SACCSIV – blog ortodox

SIMBOLIC: In scurta sa vizita de 5 ore la Kiev, Joe Biden si-a facut timp sa se intalneasca cu … sefii schismatici la Mănăstirea Sfântul Mihail din capitala Ucrainei

Posted in JOE BIDEN, Ucraina by saccsiv on februarie 26, 2023

ORTHODOX CHRISTIANITY: BIDEN VISITS SCHISMATICS DURING SECRET KIEV TRIP

BIDEN S-A ÎNTÂLNIT CU SCHISMATICII ÎN TIMPUL VIZITEI SALE SECRETE LA KIEV

Publicat pe 21 Februarie 2023, de Orthodox Christianity

Președintele Biden a făcut o călătorie de 10 ore cu trenul din Polonia pentru a face o vizită surpriză la Kiev, ieri.

Aflat în capitala ucraineană pentru doar cinci ore, șeful statului american a avut grijă să includă o vizită la schismaticii din ‘Biserica Ortodoxă a Ucrainei’ (OCU).

Potrivit serviciului de presă al OCU, președinții Biden și Zelensky au vizitat faimoasa Mănăstire Sfântul Mihail din Kiev, unde au fost întâmpinați de ‘mitropolitul’ Epifanie Dumenko.

Întâistătătorul schismatic i-a mulțumit lui Biden pentru sprijinul său și al Americii față de Ucraina în războiul împotriva Rusiei, iar Biden și-a amintit de o vizită anterioară la Kiev și de întâlnirea cu Dumenko la Washington, în septembrie 2018.

La acel moment, Dumenko îl însoțea pe mentorul și părintele său în credință, ‘patriarhul’ Filaret Denisenko, șeful schismatic al ‘Patriarhiei de la Kiev’. Biden s-a întâlnit cu Denisenko, asigurându-l de sprijinul său pentru crearea unei biserici autocefale în Ucraina.

OCU a fost creată la doar câteva luni mai târziu, iar atât politicienii cât și ierarhii schismatici, au recunoscut în mod deschis rolul guvernului american în întreaga afacere. Se știe, de asemenea, că președintele Biden a făcut presiuni asupra întâistătătorilor Bisericilor Locale pentru a recunoaște schismatica OCU.

În decembrie 2018, ‘mitropolitul’ Makary Maletich, conducătorul fostei ‘Biserici Ortodoxe Autocefale Ucrainene’, care a aderat la OCU în decembrie 2018, a declarat că acordarea autocefaliei către OCU de către Constantinopol a fost posibilă datorită muncii diplomaților străini, inclusiv a ambasadorilor SUA și a altora.

El a abordat din nou această problemă în iunie anul următor, afirmând:

„Nu este doar meritul lui Poroșenko, ci și al Radei Verhovna, al ucrainenilor înșiși și al diplomaților din SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, care au fost interesați de biserică.”

Maletich este sigur „că dacă Patriarhul Ecumenic nu ar fi văzut sprijinul din partea unor importante state ale lumii, nu ar fi făcut acest lucru. Atunci nici Poroșenko, nici Rada, nici Filaret și nici eu, nu am fi făcut nimic”.

În ianuarie 2021, fostul secretar de stat Mike Pompeo, a scris pe Twitter despre activitatea SUA pentru a determina Bisericile Ortodoxe să recunoască schismaticii.

În luna mai a aceluiași an, Valeriy Chaly, ambasadorul ucrainean în SUA din 2015 până în 2019, a declarat că SUA pot considera crearea OCU ca fiind propria lor realizare. El a declarat în direct:

„Pentru partea americană – și, apropo, s-ar putea ca acest lucru să nu fie cunoscut în biroul președintelui – subiectul cheie al politicii externe a fost, recent, libertatea religioasă. Iar problema unei Biserici autonome a fost promovată de Ucraina cu sprijinul partenerilor noștri.

Statele Unite au făcut – pot spune acest lucru acum – foarte mult pentru ca această chestiune să devină o realitate pentru ucraineni. Este o realizare uriașă, pe care aceștia o consideră ca fiind și a lor. Poate că este exagerat, însă există astfel de sentimente.”

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video: Valentin Stan – La ce se inchina ucrainienii

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on februarie 27, 2023 at 9:43 am

    Rad acum satanele cu gura pan’ la urechi pt schisma facuta in Ortodoxie, dar la sfarsitul nenorocitelor lor vieti ar trebui sa stie ca va urma „scrasnirea dintilor”!

    Apreciat de 1 persoană

  2. John said, on februarie 27, 2023 at 10:21 am

    Poftiți la greieri și viermi oferite de imperiul globalist și apostolii lor de la Bruxelles

    Apreciat de 1 persoană

  3. gheorghe said, on februarie 27, 2023 at 11:43 am

    „… o călătorie de 10 ore cu trenul din Polonia…”
    Da, spatiul aerian este „inchis” de Rusia de la inceputul operatiunii speciale din Ucraina.
    Biden n-a indraznit sa mearga cu avionul, fie si insotit de avioane de lupta…

    Apreciază

  4. Clement said, on februarie 27, 2023 at 5:35 pm

    10 ore ! Si ne vaitam noi de hal de cai ferate.
    Acum se intelege de ce avea Joe stampila aceea pe frunte.
    Obiceiul este sa se faca semnul Sfintei Cruci cu cenusa in mijlocul fruntii, popii l-au facut din prudenta ca pentru judaici si Joe s-a prezentat asa zmangalit in fata jurnalistilor.
    Rasul, plansul.
    Bartholomeul este la fel de viclean ca Erdogan. Ii si vad batand palma pentru Sfanta Sofia si facandu-i cu ochiul lui Francisc.

    Apreciază

  5. Radu Humor said, on februarie 28, 2023 at 12:49 am

    Ministresa…nta pusă de celălalt la Educație a anunțat că de Paștele Ortodox elevii nu vor mai avea vacanță ca în alți ani, pe motiv că alți elevi sărbătoresc Paștele mamii lor ( c-așa-i la ei, totul după mamă 😉 )la alte date , că asta ar fi o discriminare și drept urmare…
    Dar văd că asta nu interesează pe nimeni, așa că la anul probabil că vom sărbători și noi de Hanuka ….

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.