema o reprezintă metoda controlului naşterii, ci „folosirea neconsecventă sau incorectă” a metodelor, precum faptul de a uita să iei o pilulă.

   Avocaţii spun că liberalizarea controlului naşterii va începe să creeze probleme.

   „Putem privi spre alte ţări unde controlul naşterilor se produce fără costuri şi ceea ce vedem este o rată mai scăzută a stărilor de graviditate, a avorturilor şi a numărului de tinere însărcinate”, a spus Cecile Richards – preşedintele Planned Parenthood .

   Acest fapt ar elimina bariera costurilor ce le-ar ţine pe femei departe de un control al naşterii de lungă durată şi mai fiabil.

   În prezent se desfăşoară în St. Louis un studiu de cercetare major, ce oferă o idee despre cum ar putea să se schimbe lucrurile.

   Proiectul contraceptiv CHOICE (n.trad. ALEGE) oferă liberalizarea controlului naşterii pentru 10.000 de femei, relevându-le deciziile şi rezultatele. Circa 70% dintre ele au ales contraceptive de lungă durată precum dispozitive intrauterine sau implanturi, care sunt reversibile şi au o rată de eşec mult mai scăzută decât pilulele sau prezervativele. Proporţia femeilor americane care utilizează astfel de metode rămâne mică, unul dintre motive părând a fi plata prea mare ce trebuia achitată în avans.

   „Schimbarea ce trebuie să o vedem în SUA constă în a trece de la pilule şi prezervative la cele mai eficiente metode precum dispozitivele intrauterine şi implanturile”, a spus Dr. Jeffrey Peipert, unul dintre principalii investigatori ai studiului. ”Şi vom vedea această schimbare doar dacă cineva chiar intenţionează să plătească pentru acest lucru”.

   Cum va aplica legea administraţia Obama rămâne de văzut. O comisie ce a fost convocată de către Institutul de Medicină va susţine prima şedinţă pe 16 noiembrie, pentru a începe lucrul asupra recomandărilor Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane (engl. HHS). Departamentul va avea timp până în luna august 2011 să ia o decizie în consecinţă.      

   Comentariu saccsiv:

   Macabru … Asadar, „Este clar şi total incontestabil faptul că planificarea familiala salvează vieţi şi îmbunătăţeşte sănătatea” si ”Rărirea copiilor permite stări optime de graviditate şi creşteri optime ale copiilor. Contracepţia este un prototip al medicinei preventive”.

   Catolicii par a se opune, dar bat si ei campii spunand: Considerăm că există alte metode a evita să ai copii, decât prin a ingera chimicale plătite prin asigurările de sănătate.

   De ce sa eviti sa ai copii?

   Pentru cei ce inca nu stiau, majoritatea metodelor contraceptive amintite in articol sunt de fapt metode avortive, caci impiedica embrionul deja format sa se hraneasca si astfel, murind de foame, va fi la un moment dat eliminat (adica avortat) de corpul mamei.

   Metodele ce impiedica fecundarea, nu sunt nici ele acceptabile de catre crestini si stim asta chiar din Sfanta Scriptura, unde se specifica foarte clar ca ceea ce facea Onan (aruncandu-si samanta pe jos cand se impreuna cu femeia sa) „era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta”:

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=38

   Aceasta revolutie se adauga celorlalte actiuni ale ELITELOR ce se straduie sa reduca drastic populatia planetei:

VIDEO (Trailer): „BOOD MONEY”, un documentar despre PLANNED PARENTHOOD, uzina de ucis prunci nenascuti 

„IARNA DEMOGRAFICA„ subtitrare in limba romana si completari foarte necesare

Intr-o formula prezentata de BILL GATES, CO2 se reduce … REDUCAND POPULATIA. Cum? O spune limpede cu gura lui: PRIN VACCINARE

ROCKEFELLER finanteaza VACCINUL ANTI-FERTILITATE

ROCKEFELLER cheama la ordin personalitatile si sefii fundatiilor ce finanteaza principalele programe pentru reducerea populatiei globale

RAPORT ONU: Nasterea de copii duce la schimbarea climei. INIDICATIE: Emanciparea femeilor si planificarea familiala

   De ce toate acestea? Caci:

PIETRELE INDRUMATOARE din Georgia (Georgia Guidestones) si directiva unui maxim de 500 milioane de locuitori pe planeta

EUGENIE: instrumentul prin care ELITELE doresc diminuarea drastica a populatiei planetei si transformarea celor ramasi in sclavi

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 2, 2010 at 6:22 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. viorel said, on noiembrie 2, 2010 at 6:41 pm

    Dar atunci ce este acceptat, daca nici impiedicarea fecundarii nu este acceptata?

    Apreciază

  3. gabriel said, on noiembrie 3, 2010 at 2:03 am

    Intr-adevar , parintele Arsenie BOCA a pus punctul pe i si a tras semnalul de alarma privind consecintele unei vieti desfranate, care sunt dramatice, mai ales daca pe pamant nu se ispasesc greselile. Eu am inteles urmatoarele privind casatoria:
    -casatoria religioasa ortodoxa e obligatorie pentru mireni;
    – nu exista pentru mireni decat calea casatoriei ,nu este recomandata singuratatea in societate;
    -numarul de copii atarna de vointa lui Dumnezeu, nu trebuie noi sa decidem cati sa avem, cu o singura exceptie- cand cei doi sunt capabili sa se abtina de la relatii sexuale.
    -avortul , indiferent de mijloace(moderne sau primitive) este inacceptabil indiferent de motivatie;
    -barbatul care indeamna femeia la avort e un criminal camuflat;
    -orice relatie sexuala in afara casatoriei e desfranare;
    -in interiorul casatoriei trebuie respectate posturile de peste an , miercurile si vinerile si zilele de sarbatoare, adica sa nu se conceapa copii in aceste perioade;restul e desfranare, desi e in cadrul casatoriei;

    – de asemenea perioada de sarcina si alaptare, precum si perioada ciclului;
    – sa nu se conceapa copii cand barbatul sau femeia e in stare de betie;
    -din momentul infertilitatii femeii nu isi mai are rostul viata sexuala;
    -femeia care nu vrea sa aiba copii in interiorul casatoriei va plati prin boli grave ;
    -legarea trompelor uterine are consecinte grave asupra femeii, precum dereglarile hormonale si stari de nervozitate accentuata;
    -pentru femeile care fac avorturi sau alte mijloace anticonceptionale perioada de menopauza este un adevarat calvar;
    Stiu ca poate pe multi i-am facut sa ma injure sau sa ma acuze, si e normal sa fie asa. Va asigur ca nu am scris cuvintele parintelui pentru ca eu le respect intocmai , ci doar pentru ca merita incercat sa le respecti. Eu am doi copii si sunt casatorit de 8 ani si cred ca este posibil sa ne schimbam viata riscand pentru Hristos .IERTARE!

    Apreciază

    • Ciprian said, on noiembrie 3, 2010 at 6:46 pm

      În plus sexul în timpul sarcinii este mare păcat care se reflectă în comportamentul celor mici, rezultă copii agitați înclinați spre sexualitate precoce. De aici trei cercuri vicioase: cine are un copil făcut cu acest păcat e greu de crescut și greu se va hotărâ la al doilea; al doilea cerc vicios e că cine vede astfel de copii greu își va dori poate să aibă copii crezând că toți sunt la fel; al treilea e că la rândul lor copii vor fi foarte „dornici” de păcate sexuale și iarăși desfrânere și iarăși păcate… Cartea cea mai bună de citit e Ridicarea căsătoriei la Înălțimea de Taină a Părintelui Arsenie Boca sau Tinerii și copii născuți în lanțuri tot a Părintelui Arsenie Boca (e puțin mai avansată ca și dogmatică dar are două articole relevante la final după două documentare legate de TV și feciorie). Despre necazurile oamenilor tot a Părintelui Arsenie Boca sunt 6 broșuri în care fiecare poate să își explice de ce a pățit una sau alta prin prisma păcatelor vieții… și asta ar merita citit…

      Apreciază

  4. natalia said, on noiembrie 3, 2010 at 11:25 am

    @viorel fa rost si citeste sau cauta online brosura:Prapadul adus de patimi scrisa de Parintele Arsenie Boca si te vei lamuri de ce anume sunt interzise anumite lucruri.Lumea a fost atat de manipulata prin carti,media etc. incat ne vine greu sa credem sau sa acceptam anumite adevaruri ale ortodoxiei si ale bunului simt pana la urma.Sexul a fost intens promovat odata cu modernizarea si cu aparitia culturii new age incat ceea ce inainte parea anormal a devenit normal.De aceea nevine greu sa mai acceptam anumite lucruri.Si mie mi-a venit greu sa inteleg la inceput tot ce a spus Parintele.Curvia este unul dintre cele mai mari pacate pe care le faci in corpul tau si omul care curveste ar trebui sa fie oprit de la impartasanie cativa ani si sa faca un canon dat de preot sa inteleaga gravitatea faptei sale.Faptul ca SUA da girul contraceptiei gratuite arata de fapt carui stapan ii serveste incurajand nici mai mult nici mai putin decat curvia.Plus ca anticonceptionalele pot influenta echilibrul hormonal destabilizandu-l grav,poti creste in greutate,sa-ti apara pilozitati,stari de instabilitate emotionala,panica stres si astea sunt doar aspectele vizibile,imediate alea acestei „metode”.Deci cu atatea belele e clar ca nu e un lucru bine placut lui Dumnezeu aceasta :”planificare familiala”.
    Dumnezeu sa te lumineze…ca iluminatii sunti ceilalti

    Apreciază

  5. […] DEZBATERE MACABRA in SUA privind CONTRACEPTIA „LA LIBER” – noua revolutie a controlului naster… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.