SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Inregistrarea emisiunii „NASUL”, in care parintele SAVATIE BASTOVOI lanseaza cartea “Diavolul este politic corect”

Posted in B1TV, DIAVOLUL ESTE POLITIC CORECT, Nasul, Radu Moraru, Savatie Bastovoi by saccsiv on mai 20, 2010

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 20, 2010 at 10:31 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Sim said, on mai 20, 2010 at 10:34 am

    In anul 2010, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in … si-i zice:
    – Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile!

    Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.
    – Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
    – Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp ….. Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si nu am respectat normele de inaltime.
    Apoi compania de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.
    Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.
    Cand am inceput sa adun animalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor si de asemenea, au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mic, inseamna cruzime asupra lor.
    Apoi Ministerul Mediului, au spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lor nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului..
    Inca am un proces in derulare cu Ministerul Muncii deoarce nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier. Blocul Sindical nu ma lasa sa fiu ajutat de proprii copiii la constructie deoarece acestia nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.
    Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul, mi-a confiscat toate posesiile deoarece ei sustin ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.
    Deci Doamne iarta-ma dar, imi trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis!!
    Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele aparu din nou stralucitor pe cer.

    – Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ?
    – Nu, Noe, se pare ca mi-a luat-o clasa politica inainte…

    Apreciază

    • fane said, on mai 21, 2010 at 5:29 am

      frumoasa expunerea situatiei actuale si , crede-ma , nu stiu daca sa rad sau sa plang .

      Miluieste-ne , Dumnezeule !

      Apreciază

    • Diego said, on mai 21, 2010 at 7:00 pm

      Tu esti autorul acestei povestioare extraordinara?

      Apreciază

    • Călătorul said, on mai 22, 2010 at 12:29 pm

      Mi-a plăcut povestea,Sim. Nu ştiu dacă tu ai conceput-o şi am postat-o pe blog sub titlul ” Povestea lui Sim…”. Sper să nu fie supărare. Doamne, ajută!

      Apreciază

  3. Nicolae said, on mai 20, 2010 at 1:42 pm

    Saccsiv, daca tot vrei sa fii echidistant in ceea ce priveste opiniile, lucru foarte bun, desigur, ai putea sa pui in acel grupaj de deasupra langa ” De ce Radu Moraru” si opinia mea ” de ce NU Radu Moraru”, ca sa zic asa…pt. ca asta este subiectul unei controverse, nicidecum cartea, care este utila si binevenita!

    Apreciază

  4. RODICA said, on mai 20, 2010 at 6:09 pm

    Prezenta Parintelui Savatie Bastovoi la emisiune a fost singurul lucru bun care s-a vazut la tv din ultimele luni.

    Apreciază

  5. flos said, on mai 20, 2010 at 8:35 pm

    am fost la „sofia” cu cinci minute inainte ca Parintele sa-si lanseze cartea.Nu am ramas fiidca am vazut pe afis ca va fi prezent si Nea’ Moraru. Asa nu. Parintele merita mult mai mult..

    Apreciază

  6. lorena said, on mai 20, 2010 at 10:45 pm

    Trailer-ul unui film ce va supara pe multi dar care v-a expune realitatea in privinta avorturilor. Marturii ale unor fosti ginecologi care au facut peste 35.000 de avorturi. Avortul este o afacere de aceea este foarte profitabil sa seduci mamele sa avorteze in loc sa le ajuti sa nasca si sa creasca copilul. Merita vazut cel putin trailer-ul.

    http://www.bloodmoneyfilm.com/trailer.php

    Apreciază

  7. Adrian.I said, on mai 21, 2010 at 12:31 pm

    @lorena.Asa este. Dar o alta problema mult mai grava o reprezenta cea a anticonceptionalelor.Ele nu opresc nasterea copilului ci isi fac efectul peste cateva zile ucigand astfel pruncul. Pentru multi asta nu inseamna nimic dar in viziunea Ortodoxa copilul se naste inca de la zamislire, din prima zi. Am vorbit cu mai multe persoane despre acest lucru si habar nu aveau .Paza de prunci este un pacat foarte mare dar probabil ca exista femei care desi savarsesc acest pacat ar renunta la anticonceptionale daca ar afla ca prin folosirea acestora savarsesc o crima. In Romania s-au inregistrat din anul 90 pana acum in jur de 10 milioane de avorturi. Anticonceptionalele s-au vandut in masa si toate companiile care le produc s-au laudat ca au avut profituri de sute de milioane de euro pana acum in Romania. Probabil pe langa cele 10 milioane de crime [cunoscute] s-au savarsit altele de 30 de ori mai multe ,50, 100 sau chiar o cifra mult mai mare. Este groaznic, practic ce s-a descris despre vremurile din urma si nemernicia oamenilor este infinit mai bine decat ce se intampla in realitate.Si asta se intampla fara ca nimeni sa-si dea seama, multi din nestiinta iar altii din intunecimea mintii.Sistemul acesta este cel mai demonic din istoria omenirii pe departe, iar subtilitatea lui este incredibila. BOR nu a spus nimic despre asta , ziarul Lumina se ocupa cu laude la adresa monifizitlior, cu ode adresate ecumenismulu,i cu articole care lauda realizarile ierarhilor, iar patriarhia trimite comunicate preotilior ca sa-i indemne pe credinciosii sa se vaccineze contra gripei porcine, iar in acest timp mor milioane de prunci.Fiecare isi va lua plata lu,i dar viata acelora n-o mai poate da nimeni inapoi decat Dumnezeu. Eu as propune ca sa ne unim cu totii[toate blogurile ,si toti cititorii] si sa informam cat mai multa lume despre pericolul anticonceptionalelor desi multi o sa zica ca nu o sa avem mari rezultate totusi daca am salva si o singura viata ar fi un lucru mare.

    Apreciază

  8. gabriel said, on mai 21, 2010 at 3:20 pm

    Desi poate nu e la locul ei si pentru unii o sa dea motiv de ras sau de persiflare, vreau sa va spun experienta mea de om casatorit din 2002 septembrie. primele 10 luni de casatorie am folosit prezervativul in relatia cu sotia mea. m-am spovedit in iunie 2003 si am renuntat definitiv la orice mijloc anticonceptional. De atunci am doar 2 copii. sotia a fost cea care m-a determinat sa renunt complet la prezervativ, chiar daca atunci nu aveam serviciu. acesta este un mesaj pentru cei care cred ca copiii apar cand vor ei.doctorul ginecolog s-a mirat chiar ca sarcinile au fost la asa mare interval de timp; primul copil nascut in iulie 2004, al doilea in februarie 2008. un crestin ortodox din canada.

    Apreciază

    • cristina said, on mai 21, 2010 at 9:23 pm

      cartea nu este nicidecum utila si nici binevenita, nu face decat sa ne dea si noua si ”guvernantilor lumii” idei anticrestine, lecturarea acestei carti ne obisnuieste cu ideea ca pensionare = eutanasiere Doamne apara si pazeste!

      cum ar fi daca…. si uite asa, apare intai un coltisor de idee, apoi este frumos dezvoltata, capata detalii si … evident, se vinde foarte bine, ca este shocanta!!!

      si mai apare inca o carte in aceeasi idee, ca sa se mai faca inca un profit, si apoi inca una si in cativa ani suntem deja obisnuiti cu ideea

      sfintia sa parintele Savatie, daca este convins ca a publicat aceasta carte NU cu scopul de a realiza profit si numai ”cu scopul de a preveni crestinii asupra unui pericol social” atunci sa nu o mai vanda si sa o posteze gratis in internet, sa vedem, face asta?
      NUUU, sigur ca nu, pentru ca scopul acestei carti nu este sa ne previna asupra unui pericol, ci scopul cartii este:

      1. scopul la prima vedere semi profunda: obtinerea de profituri banesti din vanzarea unui numar mare de exemplare (vai! desigur profiturile vor fi donate unor societati caritabile, unui orfelinat, sigur ca da)

      2. scopul adevarat: sa ne obisnuim cu ideea iar in cativa ani, dupa aparitia inca a vreo cinci sase carti de genul asta de la alti cativa autori ”cautati”, deja sa fim obisnuiti iar cand aflam din ziare ca deja se voteaza legea asta, sa nu fim surprinsi ci sa privim totul pozitiv ! smile!

      3. Doamne apara si pazeste ce alte scopuri chiar mai subtile ar putea urmari, nici nu vreau sa imi imaginez…

      chiar imi pare rau, aveam alta impresie despre parintele Savatie, insa se pare ca acum isi da arama pe fata, se vede si dupa ”evenimentul lansarii cartii”

      Moise pe vremuri a lansat vreo 5 carti, oare tot asa o fi organizat si el niste lansari? si la TV?
      Imi dau seama ce super lansare trebuie sa fi avut Evanghelia, din moment ce clar, detasat, depaseste recordul oricarui bestseller din toate timpurile…

      Apreciază

      • Călătorul said, on mai 22, 2010 at 12:25 pm

        Halucinant comentariu!
        Domnul să ne miluiască!

        Apreciază

  9. eugenia said, on mai 21, 2010 at 11:25 pm

    Parintele Savatie are o mare slabiciune si aceasta este, omul de litere Savatie.
    Exista o incompatibilitae certa intre conditia de preot-calugar si cea de scriitor. Convietuirea armonioasa, in acceasi fiinta, a preotului cu scriitorul, cred ca este imposibila. Nu acelasi lucru se poate spune in cazul in care preotul este si medic, inginer sau militar.Cred ca un om ce a ales rugaciunea si meditatia crestina ca mod de viata poate sa fie filosof sau poet, nu insa si scriitor. A construi o structura literara ce este o fictiune devine, intr-un fel, un act de vampirizare a mentalului preotului. Deasemeni imi este greu sa cred ca psihic un teolog isi poate separa alternativ cugetarea evanghelica de cea narativ laica. Daca o poate face, atunci sau are capacitati intelectuale exceptionale sau lucrurile stau, mult mai complicat…
    In urma cu doi ani am citit prima oara o lucrare literara a Parintelui. Pentru ca era un roman, am avut asupra acestuia privirea ce o are un cititor de beletristica si atat. Acea carte mi s-a parut mediocra literar. Imi amintea prea mult de Llosa si Sabato.
    In acelasi timp, in vremurile acestea, contactul scriitorului cu mecanica publicarii este adesea vatamator. Am lucrat in mediul editorial si am vazut privirea celui care dupa ce a depus un manuscris, asteapta aparitia cartii, asteapta sa fie macar luata in sema de critici si asteapta, cu nadejde, sa fie cumparata. Cel mai adesea, chiar si in cazul unor romane desavarsit concepute, drumul spre cititor impune si compromisuri. Imi spuneam ca in cazul de fata orice compromis ar fi trebuit evitat dar mi-am amintit faptul ca romanul a aparut sub semnatura- Savatie Bastovoi si nu, Preot S.B. Iata deci ca dintru inceput s-a lasat loc unor posibile compromisuri….
    In emisiunea lui Moraru a fost invitat domnul scriitor Savatie Bastovoi si nu Parintele Savatie.

    Imi vin in minte atat cuvintele unui parinte de la Sfantul Munte care spunea ca sfarsitul va veni cand se va inmulti mintea omului dar si cazul lui Mihail Bulgakov pe care literatura l-a inaltat dar l-a si vatamat.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.