SACCSIV – blog ortodox

O evreică de extremă-stânga, o adeptă a cultului climatic, a devenit prima femeie președinte a Mexicului

Posted in EVREI, incalzirea globala, Mexic, schimbarea climei, STANGA by saccsiv on iunie 7, 2024

Natural News: Far-left Jewish climate cultist becomes Mexico’s first female president

O evreică de extremă-stânga, o adeptă a cultului climatic, a devenit prima femeie președinte a Mexicului

De Cassie B., 05 Iunie 2024, Natural News

Proaspăt aleasă președinte al Mexicului, Dr. Claudia Sheinbaum Pardo, este un cercetător în domeniul climei, care în campania sa a pus accentul pe faptul că este femeie, minimalizând în același timp moștenirea sa evreiască.

Supranumită „La Doctora” datorită titlurilor sale academice, care includ un masterat și un doctorat în inginerie energetică, Sheinbaum este prima femeie președinte din istoria de 200 de ani a Mexicului, după ce a atras aproximativ 60% din voturi. Ea provine din același partid Morena ca și președintele demisionar Andres Manuel Lopez Obrador și a fost anterior prima femeie primar al orașului Mexico City.

Sheinbaum va fi, de asemenea, prima persoană de origine evreiască care va conduce Mexicul, care este în mare parte catolic. Atât bunicii ei materni, cât și cei paterni sunt imigranți evrei care au venit în Mexic din Bulgaria și Lituania. Cu toate acestea, ea a părut să se distanțeze de moștenirea sa evreiască, făcând comentarii de genul: „Bineînțeles că îmi cunosc originile, însă părinții mei au fost atei” și afirmând că „nu a aparținut niciodată comunității evreiești”.

Deși nu a vorbit prea mult despre imigrația ilegală în timpul campaniei sale, ea a indicat că va continua abordarea socio-economică a predecesorului său pentru a reduce fluxurile de migranți. Acest lucru înseamnă că este puțin probabil ca ea să militarizeze controlul frontierelor și probabil că se va alinia mai mult cu Biden decât cu Trump când vine vorba de subiectul imigrației ilegale. Ea a declarat că „va spune întotdeauna [Statelor Unite] că este mai bine să construiască poduri decât ziduri”.

Sheinbaum face parte, de asemenea, din cultul climei și a lucrat anterior în cadrul Grupului interguvernamental al ONU privind schimbările climatice. Se așteaptă ca ea să promoveze inițiative în domeniul energiei curate și al transporturilor. Ea a cercetat utilizarea energiei în sectorul transporturilor din Mexic timp de patru ani la Laboratorul Național Lawrence Berkeley din California, pe când era doctorandă în anii 1990.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, și-a împărtășit entuziasmul de a avea un aliat pentru inițiativele sale nechibzuite privind clima, scriind într-o declarație trimisă prin e-mail:

„Împărtășind deja legături istorice, culturale, de mediu și economice puternice cu Mexicul, California așteaptă cu nerăbdare să își continue relația fructuoasă cu președintele ales Sheinbaum.”

Sheinbaum a schițat planurile de energie verde

Se crede că ea va ajuta Mexicul să își urmărească independența energetică și să își mențină monopolurile de stat asupra energiei electrice și petrolului. Cu toate acestea, este posibil ca ea să se abată de la predecesorul său în ceea ce privește investițiile în energie regenerabilă. De exemplu, în timp ce Lopez Obrador a îmbrățișat combustibilii fosili și a susținut compania petrolieră de stat Petroleos Mexicanos, Sheinbaum a prezentat un plan energetic de aproape 14 miliarde de dolari care va trece la surse regenerabile, cum ar fi energia solară și eoliană, și va construi infrastructura necesară pentru a susține aceste alternative. De asemenea, ea a declarat că își propune să adauge 13,7 gigawați de electricitate la rețeaua mexicană; 1 gigawatt poate alimenta aproximativ 750.000 de case în SUA.

De asemenea dorește să modernizeze centralele hidroelectrice mexicane și să adauge peste 3.000 de kilometri de linii de transmisie. Ea a declarat:

„Vom accelera tranziția energetică. Mergând mai departe, lucrăm la acest plan energetic nu doar cu gândul la 2030, ci și până în 2050, pentru a ne alinia la angajamentele internaționale privind schimbările climatice.”

Cu toate acestea, îndeplinirea obiectivelor sale ar putea fi complicată, deoarece va moșteni cel mai mare deficit bugetar al Mexicului din anii 1980 încoace. De asemenea, acest lucru va îngreuna abordarea altor provocări de mediu ale Mexicului, cum ar fi criza apei din Mexico City, defrișările generalizate și seceta.

Alegerile au fost cele mai mari din istoria Mexicului, cu aproape 100 de milioane de persoane înscrise la vot. A fost un ciclu electoral violent, peste 30 de candidați fiind uciși și peste 200 de oficiali guvernamentali, activiști și candidați fiind împușcați în total începând din septembrie, în timp ce organizațiile criminale implicate în traficul de persoane și de droguri s-au concentrat pe influențarea alegerilor locale.

Sursele pentru acest articol includ:

TheNationalPulse.com

DailyCaller.com

TheGuardian.com

Politico.com

Bloomberg.com

 

Anomalia din Atlanticul de Sud si obsedanta intrebare: cum dracu’ au ajuns astia pe Luna cu conserva aia, acum 55 de ani?

Posted in ASELENIZARE, Luna, NASA by saccsiv on iunie 7, 2024

Science Alert: NASA Is Tracking a Huge, Growing Anomaly in Earth’s Magnetic Field

NASA urmărește o anomalie enormă și încă în creștere în câmpul magnetic al Pământului

De Peter Dockrill, 23 Martie 2023, Science Alert

Anomalia din Atlanticul de Sud. (NASA Goddard/YouTube)

NASA monitorizează în mod activ o anomalie ciudată în câmpul magnetic al Pământului: o regiune gigantică de intensitate magnetică scăzută în cerul de deasupra planetei, care se întinde între America de Sud și sud-vestul Africii.

Acest fenomen vast, în curs de dezvoltare, numit Anomalia Sud-Atlantică, îi intrigă și îi preocupă pe oamenii de știință de ani de zile, și poate că pe nimeni mai mult decât pe cercetătorii de la NASA.

Sateliții și navele spațiale ale agenției spațiale sunt deosebit de vulnerabile la slăbirea intensității câmpului magnetic din cadrul anomaliei și la expunerea rezultată la particulele încărcate cu sarcină provenite de la Soare.

(more…)