SACCSIV – blog ortodox

Valentin Stan, despre războiul dintre Rusia și Ucraina: „Niciun rus nu a murit DEGEABA în război. Ei și-au atins obiectivele”

Posted in razboi, RUSIA, VALENTIN STAN by saccsiv on mai 14, 2024

Gandul: Valentin Stan, despre războiul dintre Rusia și Ucraina: „Niciun rus nu a murit DEGEABA în război. Ei și-au atins obiectivele”

Într-o ediție recentă transmisă live de Gândul, profesorul universitar și analistul politic Valentin Stan a vorbit despre ultimele evenimente care au avut loc pe frontul din Ucraina. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă. 

În contextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Valentin Stan aduce în fața publicului victimele din urma atacurilor. Profesorul susține că toți rușii care au decedat în război și-au îndeplinit un scop bine definit și anume să întregească Rusia. În vreme ce, la polul opus, se află ucrainienii care au avut un sfârșit tragic, fără rost. Stan crede că acest război este inutil și a fost pornit în pofida rațiunilor care țin de umanitate.

„Dacă e ceva care pe mine mă îngrozește și mă oripilează este acest tribut de vieți umane care s-au pierdut într-un război inutil. Doar pentru că niște șmecheri la scara istoriei cu un cinism care nu poate fi egalat cu nimic, au decis în pofida tuturor rațiunilor care țin de umanitatea noastră, să pună acest război în mișcare. Mă doare inima pentru fiecare ucrainean care a murit acolo degeaba. Pentru că dacă mă refer la rușii care au murit, ei n-au murit degeaba. Rușii au întregit Rusia, și-au atins obiectivele. Ei s-au acomodat la tactica și tehnica de război a puterilor occidentale. Rusia s-a recalibrat, s-a resetat la scară globală și e capabilă să-și susțină efortul de război. Niciun rus care a pierit în război nu va fi uitat, dar ucrainienii au murit degeaba. Nu vom fi martori la renașterea Ucrainei, a declarat Valentin Stan.”

Incepand cu minutul 1:41:19:

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

BBC: Rușii pătrund ca prin brânză deoarece în Ucraina s-au furat banii de armament. Sau s-a trădat. Sau e prostie

Posted in CORUPTIE, razboi, RUSIA, Ucraina, Vladimir Putin by saccsiv on mai 14, 2024

Stiri pe surse: Situație incredibilă în Ucraina: s-au furat banii de armament, iar rușii pătrund ca prin brânză

razboi ucraina

O situație neverosimilă se produce pe frontul din Ucraina pe frontul de la Vovchansk. Denys Yaroslavskyi, șeful unității de elită din armata Ucrainei, arată faptul că pe linia frontului de la Vovchansk, terenul nu a fost minat, iar armamentul lipsește cu desăvârșire, asta deși banii s-au alocat și ar fi trebuit să existe. Ucraina a primit ajutoare de miliarde de euro din partea SUA și a țărilor din Europa, dar se pare că fenomenul corupției nu poate fi stins nici măcar de amenințarea războiului, informează BBC.

În aceste condiții, Yaroslavskyi susține că, fie este vorba despre corupție, iar banii pentru armament au fost furați, fie este vorba despre o trădare de proporții.

„Nu a existat o primă linie de apărare. Noi am văzut-o. Rușii au intrat pur și simplu. Au intrat pur și simplu, fără să existe niciun câmp minat”, spune el.

El arată o înregistrare video de la o dronă filmată cu câteva zile în urmă, în care se văd mici coloane de trupe rusești care trec pur și simplu granița, fără să întâmpine nicio rezistență.

Yaroslavskyi susține că, în acte, s-au alocat sume uriașe pentru a construi o linie de apărare, dar în momentul în care rușii au ajuns la fața locului, minele și armamentul lipseau cu desăvârșire.

„Fie a fost un act de neglijență, fie de corupție. Nu a fost un eșec. A fost o trădare”.

Se știa că rușii vor pătrunde pe la Vovchansk

Toată lumea știa că această incursiune avea să se întâmple. Atât serviciile secrete ucrainene, cât și cele occidentale știau că Rusia își constituise forțe peste graniță – estimându-se că aceasta a adunat până la 30.000 de soldați.

De asemenea, președintele Vladimir Putin își declarase public obiectivul de a crea o zonă tampon în interiorul regiunii Harkov pentru a proteja teritoriul rusesc de loviturile de artilerie ucrainene.

14 mai, Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste

Posted in BOLSEVISM, COMUNISM, Sfinţii inchisorilor by saccsiv on mai 14, 2024

Sursa: https://alba24.ro/14-mai-ziua-nationala-de-cinstire-a-martirilor-din-temnitele-comuniste-3-1030373.html

În data de 14 mai este celebrată Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Sunt comemorate evenimentele petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi tineri, intelectuali, români care s-au opus regimului comunist.

Această zi a fost instituită prin Legea nr. 127/2017. În 14 mai se organizează comemorări oficiale, depuneri de coroane şi manifestări specifice pentru cinstirea memoriei acestor martiri.

14 mai, Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Tineri arestați

În data de 14 mai 1948, „au fost arestaţi de către regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, a multor români, care, prin exemplul de neascultare şi reală libertate exprimată în faţa regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creştini. (…)

În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestaţi peste 10.000 de tineri, anchetaţi, ulterior condamnaţi şi repartizaţi în puşcăriile unde urma să execute fiecare condamnarea”, potrivit http://www.cdep.ro.

Printre cei care au pătimit în temniţe se numără personalităţi, precum:

  • părintele Nicolae Steinhardt, părintele Daniil Sandu Tudor, părintele Arsenie Boca, părintele Ioan Iovan, părintele Dumitru Stăniloae, părintele Arsenie Papacioc, părintele Sofian Boghiu, părintele Gheorghe-Calciu Dumitreasa, părintele Iustin Pârvu
  • pastorul Richard Wurmbrand, episcopul greco-catolic Iuliu Hosu, părintele greco-catolic Tertulian Langa,
  • avocatul şi politicianul Aurelian Bentoiu, politicianul Iuliu Maniu, poetul Radu Gyr, filosoful şi economistul Mircea Vulcănescu
  • chimistul şi fizicianul George Manu, dar şi mulţi alţi tineri pătimitori în timpul regimului opresiv comunist.

Printre închisorile comuniste în care au fost închişi pentru o perioadă de timp sau în care şi-au pierdut viaţa numeroşi deţinuţi politici se numără:

Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava, Văcăreşti.

Închisoarea de la Sighet este, în prezent, un cunoscut memorial al victimelor comunismului, potrivit Agerpres.

14 mai, Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. ”Calvarul Aiudului”

În memoria martirilor din închisoarea de la Aiud şi din alte temniţe ale regimului opresiv comunist a fost ridicat Monumentul marilor eroi ai neamului românesc numit ”Calvarul Aiudului”. Acesta a fost construit în sud-vestul oraşului Aiud pe locul cunoscut sub numele „Râpa Robilor”, în perioada 28 octombrie 1992 – 14 septembrie 1999.

Lucrarea îi înfăţişează pe martiri în chip de cruci, ducând în spate crucea neamului românesc. Are o înălţime de 18 metri, o lăţime de 6 metri şi o lungime de 27 de metri. Numele celor morţi au fost săpate în piatră pentru a aminti peste veacuri jertfa lor pentru neamul românesc.

În anul 2000, la Aiud a fost sfinţit Paraclisul de către arhiepiscopul Bartolomeu Anania, devenit mai târziu mitropolit al Clujului, fost deţinut al închisorii Aiud.

La intrarea în Paraclis, este scris mesajul: „Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este Împărăţia Cerurilor” (Matei 5, 10). Monumentul găzduieşte o icoană unicat a Maicii Domnului cu mâinile înălţate în rugăciune pentru cei care l-au mărturisit pe Hristos în temniţele comuniste. Prin grija părintelui arhimandrit Iustin Pârvu, şi cu binecuvântarea mitropolitului Andrei Andreicuţ, a fost ridicat în acest loc Schitul Înălţarea Sfintei Cruci pentru pomenirea tuturor martirilor neamului românesc.

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet a fost iniţiat, în 1992, de poeta Ana Blandiana, în calitatea sa la acel moment de preşedinte al Alianţei Civice. A fost realizat în următorul deceniu împreună cu soţul său, scriitorul Romulus Rusan, având alături o echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri, potrivit portalului http://www.memorialsighet.ro/.

Situat în extremitatea nordică a României, Memorialul are drept scop reconstituirea şi păstrarea memoriei unor popoare, în special a celui român, ”cărora timp de jumătate de secol le-a fost indusă în conştiinţă o istorie falsă”. Consiliul Europei a declarat, în anul 1998, Memorialul de la Sighet drept unul dintre principalele locuri de păstrare a memoriei continentului european.

„În fiecare an, pe 14 mai, privim cu recunoştinţă către toţi cei care au suferit şi pierit în închisorile comuniste pentru curajul de a se opune regimului represiv, către cei care şi-au pierdut libertatea fizică, dar niciodată pe cea de gândire. Ziua de 14 mai 1948 a marcat cel mai mare val de arestări politice din istoria României şi, totodată, începutul unei perioade în care exprimarea liberă şi căutarea adevărului au fost plătite cu cel mai înalt preţ. Au urmat ani de persecuţie, suferinţă, închisoare şi chiar moarte pentru ‘crima’ de a apăra valorile, idealurile şi credinţa în valorile democratice.

Gulagul românesc a însemnat distrugerea clasei politice interbelice, epurarea intelectualităţii anti-regim. Represiunea din perioada comunistă a reprezentat o lovitură profundă dată societăţii româneşti, cu efecte adânci, care se resimt din plin şi astăzi”, conform http://www.iiccmer.ro.

 

Comentariu saccsiv:

Cei ce n-au fost ortodocsi nu pot fi numiti Sfinti ai inchisorilor.