SACCSIV – blog ortodox

STUDIU: Luaţi-i pe copii din faţa televizorului – Exerciţiile fizice dezvoltă minţi mai sănătoase

Posted in copii, EXERCITII FIZICE by saccsiv on octombrie 17, 2010

   Citez din articolul Get your children away from the TV – Physical fitness makes smarter brains:

   (NaturalNews) Vreţi să creşteţi copii sănătoşi şi inteligenţi? Atunci nu le permiteţi să fie sedentari. Exerciţiile fizice, după cum reiese, fac mai multe decât să ajute corpul şi să ofere sănătate – exerciţiile fizice clădesc şi creiere mai sănătoase la tineri.

   Acestea sunt noutăţile unui studiu publicat recent în Brain Research. Cercetătorii au folosit imaginile cu rezonanţă magnetică (MRI) pentru a măsura dimensiunea relativă a unor structuri specifice din creierele a 49 de copii, toţi cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani. Echipa de cercetători a descoperit că hipocampusul (parte a creierului din lobul temporal care joacă un rol important în memorie şi învăţare) tinde să fie semnificativ mai mare la copiii care aveau o formă fizică bună. Mai mult, copiii în formă au avut rezultate mai bune la un test de memorie în comparaţie cu tinerii de aceeaşi vârstă care nu sunt în formă fizică bună.
   ”Acesta este primul studiu pe care îl ştiu care a folosit măsurătorile MRI pentru a căuta diferenţele între creierele copiilor care sunt în formă fizică şi care nu sunt în formă. În afară de asta, face legătura dintre structurile cerebrale şi cogniţie”, Art Kramer, profesor de psihologie la Universitatea din Illinois şi director la Institutul Beckman, a spus într-o declaraţie către presă. Dr. Kramer a condus studiul cu doctorandul Laura Chaddock şi profesorul în kinetoterapie şi sănătate publică Charles Hillman.
   Cercetătorii au redus la hipocampus căutările pentru că se ştie de mult timp că această sructură cerebrală este strâns implicată în învăţare şi memorie şi că un hipocamp mărit este asociat cu o mai bună performanţă cu privire la orientarea în spaţiu şi alte sarcini cognitive. Mai mult, cercetările precedente la adulţi mai în vârstă şi animale au arătat că exerciţiul fizic poate creşte dimensiunea hipocampului.
   Pentru noul studiu, cercetătorii de la Universitatea Illinois au măsurat nivelurile de formă fizică ale copiilor prin urmărirea gradului de eficienţă pe care tinerii îl au în folosirea oxigenului în timp ce aleargă pe banda electrică. „Copiii care aveau o formă fizică bună au fost mult mai eficienţi decât copiii mai puţin în formă în utilizarea oxigenului”, a spus Dr. Kramer.
   Atunci când cercetătorii au analizat informaţiile MRI despre subiecţii tineri, au descoperit că tinerii cu formă fizică bună au tendinţa să aibă un hipocamp cu volum mai mare. De fapt, această parte a creierelor aflate în formă fizică bună era cu 12 procente mai mare, comparativ cu dimensiunea totală a creierului, faţă de hipocampul copiilor care nu erau în formă fizică bună. Mai mult, copiii care aveau o formă fizică mai bună au avut rezultate mai bune la teste de memorie relaţională (capacitatea de a-ţi aminti şi integra tipuri variate de informaţie) decât copiii mai „sedentari”.
   ”Copiii cu o formă fizică mai bună au avut rezultate mai bune la testul de memorie relaţională, aceştia aveau hipocampul cu un volum mai mare şi, în general, copiii cu hipocampul mai mare au avut o memorie relaţională mai bună”, a concluzionat Dr. Chaddock în declaraţia pentru presă.

   Ştiam că experienţa şi factorii de mediu şi statutul socio-economic au un impact mare asupra dezvoltării creierului”, a adăugat Dr. Kramer. „Dacă ai gene leneşe de la părinţii tăi, nu poţi face cu adevărat ceva în privinţa aceasta şi nu este uşor să faci ceva cu privire la statusul economic. Dar iată ceva ce putem face.”
   Pe scurt: încurajându-i pe copii să iasă din casă şi să practice sporturi, de exemplu ciclism, sau să fie pur şi simplu activi din punct de vedere fizic pot avea un efect important asupra dezvoltării creierului şi chiar a inteligenţei.
   Cititi va rog si:

STUDIU: 120 de minute petrecute în faţa unui ecran de televizor sau de calculator au efecte dramatice asupra psihicului unui copil. Si cate ceva despre VIOLENTA DIN DESENELE ANIMATE 

   Asadar, nu va mai scutiti copii de la orele de sport, caci mai rau le faceti.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 17, 2010 at 6:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. IOAN said, on octombrie 17, 2010 at 7:00 pm

    SE SPUNE DESPRE TELEVIZOR CĂ este O MAŞINĂ DE SPĂLAT MINŢILE ŞI CARE ARE AROGANŢA DE REEDUCARE A MASELOR.

    Apreciază

    • Radu said, on ianuarie 19, 2014 at 3:18 pm

      asa si e… ce inveti de la TV?
      in mod normal daca ar fi folosit in sens pozitiv TV ar putea da sa culturalizeze sa ridice IQ oamenilor dar am uitat asta nu e in interesul Bilderberg si Consiliului de Relatii Externe (CFR)
      ai vazut tu la TV ceva legat de cultura? eu nu sau f rar…nu aud nimic de marele opere ale literaturii universale sau despre muzica baroca clasica etc nimic despre Voltaire, Adam Smith, Ludwig von Mises etc…cati stiu despre cum functioneaza economia etc…
      eu prefer sa citesc sau sa vad un film bun dar astea sunt rare…

      Apreciază

  3. parereamea said, on octombrie 18, 2010 at 7:07 am

    Conferinţa Educaţia acasă şi Familia creştină
    6 noiembrie 2010
    http://www.ber.ro/
    Din pacate e vorba de siteul Biserica Evanghelica Romana.

    Sunt interesata de educatia acasa, dar pana acum nu am gasit decat evanghelisti, penticostali si baptisti care se agita in aceasta privinta. Ei fac conferinte periodice, publica carti, comunica intre ei si fac schimb de experienta pentru ca, daca nu stiti inca, in tara sunt destul de multi copii care sunt educati acasa, si anume sunt inscrisi la scoli din Anglia sau SUA specializate pe educatia acasa, ale caror diplome sunt recunoscute de statul roman.
    De la ortodocsi nu am aflat pe nimeni care sa faca ceva in acest sens.
    As vrea sa merg la o astfel de conferinta sa aflu mai multe despre ce se poate face, dar totusi in mijlocul evanghelistilor nu m-as duce.
    Are cineva idee daca se misca ceva si in mediul ortodox?

    Apreciază

  4. […] STUDIU: Luaţi-i pe copii din faţa televizorului – Exerciţiile fizice dezvoltă minţi mai săn… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.