SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Strategia militara a Washingtonului pentru Ucraina si pentru Israel

Posted in GAZA, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni, razboi, RUSIA, SUA, Ucraina, Washington by saccsiv on decembrie 22, 2023

Global Research: Same War Strategy from Ukraine to Palestine

Strategia războiului din Ucraina aceeași cu cea din Palestina

De Manlio Dinucci, 16 Decembrie 2023, Global Research

Zelensky a fost invitat la Washington de către Biden care a făcut presiuni asupra Congresului pentru a aproba legea cheltuielilor care include încă 50 de miliarde de dolari în ajutor militar pentru Ucraina.

The New York Times scrie:

„Contraofensiva ucraineană lansată în urmă cu șase luni a eșuat. Kievul trebuie să se confrunte cu scăderea personalului militar, a rezervelor de muniții și a sprijinului occidental. Moscova demonstrează capacitatea de a susține un război prelungit.”

În această situație, New York Times adaugă:

„Statele Unite și Ucraina caută o nouă strategie după eșecul contraofensivei: Pentagonul îl trimite pe generalul Aguto comandant de sprijin pentru Ucraina, de la o bază din Germania, să petreacă perioade lungi de timp la Kiev. Generalul Aguto va lucra mai direct cu conducerea militară a țării.”

Statele Unite continuă să sprijine Israelul în războiul din Gaza, în timp ce continuă să alimenteze războiul din Ucraina direct și prin intermediul NATO. Planul liderilor Israelului implică deportarea populației din Gaza în deșertul Sinai și anularea ținutului Gaza ca teritoriu palestinian, urmând ca apoi să se facă același lucru cu Cisiordania.

Strategia americană, susținută de Israel, vizează extinderea războiului în regiunea Orientului Mijlociu, unde SUA își pierde poziția predominantă în fața avansării proiectelor politico-economice ale Chinei și Rusiei, inclusiv a viitoarei extinderi a BRICS la Iran și Arabia Saudită. Pentru a susține această strategie de război, Statele Unite continuă să își mărească cheltuielile militare deja enorme.

Senatul a aprobat o lege a apărării în valoare de 886 de miliarde de dolari, la care se adaugă alte cheltuieli militare, ajungând la un total de aproximativ jumătate din cheltuielile militare la nivel mondial.

 

Comentariu saccsiv:

Referitor la acea suma colosala, am mari indoieli ca valorile produselor sunt corecte. Adica, poate ca un surub il vand maharii industriei de armament din SUA la pretul pe care ii costa pe rusi sa faca un cartus sau poate chiar un obuz, caci patronii reali ai respectivelor fabrici de peste ocean chiar n-au scrupule iar administratia de la Washington chiar n-are mila de banii nefericitilor simpli contribuabili americani.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai_T said, on decembrie 23, 2023 at 10:59 am

    Auziți ce zice Hal Turner: Rușii au înaintat americanilor condițiile în care pot capitula ucrainienii

    ”Escadrila Specială” a Rusiei aterizează în Washington, DC. Războiul din Ucraina urmează să se încheie. Rusia expune termenii capitulării Ucrainei

    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/russian-special-flight-squadron-lands-in-dc-ukraine-war-to-end-russia-lays-out-terms-of-surrender

    Joi dimineață au sosit la Washington oficiali ruși pentru a discuta condițiile capitulării Ucrainei. Acesta e avionul care a dus delegația rusă la Washington:

    ”Escadrila Specială” transportă oficiali de la Kremlin pentru discuții importante.

    Condițiile puse Washingtonului penru capitularea Ucrainei sunt acestea:
    Capitularea completă a Ucrainei
    Predarea completă a întregului echipament militar
    Teritoriul rusesc din Ucraina se va întinde de la Harkov la Odesa, iar Rusia va avea control complet asupra teritoriului ucrainian de la Marea Neagră
    Vestul Ucrainei nu poate accede în NATO sau să primească orice fel de ajutor militar
    Rusiei nu îi pasă cine controlează Vestul Ucrainei, și au oferit-o în mod deschis Poloniei

    Comentariu Hal Turner
    Pe scurt, războiul din Ucraina s-a încheiat și Ucraina a pierdut complet. Ei nu se mai pot apăra în nici un fel. Dacă ostilitățile nu se opresc, ucraina va fi pur și simplu măcelărită. Vă vine să credeți sau nu, Rusia nu-și dorește asta.
    Această informație nu se găsește nicăieri în mass-media. Dar Washington Post au oprit rubrica ”Actualizări privind războiul din Ucraina”. Nu raportează că Ucraina a pierdut. Nici un cuvânt despre victoria rușilor. Mass-media acționează ca grefier al guvernului, transmițând numai ce vrea guvernul să știi. Ei transmit ”narativul” și nu știrile.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.