SACCSIV – blog ortodox

Foto: Soarele luminand norii pe dedesubt. Este aceasta posibil intr-un model al Pamantului Plat?

Posted in FOTO, GEOCENTRISM, nori, SOARE by saccsiv on decembrie 22, 2023

Am primit pe e-mail de la fratele Cosmin urmatoarea fotografie si comentariu:

“Zilele trecute am facut o fotografie langa Baia Mare. Norii iluminati de catre soare prin partea de jos.

Argument greu impotriva modelului Pamantului plat. Cel putin impotriva modelului avansat de catre flateartheri. Doar in modelul Pamant sferic, soarele poate ilumina norii pe dedesubt.”

 

Comentariu saccsiv:

Consider ca, teoretic, este posibil si intr-un model al Pamantului Plat, depinde insa de anumite dimensiuni: a soarelui, inaltimea acestuia fata de “tava” (Pamantul Plat), inaltimea la care sunt norii, distanta de la soare la observator (cel ce a facut fotografia).

Adica unghiul format intre planul “tavii” si dreapta ce uneste centrul soarelui cu observatorul sa fie suficient de ascutit, astfel incat razele soarelui sa poata lovi norii pe dedesubt.

N-am timp insa acum sa caut dimensiunile pe care adeptii modelului Pamantului Plat le considera ca fiind cele reale, pentru ca mai apoi sa fac calculele pentru a verifica treaba cu norii.

Tagged with: , , ,

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on decembrie 22, 2023 at 3:11 pm

    De aici să înțelegem că Pământul este plat?
    Sau este rotund, însă „știința” minte cu altele?

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 22, 2023 at 6:15 pm

      Oarecare

      Eu consider ca modelul geocentric este cel corect. Nu m-am lamurit insa daca este glob sau plat.

      Apreciază

  2. mircea.v said, on decembrie 22, 2023 at 4:33 pm

    Norii aia sant la 1000m. In varianta pamant plat, ca sa lumineze asa, soarele lor trebuie sa fie la o inaltime mai mica de 1000m. Nu are cum altfel. Nu trebuie nici un calcul. Si ca sa fie ca in poza, tot soarele trebuie sa fie sub 1000m.

    Doar, acolo local, sa fie un lac si sa se reflecte lumina de pe suprafata lacului. Dar eu am poza tot asa, fara nici un lac dedesubt.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cris said, on decembrie 22, 2023 at 10:44 pm

      De unde stim ca norii sunt „iluminati de soare”? Poate exista alte cauze, care nu au nimic de-a face cu forma Pamantului, fie el glob sau plat.

      Apreciat de 1 persoană

  3. victorafteni said, on decembrie 22, 2023 at 4:51 pm

    https://ortodoxia.ro/post/sfantul-ioan-gura-de-aur-secolul-al-iv-lea-fragment-din-talcuirea-epistolei-catre-tit

    Astfel, chiar și cei nebuni cred că nimic nu stă în locul său; dar acest lucru nu se întâmplă în obiectele vizibile, ci în ochii celor care le percep. Ei înșiși nu stau ferm în picioare și suferă de amețeli, pentru că ei cred că pământul se învârte în jurul lor, în timp ce el nu se învârte, ci stă nemișcat. Un astfel de gând nebunesc provine din propria lor stricăciune, dar nu din stricăciunea lumii exterioare” – Sfântul Ioan Gură de Aur (secolul al IV-lea) – fragment din Tâlcuirea Epistolei către Tit, conversația 3, paragraful 3

    Apreciat de 2 persoane

  4. Viteazul Mihai said, on decembrie 22, 2023 at 5:23 pm

    Dacă sfinții părinți spun că pământul este plat si asta de regaseste si in Sfânta Scriptura si Psaltire ,atunci ce dubii putem avea?Să credem oare in Știința falsă si vremelnica?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 22, 2023 at 6:18 pm

      Viteazul Mihai

      Sfintii Parinti spun ca este fix. La ce sfant ai citit ca este plat?

      Apreciază

      • Duhul Capitanului said, on decembrie 22, 2023 at 9:17 pm

        Ne întoarcem la aceeași nebunie:pământul are 2/3apa,cel puțin!Cum ,Doamne iartă-mă, curbezi apa?!Nu există gravitație, ci doar flotabilitate:corpurile mai dense vin spre pământ, iar cele mai puțin dense ca aerul plutesc.Biblia spune în foarte multe locuri că pământul este plat,dar,nu credeți!Nu am treabă cu flat earharii,cu toate că au dreptate. În atâtea locuri ni se spune în Sfânta Scriptura despre marginile pământului, zidul de gheață (apropo,este filmat).Cum îl vor vedea cei de pe cealaltă parte a „sferei”pe Hristos la a doua venire?!Și, dacă nu este gravitație, și, nu este,cum de nu se desprind de pamant oamenii care stau cu capul în jos?!Toți inginerii de constructii civile,cai ferate,drumuri și poduri își calculează materialele pe un pământ plat și le iese..V-o spun ca inginer asta,deoarece prima facultate pe care am făcut-o a fost cea de Mecanică…Apoi,pe mare,se văd obiecte care sunt sub curbura pământului (1m/13km).Din București, pe o vreme senină, se văd munții, care,iar sunt sub curbura,sunt atea mărturii și videoclipuri încă pe internet…Se spune că o teorie cade dacă un singur argument împotriva ei rămâne și, mă refer doar la cel cu obiectele (vapoarele)care se văd de la o distanță de la care nu ar trebui să se vadă ele fiind sub curbura!Soarele,de multe ori este la nivelul solului, norii fiind deasupra lui…Soarele și Luna sunt mult mai mici decât ni se prezintă…Nu există planete,ci doar pământul, care este cel mai mare corp creat de Dumnezeu, Soarele, Luna și stelele.Stelele sunt în apa de deasupra cupolei.Pamantul are niște temelii pe care stă pământul și pe care le mișcă Dumnezeu, creând cutremurele,cum spune la Psalmul103.Chiar dați cu piciorul în Sfânta Scriptura?!Sunt atâtea de spus.Am o compilație din Sfânta Scriptura pe care i-am mai dat-o fratelui Vasile…Vă rog să citiți exorcismele de la Botez și veți afla despre forma pământului acolo…Vreau să mai fac o compilație numai din Psaltire,totul este subliniat,dar nu prea am timp…Îmi pare atât de rău că nu înțelegeți…

        Apreciat de 4 persoane

      • Un roman said, on decembrie 23, 2023 at 11:12 am

        Multumim, Duhul Capitanului!

        Apreciat de 1 persoană

      • gheorghe said, on decembrie 23, 2023 at 12:01 pm

        „Toți inginerii de constructii civile,cai ferate,drumuri și poduri își calculează materialele pe un pământ plat și le iese..”
        Sigur, e plat „pe portiuni”. Atat doar.
        Nu pe mai multe ca nu proiecteaza pod de 1000 de km si nici cai ferate „pe lungime” ci metru cu metru. Asa se intocmesc desenele/planurile pentru executie, deoarece omul lucreaza/construieste cu echipament, unelte, materiale proprii dimensiunii sale ca fiinta – altfel, nu le-ar putea controla.
        O spun ca inginer mecanic, tehnolog – cel ce trebuie sa aduca in realitatea 3D visul/proiectul. Cum zic unii „dream comes true” – doar daca e un tehnolog sa transforme mediul potrivit ideii, materia potrivit spiritului.

        Apreciat de 1 persoană

    • Un roman said, on decembrie 23, 2023 at 11:13 am

      Multumim, Viteazul Mihai!

      Apreciază

  5. Grigore said, on decembrie 22, 2023 at 6:39 pm

    Zilele trecute au fost tinerii ăia doi (canalul Haihui în 2) în Antarctica. Au petrecut o noapte acolo și au făcut o filmare cu toate detaliile:

    Există zi polară în sud, deci nu prea mai stă în picioare ipoteza pământului plat.
    În ce privește rotația pământului, planific de ceva vreme un experiment cu un giroscop. Am unul de precizie, dar nu am avut timp. Sper să reușesc prin ianuarie și o să pun aici filmarea.
    Dacă așezi un giroscop orizontal pe direcția est-vest și îl ții turat, în 6 ore ar trebui să se ridice 90° într-un plan ușor înclinat către sud. Dacă nu se întâmplă asta, înseamnă că pâmântul este fix.

    Apreciază

    • Codrin COD said, on decembrie 22, 2023 at 10:26 pm

      mi-ar fi si rusine sa ma dau mare Ortodox si sa cred ca Dumnezeu m-a creat pe o bila care se invarte, inca nu ai inteles motivul adevarat pentru care NASA si toate agentiile lu` peste mint despre acest subiect, vai de voi, ortodocsi de carton ce sunteti. Pamantul fara dar si poate este PLAT si NEMISCAT. Am discutat pe acest subiect cu un calugar din Muntele Athos care a lucrat la NASA. Chiar el mi-a deschis ochii in aceasta privinta.

      Apreciat de 2 persoane

      • gutiflo22 said, on decembrie 23, 2023 at 8:49 am

        Codrin,
        Daca ti-a deschis ochii calugarul de la NASA asa de bine, poti impartasii acest lucru si cu ceilalti….sau a folosit cuvinte care le pot intelege numai cei deosebiti?
        Poti sa detaliezi daca vrei ,si pt cei din „carton” , (asa cum o fac si ceilalti in coment.)
        Cred ca pt asta a fost facut articolul…fiecare sa vina cu un argument..daca este posibil.
        Eu momentan, sunt „spectator ” pe acest subiect…pt asta te rog sa ne spui si noua cu ce te-a convins calugarul.
        Este f important de lamurit acest lucru pt cei ce cred, ca daca nu cunosti forma pamantului,iti afecteaza credinta sau mantuirea…aceste lucruri fiind dobandite exclusiv prin felul nostru de acceptare si punere in pracita a virtutilor crestinesti.

        Mie personal, de asta imi este mult mai rusine…sa condamn pe cineva ca nu stie „sigur” ce forma are pamantul.

        Apreciază

      • Un roman said, on decembrie 23, 2023 at 5:32 pm

        Multumim, Codrin!

        Apreciat de 1 persoană

  6. Tommy said, on decembrie 22, 2023 at 6:42 pm

    „Dar să auzim ce spun prorocii despre cer, ca să închidem gurile celor ce se mândresc cu înțelepciunea lor, care spun că este cer și sub pământ; împotriva cărora stând prorocul, a zis:
    Cel ce întinzi cerul ca o piele [ca un cort]. Iar pielea nu este o sferă, potrivit cu nebunia acelora, ci se aseamănă cu ceva ciclic [semicerc] și cu o emisferă.” – Sfântul Atanasie cel Mare, „Tâlcuiri la Psalmi”, editura Doxologia, pag. 333 (Tâlcuire la Psalmul 103).

    Apreciază

  7. Ioan C. said, on decembrie 22, 2023 at 6:45 pm

    Doamne ajută,
    Să ne bucurăm de Nașterea Domnului, fără a uita de Învierea Lui:
    Evangheliile mărturisesc învierea Domnului

    Evangheliile mărturisesc învierea Domnului

    Apreciază

  8. perseathunbergii said, on decembrie 22, 2023 at 6:47 pm

    Pământul poate avea o altă formă într-o geometrie (deocamdată) inaccesibilă oamenilor; ne putem imagina de exemplu că semidreapta pornind din centrul Pământului sferic și trecând prin Polul Sud se transformă într-un con ascuțit ce se deschide până devine un plan astfel încât tot universul cunoscut nouă (deformându-se) să rămână în exteriorul conului, iar în interiorul lui să apară (din alte dimensiuni) un univers necunoscut.

    Apreciază

  9. Tommy said, on decembrie 22, 2023 at 6:51 pm

    Subiectul Flat Earth a fost cenzurat,in schimb alte teorii ale conspiratiei de-a dreptul tampite nu au avut parte de nici o cenzura…
    Over 50 instances of flat earth Hollywood mockery, including the latest flat earth map found in Imagine Dragons video ‘Believer’. The Ultimate compilation of flat earth truth in plain sight, rubbed in our faces in hollywood movies and TV shows. Shout out to the whole community for posting the flat earth media clues when you find them.

    Apreciază

  10. Un roman said, on decembrie 22, 2023 at 7:03 pm

    Stiinta semeata (omeneasca), bazata pe date empirice & experimente repetate, carora le gasesc teorii (pure conventii omenesti) nu poate explica fenomene elementare: interferenta luminii – la trecerea prin 2 fante (razele se „despica”, apoi se unesc la loc!), drumul minim (calea cea mai scurta, de ex, la cadere), forta gravitationala (cica ar fi un miez magnetic gigant, in interiorul planetei, care atrage si aerul??), electronul si fotonul (care au comportament dual – si corpuscul si unda) etc… Unii intelepti au remarcat designul inteligent al materiei, dar e un subiect interzis, deoarece teoria reclama Un Creator…. Si cate alte paradoxuri! Nu reusesc sa-si dea seama cum bate inima/ respiratia si alte procese fizilogice vitale, inconstiente, din proximitate si cauta cu trufie in stele… Parerea personala: e posibila o a treia forma a Pamantului (apropiata de „flat”), care ne scapa, deoarece e o Taina…Dumnezeu NU poate fi decriptat! Punct/ puncte :))

    Apreciat de 1 persoană

  11. spinte7 said, on decembrie 22, 2023 at 7:39 pm

    Dar acest fenomen este posibil pe pamantul bila?
    Efectul se realizeaza deoarece soarele este la orizont si razele sale patrund in zona inferioara a norilor luminand-o in timp ce partea mai densa a norilor nu este penetrata de razele soarelui si se creaza acest fenomen?

    Apreciază

    • Cosmin said, on decembrie 23, 2023 at 4:43 pm

      Utitasem sa precizez in mailul adresat fratelui Vasile, nu stiu daca e important sau nu, soarele tocmai ce apuse de 3-5 minute.

      Referitor la gravitatie pentru ca ati pomenit de ea: intr-un documentar de fizica alternativa, era prezentat faptul ca sursa gravitatiei nu e „miezul de fier” al Pamantului, care ar avea potentiale proprietati magnetice gravitationale doar asupra corpurilor feromagnetice, ci o gaura neagra de marimea unei mingi de tenis, care da, poate „curba apa”.

      Scopul acestui articol a fost de a da nastere unei dezbateri obiective bazate pe argumente empirice. Fratele Vasile poate sa confirme faptul ca, i-am spus ca acest articol e o minge la fileu pentru cititorii pasionati si cu pregatire ce sunt in masura sa emita o parere avizata.

      Din cunostintele mele de fizica dobandite doar in scoala, motiv pentru care parerea mea nu poate fi una foarte avizata, imi permit sa nu fiu de acord cu Vasile, in sens pozitiv evident, ca norii nu pot fii iluminati pe dedesubt, indiferent cat de ascutit ar fi acel unghi limita dintre inaltimea soarelui si platoul de nori, decat daca soarele se afla sub nivelul norilor in cadrul modelului Pamantului plat, chestiune ce o consider imposibila, iar fenomenul prezentat in fotografie, functioneaza fara probleme in modelul Pamantului sferic. Doar in football, biliard, golf, o minge poate ocoli un obstacol ce se situeaza pe traiectoria sa, daca i se imprima acel efect pentru a avea o traiectorie curbata, nu si lumina. Daca sursa de lumina s-ar afla chiar si la acelasi nivel cu platoul de nori, nici macar atunci norii nu ar putea fi ilumintai pe dedesubt.

      Personal inclin sa cred ca Pamantul e sferic, argumentez, solid sau fluid orice corp aflat in imponderabilitate tinde sa ia forma sferica, dar nu sunt atasat cu indarjire de aceasta idee. Sunt dispus sa accept orice alta geometrie dar argumentata empiric.

      Mai departe, consider plauzibila ideea geocentrismului, Pamantul fiind fix, argumentez, pentru ca daca Pamantul s-ar misca pe o traiectorie circulara, s-au s-ar roti in jurul propriei axe, ar da nastere unor forte imposibil de ignorat: centrifuga si centripeta.

      Propun in continuare pe cei pasionati de matematica si fizica sa emita pareri fata de subiectul initial.

      Iertare, daca am intristat cu ceva dar sunt incapatanat sa aflu chestii, dar argumentat.

      Apreciază

      • Un roman said, on decembrie 23, 2023 at 10:18 pm

        Bolta cereasca = Domul este un raspuns; cu cat se departeaza, soarele coboara. Se misca impreuna cu bolta. Este o miscare compusa, vertical & orizontal. E opera Lui Dumnezeu, pe care nu o intelegem. Drept dovada – discutiile de aici :)))

        Apreciază

  12. roman said, on decembrie 22, 2023 at 8:40 pm

    Eu cred ca e ceva MAJOR ce se întâmplă cu vremea…si in România,mai ales in ultimii 5 ani.
    Problema REALĂ si majoră este ca suntem in plin război GEOFIZIC si armatele folosesc arme, MUUULT mai puternice,distrugătoare si ULTRA SECRETE,cu mult peste arma nucleară,acestea sunt armele meteorologice/geofizice.Astfel TOATE fenomenele meteorologice:
    vânturi cu aspect/viteze de uragane, care rup la munte MII DE HECTARE de păduri intr-o singură noapte,zici ca e bombardata padurea in urma unui asemenea ,,vant”,
    ploile care sunt ca in vremea lui Noe,cu cantități URIAȘE de apă în timp f.f.scurt, de 1,3 ore maxim,dar crezi ca îți ia si casa la ce cantitati si cu ce VITEZĂ se ,,propagă „/desfășoară o asemenea ,,ploaie”,
    precum și ,,ninsorile”din aprilie si nu numai,iarăși cu cantități de ,,lapoviță”URIASE,în timp f.scurt10-12 ore se așterne UNIFORM 50,70 cm de zăpada ,la PLUS 2,3 grade celsius,extrem de APOASA si f.f.LIPICIOASA, căci nu pleacă la vale nici de pe sarpante f.abrupte,
    apoi curentii de aer extrem de reci ,dimineața in iulie,caci stai cu geacă peste tricou de frigul de afară,
    luni de zile de CEAȚA, care se COBOARĂ de sus, de la o anumită înălțime, si nu de jos in sus si in zone si luni ale anului unde nu existau asa ceva pana acu’3,5 ani,
    apoi SECETA prelungită, caci țara noastră e in SECETĂ mare in ultimii 3,4 ani,parcă sunt ,,legate cerurile” cu… CEVA,se CHINUIE sa cada 2 galeti de apă si…
    mai ales ca NU MAI EXISTA nici macar 3 zile sau o săptămână,sa vezi un cer ALBASTRU,clar,ca de 3,5 ani ,MINIM si cu preponderență mai mare avem pe CER,zilnic, O ,,SPUMA”,un fel de ceață,fum,la inaltimi f.f.mari,cu toate ca cine e mai tânăr si nu stie/a vazut, un cer al anilor 90 ,2000 ,2010…nu si da seama ca nu e culoarea cerului asa cum L-a făcut Dumnezeu, si spun ca acest fum este f.f sus ptr ca auzeam MII DE AVIOANE militare(minim 8000-10000 de zboruri pe deasupra capului meu,acolo unde ma aflam atunci),in primele 3 saptamani de la începutul BALCIULUI ruso-ucrainean,dar f.rar vedeam si avionul respectiv,zic BALCI ,fiindcă nu e un război DEOCAMDATĂ, ci o REGIE, ceva de genu….azi tragi tu si urmatoarele 5 zile trag eu…etc,caci războiul cand va fi,va fi doar moarte si teroare, nu filme proaste in care suferă oamenii simpli
    si aceste,,fenomene” si nu numai demonstrează/se vede CLAR , ca sunt realizate de OM/armate,precum la această ARMĂ meteorologică se lucrează în TAINĂ de după al doilea război mondial și de aia ne spun/baga pe gât de zeci de ani….METEOROLOGIA…o ,,știință” ,prin care ne anunță de….
    Cicloane atmosferice,de mase de aer cald care se intersectează cu mase de aer polar si care…CICĂ…etc…
    Este ULTRA SECRET ce fac DEMULT armatele mari ale lumii si cine știe cum fac si ce capacitate au in prezent de a manipula vreme/anotimpurile cu AVIAȚIA militară (au avioane care SEAMĂNĂ cu cele civile ,dar nu-s civile, precum KC-10,Kc 130 stratotanker etc,au DRONE mai ales noaptea, care survoleaza in liniște TOTALĂ cerul României, văzând asta doar dacă stai treaz noaptea si te uiți pe cerul plin de stele, dar de pe la ora 3 jumate ,4 dimineața apare ….CEAȚA…etc).
    E f.grav ce trăim acum si o sa devină si mai grav.Probabil ca in scurt timp se va declanșa ceva militar major si nu doar razboi mondial sau nuclear,va fi ceva legat de a 3 A lor MINCIUNĂ MONDIALĂ pe care nimeni nu o vede,este invizibila =POLUAREA.
    Ma refer la 3 minciuni INVIZIBILE, dar ptr care omenirea lupta si va lupta până la moarte si epuizare ptr aceste minciuni,caci la asta a fost deja DRESATĂ omenirea sa creadă inca din școli,din naștere etc….TERORISMUL, VIRUȘII SI POLUAREA.
    Nu sunt date multe ptr noi,oamenii simpli, despre tehnologia asta de manipulare a vremii cu o asemenea precizie si putere,dar lucrurile sunt f.f avansate și chiar de neoprit de putere de OM.Tot ce se petrece cu anotimpurile si vremea in general d.p.d.v meteorologic este manipulat, creat de om.
    Dumnezeu nu-și distruge propria Creație, dar omul-demon (omul materialist care a batut,,prietenie „cu satana) si demonii fac acest lucru si o fac CONTROLAT(un haos controlat, o apocalipsa controlată) cu tehnologia bazată pe unde si cur.electric,CIP uri si antene sustinuta de aviație,etc.
    Spun ca forțele astea om si demon fac un haos, dar controlat ptr ca sa poată PIERZATORUL lor oricând să refacă/oprească acest haos militar si totalitar care urmează.
    Au adus orice pe pământ ca fara bani sa nu poți vinde si cumpăra și vor scoate banii, iar în locul lor vor da…DIGITAL (orice,portofel,identitate,certificat verde,Covid sau cum se va mai chema) si apoi CIP in carne…
    Dar asta NU E DEAJUNS, fiindcă diavolul iubește sa vadă pe om TERORIZAT, total schizofrenit si fără dram de CONȘTIINȚĂ, fără GENA LUI DUMNEZEU si nu poate fi decât un înșelător, un FALS dumnezeu si un OPUS al dragostei, un URATOR de oameni.
    Cu manipularea vremii e un capitol total avansat si NEȘTIUT de noi oamenii mici si nesemnificativi ptr ei si vor realiza ORICE…dictatură militara datorită poluării care duce la schimbările climatice, dar la care ei DEJA lucreaza intens,vor putea realiza si secetă falsă si foamete falsă si…multe alte FALSURI.
    Oare ce o mai fi si la ce foloseste si AMPRENTA DE CARBON la om???
    P.S Eu cred/banuiesc ca TOATE TORNADELE din SUA au fost realizate de armată/de oameni.As dori sa stiu cand/in ce an a fost semnalată/înregistrată prima tornada.Probabil ca dupa al doilea razboi mondial.

    Apreciază

  13. contracurent said, on decembrie 22, 2023 at 8:43 pm

    soarele e la asfintit / rasarit, adica e la nivelul solului, evident ca ilumineaza norii de jos in sus; asta nu e asa greu de inteles, altele sunt intrebarile fara raspuns

    Apreciat de 1 persoană

  14. Ricã said, on decembrie 22, 2023 at 9:01 pm

    Poate are forma de parā cum spunea Neil deGrasse Tyson🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣,eu cred ca e rotund,plat,fix acoperit de firmament dar nu e important pt mantuire sa stim,poate e o taina a Domnului nedescoperita Sfintilor,Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Codrin COD said, on decembrie 23, 2023 at 12:10 am

      asa este, pamantul este rotund (nu sferic) si e plat, ca o farfurie, si este fix, acoperit de cupola cereasca, bolta cereasca, cerul in sine, pentru noi nu este important pentru mantuire dar am cunoscut foarte multi ex-atei care au inteles ca exista un Creator doar din simplul fapt ca au realizat ca pamantul este plat, nemiscat, in centrul universului, si deci, dar, am fost pusi acolo de cineva. NASA si ceilalti prin toate minciunile bilei care se misca haotic in univers, asteroizi si etc. vor sa creeze impresia ca suntem singuri aparuti de nicaieri, nu exista nimeni sa ne poarte de grija si nu suntem nici in centrul universului, ca suntem neinsemnati.

      Apreciază

      • gheorghe said, on decembrie 23, 2023 at 12:22 pm

        Nemiscarea este una, forma este alta…

        Evident ca exista modificare de pozitie intre Pamant si [nu numai] Soare.
        Nimeni nu a putut demonstra ca Pamantul nu este fix pentru simplul motiv ca – inainte de a inventa vreun „sistem planetar” ai nevoie de unsistem geometric de referinta, adica fix – cunoaste cineva un punct fix vreundeva in spatiul pe care il numim Univers?

        Fara asa ceva, orice sistem geometric e joaca pretins a fi stiinta.

        Bine zicea Tesla ca sint persoane care se chinuie cu matematicile pana ajung la ceva care pare logic dar e absurd situat in afara realitatii fizice (ca si cazul Einstein – falsificator de realitate dar util in rasturnarea credintei).

        Apreciat de 1 persoană

  15. pamaio said, on decembrie 22, 2023 at 9:20 pm

    Apreciază

    • Sorin said, on decembrie 23, 2023 at 10:18 am

      roman .
      asa e ,cum spuneti ,ca nu e natural ce se intimpla.Referitor la cer el este brazdat cu intentie de dire chimice (chemtrail) care contin,bariu,aluminiu,si bacterii si strontiu si cine stie cite altele cu intentia de a ne imbolnavii si de a bloca soarele ca sa nu mai avem vitamina D si ca sa nu mai existe fotosinteza..Avioanele care lasa dire, trec pe cer special pentru a pulveriza pe noi.Nu sunt avioane de pasageri.Inauntru au rezervoare mari din care pulverizeaza.Avioanele de pasageri nu lasa nici o dira.Daca va uitati atent o sa vedeti avioane care nu lasa dire deloc iar daca va uitati atent al cele care lasa dire,o sa vedeti ca direle in numar de 4 minim,ies din coada avionului in timp ce avionul are in general doua motoare pe aripi iar in coada nu sunt motoare termice.Majoritatea cred ca avioanle lasa dire de condens,total gresit.De prin anii 90 avioanele nu mai lasa dire de condens ca s-a schimbat tehnologia.Clima care e schimbata nu e naturala ci facuta cu o arma numitaHAARP,dar cred ca stiti deja.

      Apreciază

      • roman said, on decembrie 23, 2023 at 2:20 pm

        Sorin
        Haarp sau ce o mai fi???E ceva EXTREM de secret si MEGA important, dar NIMENI sau muult prea puțin se discută de asa ceva. Ce ma miră e faptul că ,c-am toți oamenii pleacă pe FENTA,,oficialilor ” de cate ori ei schimbă macazul si asa isi crează o ,,lume „/tehnica/areal secret a lor prin care acționează asupra noastră a tuturor.
        De exemplu,daca ,,OFICIALII „nu mai promoveaza/bat ca si un cui în capul oamenilor despre…ISIS si teroriști, ci se trece la…Siria si al ei război sau mai apoi la MAIDANUL UKRI sau la ,,virusul „-boală COVID,TOȚI primesc FENTA lor (ca la fotbal) si discută/cauta/dezbat noile subiecte ale OFICIALILOR si lasă total fara nici un folos/rost, FOSTUL subiect oficial.
        Adica in Siria e pace de cand nu se mai,,inflameaza”/agita nimeni???!!
        ISIS nu mai există, si-au dat demisia, s-au predat TOȚI, si-au facut HARAKIRI sau…E ce si cat ORDONĂ…OFICIALII…
        La fel cu GUVIDUL ucigaș,starea de razboi/alertă, CIPAREA cu MARN injectabil, care i-a venit de hac DOCTORUL Putin Vladimir ,etc??!!
        Dacă nu s-ar TACE la ,,ordinul ” lor si s-ar păstra,,galagia” si dezbaterile si DUPĂ.. ce sunt trecute in plan secund de OFICIALI (respectiv media maselor, autoritari si…SECRETI, cei care veghează la realizarea planurilor sinistre si cu DUBLU sens/scop)poate s-ar mai AMÂNA evenimentele militare care urmează f.f curând.
        Donald DUCK(trump)spunea in vremurile lui că…NE VOM OCUPA DE PROBLEMA RUSIA DUPĂ 2025…
        Dar e MAJOR ce trăim azi ,noi românii prin ATACUL asupra țării cu aceste…ARME meteorologice…căci nu cred ca sunt doar cu antenele HAARP, ci poate si cu antenele GSM (căci sunt zone unde mergi lângă ele, pornesc/funcționează ca le auzi si nu ai semnal DELOC la telefon, indiferent de rețea sau model de telefon,etc).
        Cât despre motoare.. tot ei ne-au creat imaginea ca un motor in mers, lasă/scoate fum,ca la FOSTA Raba, dar nu scoate, ci doar dacă e defect, etc…
        Eu citeam ceva ca prin Vietnam, SUA se ,,jucau „de-a făcătorii de ploi, cu operațiunea Popey si ploua de îi inecau pe ăia.
        La fel cică e si cu INSAMANTARI de nori, tot ceva, dar eu unul stiu muult prea puține.
        Însă sunt ABSOLUT sigur că FENOMENELE METEO din ultimii 5 ani, mai ales sunt facute de ARMATE.

        Apreciază

  16. Catalin said, on decembrie 22, 2023 at 11:27 pm

    un lucru interesant e ca aritileristii si lunetisii iau in considerare rotatia pamantului atunci cand trag pe distante foarte lungi:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Coriolis_force#Ballistic_trajectories
    The Coriolis force is important in external ballistics for calculating the trajectories of very long-range artillery shells. The most famous historical example was the Paris gun, used by the Germans during World War I to bombard Paris from a range of about 120 km (75 mi). The Coriolis force minutely changes the trajectory of a bullet, affecting accuracy at extremely long distances. It is adjusted for by accurate long-distance shooters, such as snipers. At the latitude of Sacramento, California, a 1,000 yd (910 m) northward shot would be deflected 2.8 in (71 mm) to the right. There is also a vertical component, explained in the Eötvös effect section above, which causes westward shots to hit low, and eastward shots to hit high.

    Apreciază

    • Toma said, on decembrie 23, 2023 at 9:45 am

      Vă bateți joc?
      Ce treabă are „f. Coriolis”?
      Se corectează căderea glonțului; deoarece nu e laser, traiectoria unui proiectil nu va fi niciodată paralela cu pamantul, tinzând să o ia in jos. Motiv pentru care trebuie sa tintesti mai sus.
      Daca lunetistul și ținta sunt pe pământ (supuși aceleiasi presupuse mișcări de rotație) ce corectare necesita? Atunci și piloții de avion ar trebui sa ia in calcul mișcarea de rotație; iar un traseu, pe aceeași distanță, pe direcția E-V ar avea o durată mai scurtă de fata de direcția V-E.

      Apreciat de 1 persoană

      • gheorghe said, on decembrie 23, 2023 at 12:35 pm

        Nu are legatura, comentariul cu forta Coriolis, prin clipul video sustin indirect rotatia Pamantului.
        In realitate – si videoclipul la asa ceva se refera!, la proiectile – efectul de rotatie SPRE DREAPTA a proiectilului/glontelui il deviaza de de la directie.
        Glontele se roteste datorita formei interioare a tevii care are niste spirale (santuri) inauntru si-i imrima rotatie proiectului pentru stabilitatea directionala.
        Altfel, glontele nu s-ar „infinge” in aer ci ar fi deviat datorita imperfectiunii formei proprii, … l-ar „duce” vantul (exterior sau propriu format prin miscare) intr-un loc imprevizibil.

        Apreciază

  17. Toma said, on decembrie 23, 2023 at 9:57 am

    Un argument împotriva „escapadelor spațiale” (daca considera „spațiul” un vid infinit): rachetele nu se pot propulsa într-un vid.

    Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 23, 2023 at 12:45 pm

      Doi patinatori stau fata in fata; se imping reciproc si fiecare „pleaca” in directie opusa.
      Asa si cu propulsia in vid – nu ai nevoie sa te sprijini pe mediul inconjurator, ai nevoie de un punct relativ fix, de sprijin.
      Gazele sub presiunea arderii, se sprijina pe motor/pe camera de ardere deoarece presiunea dinttre interiorul camerei de ardere si exterior este foarte mare si echilibrul da aceasta tendinta si actiune!
      Evident ca mediul neasigurand frictiunea (care asigura sprijinul de impingere a corpului, cum e cazul masinii pe pamant), aceasta (forta de impingere) e data de „nevoia” gazelor arse sa iasa din … „racheta”

      Apreciat de 1 persoană

      • Toma said, on decembrie 23, 2023 at 6:10 pm

        Cautati videoclipuri pe youtube (sunt foarte numeroase si f. Gresite), unde pun o mica racheta artizanala intr-un mic “vid” (nici macar vid nu se poate numi) si veti vedea ca racheta nu se misca pana nu umple acel mic spatiu cu gaze arse (creand astfel o mica atmosfera).
        Si ne intoarcem la arme cu proiectil unic (carabine), pe care multi le folosesc drept analogie pentru rachete. Ei spun ca intreaga arma ar fi precum o racheta, dar in realitate doar glontul (proiectil/varf+tub si pulbere) se poate asemana cu o racheta.
        Glontul e racheta, teava este atmosfera, iar restul armei (patul+mecanismul de declansare a focului) este pamantul/solul de unde se lanseaza racheta.
        Incearca sa declansezi focul unui glont fara teava. Ce se va intampla? Un haos!
        Alt argument: cum se realizeaza dirijarea rachetei in spatiu?

        Iar exemplul dumneavoastra cu patinatorii prezinta trei puncte fixe: contactul dintre ei + pantinele lor cu gheata (sunt in contact cu ea, nu o puteti exclude).

        Apreciază

  18. Stelica said, on decembrie 23, 2023 at 10:05 am

    Cine poate sa ma lumineze și pe mine, ce a descoperit Magellan pună la urma
    ? Sau totul a fost o minciuna?

    Apreciază

  19. perseathunbergii said, on decembrie 23, 2023 at 12:17 pm

    o zi de vara australă la Polul Sud

    Apreciază

  20. perseathunbergii said, on decembrie 23, 2023 at 12:37 pm

    apa în condiții normale de temperatură și presiune, dar în absența gravitației

    Apreciat de 1 persoană

    • Tommy said, on decembrie 24, 2023 at 2:38 pm

      Cum puteti avea incredere in trucajele celor de la NASA ,cand au fost prinsi de nenumarate ori cu trucaje?

      Apreciază

  21. Coprie said, on decembrie 23, 2023 at 12:44 pm

    Am mai găsit și eu un videoclip foarte grăitor , ca cel din articol.

    Apreciază

    • Tudor said, on decembrie 23, 2023 at 5:59 pm

      Se vede f clar in videoclip ca sub nori este o suprafata care reflecta lumina ca un corp de apa spre exemplu. Percepția vizuala a luminii te pacaleste sa crezi ca soarele e sub nori dar nu e asa. Soarele e departe si din cauza limitarii percepției tale nu mai vezi soarele dar vezi reflecția luminii. Asa cum te uiti in departare stand pe o cale ferata dreaptă in orizont cele 2 sine tind sa se atinga cand tu ști clar ca ele nu se vor atinge. Sau pe o alee in parc tot dreapta ai sa observi că stâlpii de lumina se micsoreaza in departare dar tu ști clar ca ei au aceasi dimensiune. Mai era un comentariu aici mai sus care sincer ma scoate din minți. Cum sa ceri sa ti se prezinte dovezi? Tu ce cauți sa deschizi gura daca nu ti-ai facut temele si cercetarea înainte? De ce sa iti explic eu consumand timpul meu ca tu nu gandesti si nici nu cauti adevărul? Daca esti curios aflai demult cum sta treaba si de ce sta treaba așa cum stă. Dar nu, sa munceasca altul in locul tau si daca iti demonstreaza cu logica ca nu ai gandit-o si ai gresit gata hop, e aracat ca e nebun sau teorist al conspiratiei si gata cu exercitiu de logică. Pe acest blog nu va exista niciodată ratiune si simțire din prisma credinței. Crezi in Dumnezeu si gata cu intrebarile și curiozitățile. Apoi exact curiozitatea umană este chintesența eliberarii din sclavie. Cand realizezi ca ceva nu e in regula instinctual incepi sa iti pui întrebări. Majoritatea nu fac treaba asta si traiesc ca porcul in troacă stiu ca vina păpica de 2 ori pe zi si curatenia odata pe zi. Efectiv nu ii intereseaza de limitele cotetului in care traiesc si de ce nu reusesc ca treaca anul gen 21 decembrie. Nu ma intelegeti gresit ca intentia mea nu este sa atac pe nimeni dar imi exprim frustrarea ca sistemul educational si de divertisment al stapanilor noștri isi fac treaba atat de eficient. Basca nu sunt nici măcar crestin cu atat mai putin credincios sau alte alea, ba din contră consider ca credința iti înlătură gandirea critică mult mai bine ca tehnologia din zilele noastre.

      Apreciază

      • Toma said, on decembrie 23, 2023 at 8:12 pm

        “Apoi exact curiozitatea umană este chintesența eliberarii din sclavie”. Nimic mai fals.

        Fix curiozitatea aceasta tampa ne-a facut robi vrasmasilor nostri. Daca ati fi drept-credincios ati fi inteles demult.

        Eva a ascultat minciunile vrasmasului, din cauza acelei curiozitati mult laudate de dumneavoastra (minciunile au ineteresat-o mai mult decat Credinta in Iubirea Domnului fata de Zidirea Sa).

        Curiosii lumii asteia (pseudointeleptii), pe care ii idolatrizati dumneavoastra, au mintit in timpul lor, iar acum vin progeniturile lor (la fel de mincinosi) care ii contrazic. Care e stiinta lor? Cea de ieri? Sau cea de azi? Doar ca sa para si ei intelepti framanta minciuni mai mari, mai gogonate, pentru un pic de slava desarta.

        Iar credinciosii (Sfintii Domnului), care nu s-au laudat cu nimic, numai cu Domnul si Preasfanta Sa Biserica, sustin aceleasi lucruri; fie ca au au trait in primele trei secole, la sfarsitul primului mileniu sau in ziua de azi.

        Adevarul nu se contrazice si nu poate fi amestecat cu minciuna.

        Ai observat ca ochii sunt limitati…foarte bine. Vei vedea ca “ratiunea” (cea cu nume mincinos, care e doar barfa si ratacire) e si mai limitata. Si intr-un final vei ramane doar cu inima (cu credinta). Si sa te fereasca Domnul sa-ti pui increderea in cine nu trebuie.

        Apreciază

      • gutiflo22 said, on decembrie 23, 2023 at 9:07 pm

        Tudor,
        Cel mai frustrant lucru, este sa nu-ti cunosti Creatorul…cand vei realiza ca Dumnezeu a facut cerul si pamantul, poti sa spui ca ai un punct de reper „sanatos”si sa-ti dai cu parerea…pana atunci, cai verzi pe pereti.
        Un singur lucru pot sa-ti spun cu siguranta…cand vei afla de existenta lui Dumnezeu., forma pamantului va fi ultimul lucru de care vei fi interesat.
        Sa-ti ajute Dumnezeu.

        Apreciază

  22. Aurora said, on decembrie 23, 2023 at 1:06 pm

    Vasile, Pamintul e plat, o arata Scripurile si sfintii. De semenea mai multi aviatori curajosi au recunoscut asta, dar cel mai convingator este astronalutul polon Mirosław Hermaszewski care a zburat cu Soyuz.

    Apreciat de 1 persoană

  23. Aurora said, on decembrie 23, 2023 at 1:08 pm

    Maruria astronautului polon aici. https://www.facebook.com/watch/?v=2609240216010601

    Apreciază

  24. mosu said, on decembrie 23, 2023 at 1:15 pm

    Sincer, cred ca nu are relevanta daca este plat sau rotund. Cu ce afecteaza mantuirea individuala faptul ca pamantul este plat sau rotund?

    Apreciază

    • Aurora said, on decembrie 23, 2023 at 6:50 pm

      Ba are relevanța sa stim forma Pamîntului, caci este facut de Dumnezeu pentru noi, nu pentru cimpanzei. Dumnezeu nu ne vrea proști.

      Apreciat de 2 persoane

    • Cosmin said, on decembrie 23, 2023 at 7:42 pm

      Are relevanta cel putin dintr-un punct de vedere: perceptia a supra creatiei daca e eronata, iti denatureaza toata gandirea si toata logica. Orice deductie logica ai incerca sa faci, e din start compromisa.

      Apreciat de 1 persoană

      • gutiflo22 said, on decembrie 23, 2023 at 9:37 pm

        Da, logic este sa accepti ca Cineva a facut cerul si pamantul si sta neclintit…nu o explozie sau alte aberati de genul. Asta te ajuta intr-adevar ,sa-ti dai seama de puterea lui Dumnezeu si te ajuta in urcusul tau duhovnicesc….dar nu forma plata sau sferica cu orice pret , ci puterea…creatia in sine daca o realizezi.. iti da aripi, nu altceva.

        Daca te bazezi pe logica in cele dumnezeiesti..risti sa ajungi unde nu trebuie.

        „Logica face mult rău atunci când omul vrea să cerceteze cu ea cele dumnezeieşti, tainele şi minunile”- Sfantul Paisie Aghioritul.

        Apreciat de 1 persoană

    • Dr. Badass said, on decembrie 23, 2023 at 8:52 pm

      După cum spunea Arhimede : ” Dă-mi un punct de sprijin și răstorn lumea!”.
      Combinația letală este credința pe post de levier și Dumnezeu ca punct de sprijin. ” Încercați, eu am biruit moartea!”.

      Apreciază

  25. Un roman said, on decembrie 24, 2023 at 2:47 pm

    intrebari: de ce google-map curbeaza asa tare distanta dintre Ushuaia (Argentina) si Cape Town (Africa de Sud)? Sau, mai interesant: Ushuaia – Australia… Btw: mai jos, Antarctica e figurata cu alb, cu o suprafata compacta mai mare decat toata suprafata de uscat a planetei??? Gaming sofware sau sugereaza un adevar?…:))

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on decembrie 24, 2023 at 11:56 pm

      Incerc sa iti dau eu un raspuns, desi s-ar putea sa ma insel: am postat nu de mult aici pe blog un link catre un filmulet in care era filmata una din slujbele de maslu tinute de parintele Vasile Novikov. La un moment dat, demonul dintr-o femei spune o chestie: „Fugiti ca Pamantul e mare!!! Nu veti face foamea!!!”

      Personal, inclin sa cred ca Pamantul este mult mai mare decat am fost invatati ca ar fi. Dovezile sunt si tot apar. De curand am am citit un articol in care niste turisti au fotografiat de pe crestele Fagarasului, varfurile muntilor Tibles din Maramures, distanta in linie drepapta de aprox 200km(personal consider ca e mai mult, probabil peste 300km. O alta dovada e prezentata de flateartheri ce o aduc ca argument pro Pamant plat, cum ca farurile maritime sunt vizibile de la distante mai mari decat se spune oficial. Asta mai repede e o dovada ca dimensiunea Pamantului e alta decat se declara oficial. Revin cu link daca gasesca rticolul cu muntii Maramuresului.

      Apreciat de 1 persoană

      • marcus said, on februarie 3, 2024 at 11:10 am

        Și eu cred că Pământul este mai mare decât ne-au spus „băieții”. Unii fizicieni chiar susțin că Pământul ae crește în volum câte puțin continuu.

        Admițând că „băieții” chiar spun adevărul în ce privește dimensiunea Pământului glob, propun următorul experiment empiric: dacă raza Pământului este de aproximativ 6370 km, și considerăm un milimetru ca fiind un kilometru, atunci putem pune această rază (6370 milimetri) într-un compas (adica o sfoară de 6 metri și 37 centimetri) și să trasăm un segment de… să zicem 20 de centimetri, ceea ce ar fi echivalentul a 200 de kilometri, apoi să trasăm cu rigla o linie „paralelă” și cât mai aproape de segmentul trasat cu compasul pentru a observa dacă față de linia trasata cu rigla segmentul trasat cu compasul prezintă vreo urma de curbură cât de cât sesizabilă.

        Ce vreau să spun e că s-ar putea ca, chiar și la valoarea de 6370 de kilometri pentru rază (eu cred că în realitate este mai mare), pe distanțe precum cea de 200 de km, suprafețele să fie percepute ca fiind plate.

        Apreciază

      • Un roman said, on decembrie 25, 2023 at 1:29 am

        Foarte interesante imaginile… Am avut sentimentul ca, de fapt, se vede zidul de gheata (Antarctica), fotograful doar estimand ca ar fi 220 km si ca ar fi identificat acei munti. Oricum, foarte interesante, fara „fish-eye”, deci plan… P.S.: pe subiect, marturisesc ca ma impiedic in propria-mi educatie scolara (oficiala), formatata cu multa dibacie in directia dorita, cu bile/rotatii/bing-bang-uri/ ani lumina/ asteroizi/ comete etc… Divagand, imi dau seama de ce este atat de obligatorie scoala – suport in procesul de „brain-washing”. Minciuna perfecta se vadeste, deoarece Il eludeaza mereu pe Dumnezeu in toate tezele lor…. 1Corinteni 4, 19-20: „Ca întelepciunea lumii acesteia nebunie este în fata lui Dumnezeu; pentru ca scris este: Cel ce-i prinde pe cei întelepti în viclenia lor. Si iarasi: Domnul cunoaste gândurile înteleptilor, ca sunt desarte.” Cum zic si fratii nostri, pe aici – avem raspunsurile & codurile in Sfintele Scripturi…. :))

        Apreciat de 2 persoane

  26. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 25, 2023 at 10:32 pm

    Newton și Darwin se împotrivesc grosolan lui Dumnezeu și promovează ideea că știința este incompatibilă cu Biblia. Pe lângă ei, mai apar și cei care susțin că Pământul are o vechime de milioane de ani… Astfel iluminații întunecați caută să limiteze cunoașterea adevărată și să ne împiedice să mergem pe calea mântuirii. Teoriile lor sunt acceptate în special de atei și de masoni care caută din aproape în aproape să ne ducă spre închinarea la Lucifer.

    Apreciază

  27. mircea.v said, on decembrie 26, 2023 at 10:45 pm

    Sf Serafim Rose:

    „În Hexaimeron, Sfântul Ambrozie, Sfântul Vasile cel
    Mare și ceilalți Sfinți Părinți au foarte mare grijă să distingă
    între ceea ce este revelat de Dumnezeu și ceea ce reprezintă
    doar speculația oamenilor. Ei spun că nu este important să
    speculăm cu privire la cum au ajuns să se petreacă lucrurile, ce
    se mișcă, ce rămâne nemișcat, cum pot fi explicate cometele.
    Toate acestea sunt secundare și nu au niciun efect asupra
    credinței noastre.”

    Sf Paisie Aghioritul nu s-a legat niciodata de cele legate de astronomie ca sa arate pornind de aici pe cele legate de credinta, mantuire… E un sfant contemporan, stia foarte bine teoriile cu aselenizarea, cu zborurile cosmice, ce spune astrofizica… Nu le-a negat, nu le-a analizat dpdv dogmatic, ba chiar le folosea in exemple de tipul:

    „Voi spuneti ca ati ajuns pe Luna: cate miliarde de dolari ati folosit?
    -X miliarde
    – noi doar cu un posmag ajungem la Dumnezeu”

    In schimb, tangential, a zis-o pe aia grea cu lumina stelelor care provine de la soare, si care distruge toate teoriile astrofizice actuale.

    Sfantul Paisie Aghioritul: “precum stelele stralucesc cu lumina de la soare” / Si de ce scrie in Biblie ca la Sfarsitul Vremurilor “cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul”?

    Eu cand aud argumemtul „decisiv” cum ca „am vazut pe you-tube”, ma ia durerea de cap 🙂

    Apreciază

  28. mircea.v said, on decembrie 27, 2023 at 1:22 pm

    Se intreaba lumea indignata „cum curbezi apa?”. Ca si cum asa ceva ar fi imposibil.

    Doar 2 exemple; te uiti la o picatura de apa si vezi ca e sferica, sau alungita, adica are suprafata curbata. Cum asa? fizica de clasa a 9-a.
    Invarti apa intr-un pahar si vezi ca suprafata plana a apei se curbeaza.; fizica de cls a 7-a.

    Da maaama, „cum curbezi apa?”…

    Apreciază

    • Duhul Capitanului said, on decembrie 29, 2023 at 11:30 pm

      Domnule mircea v,văd că mă iei tare peste picior…Una e forța de tensiune superficială dintr-o picătură de apă, sau forma pe care o ia apa când o învârti intr-un pahar,și, cu totul altceva cantitatea imensă de apă statică din mari și oceane….Asta dacă știi cât de cât o boaba de fizică…Oricum, dacă ai crede în Dumnezeu ai vedea că Sfânta Scriptura e plină de citate despre marginile pământului și multe altele care susțin realitatea revelata a pământului plat…Apoi, și un copil de 4 ani,dacă se uita în sus,vede cerul sub forma unei cupole,tărie, cum îi spune Sfânta Scriptura și, nu ar fi așa dacă pământul ar fi sferic,ci, cerul s-ar vedea echidistant, dar nu este așa, apoi cerul este albastru de la apele de deasupra cupolei,etc…Citește măcar psalmul 103,iar,dacă nu crezi în cuvântul lui Dumnezeu, n-am ce să mai zic…

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.