SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: PUTEM TRAI FARA SA VINDEM SI SA CUMPARAM? Un fost manager britanic trăieşte de un an jumătate fără bani

Posted in BANI by saccsiv on mai 23, 2010

   Citez din articolul A demonstrat că se poate: Un fost manager britanic trăieşte de un an jumătate fără bani (VIDEO):

   „Mă trezesc în fiecare dimineaţă cu gândul „Ce-o fi, o fi”. Iau viaţa ca atare şi încerc să mă bucur de fiecare clipă trăită”. Acestea sunt cuvintele unui om care îşi duce existenţa fără ajutorul banilor. Britanicul a renunţat total la bani, se hrăneşte cu plante, trăieşte într-o rulotă şi face duş cu apă încălzită la soare într-o găleată de lemn.

   Mark Boyle, de profesie economist, a luat decizia de a trăi fără bani în urma discuţiei cu un prieten. „În 2007, vorbeam cu un amic despre problemele cu care se confruntă lumea. Aşa am realizat că la baza tututor dificultăţilor din lume se află banii, care creează o ruptură între oameni şi acţiunile lor„, povesteşte britanicul citat de CNN.

   După 18 luni de experiment, Boyle a publicat o carte intitulată „The Moneyless Man” în care povesteşte despre viaţa fără finanţe. Britanicul intenţionează să utilizeze banii de pe urma vânzării cărţii pentru a crea comunitatea „Freeconomy”, unde oamenii vor putea trăi fără bani împreună.

   „Primele luni au fost grele, a trebuit să-mi găsesc ritmul„, a adăugat Boyle pentru CNN. „Dacă aveţi impresia că mutarea dintr-o casa în alta şi schimbarea locului de muncă sunt dificile, imaginaţi-vă cum e să schimbi totul dintr-o dată„.

   În momentul în care s-a hotărât să renunţe la bani, britanicul lucra ca director la o companie de alimente organice din Bristol. El şi-a vândut casa şi a postat un anunţ prin care solicita un cort sau o rulotă. Pentru a se încălzi, unul dintre prietenii săi i-a confecţionat un cuptor cu lemne.

   După 18 luni de trai fără bani, britanicul susţine că este fericit şi că s-a adaptat noilor condiţii. Acesta realizează, însă, că nu toţi oamenii ar putea trăi ca el.

   Vizionat va rog si:

http://www.videonews.ro/action/viewvideo/47514/Traieste-fara-bani-de-18-luni/

   Comentariu saccsiv:

   Dupa cum stiti, cine va refuza semnul fiarei, nu va putea vinde sau cumpara. Putem trai fara bani? In principiu, desigur, caci astfel traiau si cei din vechime. Unii cresteau capre, altii vanau, altii cultivau pamantul si se descurcau intre ei.

   Insa 666 reprezinta mai mult decat un inlocuitor al banilor, fara el, de fapt nu vei „exista”, nu vei putea detine animale, pamant sau vana …

   Totusi, exemplul britanicului este de luat in seama, cel putin pentru prima perioada a urgiei ce va veni.

   Cititi va rog si:

MasterCard – PayPass: microchip şi o antenă radio încorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanţa …

Cum trebuie sa actioneze un CRESTIN in timpul iminentei teribile REVOLTE?

Cum trebuie sa actioneze un crestin in timpul viitorului AL TREILEA RAZBOI MONDIAL?

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 23, 2010 at 11:32 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Stela said, on mai 23, 2010 at 2:50 pm

    Nu are o legătură directă cu subiectul, însă este legat de presiunile pe care societatea le exercită pentru ca toată lumea să consume cât mai mult, de la o vârstă cât mai fragedă dacă se poate – articolul „Degeneraţia divelor”:

    „Cum ni se schimbă copiii din cauza obsesiei noastre ­pentru frumusețe. Despre tratamente de întreținere ­facială și corporală la grădiniță și școala primară.” http://moneyexpress.money.ro/articol_20852_16/degenera__ia_divelor.html

    Apreciază

  3. spellmacker said, on mai 23, 2010 at 6:27 pm

    Este clar ca se va putea trai fara bani,mai ales daca vor fi mai multi in aceasta situatie.Problema este ca atunci cand va aparea „semnul” ,sistemul nu ii va lasa in pace pe cei care incearca sa traiasca la liber.

    Apreciază

  4. gina said, on mai 23, 2010 at 8:03 pm

    f. interesant! daca asa o fi

    Apreciază

  5. em said, on mai 24, 2010 at 3:51 pm

    se poate sa-ti schimbi radical stilul de viata. Poti trai si intr-o rulota, si intr-un cort la marginea drumului, se poate orice. Dar cu taxele si impozitele ce-ai sa faci? Imi imaginez ca pt acea rulota, sau caruta ce-o fi, tot va trebui sa platesti taxe. Pe bucatica de pamant pe care ai sa te asezi tot va trebui sa platesti un impozit. Nu mai spun ca vei fi in afara legii, deci nu vei mai avea drepturi, si nimeni nu te va apara indiferent ce ti se intampla. Ba e posibil sa reprezinti amuzamentul unor derbedei lipsiti de orice morala.
    Dar sa nu ne descurajam. Ideea in sine e romantica, iar in vremuri pasnice e nostim sa o pui in functiune. Vom vedea cati curajosi vor mai ramane atunci cand va fi musai sa alegem.
    Nu ascund ca mie imi e teama de mine; teama ca nu cumva numai gura sa fie mare iar fapta mica, ori degetele sa tasteze una iar eu sa fac cu totul altceva.

    Apreciază

  6. gianu said, on mai 24, 2010 at 4:39 pm

    Daca oamenii nu l gasesc cat mai repede pe Dumnezeu in zilele acelea nu pot suporta foametea si lipsurile, am simtit cum e sa nu ti pese de bani si de mancare doar punandu-L pe Dumnezeu mai presus de tot. Si oricum el a zis ca pentru cei alesi se vor scurta zilele acelea. Tot ce trebuie sa facem este sa ne rugam si sa ascultam de Dumnezeu, caci numai El prin Duhul Sfant ne va lumina ce si cum sa facem. Si la urma urmei trebuie sa acceptam sacrificiul, pentru ca ori ca mori de foame pentru Hristos ori ca esti rastignit Dumnezeu apreciaza jertfa noastra pentru El in egala masura. Doamne ajuta Saccsiv faci o treaba foarte buna !

    Apreciază

  7. […] VIDEO: PUTEM TRAI FARA SA VINDEM SI SA CUMPARAM? Un fost manager britanic trăieşte de un an jumăt… […]

    Apreciază

  8. geo said, on mai 24, 2010 at 7:03 pm

    Cautati si cititi cartea ” Dezastrul global ” de Walter Wittmann .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.