SACCSIV – blog ortodox

Klaus Iohannis a promulgat: Condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar sunt altele față de cele în vigoare până la acest moment

Posted in BIOMETRIE, KLAUS JOHANNIS, Romania by saccsiv on iunie 3, 2024

In toamna lui 2023 ni s-a comunicat faptul ca Ministerul Afacerilor Interne vrea sa elimine posibilitatea de a folosi pasapoartele temporare ca modalitate de a evita cipul:

Proiect de lege MAI: Fara pasapoarte temporare pe motive religioase, doar pasapoarte biometrice / ATENTIE: Temeiul Biblic al neacceptarii prelevarii elementelor de identificare biometrica pentru documentele de identitate cu cip

S-au miscat repede si in martie 2024:

Propunerea ca paşaportul simplu temporar să se elibereze doar în situaţii de urgenţă, nu din motive religioase, adoptată de Senat

Iar azi aflam despre ultima etapa, conform articolului Atenție! Noi reguli pentru eliberarea pașaportului simplu temporar / Klaus Iohannis a semnat legea de pe Stiri pe surse:

iohannis semneaza bun

Atenție! Noi reguli pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Modificarea și completarea Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar sunt altele față de cele în vigoare până la acest moment.

Paşaportul simplu temporar va fi emis doar în situaţii speciale, de excepţie, care presupun o urgenţă în care este necesară deplasarea în străinătate sau, după caz, continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile.

Ce prevede legea:

„Paşaportul simplu temporar se eliberează de către serviciile publice comunitare de paşapoarte sau de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate la care au fost depuse cererile, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege şi care nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a exerciţiului dreptului la libera circulaţie în străinătate sau în alte cazuri în care instanţa de judecată a impus obligaţia de a nu părăsi teritoriul României, în condiţiile legii penale, în următoarele situaţii: când minorul urmează să se deplaseze în străinătate pentru studii ori pentru a participa la concursuri oficiale sau pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi nu există timpul necesar pentru obţinerea acordului celuilalt părinte, pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile şi care declară că este necesar şi urgent să îşi continue călătoria în străinătate sau să îşi reglementeze şederea/ situaţia juridică pe teritoriul unui stat, în situaţii obiective şi urgente, în care este necesară prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea şi eliberarea paşaportului simplu electronic sau acesta a fost depus pentru obţinerea unor vize”, prevede legea.

Paşaportul simplu temporar se eliberează în termen de cel mult trei zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

Noua variantă a legii prevede și posibilitatea ca datele biometrice şi datele cetăţenilor români să fie preluate o singură dată de personalul consular, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, precum şi ca aceste date să poată fi utilizate atât pentru eliberarea paşaportului simplu electronic, cât şi pentru eliberarea titlului de călătorie sau a cărţii electronice de identitate.

Actul normativ stipulează şi anularea informatică a paşapoartelor eliberate anterior persoanelor care au pierdut cetăţenia română.

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on iunie 3, 2024 at 7:56 pm

    Tupeu vest european … Europa „civilizata” care isi insuseste ceea ce nu-i apartine . Cine mai vrea o tara ca afara ? Nu mai au inspiratii si au gasit aici gratis… Sa li se aplice propriile lor reguli , ca asa e corect .

    https://www.activenews.ro/stiri/Louis-Vuitton-plagiaza-ia-romaneasca-FOTOGRAFIA-ZILEI-189750

    Apreciază

  2. Constantin Mihai said, on iunie 3, 2024 at 8:48 pm

    Dacă sunt aşa de mişcători,vă amintesc că recent s-a aobţinut pentru români dreptul de a trece la turci fără paşaport.De altfel toţi vecinii noştri ne dau dreptul să intrăm la ei în ţară doar cu CI,mai puţin nenorociţii de ucrainieni,care nu ştiu decât să ceară,să li se dea şi atât…

    Apreciază

  3. Ioan said, on iunie 5, 2024 at 1:25 am

    scortisoara,nu ai nicio tara?La judecata esti in neamul tau;in neamul tau vei fi judecat:ce ai facut pentru tara.Si batranica cu fuiorul,ciobanul de la oi,monahul din manastire,au facut si fac pentru tara,neam.Batranica tine cu sfintenie legea lui Dumnezeu care pentru ea este si sa tii la tara care te-a odraslit si la poruncile divine.Ciobanul de la oi tine cu sfintenie legea lui Dumnezeu care pentru el este si sa tii la tara care te-a odraslit si la poruncile divine.Monahul din manastire pe langa pravila de rugaciune are si rugaciunea pentru tara a carui rugaciune tine lumea si fiecare dintre acestia face totul intru Hristos.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 5, 2024 at 6:07 am

      Ioan

      Iar tu tii cu o satanista.

      Apreciază

    • guti flo said, on iunie 6, 2024 at 9:17 pm

      Ioane,

      Daca te duci la vot, asta nu inseamna ca pastrezi traditia,credinta…sau iti aperi nationalitatea..din contra..nu faci decat sa legiferezi un sistem antihristic!

      Este exact pe dos, cum vezi tu lucrurile.

      Apreciază

  4. Florin said, on iunie 5, 2024 at 1:47 am

    In loc sa iesim in strada cati mai suntem, sa aparam libertatile si drepturile copiilor nostri, viitorul lor, asa cum parintii nostrii au avut grija de noi, postam link-uri de la articole pe fel de fel de subiecte……….! Vai de noi, fatalai autentici, suntem umbra stramosilor nostrii, umbra crestinilor, va fi coada la cip-uri! Rusine sa ne fie !

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 5, 2024 at 6:14 am

      Florin

      Tu, la vremea ta, fara informatie, de unde stiai ce si cum?
      A informa are o importanta covarsitoare. Asa se mai trezesc unii.
      Ca sa protestezi, trebuie ca in prealabil sa te fi trezit.

      Apreciază

      • Florin said, on iunie 5, 2024 at 10:12 am

        Nu sunt de acord cu ceea ce spuneti; dusmanul ( statul roman condus din afara) nu are interes ca proprii cetateni sa afle in avans ceva, bazat pe trecut( plandemie, etc) si chiar daca o face, nu exista reactie, el, statul, isi pune cetatenii in fata faptului implinit ! Nu trebuie sa sti, daca esti viu, iesi in strada cand auzi si iti aperi singurul lucru nepretuit : LIBERTATEA! Cu parere de rau, suntem un popor mort, fara reactie, plin de orgolii si traind din faptele inaintasilor si nu ale nostre! Ne place sa ne numim crestini dar suntem fara faptele crestinilor! Este trist si rusinos in acelas timp! In timpul plandemiei, la fel, am fost exasperat, veneau cateva sute doar, preferau sa puna masca pe bot si sa se intepe,…..nu meritam nimic, doar pedeapsa! A-ti pomenit : „a informa are o importanta covarsitoare” dar eu zic : „a TE informa are o importanta mai covarsitoare” Noi se pare ca stim sa trimitem link-uri la articole in loc de a actiona. Sa tineti minte ce va spun , as vrea sa nu fie dar , personal ma indoiesc: va fi coada la cipare! Mila lui Dumnezeu si voia LUI!

        Apreciază

    • Max said, on iunie 6, 2024 at 6:17 pm

      Coada la cipuiala, precum a fost în orașul unde știu eu, la intepare gratuita dinaintea Catedralei…Aprob, Florine!

      Apreciază

    • guti flo said, on iunie 6, 2024 at 10:09 pm

      Daca nu cunosti ceea ce vrea Dumnezeu de la om…iesi in strada si vei fi manipulat precum gastele…exemplele sunt nenumarate…fara rezultat…libertatea nu o gasesti in strada…ci in Dumnezeu.

      Un om drept credincios si bine informat, este cel mai greu de manipulat….si cel mare „dusman” al sistemului actual.

      Prezenta la un miting pt ati apara drepturile, este una normala…dar daca nu cunosti mai in profunzime scopul omului pe pamant, sistemul politic (revolutii, mitinguri, alegeri, etc.. pt ca el este filtrul) te va tine anesteziat pana la adanci batraneti,fara rezultat..dupa cum vezi.

      Nu cauta fericirea in soluti omenesti… asta vreau sa spun..ea este la Dumnezeu, nu in alta parte.

      Daca ai inteles lucrul asta,iesitul in strada este pe locul 4.

      Il faci, dar nu ca si cum ai face nu stiu ce…ca te asemeni cu gasca daca gandesti asa!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.