SACCSIV – blog ortodox

Ungaria se pregătește de război? Oamenii au fost anunțați ce rații lunare de carne, ouă, pâine vor primi

Posted in DEZASTRE, hrana, MANCARE, razboi, UNGARIA by saccsiv on octombrie 29, 2023

Armata ungară – Foto: Daily News Hungary

Pe site-ul guvernului a fost publicat un document intitulat Defence Economic Planning (Planificarea economică a apărării), în care oficialii prezintă un ghid de acțiune care vizează utilizarea datelor din timp de pace pentru a determina rațiile specifice ale anumitor bunuri în cazul unui dezastru natural, militar sau război.

Normele lunare de raționalizare a produselor necesare pentru aprovizionarea populației cu produse de primă necesitate în caz de calamitate sau război sunt:

3 kg de carne crudă cu os și bucăți de carne de pasăre;

1,5 kg de grăsime;

2 kg de făină;

0,5 kg de zahăr;

9 kg de pâine;

11 litri de lapte;

1 kg de detergent și lichid de spălat vase;

120 de litri de apă potabilă;

1 kg de produse din carne;

15 ouă de găină de masă;

2,5 kg de conserve de legume;

2 kg de conserve de fructe;

1 kg de murături,

0,25 kg de drojdie,

0,15 kg de sare de masă,

0,15 kg de săpun,

1 kg de lumânări,

4 cutii de chibrituri,

0,3 periuțe de dinți,

pastă de dinți 40 ml,

hârtie igienică 6 role,

0,25 litri de dezinfectant de mâini cu alcool.

Cititi va rog mai multe la:

https://newsweek.ro/international/ungaria-face-pregatiri-de-razboi-oamenii-anuntati-ce-ratii-lunare-de-carne-oua-paine-vor-primi

 

Tagged with: ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dr. Badass said, on octombrie 29, 2023 at 5:37 pm

    Mulți încă nu sunt conștienți de ce se întâmplă în lume și evenimentele care se desfășoară rapid o să – i ia pe neașteptate, „cum te lovește trenul”.
    La nivel de stat, Ungaria se asigură că are suficiente rezerve alimentare pentru a oferi populației hrană, chiar în condiții dificile, în lumina ultimilor evenimente.
    Cine credea acum o lună că pornește încă un război?
    Dacă evenimentele din Gaza iau o turnură gravă, cu implicarea altor state, se ajunge la război generalizat.
    Însă chiar dacă acțiunile militare se desfășoară local, consecințele ajung la nivel global.
    Primul lucru care apare este războiul economic, dacă petrolul se scumpește și se reduce cantitatea extrasă și transportată, preturile la toate sar în sus și urmează lipsurile.

    Pentru cei care încă nu au stocuri de alimente există 2variante :
    1. Să se grăbească pe ultima 100 de metri pentru a cumpăra alimente pentru cel puțin 3luni, preferabil 1an.
    2. Să nu facă nimic și să se bazeze pe supermarchet, pentru că la un eveniment major, acestea sunt golite rapid, nu se mai reaprovizioneaza și pot să moară liniștiți de foame.
    Cel puțin partea bună este că au 40zile de post negru în care pot să învețe să se roage.

    Este important în actualele condiții să existe un stoc de alimente pentru urgențe care să fie aprovizionat cu diferite alimente conservate care să asigure o durata cât mai mare ( ideal) fără reaprovizionare.
    Cele mai la îndemână sunt pastele făinoase ( spaghete, macaroane, etc), conservele de fasole boabe ( atât simple cât și mâncare de fasole și costiță sau cârnați), conserve de peste și cele de legume.
    Toate se pot cumpăra la bax sau în cutie de carton, ceea ce face ușoară stocarea.
    De asemenea, se pot cumpăra vrac ( cum este cazul la mazăre boabe, fasole boabe, orez, însă este necesar să existe găleți de plastic de 10-20kg cu capac etanș pentru depozitare).
    De asemenea, se pot achiziționa legume înghețate ( în principal) sau alte produse înghețate care să fie stocate într-un congelator, care o să fie consumate primele (mai ales dacă se întrerupe curentul electric).
    Pentru cei care stau la apartament, opțiunile sunt limitate, este preferabil să aibă mașina cu plinul făcut și în primele ore după începerea unei situații de criză să se îndrepte spre rudele de la țară, unde de fapt, să contribuie și să stocheze alimente pentru urgente.
    Cei care stau la casă, deși în oraș, au un avantaj legat de spatiul de depozitare ceea ce permite o stocare de alimente pentru o perioadă mai mare de timp, însă în oraș, dacă încerci să gătești ceva și o gloată flămânda umblă pe stradă se ajunge ușor la devastarea de case.
    După cum se spune, ” masses who are asses”, o să fie primii loviți.
    De aceea, ” după cum i-ți asterni așa o să dormi”.

    După cum este o vorbă din bătrâni
    : ” Roagă-te la Dumnezeu ca să fie vreme bună, dar nu uita să păstrezi uscat praful de pușcă”.

    Apreciază

    • nelutu said, on octombrie 29, 2023 at 6:47 pm

      Dumneata ai vreun magazin unde nu se prea vinde bine si faci reclama ?:) Proviziile cele mai importante sunt stocate in capatina+conditie fizica ,nu in camara:cunostinte temeinice depre natura,plante ,ciuperci comestibile,cum sa faci un adapost minim pe timp de vara-iarna,aptitudini de pescar-vanator,sa stii sa cauti apa.In situatii de criza trebuie sa fi mobil, cum cari conservele pentru intregul an ???Si in primul rand e nevoie de credinta adevarata si nadejde in Dumnezeu. Restul sunt povesti pentru naivi,parerea mea.

      Apreciat de 1 persoană

      • Dr. Badass said, on octombrie 30, 2023 at 1:01 am

        Să trăiți, tovarășu Neluțu,
        Recunosc că nu am deloc cunoștințe temeinice depre natura,plante ,ciuperci comestibile,cum sa faci un adapost minim pe timp de vara-iarna,aptitudini de pescar-vanator,sa stii sa cauti apa.In situatii de criza trebuie sa fi mobil să ajungi să mori repede.
        Recunosc că nu știu nimic despre pădurile de foioase, care 6luni sunt fără frunze și orice mișcare se observă de la km distanta iar dacă ai o drona poți supraveghea o suprafață mult mai mare. Prin urmare, să te ascunzi într-un adăpost subteran într-o pădure de foioase implică ca în perioada în care copacii sunt fără frunze să ai ” o plimbare prin pădure” cât mai redusă, iar odată cu căderea zăpezii trebuie să stai ascuns fără să lași urme pe zăpadă, lemnul de foc trebuie tăiat și transportat vara și folosit doar cel foarte uscat pentru ca focul să ardă fără sau cu minim de fum.
        Nu cunosc nimic despre agricultură, doar plantez semințele în sol și aștept între 3-6luni până este gata recolta pentru adunat și pregătită de stocare prin diferite procedee.
        Între timp, caut în pădure ciuperci psihedelice să-mi astâmpăr foamea ” de cunoaștere”, pentru că toată ziua sunt obișnuit ” să fac foamea”.
        Știi, este rău să faci provizii și să supraviețuiești, este mai bine să fii mobil și să umbli toată ziua creanga, fără mâncare și singur prin pădure sau pe câmp, să ajungi în jocul ăla ” prindeți vulpea” când o bandă te caută să ajungi următoarea lor masă.
        În condițiile de acum ( când deja este aproape iarnă și trebuie să te bazezi pe rezerve cel puțin 5-6luni până ieși din iarnă) este bine să fii prevăzător și să ai un stoc de mâncare în caz de necesitate.
        De asemenea, dacă apare o situație neprevazuta, următoarele 1-2saptamani sunt cele mai critice când este mai bine să nu ieși pe stradă din cauza haosului sau de la primele semne să pleci spre gospodăria de la țară.
        Oricum, țăranii păstrează stocuri care să le ajungă pentru un an, deoarece trebuie să aibă rezerve de la o recoltă la următoarea.
        După cum era spus, ” iarna nu-i ca vara vara”.

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on octombrie 30, 2023 at 9:04 am

        Dr. Badass

        Frate, tocmai de aceea trebuie sa invatam cum e cu traiul in padure.
        Sunt momente in care inca mai poti sta in oras si, evident, iti trebuie niste provizii. Sunt momente in care trebuie sa iesi neaparat din oras iar satul inca mai e o solutie, dar aici trebuie dezvoltata tema: daca ai casa acolo sau rude sau prieteni. Daca n-ai, cum faci sa ai? Etc.
        Insa, indubitabil, va veni si vremea fugii, despre care tot scriu pe acest blog:
        https://saccsiv.wordpress.com/category/supravietuire/

        Apreciază

    • Nicusor said, on octombrie 29, 2023 at 9:07 pm

      Da si dupa ce golesc ce e de golit prin oras se indreapta la sat. Tot o cabana sau casuta undeva in loc izolat, mai greu accesibil e de preferat…

      Apreciază

    • nelutu said, on octombrie 30, 2023 at 10:03 am

      Doamne-ajuta Dottore, dumneata nu ai nevoie de provizii cu simtul umorului o sa-i dai gata pe toti atacatorii,mor aia de ras pe capete.Casa matale de la tara e invizibila fiind imobila,hornul casei fiind virtual nu scoate nici fum, iar proviziile din camara nu sunt deloc interesante pentru infometati.Le arati factura cu care le-ai achizitionat si gata ai scapat.:))))Ce sa mai zic, pe langa faptul ca m-ai inveselit, iti doresc supravietuire usoara si cat mai multe conserve sa fie pentru toata lumea.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.