SACCSIV – blog ortodox

Altor cinci Ierarhi Ortodocsi li s-a ridicat cetatenia ucraineana

Posted in prigoana, Ucraina by saccsiv on februarie 18, 2023

Sursa: https://spzh.news/ro/news/71936-mihratsionnaja-sluzhba-lishila-hrazhdanstva-5-ierarkhov-upts-smi

Arhiepiscopul Panteleimon de Bucha. Imagine: church.ua

Pe listă sunt incluși: ÎPS Arhiepiscop Panteleimon (Bașiuk), PS Ghedeon (Haron), PS Spiridon (Romanov), Arhiepiscopul Victor (Bykov) și Mitropolitul Marcu (Petrovții).

Serviciul de Stat pentru Migrare a ridicat cetățenia a cinci ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, relatează LB.

Potrivit pubșicației, este vorba despre Arhiepiscopul Panteleimon de Bucha, Episcopul Ghedeon de Makariv, Episcopul Spiridon de Vișneve, Arhiepiscopul Victor de Arțiz și Mitropolitul Marcu de Hust.

„Potrivit informațiilor disponibile, decizia a fost luată la începutul lunii ianuarie, când au fost privați de cetățenie alți 13 reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene printr-un decret prezidențial, în conformitate cu articolul 21 din Legea Ucrainei „Cu privire la cetățenie”, se raportează în mass-media.

În plus, publicația a menționat că Mitropolitului Platon de Feodosia i-a fost interzisă intrarea în țară de către Serviciul de Stat prentru Migrare din Ucraina.

UJO a informat mai devreme că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a lipsit de cetățenie pe mai mulți preoți și arhierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Volodimir Zelenski a revocat cetățenia a 13 ierarhi ortodocși din Ucraina

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on februarie 18, 2023 at 11:12 pm


    Am fost de curand la Putna. Sunt foarte meticulosi Parintii dar unele spatii sunt cam prea usor accesibile oricui.

    Apreciază

  2. scortisoara said, on februarie 19, 2023 at 6:01 am

    Asta e persecuție . Cine mai vrea să ajute Ucraina ? Adică , de ce sa mai fie ajutata ?
    Sa zicem ca vine Putin și cucecreste toată Ucraina , ce se va întâmplă cu Biserica Ucraineana ? c am înțeles ca e autocefala și nu tine de Patriarhia din Moscova ? Cum se va purta Putin cu ierarhii ucraineni? Sau cum se va purta Patriarhul Kiril cu ierarhii ucraineni ?

    Apreciază

    • Aurora said, on februarie 20, 2023 at 12:21 am

      Pai nu mai sunt ierarhi cei care au acceptat uniatia. Sunt carpe lepadate. Nu mai sunt biserica. Sunt o adunatura de curve. Biserica ucraineana trebuie sa fie intotdeauna cu Rusia, asa spun Maica Domnului si sfintii.

      Apreciază

      • scortisoara said, on februarie 20, 2023 at 8:58 am

        Cum se vor purta cu ei ? Asta era întrebarea mea . Dacă ucrainenii isi persecuta proprii preoți cum se vor purta rușii cu aceeiasi preoți ?

        Apreciază

  3. scortisoara said, on februarie 19, 2023 at 6:10 am

    Intr-un fel , înteleg reținerea Patriarhului Daniel de a se implica în ajutorarea Bisericii Ucrainene doar din perspectiva gafei IPS Longhin când ,cu ceva ani în urma , imediat după sinodul cretin , a afirmat ca în BOR nu mai e Duh Sfânt . Asta e o gafa urâtă . Doar din perspectiva asta îl înțeleg pe Patriarhul Daniel dar din punct de vedere uman și creștin nu-l înțeleg . Adică ,mă gândesc ca Dumnezeu se straduieste sa ne împace pe toți ,ne accepta așa doar ca sa nu ne despartim unii de altii dar suntem legati nu cu legături trainice ci doar printr-un fir subțire care sta sa se rupă. Ne rabdă așa pana într-un punct .

    Apreciază

  4. scortisoara said, on februarie 19, 2023 at 6:29 am

    Mă intriga o chestie .Am constatat ca site-urile de filme online afișează în majoritate filme horror , thrillere , mă rog ,filme menite sa sperie lumea . Greu mai găsești câte un film cu subiect normal , motiv pt care am început sa mă uit la filme vechi ( anii 50,60, ’70, 80) .
    De ce trebuie sa se sperie lumea ? Probabil pt ca frica e un bun conductor al demonilor . Oamenii trebuie sa fie speriați tot timpul ca sa poată avea efect lucrarea ocultelor prin magie neagră , altfel nu-mi explic.

    Luați câteva site-uri de filme și uitați-va în lista sa vedeți ca sunt afișate majoritatea filme de groaza : cu entități, posedari , crime ,torturi, invazii ( extraterestre , de fungi, demoni ) ….. E suficient sa vizionati doar treilere nu filme integrale .

    Când nu sunt filme de groaza atunci sunt filme cu vrăjitorie ,cu magie :neagră, albă , curcubeu . 🙂
    Nu mai sunt filme normale .
    Suntem traumatizați în viața de zi cu zi : servici, facturi , război, vesti de război iar acasă dacă vrei sa te relaxezi cu un film nu ai ce sa vezi care sa te relaxeze . E ca și cum sistemul ne vrea traumatizați continuu sa nu aibă sufletul răgaz de liniște ,de rugăciune , de pace . Asta e razboi nevăzut .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.