SACCSIV – blog ortodox

INCEPE? Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că primul caz de deces la om din cauza gripei aviare H5N2 a fost confirmat în Mexic

Posted in gripa aviara, OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii by saccsiv on iunie 6, 2024

G4Media: Primul deces la om din cauza gripei aviare de tip H5N2 a fost confirmat în Mexic

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că primul caz de deces la om din cauza gripei aviare H5N2 a fost confirmat în Mexic, potrivit Le Figaro, transmite News.ro.

„Acesta este primul caz uman confirmat în laborator de infectare cu un virus gripal A(H5N2)”, a precizat organizaţia ONU într-un buletin epidemiologic.

Tulpina H5N2 este diferită de cea (H5N1) legată de actuala epidemie din rândul vacilor din Statele Unite, pentru care au fost raportate trei cazuri umane.

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a murit în 24 aprilie într-un institut specializat din capitala mexicană, la câteva ore după ce a fost internat în spital, a precizat sursa citată. Ministerul mexican al Sănătăţii a precizat că pacientul era de sex masculin. Pacientul prezentase febră, dificultăţi de respiraţie, diaree, greaţă şi stare generală de rău la 17 aprilie, potrivit OMS, care a fost notificată cu privire la acest caz în 23 mai. Persoana nu avusese „niciun contact cunoscut” cu păsări de curte sau alte animale, dar suferea deja de multiple probleme de sănătate, a subliniat OMS.

În acest stadiu, nu au fost raportate alte cazuri de H5N2 la om şi „nu există niciun risc pentru populaţie”, a subliniat Ministerul Sănătăţii. OMS a apreciat acest risc ca fiind „scăzut”.

Acest deces survine după ce, în martie, au fost descoperite cazuri de H5N2 la păsări de fermă în statul Michoacan, care se învecinează cu statul mexican în care locuia victima. Alte cazuri de H5N2 au fost identificate în cursul aceleiaşi luni la păsări de curte din Texcoco, în statul Mexic, iar în aprilie în Temascalapa, în acelaşi stat. În acest stadiu, „nu a fost posibil să se stabilească dacă acest prim caz la om are legătură cu focarul recent de la păsările de curte”, a precizat OMS. Aceasta este „prima infecţie cu virusul aviar H5 la o persoană semnalată în Mexic”, a precizat aceasta.

Considerat mai puţin patogen decât H5N1, virusul H5N2 a fost semnalat în ultimii ani în efectivele de păsări de curte din diferite ţări din întreaga lume. Nu a fost documentată încă nicio transmitere la om. În ceea ce priveşte virusul H5N1, în prezent nu există dovezi de transmitere de la om la om, însă în aprilie OMS şi-a exprimat „îngrijorarea enormă” cu privire la răspândirea acestei tulpini.

 

Comentariu saccsiv:

Stirea e pe toate canalele de presa: video, audio, scrisa.

Cititi va rog si:

Oare gripa aviară H5N1 ar putea fi boala X pentru complexul bio-farmaceutic?

 

Tagged with: , ,

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. BODEA MIRCEA said, on iunie 6, 2024 at 7:31 pm

    Oare la omsul lui pește prăjit nu a apărut virusul gripei ursului?Mai crede Han Tatar ce zic astia!!!!Toată organizația asta ar trebui băgată la pușcărie!!!!!

    Apreciază

  2. dante said, on iunie 6, 2024 at 8:38 pm

    Pai cred ca acest virus H5N2 de gripa aviara a aparut in urma farmecelor facute de vrajitoarea Sosoaca, si cred ca de la ea a aparut aceasta varianta de mutatie genetica. Vine de la o eroare de incantatie astfel ca in loc ca beleaua sa cada pe capul presedintelui Consiliului Judetean Calarasi a cazut pe bietele gaini, care acuma tusesc si ne contamineaza pe noi toti.
    In curind vom deveni toti niste gaini ( nu ca n-am fi) numa’ bune de sacrificiu samanic.

    Apreciază

  3. catateo7 said, on iunie 6, 2024 at 8:42 pm

    Un virus extrem de periculos bântuie lumea: virusul masonic!!! Răspândacii sunt politicienii ,,cu ștaif” așa că : la zdup/carantină cu ei! Și să știți ca vaxx-urile ălea ,,mortal de bune” , da, alea pentru Covidioți, sunt eficiente și pentru galinacee și cum stocuri sunt berechet eu zâc sâ li dăm câti o sutâ la tăț’ masoneii…

    Apreciază

  4. Simion P said, on iunie 7, 2024 at 1:06 am

    Stiti de ce incepe H5N5 in Mexic? Si se pare ca o aplica repede.

    Ghicitoare. Cine e noul prim ministru al Mexicului? Cand a fost aleasa?

    Claudia Sheinbaum=Her (respectively Ashkenazi and Sefedarian Jewish) grandparents emigrated from Lithuania and Bulgaria to Mexico (sursa-Wikipedia).

    https://pib.gov.in/PressReleaseIframePage.aspx?PRID=2023081

    Apreciază

    • Moca said, on iunie 7, 2024 at 11:17 am

      Preș, nu prim ministru.

      Apreciază

    • Sorin said, on iunie 7, 2024 at 11:32 am

      Stirea e mai veche.A aparut mai demult pe Telegram.Pina acum vad ca nimic.Eu o stiu de vreo 10 zile minim.G4 Media,nu e un site de incredere din cite stiu eu.Bine,dar care mai e ca in afara de grupuri pe telegram unde mai aflii cite ceva stiri adevarate,in rest nimic.Bineinteles saccsiv nu este inclus.

      Apreciază

      • Simion P said, on iunie 7, 2024 at 9:54 pm

        Si tu stii deasemenea si ca 37 candidati la prezidentie au fost assasinati in timpul campanie? O sa mergi pe net sa cauti si-o sa zici ai stiut?

        Apreciază

    • Bill said, on iunie 7, 2024 at 12:31 pm

      Far-left Jewish climate cultist becomes Mexico’s first female president O evreică de extremă-stânga, adeptă a cultului climatic, devine prima femeie președinte al Mexicului 

      Apreciază

  5. Bill said, on iunie 7, 2024 at 10:09 am

    Din 2 in 2 luni, mai apare un caz (FALS) de „gripa aviara” la om, transmis nu de liliecii Wuhan, ci de vacile marca Bill Gates (SUA) …

    Un al doilea caz uman de gripă aviară luată de la vaci a fost depistat … 23.05.2024

    Statele Unite raportează cel de-al doilea caz de gripă aviară … 23.05.2024

    Al doilea caz uman de gripă aviară în Statele Unite – Mediafax 24.05.2024

    Îngrijorător. Pentru prima dată, gripa aviară H5N1 a ajuns la bovine … 28.04.2024

    Alertă EFSA: Europa este în pragul unei noi pandemii 04.04.2024 (gripa aviara)

    Se pregătește pandemia de gripă aviara cu transmitere la om ca sa se puna in aplicare tratatul OMS 13.04.2024

    Autoritățile europene pregătesc terenul. Vine pandemia de gripă aviară  12.04.2024

    Be prepped. Pandemic potential of bird flu. Fiți pregătiți. Potențial pandemic de gripa aviara 03.04.2024

    GRIPA AVIARA: 50 de milioane de păsări sacrificate in Europa / Sute de mii de curcani in Romania / Explozia prețului la oua

    Dispar ouăle și din Germania pe motiv de … aviara

    Video: Irlanda sacrifică sute de mii de vaci de lapte pentru a-și reduce emisiile de carbon Vacile sunt sacrificate pe motiv de mediu. Porcii, pe motiv de pesta porcina. Pasarile, pe motiv de gripa aviara. Ce urmeaza? 

    Bird Flu FEAR CAMPAIGN being rolled out to push another wave of DEADLY JABS   Campania de frică de gripa aviară este lansată pentru a impune un alt val de VACCINURI MORTALE

    Orchestrating panic. How to kill humans fast.  Orchestrarea panicii. Cum să ucizi oamenii rapid.  GRIPA AVIARĂ : Inducerea panicii, lansarea de vaccinuri, iar o varietate produsă de om poate fi făcută transmisibilă între oameni! Fostul director al CDC, Robert Redfield, a declarat că ar fi nevoie de doar 5 mutații (și a spus că știm care sunt acestea) pentru a o transforma într-o boală a oamenilor. El a spus că ar putea crea acest lucru în laborator.   INFLUENZA AVIARA sau GRIPA AVIARA:  Dacă este nevoie doar de cinci mutații pentru a transforma virusul existent al gripei aviare într-unul care se transmite între oameni, așa cum a afirmat Robert Redfield – și știm deja care sunt acestea – pot garanta aproape sigur că cineva l-a creat deja. Va fi eliberat?  Dar actuala gripă aviară nu este periculoasă pentru oameni. Vor fi adăugați epitopi patogeni la gripa aviară care circulă în prezent pentru a o face mortală pentru oameni? Dacă va apărea, vom fi aproape siguri că apariția sa este un act ofensiv: un război biologic deliberat. Gripa aviară nu a ucis niciodată un singur american. Gripa aviară a îmbolnăvit doar 2 americani cu boli extrem de minore, conform CDC (o persoană a raportat 4 zile de oboseală și una a avut conjunctivită). A provocat mai puțin de 500 de decese în întreaga lume (cele mai multe în urmă cu 20 de ani) – înainte de a suferi mutații care au făcut-o să devină practic inofensivă pentru oameni – de la sfârșitul anilor 1990….

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.