SACCSIV – blog ortodox

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Posted in FBI, internet by saccsiv on februarie 9, 2010

   Citez din articolul FBI wants records kept of Web sites visited:

   WASHINGTON – FBI-ul preseaza furnizorii de servicii Internet pentru a înregistra ce site-uri de web sunt vizitate şi să păstreze aceste jurnalele timp de doi ani, o cerinţă prin care legiuitorii cred că ar putea ajuta în cazul anchetelor de pornografie infantilă şi a altor infracţiuni grave.
   Directorul FBI Robert Mueller sprijină stocarea informatiei despre origine si destinatie a utilizatorilor de Internet, a declarat joi, un birou de avocatura la o întâlnire federala a Grupului de Lucru.
   În urma la un discurs in 2006, Mueller a cerut păstrarea datelor din partea furnizorilor de Internet, şi a subliniat asta doi ani mai târziu, când în mod explicit a cerut Congresului să adopte o lege care să faca acest lucru obligatoriu. Dar nu a fost clar daca înainte de aceasta, FBI-ul a cerut companiilor să înceapă să păstreze jurnale cu ce site-uri Web sunt vizitate, dintre care putine, daca chiar deloc, o fac acuma.
   FBI-ul nu este singurul care isi reînnoieste efortul pentru păstrarea datelor. După cum CNET a raportat la începutul acestei săptămâni, un sondaj facut pe anchetatorii de stat in criminalitatea informatică constata unanimitatea susţinerii acestei idei. Matt Dunn, un agent de Imigrare şi Vama din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă, si-a exprimat suportul pentru aceasta idee în timpul întâlnirii Grupului de Lucru.
   Greg Motta, şeful secţiei FBI de probe digitale, a declarat că Biroul încearca sa-si păstreze capacitatea sa actuala de a efectua investigaţii penale. Legea federală, existenta din 1986, impune societăţilor de telefonie care oferă servicii cu taxă, să „păstreze pentru o perioadă de 18 luni”, înregistrări continand „numele, adresa şi numărul de telefon al apelantului, numărul de telefon apelat, data, ora şi durata apelului. ”
   La întâlnirea de joi (format PDF) a Grupului de lucru privind Siguranţa şi Tehnologia online, care a fost creat de către Congres şi organizat de către Departamentul de Comerţ al SUA, Motta a subliniat că Biroul nu a cerut si conţinutul, cum ar fi textul mesajelor e-mail, să fie păstrat.
   „Întrebarea, cel puţin pentru Birou a fost despre date tranzactionale fara  de conţinut care urmează să fie conservate: înregistrări de transmisie, înregistrări fara de conţinut … adresare, rutare, semnalizarea comunicarii„, a spus Motta. Director Mueller recunoaşte, a adăugat el ca „va fi un echilibru a ceea ce industria poate suporta … El recomandă informaţii despre originea şi destinaţia datelor fara conţinut.”
   Motta a indicat o rezoluţie din 2006 a Asociaţiei Internaţionale a Şefilor de Poliţie, care a solicitat pentru păstrarea ” de informaţii a clientilor abonati, sursa şi destinaţia  informaţiilor pentru o perioadă minimă de timp specificată rezonabil, astfel încât acestea vor fi disponibile pentru aplicarea legilor.”
   Înregistrarea a ce site-uri Web sunt vizitate este probabil, totusi,  să atragă obiecţii atât de practica cat şi de confidenţialitate.
   „Noi nu suntem pregatiti pentru a păstra informaţiile URL-ul oriunde în reţea„, a declarat Drew Arena, vice-preşedinte Verizon şi consilier general asociat pentru respectarea aplicarii legilor.
   Şi, Arena a adăugat: „daca ai analiza in adâncime pachetele de date transmise pentru a vedea toate adresele URL, vi se poate spune că ati încălcat legea Wiretap (de ascultare a convorbirilor).”
   Un alt reprezentant din industrie cu cunoştinţe de modul în care furnizorii de servicii de Internet functioneaza nu cunoaste nici o companie care ar putea păstra jurnale, cu site-uri de Web vizitate, a clienţilor sai.
   În cazul în care jurnale cu site-uri de Web vizitate vor fi păstrate, acestea vor fi disponibile doar la nivelul poliţiei locale, statale şi federale, cu autorizaţie legală, cum ar fi o citatie sau mandat de perchezitie.
   Ceea ce rămâne neclar sunt detaliile a ceea ce FBI-ul propune. Posibilităţile includ cerinte ca un furnizor de servicii de Internet sa inregistreze adresa IP, adresa unui site Web vizitat, sau numele de domeniu, cum ar fi cnet.com, sau numele gazdă, cum ar fi news.cnet.com, sau URL-ul intreg, cum ar fi HTTP : / / reviews.cnet.com/Music/2001-6450_7-0.html.
   În timp ce primele trei categorii ar putea fi inregistrate, fără a analiza in adâncime pachetele de date transmise, a patra categorie ar avea nevoie de aceasta. Asta ar putea crea opoziţiei în Congres, care a cenzurat acest concept într-o serie de audieri, în 2008, provocând destramarea unei societăţi, NebuAd, care a pionierat acest concept în interiorul Statelor Unite.
   Problemele tehnice, de asemenea, pot fi formidabile. John Seiver, un avocat de la Davis Wright Tremaine care reprezintă furnizorii de cablu, a spus ca unul dintre clientii sai a avut o experienţă cu o cerere de aplicare a legii care a cerut logarea adreselor de URL externe.
   „Optsprezece milioane de hit-uri pe ora ar trebui să fie stocate,” o cantitate ametitoare de date pentru a putea sorta prin ele, a spus Seiver. Scopul cererii FBI a fost de a identifica vizitatorii de la două adrese URL, „pentru a încerca să afle … cine merge la ele.”
   Un reprezentant al Departamentului de Justiţie a declarat ca departamentul nu are o poziţie oficială privind retinerea datelor.
  Autorul acestei povestiri a participat la reuniunea Grupului de lucru privind Siguranţa şi Tehnologia online.

   Cititi va rog si:

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

Obama ofera oficial NSA (National Security Agency) posibilitatea de a verifica intregul trafic privat spre si dinspre site-urile guvernamentale

VIDEO: NSA (National Security Agency) spioneaza demult populatia prin AT&T

Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

Internetul va muri repede si sigur …

Time Magazine si New York Times sustin propunerea MICROSOFT, facuta la DAVOS, privind ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET

VIDEO: NSA (National Security Agency) va poate spiona prin intermediul Windows?

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on februarie 9, 2010 at 8:25 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. vb said, on februarie 9, 2010 at 10:27 am

    Joaca de-a Guvernul Mondial : http://piatza.net/content/view/386/247/

    Apreciază

  3. Mos Ioan said, on februarie 10, 2010 at 10:40 pm

    Draga Saccsiv,

    Pe 7 februarie a.c. s-a produs o explozie a unei centrale electrice în S.U.A. In acea seara am vazut câteva imagini si de atunci nimic………se pare ca ar fi fost o centrala nucleara care trebuia sa intre în functie în iunie 2010. Reporterul a spus ca sunt sute de morti…….
    de atunci nici o stire, pe nicaieri……….
    Ce stiti despre aceasta ?
    Va multumesc.

    Apreciază

  4. Nica Lucian said, on februarie 11, 2010 at 4:08 pm

    Nu ma mira , am scris in Web – siteul meu ca in anul 2009 , pe cand am inscriptionat niste DVD-uri la servici intr-un numar de 10 daca imi aduc bine aminte, despre microcipuri si semnul fiarei , dupa cateva inregistrari care au decurs normal , la un moment dat filmul despre microcipuri a fost inregistrat pe DVD cu lungime 0 si normal ca nu se vedea nimic cand am incercat sa-l descid , dupa ce i-am schimbat denumirea atunci totul a fost OK la inregistrarea lui pe DVD , apoi la fel s-a intamplat cu filmul despre semnul fiarei .
    Precizez ca lucrez la o regie de stat si avem forul tutelar la Cluj si ei ne-au cerut toate numele calculatoarelor pe care le avem in retea si sistemul de operare implementate pe ele . Asa ca nu m-ar surprinde sa fie urmarita si activitatea desfasurata pe ele , de aceea ii inteleg pe cei care nu-si dau numele reale la crearea unor Web-siteuri , sau la postarea unor comentarii pe ele , insa unui ortodox adevarat nu trebuie sa-i fie frica de ce i s-ar putea intampla , el fiind pregatit sa-l marturiseasca pe Hritsos chiar cu pretul vietii lui.

    Matei Cap. 16

    24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Sai: Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie.
    25. Ca cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde; iar cine isi va pierde sufletul pentru Mine il va afla.
    26. Pentru ca ce-i va folosi omului, daca va castiga lumea intreaga, iar sufletul sau il va pierde? Sau ce va da omul in schimb pentru sufletul sau?

    Marcu Cap 8

    34. Si chemand la Sine multimea, impreuna cu ucenicii Sai, le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie.
    35. Caci cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde, iar cine va pierde sufletul Sau pentru Mine si pentru Evanghelie, acela il va scapa.
    36. Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul?
    37. Sau ce ar putea sa dea omul, in schimb, pentru sufletul sau?
    38. Caci de cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului Se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui sau cu sfintii ingeri.

    Apreciază

  5. […] FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie […]

    Apreciază

  6. rastoaca olivia said, on martie 25, 2010 at 6:01 pm

    sa spioneze infractorii nu una amarita ca mine care se mai cearta sau nu i convine ceva .

    Apreciază

  7. […] FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie […]

    Apreciază

  8. […] FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.