SACCSIV – blog ortodox

TAXA PE SOARE

Posted in Romania, TAXE by saccsiv on februarie 19, 2024

Profetia pustnicilor nemteni transmisa Sfantului Mitropolit Varlaam:

„Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu”

Cititi va rog mai multe la:

Daca ne uitam azi in jur, constatam extraordinara precizie a celor descrise in PROFETIA pustnicilor nemteni transmisa Sfantului Mitropolit Varlaam despre VREMURILE DIN URMA si caderea Moldovei / VIATA Sfantului Varlaam / SINODUL DE LA IASI

Deocamdata se pregatesc sa puna biruri pe Soare. Iata ce putem citi in articolul Atenție, români! Ce ascund noile contoare. Se pregătește impunerea ”taxei pe soare” de pe Spy News:

Românii ar trebui să fie atenți! Ce ar putea ascunde noile contoare. Se crede că se pregătește impunerea „taxei pe soare”. Ce este aceasta, dar și ce acuzații s-au făcut în ultima perioadă.

Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie din România acuză Guvernul și Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) că, în ciuda asigurărilor publice, deja se pregătește impunerea „taxei pe soare”.

Ce ar putea ascunde noile contoare

Potrivit acuzațiilor, prosumatorii care își instalează panourile fotovoltaice sunt obligați să monteze un nou tablou sigilabil cu siguranțe, în care va fi instalat un contor pentru măsurarea autoconsumului.

În ciuda asigurărilor Guvernului că nu va introduce „taxa pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor. Procesul necesită adăugarea unui tablou sigilabil cu siguranțe pentru a obține certificatul de racordare ca prosumator, iar în unele cazuri, aceste contoare au fost deja instalate. Aceste măsuri sunt percepute ca fiind costuri inutile pentru prosumatori, fără a li se aduce beneficii sau a li se furniza informații despre rolul acestor contoare de autoconsum.

Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie consideră că aceasta este o acțiune premeditată în care mai multe instituții ale statului sunt implicate. Guvernul a creat cadrul legal, în timp ce ANRE a început să pregătească infrastructura pentru implementarea acestei taxe. Cu toate acestea, autoritățile au negat vehement intenția de a introduce o astfel de taxă.

Ce au fost îndemnați să facă membrii asociației

Membrii asociației au fost îndemnați să trimită fotografii cu instalațiile respective, iar sute de imagini au arătat că în unele cazuri a fost instalat un „bloc de măsură sigilabil”, iar în altele chiar și contoare inteligente care sunt deja funcționale.

Reprezentanții Guvernului și ai ANRE au încercat să sugereze că taxa pe soare poate fi aplicată doar începând cu 2026, dacă puterea instalată a prosumatorilor din România va atinge 8% din puterea totală instalată. Cu toate acestea, Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie susține că această afirmație este falsă și că, conform unei ordonanțe de urgență, cei care au beneficiat de finanțare și cei care au peste 30 kW pot fi taxați în orice moment.

În ceea ce privește argumentul că introducerea „taxei pe soare” ar fi o obligație a României de a transpune o directivă europeană, asociația a solicitat un răspuns oficial din partea Comisiei Europene, care a confirmat că România nu este obligată să transpună în legislația națională un astfel de articol. Aceste acuzații aduc în atenție publică îngrijorări serioase cu privire la transparența și corectitudinea acțiunilor Guvernului și ale ANRE în privința reglementărilor energetice.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scorțișoară said, on februarie 19, 2024 at 7:53 pm

    Plastic în lapte Zuzu.
    https://www.facebook.com/share/v/dRSz9dBFmaLrBHor/

    Apreciază

  2. scortisoara said, on februarie 20, 2024 at 8:34 am

    asta mai lipsea sa am….. Prea multe lucruri smart dovedeste cat de nesmart sunt eu …. am si eu o limita .

    https://www.activenews.ro/covid-era-covid-si-marea-resetare-the-great-reset/Cerceii-inteligenti-cu-cip-pentru-monitorizarea-sanatatii-bijuteriile-smart-187636

    Apreciază

  3. Ovidiu said, on februarie 20, 2024 at 9:20 am

    “Urmare a interesului vostru, în această joi vom discuta despre ideologie în politica românească, despre cea a PLAN, despre modul în care aceasta ne modelează înțelegerea prezentului și ne definește opțiunile de viitor. Aștept în continuare întrebările voastre pe această temă dar și pe altele până joi la ora 16.00, cu angajamentul că voi încerca să răspund la cât mai multe în cele 60 de minute ale întâlnirii noastre. Pe joi!” General (r) SRI Silviu Predoiu

    https://www.facebook.com/share/p/3SvjCRTnyxnmQ8dv/
    https://planromania.ro/

    PS: Exista deschidere spre o informare corecta, spre dialog. Așadar implicati-va si puneți întrebări. De altfel, ce aveți de pierdut?

    #DoarRomania 🇷🇴🇷🇴🇷🇴
    #PLAN #TuCePLANaiPentru2024?
    #VremOSchimbare

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.