SACCSIV – blog ortodox

Dan Negru: Redati-le puterea profesorilor

Posted in SCOALA by saccsiv on aprilie 6, 2023
Tagged with: , , ,

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on aprilie 6, 2023 at 9:07 pm

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 6, 2023 at 10:20 pm

    Prima victima a Inteligentei Artificiale: sinuciderea unui om?
    Se pare că bărbatul s-a sinucis după ce chatbot-ul de inteligență artificială l-a „încurajat” să se sacrifice pentru a opri încălzirea globală

    https://www.naturalnews.com/2023-04-06-ai-murder-man-suicide-chatbot-global-warming.html#

    Sinuciderea nu este scurtarea suferinţei, ci prelungirea ei. Albina care fuge dintr-un stup în altul ajunge să fie dispreţuită şi într-unul, şi în celălalt; dispreţuită în stupul de unde a fugit şi dispreţuită în stupul unde a fugit.
    Sinuciderea este încercarea de a fugi din această împărăţie a vieţii. Însă pe un dezertor nici o împărăţie nu-l primeşte cu braţele deschise. Uciderea este o lovitură piezişă dată vieţii; sinuciderea este o lovitură făţişă dată vieţii. Uciderea arată în parte un dispreţ al vieţii; sinuciderea arată dispreţul cel mai de pe urmă şi deplin al vieţii. Uciderea este atac asupra omului ca om; sinuciderea este un atac asupra vieţii ca viaţă. Uciderea, în sine, este un fel de sinucidere, deoarece viaţa ta şi viaţa aproapelui tău este viaţă. Dar, prin ucidere, tu vrei să ucizi o parte a vieţii care se poate apăra de tine; pe când, prin sinucidere, tu vrei să ucizi o parte a vieţii care nu se poate apăra de tine.
    Iată, viaţa din aproapele tău se poate apăra de tine, însă viaţa din tine este cu desăvârşire lipsită de apărare înaintea ta. Iar uciderea celui ce nu se poate apăra atrage după sine pedepse şi munci în toate împărăţiile vieţii.

    Extras din
    Sfantul Nicolae Velimirovici, „Gânduri despre bine și rău”

    Apreciază

  3. Cosmin said, on aprilie 7, 2023 at 9:50 am

    Asta este dupa modelul satanist norvegian /suedez : „sa nu stresezi copilul” si ajunge in clasa a 12 – a sa invete doar tabla inmultirii , ca sa nu se streseze ( paradoxal tot stresat este 🙂 ).

    „Adevarata magie” apare cand copilul ala care sistemul i-a spus sa nu se streseze ajunge sa munceasca si sitemul atunci ii spune :
    -Vrei locul ala de munca la 5000 E / luna ? Trebuie sa stii x,y,z chestii .
    – Pai cum ca mi-ai spus sa nu ma stresez ?!????
    – Nici o problema daca nu stii , nu te stresa , avem si locuri de munca cu 500 E / luna , doar temporar pana invetii .

    Viclenie diabolica (politic corect ) !

    Apreciat de 1 persoană

  4. Moca said, on aprilie 7, 2023 at 10:10 am

    Sa nu uitam ca pe tronul Tarii sta un profesor,caruia despre domeniul sau profesional i s-a falfait din prima zi de domnie si la fel va face pana in ultima.
    Ce se mai stie despre Romania Educata?!

    Apreciază

    • Clement said, on aprilie 7, 2023 at 11:42 am

      Blazonul de Profesor nu il merita, uitati-va cat timp a predat si cu cati olimpici se lauda.
      Domnul Negru are dreptate partial.
      Profesorii cu vocatie se vor impune intotdeauna si vor avea discipoli care ii vor venera.
      Domnul Profesor de Limba si Litetatura Romana, Marinescu ,cand intra in clasa o liniste absoluta domnea. Toti elevii il iubeau si il admirau. Programa o urma cu discernamant, copiii care nu intentionau sa dea examen la Filologie, la” Litere”, invatau cu sfintenie ce era prevazut de inspectorat. Viitorii profesori de: limba si literaturaerau” ascultati din extra- curiculara. Adica la Blaga, viitorii filologi studiau si dramaturgia si macar Teoria Spatiului Mioritic.
      Si nu era singurul profesor/ dascal, parinte bun pentru multi copii.Ii mai amintesc pe Dl Antipa.( latina ),Dna Otobacu (.romana), Dl Iosif ( istoria artelor), Dna Kalman( biologie).
      In acelasi liceu, profesau si sfertodocti care nu reuseau sa stapaneasca clasa. Nu dau nume.
      Porcaria pe care au facut-o andronestii a fost in primul rand sa reduca orele de practica pedagogica.
      Contactul cu elevii ,maniera de a preda, de a controla interesul elevilor prin vocea niciodata ridicata, sunt ” tehnici de comunicare” pe care toti profesorii trebuie sa le stapaneasca.
      Sanctiunea cea mai eficace pe care o pot da profesorii este scoatetea elevului din clasa cu obligatia de a reveni la curs cu lectia studiata acasa si extemporal din ultimele trei lectii.
      La Mihai Viteazul aceasta corectie functiona.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Christina said, on aprilie 7, 2023 at 12:21 pm

    Subiectul este mult mai amplu si mai delicat, pentru ca educatia in Romania este gandita astfel incat sa ucida creativitatea, spiritul liber cugetator, dorinta de a invata, si in cele din urma invatatul de placere. Copiii invata pentru note si pentru concursuri stupide si lipsite de insemnatate pe termen lung (incepand cu Cangurul si terminand cu “olimpiadele”), crezand ca astfel isi vor croi o cariera sau vor fi angajati de succes la multinationale ce plates f bine. Profesorii trebuie sa se tina dupa curriculla ( urat nume) pentru ca asa li se impun, si devin obedienti in fata copiilor (cu bani sau influenta), ca sa nu i piarda la meditatii sau la after, apoi sunt ob dienti in fata conducerii sau in fata celor de la inspectorat. Copiii sunt prinsi la mijloc, pe de o parte cursuri la scoala si meditatii acasa, asta in mediul urban si cel elitist rural.
    Sistemul este gandit diabolic: la inceput profesorii au avut salarii medii, drept pentru care s au orientat catre meditatii in particular, care cel putin in Bucuresti constituie regula si nu exceptia. Iar parintii, crezand ca este singura cale, platesc meditatii pana intr a 12 a, ca sa fie siguri de copii ca iau BAC, Evaluarea Nationala, clasa de engleza intensiv, etc etc. Se formeaza o relatie toxica intre cei implicati, in care fiecare uraste pe fiecarw dar il considera un rau necesar. Solutia pentru aceasta este o viata crestina oriynde te ai afla, mila, empatie si dragoste daca se poate fata de cei mici, care sunt insetati de atentie si dragoste. Unii profesori chiar reusesc, si mai sunt inca destui. Chiar daca la nivel ierarhic sunt numai draci de oameni si prosti de bubuie pe deasupra, acestia sunt in minoritate. Sa fim oameni mai intai si dupa aceea sa ne gandim la bani, ca nu ne ingroapa nimeni cu cardurile, calul si vasele cu aur langa noi.

    Apreciat de 1 persoană

  6. Pin said, on aprilie 7, 2023 at 2:38 pm

    Nu există nici cel mai mic interes oficial în educarea generațiilor ce se perindă într-o nație ACUM.Inteligența nativă, cunoștințele enciclopedice și discernământul sunt dușmani redutabili ai oricarui sistem tiranic.
    Bandiții planetari vor sclavi obedienți și NU oameni liberi și independenți care să-i conteste și eventual, să-i omoare

    Apreciază

  7. noname 7 said, on aprilie 7, 2023 at 3:37 pm

    Parerea mea este ca afirmatiile lui Negru sunt asemenea celor negrii la suflet si minte. Auzi, cica „Profesorul care-i spune unui elev ca-i prost ajunge breaking news”. Da, de acord! Sa ajunga breaking news si sa fie scos din functie! Nu are ABSOLUT niciun drept sa numeasca prost pe cineva, dreptul la educatie e egal si pentru cei mai „prosti” de cap, care nu se prind atat de rapid de lucruri, cat si pentru inteligentii de speta lui Negru. Ca sa nu mai vorbesc ca si el e unul din acei elevi prosti. Cred ca a lipsit cam mult de la orele de romana, avand in vedere structura si gramatica mesajului sau.

    „Cica spunandu-i adevarul, elevul poate sa cada in depresie”. Daca nu crede in depresie, sa nu creada. Nu-i doresc sa o aiba, dar Doamne grea Cruce este si multi rad de ea spunand ca e boala inventata, cand NU E.

    Cei care nu invata sa fie lasati repetenti/corigenti/exmatriculati. Asta e legea. Dar sa nu fie facuti prosti, ridiculizati, sau umiliti, fiindca NIMENI, absolut NIMENI nu are dreptul sa injoseasca un om. A injosi pe cineva porneste de la a judeca omul respectiv, adica a te face pe tine Dumnezeu si Judecator. Daca as avea facebook i-as transmite si lui acest mesaj.

    Apreciază

    • gheorghe said, on aprilie 8, 2023 at 2:10 pm

      Vorbesti aiurea… Adevarul nu injoseste ci este DIAGNOSTIC; fie ca-ti place sau nu!
      Sigur ca e cate unul/una la care mintea nu face fata; pentru asta nu distrugi generatie dupa generatie ca n-o sa mai fie cine sa-ti plateasca pensia.
      Vorba cuiva: „cineva trebuie sa sape santuri, sa mature frunzele uscate…”; ai vrea toti sa se joace la „tableta”, nu-i asa?
      In SUA, in jur de DOAR 30% sint acum apti de serviciu militar; pe vremea „mea” abia daca era 1 din 100 IN-CA-PA-BIL.

      De mii de ani nu cade nimeni in depresie cand i se spune „verde-n fata”!
      Dar vaaai! Puisorul cu par la … nu mai poate, ii da suferinta pe-afara.
      Te-ai gasit tu plin[a] de sensibilitate (e devianta psihologic); ti-a spus ca esti prost?…. dovedeste ca nu esti prin MUNCA si rezultate, nicidecum prin retete de medicamente.
      Ca maine trebuie sa lasi jucariile si sa iti castigi painea…. „cu sudoare fruntii” cum bine e scris spre inteleptirea omului.
      …. tu iesi „la zapada” sau te simti opresat[a]sa pui mana pe lopata?
      Fa-ti curat la „mansarda” ca de aia „n-are ursu’ coada”.

      Da Doamne minte romanului ca in rest, are de toate…

      Apreciază

      • noname 7 said, on aprilie 9, 2023 at 1:37 pm

        Cand o sa treci prin ce am trecut eu, si cand o sa ai depresie, anxietate si sindromul Tourette asa cum am eu, sa-mi spui ca n-am dreptate. Pana atunci, n-avem ce discuta. Nu ai niciun drept sa faci prost pe cineva, asta inseamna a-ti judeca aproapele, numai Dumnezeu e Judecatorul. Adevarul nu-l detii tu sau altul, nu ai habar ce e in sufletul, viata si mintea persoanei „proaste” pe care tu o numesti asa, jucandu-te de-a Dumnezeu. Sfanta Xenia din Petersburg era nebuna dupa Hristos, si totusi sfanta.

        Apreciază

  8. scortisoara said, on aprilie 7, 2023 at 3:52 pm

    Prea târziu . Profesorilor nu li se mai cuvine putere .Nu știu sa o folosească pedagogic. Nu mai sunt pedagogi. E prea tarziu.. după 30 de ani de ….vid.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.