SACCSIV – blog ortodox

Studiu la Harvard: Extratereștrii se ascund printre noi și trăiesc pe Pământ

Posted in diavol, diavoli, draci, EXTRATERESTRI by saccsiv on iunie 15, 2024

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/studiu-la-harvard-extraterestrii-se-ascund-printre-noi-si-traiesc-pe-pamant_3351643.html

extraterestrii

Într-o nouă lucrare care cu siguranță va genera controverse în comunitatea științifică, o echipă de cercetători de la Harvard și de la Universitatea Tehnologică din Montana speculează că observarea de „Phemonemoniuni Anomale Neidentificate” (UAP) – limbaj birocratic pentru OZN-uri, practic – „poate reflecta activitățile unor ființe inteligente ascunse chiar aici pe Pământ (de exemplu, în subteran), și/sau în împrejurimile sale apropiate (de exemplu, pe Lună), și/sau chiar „umblând printre noi” (de exemplu, trecând drept oameni)”, informează Futurism.com.

Cercetătorii, că această idee a „cripoterilor” ascunși este o ipoteză extrem de exotică, care „probabil va fi privită cu scepticism de majoritatea oamenilor de știință”. Cu toate acestea, susțin ei, teoria „merită o considerație autentică într-un spirit de umilință epistemică și deschidere”.

Interesul pentru aparițiile inexplicabile de OZN-uri ale personalului militar a crescut considerabil în ultimul deceniu/ Această atenție a atins un punct culminant vara trecută, când fostul ofițer de informații al Forțelor Aeriene și denunțător David Grusch a depus mărturie în fața Congresului, susținând că SUA au recuperat deja nave spațiale extraterestre în cadrul unui program de recuperare a OZN-urilor care durează de zeci de ani.

Chiar și NASA și-a deschis porțile pentru ca cercetătorii să exploreze obiecte misterioase, de mare viteză, care au fost observate de piloții militari de-a lungul anilor.

Ipotezele avansate de către oamenii de știință

În lucrare, cercetătorii sugerează o serie de posibilități, fiecare mai ciudată decât cealaltă.

Prima este că o „formă remanentă” a unei civilizații umane străvechi, foarte avansate, care încă mai dă târcoale, observându-ne.

A doua este că o specie inteligentă a evoluat independent de oameni în trecutul îndepărtat, posibil din „dinozauri inteligenți”, iar acum își ascunde prezența de noi.

A treia este că acești ocupanți ascunși ai Pământului au călătorit aici de pe o altă planetă sau dintr-o altă perioadă de timp.

 

Comentariu saccsiv:

Arhimandritul Gavriil (Urghebadze) 1929 -1995:

În timpurile lui antihrist oamenii vor aştepta salvarea din cosmos. Aceasta va fi cea mai mare înşelare (momeală) a diavolului: omenirea va cere ajutor de la extratereştri, neştiind că aceia sunt demoni.

Toți comercianții sunt obligați de duminică, 16 iunie, să accepte și plata cu cardul

Posted in BANI, BANI CASH, BANI LICHIZI, cash, NUMERAR by saccsiv on iunie 15, 2024

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/toti-comerciantii-sunt-obligati-de-duminica-16-iunie-sa-accepte-si-plata-cu-cardul-4925534

Pe 16 iunie intră în vigoare prevederile legii 406/2023 potrivit căreia toate firmele din România sunt obligate să accepte plata cu cardul. Vizați direct de lege sunt micii comercianți, relatează TVR Info.
„Persoanele fizice sau juridice, prevăzute la art. 4 alin. (1) din Legea nr. 265/2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului au obligația de a asigura implementarea și de a accepta cel puțin un instrument de plată fără numerar”, se precizează în lege.
Noutatea este că regula se adresează acum atât societăților, cât și persoanelor fizice autorizate (PFA) sau întreprinderilor individuale ori familiale (II sau IF).
În plus, comercianții pot oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată, şi pot acorda avansuri în numerar, de maximum 500 de lei.

Avansul se evidenţiază distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 500 de lei. Comercianţii pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăşi 1% din valoarea avansului acordat.
Legea mai prevede ca, tot din data de 16 iunie 2024, plata salariilor, pensiilor și a altor indeminzații să se poată face atât cash, cât și pe card.

Conform datelor puse la dispoziție de  Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii (ANCMM), în 2023 au depus bilanțul peste 43.000 de firme care funcționau în baza codului CAEN 4711 (Comerț cu amănuntul in magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun).

Presedintele Serbiei: în maxim trei – patru luni Europa va fi în război cu Rusia. Nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis (Video si transcriptul)

Posted in al treilea razboi mondial, razboi, RUSIA, SERBIA, Ucraina, Vladimir Putin by saccsiv on iunie 15, 2024

Global Research: “The Train Has Left the Station and No One Can Stop It”. Europe Will be at War with Russia. Serbia’s President A. Vucic

‘Trenul a părăsit gara și nimeni nu-l mai poate opri’. Europa va fi în război cu Rusia. Președintele Serbiei, A. Vucic

De Dr. Paul Craig Roberts, 13 Iunie 2024, Global Research

Acestea sunt cuvintele președintelui Serbiei, Aleksander Vucic. El ar trebui să știe. El se află în mijlocul acestei situații. El crede că Europa va fi în război cu Rusia în ‘nu mai mult de trei sau patru luni’, dacă va mai dura atât de mult.

Președintele Vucic spune că ‘nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis’. Derulați în jos pentru text și video de 5 minute.

Liderul ungar Viktor Orban are o opinie similară, la fel ca și președintele slovac Robert Fico, care a supraviețuit unei recente tentative de asasinat.

În Europa de Vest, în Marea Britanie și la Washington, toată lumea vorbește despre un război mai amplu, cu rachete cu rază lungă de acțiune folosite pentru atacuri în profunzimea Rusiei. Astfel de atacuri nu pot revigora armata ucraineană învinsă. Scopul lor pare a fi acela de a provoca Rusia la o ripostă pe care Washingtonul o poate folosi pentru a extinde războiul.

Președintele Vucic are dreptate. Occidentul nu face niciun efort – de fapt, evită orice efort – pentru a dezamorsa situația periculoasă. În schimb, Occidentul aruncă gaz pe foc prin atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune și trupe franceze trimise în Ucraina.

A fost complet clar încă din prima zi că războiul limitat și prelungit al lui Putin a permis Occidentului să se implice din ce în ce mai mult în conflict, până în punctul în care acum conflictul este cu adevărat între Occident și Rusia. După cum spune președintele Vucic, prestigiul Occidentului este acum implicat, iar Occidentul nu poate permite Rusiei să prevaleze.

Se pare că Putin ar fi putut realiza în cele din urmă că războiul nu se mai limitează la Donbas și a devenit o amenințare mai amplă care nu este supusă negocierii în termeni pe care Rusia i-ar putea accepta.

Acum că Putin este pus la colț cu perspectiva ca rachetele NATO să lovească adânc în Rusia, este de înțeles că președintele Vucic se așteaptă ca războiul să fie aproape. După cum se prezintă lucrurile, evitarea războiului depinde de câte provocări va accepta Kremlinul și pentru cât timp. Putin trebuie să scoată rapid Ucraina din război înainte ca Ucraina să se umple de militari NATO.

Mandatul lui Zelensky a expirat, ceea ce îl face nelegitim. Forțele rusești ar trebui să cucerească rapid Kievul, să instaleze un nou guvern care să fie de acord cu Ucraina ca țară neutră și cu reunificarea Donbasului cu Rusia.

Nu știu dacă Putin mai are timp să evite un război mai amplu prin câștigarea rapidă a conflictului actual sau dacă Putin a luptat pe bani puțini și nu are forțele necesare pentru a cuceri Kievul și a controla țara.

Dacă Putin a fost prea limitat în obiectivul său și prea cumpătat cu mijloacele sale, el s-a ales acum cu un război mai amplu.

 

Comentariu saccsiv:

Asta cu necesitatea unui guvern marioneta ruseasca dupa cucerirea Kievului este parerea autorului iar eu nu sunt de acord cu ea. Poporul trebuie sa decida. Nu Vladimir Putin si nici Vestul Colectiv.

Iata si transcriptul inregistrarii video din articol:

Trenul a părăsit gara și nimeni nu-l mai poate opri. Cam așa stau lucrurile. Iar eu cred că ne apropiem de ultimele zile ale unor posibile noi evaluări, reconsiderări asupra a tot ceea ce se întâmplă în Ucraina. Dacă marile puteri nu vor face nimic în scurt timp, atunci da, eu sunt destul de sigur că ne vom confrunta cu un adevărat dezastru. Dacă pariezi pe faptul că cineva merge la cacealma asta înseamnă că nu ai în mână cărți prea bune. Și te bazezi doar pe faptul că oponentul tău ar avea cărți mai slabe, însă nu ești sigur de asta pentru că nu știi ce cărți are adversarul tău și nici nu i le-ai văzut. Toată lumea nu vorbește decât despre război. Nimeni nu vrea să se ajungă la pace. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis. Te rog, notează-ți asta, pentru că ei vor zice că vom avea nevoie să învingem pentru a securiza o viitoare pace, însă nimeni nu vorbește despre pace. Apoi, ok, ajungi la negocieri, însă trebuie să ai și cu cine negocia la masa negocierilor. Este foarte ciudat pentru mine că de fapt nimeni nu face nimic pentru a opri războiul. Ar mai fi o teorie pe care aș putea să o înțeleg, nu spun că aș putea să o aprob, însă înțeleg că Occidentul colectiv crede că l-ar putea învinge cu ușurință pe Putin. Aceștia vor să-l epuizeze în Ucraina, apoi să între în zonă, apoi Rusia cu teritoriile sale și configurația pe care o are în prezent va înceta să existe, iar Putin va fi răsturnat de la putere și toate celelalte chestii. Poate că asta ar fi posibil. (Tu crezi că ar fi posibil așa ceva? Că este posibil să te folosești de Ucraina pentru a slăbi Rusia?) Ei bine, Rusia chiar este mai slăbită, oricum. Însă este suficient doar asta pentru a distruge Rusia și a-l înlătura pe Putin de la putere? Eu nu prea cred. În Europa de azi aceștia toți acționează ca niște mari eroi însă nu le spune poporului lor că vor avea de plătit un preț foarte mare. Și apropo de asta, tu și toți acei lideri ar trebui să faceți absolut totul pentru a opri orice formă de a ațâța războiul și toate celelalte. De ce vorbesc despre faptul că ne apropiem tot mai mult de prăpastie, de abis. Analizează situația în care se află NATO și SUA. Ei nu-și pot permite să piardă războiul în Ucraina, adică nu-și permit ca Rusia să câștige, deoarece, înainte de toate, moștenirea lor politică nu va mai exista sau aceasta va fi atât de deficitară încât ei nu o vor putea accepta. În al doilea rând, poziția Europei și a Occidentului colectiv în termeni geopolitici se va deteriora atât de mult încât nimeni nu va mai putea să o resusciteze sau să o reînnoiască. Iar în al treilea rând va fi deschisă o cutie a Pandorei pentru mai multe mișcări, cel puțin, și a altor ostilități împotriva colectiviștilor pe viitor. Însă ia-o și pe partea cealaltă, asta este o poveste frumoasă pentru doar una dintre părți. Acum gândește-te și la cealaltă parte. Dacă Putin pierde războiul, atunci Rusia va înceta să mai existe și nici nu va mai avea vreodată aceeași configurație pe care o are acum. Vreau să spun, când ai aceste două părți atât de diferite una față de cealaltă, cu dorințe diferite, cu așteptări diferite, atunci realizezi că miza este totul și nimeni nu-și permite să piardă. Când ai o asemenea situație iată de ce am spus ce am spus, ție și în mod public și fără ascunzișuri, că ne apropiem de un adevărat dezastru. Cine este gata să piardă un milion, două milioane, zece milioane chiar cincisprezece milioane de oameni? Eu nu sunt pregătit să pierd nici măcar un singur om și noi nu vom fi părtași la asta. Însă asta este o întrebare pentru alții. (Cât de aproape suntem acum de un al treilea război mondial, de o confruntare?) Eu nu pot spune un al treilea război mondial. Dar față de o mare confruntare, cât de departe suntem? Eu nu cred că suntem prea departe de asta. Nu mai mult de trei sau patru luni. Și există pericolul să se întâmple chiar mai devreme. (Tu unde te poziționezi în această totală nebunie? Unde se va poziționa Serbia în acest conflict?) Noi vom păstra pacea, stabilitatea și liniștea în regiune și în țara noastră.