SACCSIV – blog ortodox

Dumnezeu n-a ingaduit furtul moastelor Sfantului NECTARIE si trei dintre hoti au fost prinsi la doar 100 de metri de Manastirea Radu Voda

Posted in Manastirea RADU VODA, Sfantului NECTARIE din Eghina by saccsiv on mai 5, 2010

 

   Citez din articolul Patru hoţi au furat moaştele Sfântului Nectarie. Trei, deja prinşi:

   Patru persoane au furat, miercuri dimineaţă, moaştele Sfântului Nectarie din Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. Hoţii nu au neglijat nici banii din cutia milei. Trei dintre hoţii implicaţi au fost deja reţinuţi, fiind prinşi la scurt timp de poliţiştii Secţiei 14, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.O a patra persoană, care a reuşit să fugă, a fost identificată şi este căutată la această oră de poliţişti.
   Jaful a avut loc în jurul orei 4.00, cele patru persoane forţând uşa Mănăstirii Radu Vodă din centrul Capitalei, de unde au luat moaştele Sfântului Nectarie şi o sumă mică de bani găsită în lăcaşul de cult. Trei dintre hoţi fiind  prinşi la scurt timp. O a patra persoană, care a reuşit să fugă, a fost identificată şi este căutată la această oră de poliţişti. Potrivit oficialilor Poliţiei Capitalei, hoţii au furat şi banii din cutia milei.         

   „Au pătruns în biserică prin forţarea uşii, au sustras o pungă în care se afla o sumă mică de bani şi moaştele Sfântului. Trei au fost prinşi şi arestaţi după aproximativ 100 de metri de echipajele Secţiei 14. Cel de-al patrulea a reuşit să scape, însă cunoaştem identitatea sa”, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Politiei Capitalei.

   Prejudiciul a fost recuperat integral, iar moaştele nu au fost deteriorate, ele fiind predate Bisericii Radu Vodă.
    O parte din moaştele Sfântului Nectarie este ţinută din anul 2000 la Mănăstirea Radu Vodă care îl are ca protector. Părticele din moaştele Sfântului Nectarie, dăruite stareţiei în 2001, sunt aşezate într-o raclă în partea dreaptă a bisericii, sub un baldachin. Sfântul Nectarie a trăit în Grecia, între anii 1846 şi 1921. Pe timpul vieţii, el s-a remarcat prin numeroase vindecări miraculoase de cancer.
   Furtul nu moaşte de sfinţi nu constituie o premieră în România. În primăvara lui 2007 din Catedrala Giurgiu, hoţii au furat din lăcaşul de cult mai multe obiecte, fără a ştii însă că printre bunurile furate se afla şi o părticică din Moaştele Sfântului Gheorghe.

   În 1993, doi hoţi au furat din Mănăstirea Sfântului Gheorghe Nou din Bucureşti, moaştele mâinii Sfântului Nicolae, ei fiind atraşi mai degrabă de răcliţa de aur de 24 de karate în care se aflau sfintele oseminte.

   Comentariu saccsiv:

   De fapt, Sfântul Nectarie din Eghina a trait intre 1846 si 1920 si este praznuit la 9 noiembrie.

   Referitor la episodul din 1993, doi hoti au patruns in toiul noptii in biserica si au furat sipetul cu moastele, cat si epitaful brodat cu fir de aur de la mormantul voievodului martir Constantin Brancoveanul, din interiorul lacasului, cu intentia sa le comercializeze. Cei doi hoti au taiat caseta de aur, dar au fost prinsi, judecati si condamnati pentru fapta lor. Mana Sfantului Nicolae a fost reasezata intr-o ladita de argint, unde se odihneste intru Domnul si azi si poate fi venerata de pelerini. Epitaful a fost si el recuperat si asezat la locul lui in biserica. La catva timp de la cele intamplate, unul din hotii care au furat sfintele moaste a murit in inchisoare, chiar in ziua de 6 decembrie, de Sfantul Nicolae.

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 5, 2010 at 10:03 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. MIHAI said, on mai 5, 2010 at 10:36 am

    Domnule autor al blogului saccsiv ce parere aveti de blogul http://fymaaa.blogspot.com/ , este bina sa credem ce scrie acolo sau nu ?

    Apreciază

    • ROrtodox said, on mai 5, 2010 at 11:04 am

      sunt new-age-ri.

      Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on mai 5, 2010 at 11:11 am

      NU! Aia sunt yogini … rai de tot, citeste: Crestinism si Yoga.

      Spun si lucruri reale … dar mai bine se evita!

      Apreciază

    • Anonim said, on mai 6, 2010 at 7:18 pm

      Intareste-te in cunostintele ortodoxe si mai apoi poti sa te dai si pe la ei pentru a discerne si a sti sa le spui si altora, ideea e ca promoveaza extraterestri(draci), sexualitate (desfranare – misa) dar au si lupta antisistem si uita cu totul de Ortodoxie si Iisus Hristos. Mai exact recunosc uneori existenta dracilor si puterea postului si infranarii http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=347 dar cand e vorba de trecerea la viata vesnica uita de Mantuitor si de iertarea pacatelor si de pacatele (ce sunt notate atat de „ingerul rau” cat si de ingerul bun) care are loc numai in Ortodoxie prin pocainta si spovedanie.

      Apreciază

    • Anonim said, on mai 7, 2010 at 6:38 am

      Intareste-te in cunostintele ortodoxe si mai apoi poti sa te dai si pe la ei pentru a discerne si a sti sa le spui si altora, ideea e ca promoveaza extraterestri (draci), sexualitate (desfranare – misa), reincarnare (inexistenta iad-ului si rai-ului) dar au si lupta antisistem. Cel mai grav e ca uita cu totul de Ortodoxie si Iisus Hristos care s-a intrupat pentru mantuirea noastra. Mai exact, recunosc uneori existenta dracilor si puterea postului si infranarii http://roaim.byethost15.com/?a=articles&p=347 dar cand e vorba de trecerea la viata vesnica uita de Mantuitor si de iertarea pacatelor (pacatele ce sunt notate atat de “ingerul rau” cat si de ingerul bun) care are loc numai in Ortodoxie prin pocainta si spovedanie.

      Apreciază

  3. luchiana said, on mai 5, 2010 at 10:44 am

    Slava Tie Doamne Intru sfintii Tai!

    Apreciază

  4. MIHAI said, on mai 5, 2010 at 11:57 am

    Ma intreb oare de ce pe blogul http://fymaaa.blogspot.com/ plin de new-age-uri , au pus la
    pe primul loc la bloguri favorite acest blog al lui saccsiv ?

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on mai 5, 2010 at 2:22 pm

      Poate pentru ca si ei au inteles care este invatatura dreapta (Ortodoxia) si trimit lumea spre ea (blog-uri crestine). Evident … nu?

      Apreciază

      • a4m said, on mai 5, 2010 at 4:58 pm

        hai sa fim seriosi…is yogyni dinaia „evoluati” care folosesc numele lui Iisus pentru a atrage cat mai multa lume…incearca sa lupte impotriva sistemului si deaia probabil il simpatizeaza pe saccsiv

        daca stai sa citesti in coloana din dreapta o sa gasesti:
        DIN PERSPECTIVA NIVELULUI SUPREM DE PERCEPTIE (DIVIN, UNIVERSAL, TRANSCENDENT SI ABSOLUT) NU EXISTA NICI BINE NICI RAU, CI DOAR CONSTIINTA OMNIPREZENTA IN TOT SI TOATE, IN MINE SI IN TINE SI CHIAR SI IN LUCRURILE APARENT LIPSITE DE VIATA … e cat se poate de clar… yogyinii se cred dumnezei

        Apreciază

  5. kosk said, on mai 5, 2010 at 12:24 pm

    Troll de ce nu-i intrebi?

    Apreciază

  6. u.b bc3 said, on mai 5, 2010 at 1:08 pm

    am ajuns zile grele…slava domnului!!!!!!11111

    Apreciază

  7. Ion de la Chiuiesti said, on mai 5, 2010 at 2:03 pm

    D-le Mihai, ar fi absurd sa credem tot ce se scrie sau ni se prezinta. „Iubiţilor, nu daţi crezare oricărui duh, ci cercaţi duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulţi prooroci mincinoşi au ieşit în lume.” zice Apostolul Ioan. Adevarul nu este apanajul nimanui, decat al lui Dumnezeu. Citeste si ia doar ce e bun si de la Dumnezeu.

    Apreciază

  8. a4m said, on mai 5, 2010 at 5:08 pm

    http://fymaaa.blogspot.com/2009/08/si-ne-fereste-de-cel-rau-01082009.html

    si haideti sa incheiem cu astfel de comentarii, nu cred ca e bine sa ne indreptam atentia la site-uri de genul celui de mai sus…suntem la un articol cu Moastele Sfantului Nectarie…

    Apreciază

  9. Dan Nicoleta said, on mai 5, 2010 at 8:47 pm

    Sunt din Maramures, si as dori sa stiu unde este cel mai apropiat loc de zona mea pentru a ajunge la Moastele Sf. Nectarie. Va rog frumos! Multumesc!Stiti ceva de Suceava sau Iasi?

    Apreciază

    • mihai-cristian said, on mai 6, 2010 at 9:15 am

      @ Dan Nicoleta,moaste ale Sfantului Nectarie sunt si in Iasi ,daca ai nevoie de indrumari sa ajungi la biserica respectiva sa-mi zici ,iar daca doresti ulei de la candela lui, numa’ sa-mi spui, si cu ajutorul Sfantului ,o sa-ti trimit. Doamne ajuta!

      Apreciază

  10. Mihaela said, on mai 6, 2010 at 6:16 am

    Doamne ajuta!
    tocmai am primit un mesaj de la un prieten:

    Doamne ajuta, hotii au furat moastele si saccsiv a furat doua poze https://saccsiv.wordpress.com

    sa va fie de folos pozele, dar nu strica un email sau un link.

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 6, 2010 at 9:21 am

      Mihaela

      Am furat doua poze … Le-am luat la nimereala de pe net. Dar le sterg si ramai bucuroasa.

      Apreciază

  11. Mihaela said, on mai 6, 2010 at 6:24 am

    pt Dan Nicoleta: Moastele Sf Nectarie sunt si la Sihastria Putnei. Asa arata racla

    http://www.orthphoto.net/photo.php?id=15596&id_jezyk=8

    Apreciază

  12. Dan Nicoleta said, on mai 17, 2010 at 3:45 pm

    Multumesc tuturor pentru sfaturi. Deocamdata astept untdelemn de la Moastele Sf. de la Bucuresti.

    Apreciază

  13. CUPRINS A – N « Saccsiv's Weblog said, on august 8, 2010 at 5:53 pm

    […] Dumnezeu n-a ingaduit furtul moastelor Sfantului NECTARIE si trei dintre hoti au fost prinsi la doar… […]

    Apreciază

  14. Sfantul NECTARIE | Saccsiv - Weblog said, on noiembrie 9, 2015 at 11:05 am

    […] Dumnezeu n-a ingaduit furtul moastelor Sfantului NECTARIE si trei dintre hoti au fost prinsi la doar… […]

    Apreciază

  15. ioana said, on noiembrie 9, 2015 at 12:16 pm

    Cunosc un caz(vechi, e adevarat), cand un om a furat din Biserica obiecte de cult si nu a fost prins. Dupa 20 de ani a fost gasit spanzurat de clanta usii, in casa lui. Langa el erau obiectele de cult furate. Iata cat l-a asteptat Domnul sa-si recunoasca fapta si sa faca pocainta…dar tot diavolul l-a luat in stapanire. Vai si amar de cei care fura din Biserica, vai,vai,vai si amar de cei care fura sf.moaste.

    Apreciază

  16. […] Dumnezeu n-a ingaduit furtul moastelor Sfantului NECTARIE si trei dintre hoti au fost prinsi la doar… […]

    Apreciază

  17. Anonim said, on aprilie 20, 2021 at 3:00 pm

    Despre obeliscul de la Manastirea Radu Voda stie cineva ce reprezinta? E instalat in curtea manastirii, intre icoana Mantuitorului si cladirea asezamantului, cum urci dealul si faci stanga spre biserica.

    Apreciază

    • Anonim said, on aprilie 29, 2021 at 4:31 pm

      Au rezolvat cu obeliscul. Au amplasat in locul lui… un ghiveci. Daca vreti sa va edificati despre ce e vorba (sunt motive intemeiate pentru care ar fi fost un obelisc in curtea manastirii, motive cu adevarat neortodoxe), avea o poza cu acesta Decebal, cunoscut al lui Bogdan Grama, despre cazul al carui copil ati scris si dumneavoastra pe blog. Bogdan Grama venea mai demult la manastire, cred ca se spovedea la preotul Hrisant (idolul pe care multi il considera sfant, pentru ca ii vrajeste cu charisma lui antihristica). Sunt mai multe situatii de copii cu afectiuni misterioase care au legatura cu preotul papusar Hrisant. Bogdan Grama a avut si un copilas care a murit la nastere, in perioada cand venea la Manastirea Radu Voda. Si mai sunt multe de spus despre ce se intampla acolo si cum se joaca papusarul Hrisant cu sufletele si vietile oamenilor si copiilor. Am vrut sa va aduc la cunostinta ca se intampla multe lucruri ciudate legate de cei de la Manastirea Radu Voda, si poate ii veti atentiona si pe altii care frecventeaza manastirea, sa nu se duca direct la sucursala papusarilor care au in obiectiv sa piarda sufletele oamenilor.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.