SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Rusia ia în considerare amplasarea de rachete balistice la granița de sud a SUA, după ce a declarat Mexicul un aliat militar

Posted in al treilea razboi mondial, ARME NUCLEARE, BOMBA ATOMICA, Mexic, razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iunie 19, 2024
Tagged with: , , ,

După alegeri, Emmanuel Macron ar putea activa articolul 16 din Constituția franceză care îi conferă puteri depline

Posted in EMMANUEL MACRON, Franta by saccsiv on iunie 19, 2024

Sursa: https://mariustuca.ro/externe/dupa-alegeri-emmanuel-macron-ar-putea-activa-articolul-16-din-constitutia-franceza-care-ii-confera-puteri-depline-71168.html

Confruntat cu blocajul instituțiilor, Emmanuel Macron ar putea demisiona, dar șeful statului francez are o altă soluție: recurgerea la articolul 16 din Constituție, care îi conferă puteri depline. Potrivit informațiilor Europe1, Emmanuel Macron a discutat despre această ipoteză cu mai mulți colaboratori apropiați. Palatul Élysée a dezmințit.

Ce se va întâmpla în Franța pe 7 iulie, după alegerile parlamentare anticipate, dacă niciun partid politic nu va obține majoritatea absolută? Confruntat cu blocajul instituțiilor, Emmanuel Macron ar putea să demisioneze, dar șeful statului francez are o altă soluție: recurgerea la articolul 16 din Constituție, care îi conferă puteri depline. Potrivit informațiilor din Europa 1, Emmanuel Macron a discutat despre această ipoteză cu mai mulți colaboratori apropiați. Palatul Elysée neagă acest lucru.

Există două condiții pentru activarea articolului 16 din Constituție: o amenințare insurecțională, de natură să pună sub semnul întrebării integritatea teritoriului sau întreruperea funcționării regulate a autorităților publice. Acest al doilea caz ar putea fi ales de Emmanuel Macron după aceste alegeri legislative. Șeful statului francez ar putea atunci să-și asume toate puterile.

O premieră din 1961 

„Dacă decide să activeze articolul 16, președintele este complet liber, nu i se cere nicio contraputere, nicio altă formalitate, dar după 30 de zile, opozițiile pot sesiza Consiliul Constituțional pentru a fi recunoscută sau nu valabilitatea acestui articol 16” , explică Anne-Charlène Bezzina, specialist în Constituție.

Deci Constituția nu prevede o durată maximă pentru exercitarea acestor atribuții excepționale doar Consiliul Constituțional poate aprecia, după 60 de zile, dacă utilizarea acesteia este în continuare justificată; Până acum, articolul 16 a fost folosit o singură dată în istoria Republicii a V-a franceze, în 1961, de către generalul de Gaulle, după tentativa de putsch a generalilor.

În Franța, articolul 16 din Constituția din 1958 spune: „Când instituțiile Republicii, independența Națiunii, integritatea teritoriului său sau executarea angajamentelor sale instituțiile internaționale. sunt amenințate în mod grav și imediat și funcționarea regulată a puterilor publice constituționale este întreruptă, Președintele Republicii ia măsurile cerute de aceste împrejurări, după consultarea oficială a Primului Ministru, a Președinților Adunărilor precum și a Consiliului. constituţional. El informează Națiunea printr-un mesaj. Aceste măsuri trebuie să fie inspirate din dorința de a se asigura că autoritățile publice constituționale, în cel mai scurt timp posibil, au mijloacele necesare pentru a-și îndeplini misiunea. Consiliul Constituțional este consultat pe tema lor. Parlamentul se întrunește de drept. Adunarea Națională nu poate fi dizolvată în timpul exercitării atribuțiilor excepționale. După treizeci de zile de exercitare a competențelor excepționale, Consiliul Constituțional poate fi contactat de președintele Adunării Naționale, de președintele Senatului, de șaizeci de deputați sau de șaizeci de senatori, în vederea examinării dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la primul paragraf. Se decide cât mai repede posibil printr-un anunț public. Ea efectuează această examinare de drept și se pronunță în aceleași condiții după șaizeci de zile de exercitare a competențelor excepționale și în orice moment peste această durată.

https://x.com/Europe1/status/1803353057184338139?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1803353057184338139%7Ctwgr%5E1594839fe6c84424c298761af89048a95a6cfbe6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmariustuca.ro%2Fexterne%2Fdupa-alegeri-emmanuel-macron-ar-putea-activa-articolul-16-din-constitutia-franceza-care-ii-confera-puteri-depline-71168.html

 

Video: A aparut un monolit misterios in desertul Nevada

Posted in SUA by saccsiv on iunie 19, 2024

Sursa: https://www.g4media.ro/un-monolit-misterios-apare-in-desertul-nevada-politia-americana-vedem-o-multime-de-lucruri-ciudate-dar-priviti-asta-doua-structuri-asemanatoare-au-aparut-si-in-romania-in-2020.html

Un monolit misterios a apărut în deșertul Nevada în weekend, stârnind speculații cu privire la ce ar putea fi și cine se află în spatele lui, anunță BBC.

Structura a fost observată de Departamentul de Poliție din Las Vegas, care a declarat că a văzut-o în timpul unei misiuni de căutare și salvare la nord de Las Vegas Valley.

„Vedem o mulțime de lucruri ciudate… dar priviți asta!”, a postat poliția pe rețelele de socializare.

Monolitul este similar altora la fel de enigmatici care au apărut în jurul globului în 2020.

Structura înaltă, dreptunghiulară și reflectorizantă a fost observată în apropiere de Gass Peak, o zonă de drumeții în deșertul Nevada, la aproximativ o oră la nord de Las Vegas.

În imaginile publicate de poliție pe rețelele de socializare, monolitul părea să fie așezat într-un teren ușor accidentat.

„Cum a ajuns acolo sus?”, a întrebat Departamentul de Poliție din Las Vegas pe rețelele de socializare.

Monolitul seamănă într-o oarecare măsură cu cele prezentate în 2001: Odiseea spațială, un film din 1968 regizat de Stanley Kubrick.

Impozanți monoliți negri creați de o specie extraterestră nevăzută apar în filmul clasic, care se bazează pe scrierile romancierului Arthur C. Clarke.

Monoliți asemănători cu cel din Nevada au apărut în diferite locații din întreaga lume în urmă cu aproximativ patru ani, inclusiv unul în deșertul Utah.

Aceasta a lăsat autoritățile locale nedumerite după ce a fost descoperită de un pilot de elicopter care survola zona în noiembrie 2020.

Un alt exemplar a fost găsit în România în aceeași perioadă, precum și unul în California și pe Insula Wight din Canalul Mânecii.

În 28 noiembrie 2020 a fost descoperit un monolit, în România, pe dealul Bâtca Doamnei din Piatra Neamț. Acesta era acoperit de semne circulare care păreau făcute cu flexul. La 1 decembrie, monolitul din România a dispărut la fel de misterios cum a apărut.

În 8 decembrie și-a făcut apariția și cel de-al doilea monolit din România, de data aceasta pe o plajă sălbatică din Vadu, județul Constanța.

S-a speculat atunci cine ar putea fi în spatele lor, unii întrebându-se dacă nu cumva fac parte dintr-o instalație artistică. Dar nimeni nu a mai apărut de atunci pentru a susține că ar fi fost în spatele acestor structuri.

Un alt monolit a apărut mai recent pe un deal din Țara Galilor, în luna martie. Observatorii au spus că sculptura părea perfect nivelată, dar nu a oferit niciun indiciu cu privire la cine ar fi putut să o plaseze acolo.

În timp ce misterul din spatele acestor monoliți rămâne, autoritățile din Las Vegas au folosit ultima lor descoperire pentru a le reaminti oamenilor care fac drumeții în deșertul Nevada să fie pregătiți pentru vremea caldă și să rămână în siguranță.

 

Comentariu saccsiv:

Evident, nu l-a pus vreun extraterestru.

Dar cine si de ce? Vreun simbol special sau simpla publicitate?

Tagged with: , ,

In sfarsit, BEC anunta rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare din 9 iunie 2024

Posted in alegeri, PARLAMENTUL EUROPEAN, Romania by saccsiv on iunie 19, 2024

Cladirea Parlamentului European din Strasbourg:

De ce arata precum un turn Babel la baza unui triunghi cu un ochi in varf? Cititi va rog:

Simbolurile Uniunii Europene

In sfarsit, dupa vreo zece zile, au terminat de numarat si iata ce a iesit, conform https://stirileprotv.ro/alegeri/europarlamentare/2024/rezultatele-finale-ale-alegerilor-europarlamentare-anuntate-de-bec-scrutinul-se-va-repeta-in-doua-comune.html

Biroul Electoral Central a anunțat, marți seară, rezultatele finale ale alegerilor europarlamentare care au avut loc pe 9 iunie.

Potrivit datelor, 9.444.894 de alegători s-au prezentat la urnele de votare, iar gradul de participare la vot a fost de 52,40%.

Numărul total al voturilor valabil exprimate este de 8.942.629, dintre care:

– Alianța electorală PSD-PNL: 4.341.686 (48,55%)

– Alianța AUR: 1.334.905 (14,93%)

– Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei: 778.901 (8,71%)

– Uniunea Democrată Maghiară din România: 579.180 (6,48%)

– Partidul S.O.S. România: 450.040 (5,03%)

– Partidul Reînnoim Proiectul European al României: 334.703 (3,74%)

– Ștefănuță Nicolae-Bogdănel (candidat independent): 275.796 (3,08%)

În urma atribuirii celor 33 de mandate alocate României în Parlamentul European, situația se prezintă astfel:

– Alianţa electorală PSD PNL – 19 mandate de europarlamentari

– Alianţa AUR – şase mandate de europarlamentari

– Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei – trei mandate de europarlamentar

– Uniunea Democrată Maghiară din România – două mandate de europarlamentar

– Partidul S.O.S România – două mandate de europarlamentar

– Ştefănuţă Nicolae Bogdănel a obţinut un mandat de europarlamentar.

În ceea ce privește alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din 2024, centralizarea rezultatelor se apropie de final, arată BEC.

Astfel, pentru alegerea primarilor din 9 iunie 2024, la nivel național, au fost centralizate 99.94 % dintre cele 3.186 de circumscripții electorale, iar pentru alegerea consiliilor locale din 9 iunie 2024 – 99.94 % dintre cele 3.186 de circumscripții electorale.

„În comuna Chețani, județul Mureș, se organizează un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în data de 23 iunie 2024, pentru candidații aflați în situație de balotaj – respectiv domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianța PMP-Forța Dreptei, și domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat.

De asemenea, se organizează un nou tur de scrutin pentru funcția de primar în data de 23 iunie 2024, în Comuna Poșaga, județul Alba, pentru candidații aflați în situație de balotaj, respectiv doamna Popa Aurelia, propusă de Partidul Social Democrat, și domnul Bulgăr Ionel, propus de Partidul Național Libera”, a transmis BEC.

Lista membrilor aleși pentru Parlamentul European poate fi consultată în documentul de mai jos.

https://image.stirileprotv.ro/media/document/62458816.pdf

 

Satanista Elena Ceausescu: “Jos porcaria!”, iar Biserica Sfanta Vineri a fost demolata, caci Patriarhul Teoctist nu s-a opus. Doi ani dupa aceea satanista a fost impuscata precum un caine…

Posted in CEAUSESCU, COMUNISM, Patriarhul Teoctist, Romania, Uncategorized by saccsiv on iunie 19, 2024

Repostez un articol din 2011:

In 1987, Elena Ceausescu a spus „Jos porcaria!”, si Biserica „Sfanta Vineri”-Herasca a fost distrusa. Azi, fostul preot paroh o reconstruieste la 150 de metri de fostul lacas. Pe locul in care era odata altarul bisericii acum intorc tramvaiele, strajuite de cateva blocuri in anostul stil comunist. La cativa pasi mai incolo, in mijlocul unui fel de maidan din buricul Capitalei, se ridica o copie la aceleasi dimensiuni a fostului lacas de cult, cel mai popular din Bucuresti pina in 1987.
Este o reparatie simbolica, ce nu poate insa sterge trista istorie a unei demolari facute din ordinul direct al sotiei dictatorului.
Apogeul nebuniei: proaspat restaurata si apoi daramata
“Jos porcaria!” Aceste doua cuvinte, scuipate pe 13 iunie 1987 de Elena Ceausescu, au pecetluit distrugerea “Sfintei Vineri”-Herasca.
Preotul paroh Gelu Bogdan se afla la doi metri distanta de ea, in curtea lacasului, si parca si acum o vede in fata ochilor pe sotia dictatorului, insotita de temutul Ion Dinca “Teleaga”.
Era sambata, 13 iulie 1987, si aceasta venise in inspectie, pe teren, pentru a vedea cu ochii ei zona ce urma sa fie transformata. Decizia fusese luata deja, insa viza doar translarea bisericii, asa cum s-a intamplat si in alte cazuri. Restaurarea sa dupa cutremurul din 1977, cu bani din donatii si de la Patriarhie, fusese incheiata in 1985 si era considerata printre “perlele” Patriarhiei, cu atat mai mult cu cat detinea si peste 15.000 de metri patrati in jurul sau.
Din pacate, pana la urma, Biserica “Sfanta Vineri” a fost a 17-a dintre cele 23 distruse de comunisti in Bucuresti si cea care a starnit parca cea mai mare mahnire. Incercarile de a o salva au indarjit-o si mai mult pe Elena Ceausescu intrucat ele au venit din partea unor stalpi ai sistemului.
“Cand s-a aflat de acest ordin, 11 personalitati ale vremii, precum Eugen Barbu, Fanus Neagu, Corneliu Vadim Tudor, Sabin Balasa si Ion Lancranjan, au facut un memoriu ce a fost depus la toti cei care ar fi putut s-o salveze, de la Ilie Ceausescu la Suzana Gadea si Tamara Dobrin”, povesteste preotul Bogdan.
Ultima liturghie si evacuare cu gaze lacrimogene
In duminica de 14 iulie s-a tinut ultima liturghie, iar a doua zi, la slujba de vecerenie, credinciosii au fost scosi din biserica cu amenintari si gaze lacrimogene. Marti, pe 16, au inceput demolarile cu o cladire anexa a bisericii, casa parohiala si azil al Patriarhiei. Miercuri s-a facut o ultima incercare de a salva biserica, la primarul de atunci al Capitalei, Constantin Olteanu, care s-a dovedit insa neputincios si s-a dus personal la biserica sa anunte punerea in executie a demolarii.
„Jos Ceausescu!”, Europa Libera si arestarile
S-au auzit atunci primele vociferari, iar dupa-amiaza au fost adusi puscariasi pentru a implini lucrarea. “Militarii si angajatii ICRAL fugisera, spre cinstea lor”, explica preotul, care s-a vazut obligat sa goleasca biserica pentru a salva ce se putea. “Joi, pe 18 iulie, un puscarias a murit pe loc, altul a cazut de pe schela si a murit dupa aceea”, isi aminteste preotul. Pe 19 iulie, chiar intr-o vineri, distrugerea a fost definitivata in primele strigate publice de “Jos Ceausescu!”.
La ora 18.00, in locul bisericii, era un covor de lumanari. Povestea dramatica a “Sfintei Vineri” a ajuns imediat la Europa Libera, iar pe baza imaginilor inregistrate de la demolare au urmat arestarile.
Preotul, chemat la Militie de 15 ori
“Eu nu am fost arestat, cum au fost alti membri ai Consiliului Parohial, pentru ca si din Franta, unde fusesem la studii, si de la Vatican, care-mi daduse bursa, se facusera proteste la ambasadele de acolo. M-au chemat insa de 15 ori la Militie, pe Calea Victoriei. In cele din urma m-au expulzat din Bucuresti. M-am dus la Manastirea Rohia, unde l-am cunoscut pe Nicolae Steinhart, insa in scurt timp m-au gasit si a trebuit sa plec”, spune preotul.
Pe 22 iulie a primit ingaduinta de a se intoarce in Bucuresti, iar patriarhul Teoctist l-a pus in fata unui compromis deja facut cu securistii: sa ramana consilier la Patriarhie, responsabil cu diaspora si bursierii romani, dar sa nu mai slujeasca.
PF Teoctist nu s-a opus demolarii
A fost un compromis acceptat si de preot pentru ca i s-a dat in grija recladirea Bisericii “Sfantul Gheorghe Nou”, distrusa de cutremur si salvata de la demolare doar datorita mormantului lui Constantin Brancoveanu, pe care-l adaposteste. Abia dupa 1990 Gelu Bogdan a putut sa slujeasca din nou acolo, insa visul sau a fost sa reconstruiasca “Sfanta Vineri”, biserica prabusita sub ochii sai.
“A functionat un fel de coalitie malefica impotriva Bisericii. Unii din cei care au tras sfori la demolare s-au opus si dupa aceea reconstructiei”, spune preotul. Unul dintre personajele de al carui nume se leaga darimarea bisericii este PF Teoctist, care, sustin mai multi preoti, nu s-a opus demolarii. Desi a fost vazut in Patriarhie in acele zile fierbinti, ulterior s-a lansat teoria ca nu se afla in tara in acel moment.
PIEDICI SI BUNI SAMARITENI
„Falsul” din Drumul Taberei si lupta pentru donatii
Proiectului de reconstruire a bisericii, ce a prins contur dupa Revolutie, i s-au pus piedici inclusiv de catre clerici, sustine preotul Bogdan. Asa a aparut o Biserica “Sfanta Vineri” in Drumul Taberei, unde preotii au sustinut ca au pus la temelie caramizi din vechiul lacas, atragand astfel donatii ce ar fi trebuit de drept folosite pentru refacerea „Sfintei Vineri”- Herasca.
Cea mai consistenta contributie au avut-o fratii Micula. Asa cum nu s-a opus demolarii, PF Teoctist nu s-a opus nici la asta. Dupa diligente nenumarate la primarul general si cel de sector, preotul Bogdan a primit, de la Primaria Sectorului 3, un teren de 1.000 mp, peste drum de Teatrul Evreiesc, iar acum este ridicata deja pe jumatate noua “Sfanta Vineri”.
“Culmea, foarte mult m-a ajutat un evreu, al carui nume nu-l pot da. Iar primii 200 de mii de euro pentru constructie i-am obtinut de la omul de afaceri Costel Bucur (n.r. – patronul de la Gloria Buzau). Alte zece miliarde de lei le-am primit de la Primaria Sectorului 3 si inca 3 din donatiile credinciosilor, cu care speram sa o putem ridica la rosu pana in aprilie”, spune preotul.
Biserica va fi impodobita cu vechile odoruri, duse in 1987 in exil la Cernica, printre care o catapeteasma batuta in 1871, la Viena, in 70 de kg de argint. Iar la temelia altarului va sta un fragment autentic din pictura in foita de aur a vechii biserici, realizata de celebrul Dumitru Belizarie.

Comentariu saccsiv:

Daca Patriarhul Teoctist se deplasa la biserica si incuraja poporul sa protesteze impotriva demolarii, oare il arestau? Teoretic, probabil. Dar era de datoria lui sa marturiseasca.

Practic insa, sa nu uitam ca in 1987 deja Gorbaciov pusese URSS pe fagasul reformelor, pregatind terenul pentru caderea blocului socialist. Ca era omul ELITELOR, s-a aflat ceva mai tarziu, pe atunci stiind doar cine trebuie:

Cu ocazia celebrarii caderii zidului Berlinului (9 noiembrie), MIHAIL GORBACIOV ne aminteste ca impreuna cu PAPA IOAN PAUL II a lucrat pentru edificarea NOII ORDINI MONDIALE

Patriarhul Teoctist era un apropiat al papei:

De cate ori s-a intalnit Patriarhul Teoctist cu papa Ioan Paul al II-lea?

Sa nu-i fi transmis acela care e cursul istoriei? Posibil nu, dar chiar si asa, in 1987, in afara de satanisti convinsi precum Elena Ceausescu, deja majoritatea personajelor cu functii importante din blocul comunist stiau ca urmeaza o schimbare. Nu stiau toti detaliile, nu stiau toti cat de mult se vor schimba lucrurile, insa vantul schimbarii dispre Moscova batea atat de puternic, incat trebuia sa dormi tare adanc, ca sa nu pricepi ca ceva se petrece. Si de acest lucru erau constiente inclusiv personaje importante din Romania, mai ales dupa vizita lui Mihail Gorbaciov din mai 1987.

Deci, de ce ii era frica pana la urma Patriarhului Teoctist? Se stabilise initial ca biserica sa fie mutata, precum se facuse si cu alte monumente. S-a hotarat demolarea, caci Elena era satanista. Dar daca Patriarhul lua atitudine, era indubitabil ca se revenea la planul initial. In acei ani, cat era Elena de indracita, ar fi evitat un scandal de rasunet mondial, o confruntare directa cu Patriarhul si cu atat mai putin nu ar fi recurs la arestarea sa.

Cat despre satanista, a fost omorata precum se stie, la ordinul unei importante marionete a papusarilor:

Personalitati si organizatii : evreul SILVIU BRUCAN (SAUL BRUCKNER)

Adica cea care cica apara comunismul, a fost ucisa la ordinul unui stalp al comunismului din Romania, dar care stia incotro trebuie sa se indrepte omenirea:

 

Comentariu saccsiv 2024:

Cititi va rog si:

34 de ani de la Revolutia Romana din 1989. Cateva repere despre care mass-media vorbeste din ce in ce mai putin sau nu mai vorbeste deloc

 

Vladimir Putin in vizita in Coreea de Nord. Urmeaza Vietnamul

Posted in COREEA DE NORD, RUSIA, Uncategorized, Vladimir Putin by saccsiv on iunie 19, 2024

 

Sursa: https://hotnews.ro/video-vladimir-putin-a-ajuns-in-coreea-de-nord-pentru-o-vizita-istorica-imbratisari-si-zambete-cu-kim-jong-un-pe-pista-de-aterizare-a-avionului-presedintelui-rus-1523591

Președintele rus Vladimir Putin a sosit marți în Coreea de Nord pentru prima sa vizită în 24 de ani, relatează Reuters. Primele imagini îi arată pe cei doi lideri zâmbind unul la altul și îmbrățișându-se pe pista de aterizare a avionului.

„Vladimir Putin a aterizat în Phenian, capitala Coreei de Nord”, a anunţat preşedinţia rusă într-un mesaj pe Telegram.

Şeful statului rus a fost întâmpinat de bannere uriaşe care îi urau „un călduros bun venit” şi îi înfăţişau chipul zâmbitor, atârnate de stâlpii de iluminat din Phenian, alături de drapeluri ruseşti, conform imaginilor difuzate de presa de stat rusă, potrivit AFP.

Vizita oficială anterioară a preşedintelui Vladimir Putin în Coreea de Nord a avut loc în 2000.

Vizita istorică, la invitația liderului nord-coreean Kim Jong Un, subliniază relația din ce în ce apropiată a Moscovei cu statul care deține arme nucleare, de la invadarea Ucrainei de către Rusia. Ea intervine în contextul în care SUA acuză regimul comunist că a furnizat Rusiei „zeci de rachete balistice şi peste 11.000 de containere cu muniţii” pentru a fi utilizate de Moscova în Ucraina.

Coreea de Sud, aliat fidel al SUA, a exprimat îngrijorări similare.

Putin a emis un ordin prezidențial în ajunul vizitei prin care a spus că Moscova intenționează să semneze un „tratat de parteneriat strategic cuprinzător” cu Coreea de Nord, despre care consilierul său în politică externă, Iuri Ușakov, a spus că va include cooperarea în materie de securitate.

Putin va petrece cel puțin nouă ore cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit agenției de știri de stat ruse Tass. Evenimentele vor începe cu o ceremonie oficială de întâmpinare la prânz, ora locală.
După o sesiune foto, Putin și Kim vor ține discuții timp de aproximativ 90 de minute. Ei își vor continua discuțiile „în timpul unei plimbări”, relatează Tass, potrivit BBC.

Din delegaţia rusă fac parte ministrul apărării Andrei Belousov, ministrul de externe Serghei Lavrov, miniştrii pentru resurse naturale, sănătate şi transporturi, şefii agenţiei spaţiale ruse şi căilor ferate, precum şi principalul responsabil pe probleme de energie, vicepremierul Aleksandr Novak.

Înaintea vizitei, Coreea de Nord pare să fi făcut pregătiri pentru o posibilă paradă militară în centrul capitalei Phenian, după cum au arătat imaginile realizate de un satelit comercial.

Vizita se va încheia cu semnarea mai multor documente comune și o conferință de presă.„O nouă pagină în relațiile Moscovei cu Phenianul a fost întoarsă” în septembrie, când Vladimir Putin și Kim Jong Un s-au întâlnit ultima dată, transmite agenția de știri de stat rusă Tass.

Pentagonul, îngrijorat de relațiile din ce în ce mai strânse dintre Rusia și Coreea de Nord

Pentagonul și-a exprimat marți îngrijorarea cu privire la legăturile tot mai strânse dintre Moscova și Phenian, în timp ce președintele rus Vladimir Putin a sosit în Coreea de Nord.

„Aprofundarea cooperării dintre Rusia și RPDC este ceva care ar trebui să preocupe, în special pentru oricine este interesat de menținerea păcii și stabilității în Peninsula Coreeană”, a declarat reporterilor generalul-maior Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

 

Sursa: https://www.g4media.ro/vladimir-putin-va-efectua-o-vizita-in-vietnam.html

Președintele rus Vladimir Putin va vizita săptămâna aceasta Hanoi, capitala Vietnamului, au anunțat mai mulți oficiali, o vizită care subliniază proximitatea țării față de Rusia și care a declanșat o reacție dură din partea Statelor Unite, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca Vladimir Putin să se întâlnească cu noul președinte al Vietnamului, To Lam, și cu alți lideri în timpul vizitei sale de două zile la Hanoi, programată pentru miercuri și joi, chiar dacă acesta face obiectul unui mandat de arestare din partea Curții Penale Internaționale (CPI).

Cu această ocazie, se așteaptă ca Vladimir Putin să anunțe acorduri în sectoare precum comerțul, investițiile, tehnologia și educația, au declarat pentru Reuters doi oficiali.

Discuțiile ar putea aborda și subiecte mai sensibile, au precizat oficialii, cum ar fi armamentul – Rusia este, din punct de vedere istoric, principalul furnizor de armament al Vietnamului – contractele energetice și tranzacțiile financiare dificile între cele două țări din cauza sancțiunilor americane împotriva băncilor rusești.

Statele Unite, cel mai mare partener comercial al Vietnamului, au reacționat puternic la anunțul vizitei lui Vladimir Putin. Vietnamul, care nu a fost prezent la conferința privind pacea în Ucraina, desfășurată în acest weekend în Elveția, nu este membru al CPI.

„Nicio țară nu ar trebui să-i ofere lui Putin o platformă pentru a-și promova războiul de agresiune și să-i permită să-și normalizeze atrocitățile”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al ambasadei SUA la Hanoi.

„Dacă el [Vladmir Putin] poate călători liber, ar putea să normalizeze încălcările flagrante ale dreptului internațional de către Rusia”, a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la invazia Moscovei în Ucraina în februarie 2022.

Ministerul vietnamez al Afacerilor Externe nu a răspuns la o solicitare de comentarii.