SACCSIV – blog ortodox

Studiu Gallup: Copiii care cresc în familii liberale din punct de vedere politic au mai multe șanse să sufere de probleme de sănătate mintală decât omologii lor conservatori

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 5, 2023

Washington Examiner: Children with liberal parents more likely to suffer mental health problems: Study

Copiii cu părinți liberali au mai multe șanse de a suferi de probleme de sănătate mintală: studiu

De Breccan F. Thies, reporter de investigație, 01 Decembrie 2023, Washington Examiner

Copiii care cresc în familii liberale din punct de vedere politic au mai multe șanse să sufere de probleme de sănătate mintală decât omologii lor conservatori, potrivit unui nou studiu.

Un raport al Institutului pentru Studii Familiale-Gallup a constatat că ‘ideologia politică este unul dintre cei mai puternici indicatori’ ai stilurilor de îngrijire pe care le adoptă un părinte, iar părinții conservatori sunt asociați cu cele mai bune rezultate în ceea ce privește sănătatea mintală a copiilor lor.

„Părinții conservatori și cei foarte conservatori sunt mai susceptibili în a adopta practicile parentale asociate cu sănătatea mintală a adolescenților”, a scris autorul studiului, Jonathan Rothwell, care este, de asemenea, economist principal la Gallup și membru senior nerezident la Brookings Institution.

„Părinții liberali au cel mai mic scor, chiar mai rău decât părinții foarte liberali, în mare parte pentru că sunt cei mai puțin predispuși să își disciplineze cu succes copiii.”

Părinții conservatori au mai multe distincții cheie în relațiile cu copiii lor, care influențează rezultatele în materie de sănătate mintală, a explicat Rothwell, printre care se numără capacitatea de ‘a-și disciplina eficient copiii, dar și de a le arăta afecțiune și de a răspunde nevoilor acestora’. Părinții de dreapta au, de asemenea, relații de mai bună calitate cu copiii lor, ‘caracterizate de mai puține certuri, mai multă afecțiune și o legătură mai puternică’.

Ideologia politică este doar un factor predictiv în concluzia generală a studiului, care este că a avea relații de înaltă calitate între copii și părinții lor este cel mai important factor în obținerea unor rezultate pozitive în materie de sănătate mintală.

Studiul vine în contextul în care sănătatea mintală a adolescenților s-a prăbușit pe parcursul ultimului deceniu, o cădere liberă marcată de creșterea numărului de sinucideri, depresii și anxietate, printre alte probleme.

În timp ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Academia Americană de Pediatrie au oferit recomandări cum ar fi o mai bună finanțare a serviciilor psihiatrice, studiul notează că soluțiile CDC ‘ignoră aproape complet cel mai important factor determinant cunoscut al sănătății mentale a tinerilor: relațiile dintre părinți și copiii lor’.

Cele mai bune rezultate în ceea ce privește sănătatea mintală provin din ‘părinți afectuoși, receptivi și disciplinați, care respectă regulile’, a declarat Rothwell. Acest stil este altfel cunoscut ca fiind ‘autoritar’.

Stilurile parentale negative includ ‘autoritarismul’, care se caracterizează prin faptul că este ‘rece sau dur’, și stilul ‘permisiv’, care este lipsit de o disciplină adecvată.

Statutul socio-economic nu a părut să dicteze rezultatele, ceea ce ‘poate fi șocant pentru mulți americani cu un nivel de educație ridicat, care au fost învățați să creadă că statutul socio-economic dictează tot ce este bun în viață’, a continuat economistul, adăugând: ‘venitul nu cumpără o mai bună educație parentală și nici părinții cu un nivel de educație mai ridicat nu obțin rezultate mai bune’.

Stilul de parenting și calitatea relației dintre părinte și copil au influențat, de asemenea, rezultatele în rândul familiilor de diferite rase și etnii din Statele Unite, fără diferențe semnificative între grupurile demografice.

Factorii de predicție a sănătății mintale, alții decât ideologia politică, au inclus, de asemenea, opiniile privind căsătoria; cei care cred că mariajul nu este o instituție depășită și consideră că îmbunătățește calitatea relației prin angajament, au avut stiluri parentale mai pozitive. Această viziune asupra lumii s-a transpus la soți, unde cei care au raportat relații mai bune cu partenerii lor au avut mai multe șanse de a avea practici parentale eficiente.

„Organizațiile de vârf din domeniul sănătății publice nu depun niciun efort pentru a informa părinții despre ceea ce funcționează pentru a preveni depresia, anxietatea sau problemele de comportament la adolescenți”, a declarat Rothwell.

„Atunci când vine vorba de sănătatea mintală a adolescenților, se presupune că experții medicali sunt singurele persoane care pot preveni boala sau pot ajuta în cazul în care aceasta apare – adesea cu medicamente eliberate pe bază de rețetă.”

„Părinții sunt lipsiți de putere și marginalizați, și totuși știința socială continuă să arate că acțiunile, judecățile și relațiile lor, sunt cheia pentru sănătatea mintală a adolescenților”, a concluzionat specialistul.

Studiul a fost realizat prin chestionarea a 6.643 de părinți, dintre care 2.956 locuiau cu un adolescent, precum și a 1.580 dintre adolescenți. Grupurile au fost întrebate despre sănătatea mintală și vizitele la medic, precum și despre stilurile parentale, calitatea relațiilor, trăsăturile de personalitate și opiniile despre instituția căsătoriei. De asemenea, au fost întrebați despre utilizarea rețelelor de socializare online.

 

Comentariu saccsiv:

In SUA, liberalism inseamna stanga:

https://en.wikipedia.org/wiki/Political_spectrum

Cititi va rog si:

Tinerele generații devin din ce în ce mai proaste: oamenii de știință au descoperit că IQ-ul scade cu 7 puncte pe generație, cu o tendință ”destul de îngrijorătoare”

De ce de peste 30 de ani incoace tinerii sunt din ce in ce mai firavi?