SACCSIV – blog ortodox

Reacția Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare: Guvernul bulgar trebuie să solicite o revizuire a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului prin care statul este obligat să creeze un cadru legal care să ofere recunoaștere și protecție juridică cuplurilor homosexuale

Orthodox Christianity: BULGARIAN SYNOD RESPONDS TO EUROPEAN COURT’S ORDER TO LEGALLY PROTECT GAY COUPLES

SFÂNTUL SINOD AL BISERICII ORTODOXE BULGARE A REACȚIONAT LA DECIZIA INSTANȚEI EUROPENE DE A FI PROTEJATE PRIN LEGE CUPLURILE GAY

Publicat pe 01 Decembrie 2023, de Orthodox Christianity

Foto: netinfo.bg

Guvernul bulgar trebuie să solicite o revizuire a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului din 5 septembrie prin care statul este obligat să creeze un cadru legal care să ofere recunoaștere și protecție juridică cuplurilor homosexuale, afirmă Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Sinodul a declarat după ședința sa din 22 noiembrie:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare-Patriarhia Bulgară, pe baza învățăturii Bisericii lui Hristos despre om ca fiind o mare creație a lui Dumnezeu, a identității naționale constituționale a Bulgariei și a supremației legii, nu are dreptul și nu-și poate permite să nu-și mențină poziția sa consecventă cu privire la problema conceptului de ‘gen’, a căsătoriei, a familiei și a protecției copilului. Căsătoria și familia, înțelese ca o uniune binecuvântată de Dumnezeu între un bărbat și o femeie, reprezintă o valoare străveche și inviolabilă pentru creștinism. Pentru creștinism, există un singur concept de gen, care provine din natura biologică a omului ca fiind creația lui Dumnezeu.

Astfel, statul trebuie să ceară revizuirea deciziei pentru a proteja adevărul creștin, precum și pentru ‘a proteja autoritatea Bulgariei ca stat suveran guvernat de statul de drept’.

Punerea în aplicare a deciziei CEDO ar încălca decizia obligatorie a Curții Constituționale a Bulgariei din 26 octombrie 2021:

Principiile și prevederile actualei Constituții nu ne permit să deducem o obligație pozitivă a statului de a respecta juridic autodeterminarea persoanelor în funcție de alt gen decât cel biologic, deoarece acest lucru ar fi incompatibil cu conținutul termenului constituțional ‘gen’, ca fiind fundamental pentru baza constituțională și legală a căsătoriei și familiei.

Solicitat să se pronunțe în perioada premergătoare deciziei Curții, Sinodul Bulgariei a declarat în iunie 2021:

Adăugarea de conținut la conceptul de ‘gen’, în afară de înțelegerea sa biologică, ar ‘constituționaliza’ un nou concept incompatibil cu ordinea socială bulgară, necunoscut în sistemul nostru juridic național, și ar promova idei incompatibile cu valorile morale străvechi și cu credința Sfintei Biserici Ortodoxe, iar credința ortodoxă răsăriteană face parte din identitatea națională și constituțională a Bulgariei.

Și în încheierea noii sale declarații, Sinodul scrie:

Dincolo de toate principiile juridice umane se află legile lui Dumnezeu. Noi, creștinii, nu putem și nu trebuie să fim indiferenți atunci când suntem martori la nedreptate. Pedeapsa lui Dumnezeu se va abate nu numai asupra celor care fac răul, ci și asupra celor care tac și nu îl denunță. Fiecare dintre noi va răspunde în fața lui Dumnezeu și a propriei conștiințe pentru acțiunile sale. Întrucât astăzi nu-L cunoaștem pe Dumnezeu, nu respectăm legile Sale și trăim în mod păcătos, va veni inevitabila zi în care ne vom întâlni cu El, iar cele mai înfricoșătoare cuvinte pe care le vom auzi vor fi: ‘Nu, nu, nu: nu vă știu de unde sunteți; depărtați-vă de la Mine, voi toți cei ce lucrați fărădelegea’ (Lc. 13:27). Prin urmare, vă îndemnăm să vă îndepliniți datoria de stat și să întreprindeți acțiuni de reconsiderare a deciziei CEDO din 09.05.2023 privind cauza 40209/20 Koilova și Babulkova vs. Bulgaria.

Marcel Ciolacu: „Ceea ce s-a întâmplat atunci nu mai trebuie să se întâmple vreodată. Am închis spitalele și bunicii și părinții noștri și familiile noastre au murit cu zile”

Aprilie 2021: Bolnavii de la Spitalul Foișor au fost scoși cu forța din unitatea medicală care urma să fie transformată în unitate medicală COVID19. Imaginile au înfuriat mii de internauți care le-au distribuit pe Facebook, stupefiați de modul de acțiune al autorităților. / Foto: https://focustim.ro/imaginile-care-au-socat-romania-pacienti-operati-evacuati-in-toiul-noptii-din-spitalul-foisor/

Sursa: https://www.gandul.ro/politica/ciolacu-dosarul-vaccinurilor-intai-aflam-adevarul-amatorism-20105293

„Nu cred că dosarul cu vaccinurile este cel mai important. Noi am fost pe primul loc în lume în timpul pandemiei la mortalitate excesivă. Cu alte cuvinte, am închis spitalele și bunicii și părinții noștri și familiile noastre au murit cu zile, pentru că nu am găsit sistemul și n-am luat deciziile corecte ca românii să aibă acces la actul medical. Acolo este cea mai mare problemă a celor care au guvernat pe timpul pandemiei, nu vaccinurile, nu banii, viețile omenești. Acolo văd eu necesar ca statul român să facă o analiză pe cifre, pe comparații, pe fiecare spital, pe întreg sistemul de sănătate. Ceea ce s-a întâmplat atunci nu mai trebuie să se întâmple vreodată”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus, citat de G4Media.

„Eu cred că liderii USR și domnul Drulă în principal au niște datorii foarte mari la domnul Voiculescu, pentru că altfel nu-mi explic această negare a unei realități: s-au cumpărat o sută de milioane de vaccinuri necesare României pentru 20 de ani.

E o chestiune de matematică, de aritmetică, ce populație ai, de câte ori trebuie să se vaccineze, am luat 20 de milioane de doze, era pandemie, avem suficient, aveai 5 zile să spui: domle, nu mai am nevoie de încă o sută de milioane. De ce au semnat? Trebuie să explici”, a adăugat premierul Ciolacu.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video: Ludovic Orban declara ca daca un pacient decedat are si Covid-19, atunci va fi trecut ca mort de Covid-19, chiar daca cauza decesului este alta

 

Petre Ţuţea (6 octombrie 1902 – 3 decembrie 1991)

Posted in COMUNISM, inchisoare, MISCAREA LEGIONARA, PETRE TUTEA, Romania by saccsiv on decembrie 3, 2023

Petre Ţuţea:

„O babă murdară pe picioare, care stă în faţa icoanei Maicii Domnului în biserică, faţă de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare aşa, dihor”.

Arestat de comunişti şi anchetat fără condamnare timp de 5 ani (1948-1953), apoi arestat din nou la 22 decembrie 1956 şi condamnat la 10 ani închisoare pentru „uneltire contra ordinii sociale”, 1957. I se intentează un nou proces în 1959 şi este condamnat la 18 ani muncă silnică, din care a făcut 8 ani (1956-1964), la Bucureşti, Jilava, Ocnele Mari şi mai ales la Aiud. În total, 13 ani de închisoare.

Cititi va rog mai multe la:

Petre Țuțea. Vocația filosofală și puterea mărturisitoare a românului

Cititi va rog si:

Petre Ţuţea: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”