SACCSIV – blog ortodox

Au rezolvat-o si pe asta: Fabrica de încălțăminte Clujana a intrat în faliment. A fost înființată în 1911

Posted in FALIMENT, Romania by saccsiv on decembrie 13, 2022

Sursa: https://www.bugetul.ro/luna-decembrie-2022-aduce-un-faliment-de-rasunet-o-fabrica-celebra-detinuta-de-statul-roman-isi-inchide-definitiv-portile/

Luna decembrie a anului 2022 aduce un faliment de răsunet. Clujana, fabrica de încălțăminte cu o istorie de peste o sută de ani, a intrat, oficial, în faliment.

Miercuri, 7 decembrie, în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor Clujana SA, s-a decis declanșarea procedurii de faliment.

„Se aprobă declanșarea procedurii de faliment conform Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență și formularea cererii în vederea depunerii la instanța judecătorească competentă”, se precizează într-un raport al Clujana, publicat pe site-ul Bursei de Valori București.

Acționar majoritar al Clujana SA este Consiliul Județean Cluj, instituție care deține 93,4412% din acțiunile companiei.

Cu sediul în Cluj-Napoca, Clujana a fost cea mai cunoscută fabrică de încălțăminte din țară. Aceasta a fost înființată în anul 1911, de familia Renner, sub denumirea de „Fabrica de Piele Frații Renner & Co”.

În 2018, Clujana a fost achiziționată de Consiliul Județean Cluj, pentru a fi salvată din insolvență.

„Solicitarea a fost făcută de către ANAF, unde se acumulase niște datorii destul de mari.

În momentul respectiv, Consiliul Județean ca să nu lase fabrica executată și în insolvență, a achitat datoriile Clujanei, în jur de 23 de milioane de lei care erau la ANAF, astfel putându-se să se facă reintegrarea economică.

În februarie 2020 datoriile la ANAF s-au soldat, dar au rămas niște datorii către furnizor și a salariaților”, a explicat, în luna noiembrie, pentru Antena 3, Călin Oancea, directorul Clujana.

Ulterior, Consiliul Județean Cluj a cerut eliberarea spațiilor deținute de fabrică, din cauza datoriilor.

În 2021 dânșii ne-au dat în judecată pentru eliberarea spațiilor, întrucât trecuseră trei ani de la contractul de vânzare-cumpărare și noi încă nu părăsisem locația.

În vara lui 2022 s-a pus în aplicare sentința și s-a început evacuarea și atunci am fost obligați partea de producție să o sistăm”, a precizat Oancea.

Directorul Clujana anunța, la acea vreme, că în decembrie urmează să se ceară falimentul.

Finanțare de către Consiliul Județean. Acolo și noi am încercat de-a lungul celor doi ani şi jumate de la ieșirea din insolvență, dar nu s-a găsit o cadru legal de finanțare.

Solicitare a falimentului ca datoriile pe care le avem să nu mai meargă cu penalizări, să acumuleze în continuare alte datorii de ordin salarial, ANAF și altele.

Şi a treia, privatizarea în luna decembrie. Vom avea o AGA (n.r. adunările generale ale acționarilor/asociaților) unde vom solicita faliment.

Mă rog, dacă între timp fi un cumpărător n-are legătură, poate să cumpere brand-ul și firma să continue activitatea, plătește datoriile”, afirma el, pentru sursa citată.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on decembrie 14, 2022 at 8:20 am

    https://www.g4media.ro/china-si-rusia-au-un-rol-destabilizator-in-africa-secretarul-american-al-apararii.html

    …ooo, da, ce transparenti sunt americanii…oricum au pierdut Africa…

    Apreciază

  2. ortodox said, on decembrie 14, 2022 at 9:27 am

    Hai sa luam atitudine impotriva clauzei abuzive pe care conducerea CNPP o aplica! Forteaza cel putin 5 milioane de romani sa isi deschida cont la BCR pt a putea sa isi primeasca banii. Asta inseamna ca lunar minim 5 milioane de romani sunt fortati sa apeleze la serviciile acestei banci!!

    https://www.petitieonline.com/sustineti_anularea_contractului_cnpp_cu_bcr?u=8503159

    Apreciază

  3. scortisoara said, on decembrie 14, 2022 at 10:06 am

    Uite și la asta …De ce se chinuie ? În 2 minute abia reușesc sa îmi spăl urechile ….

    https://flux24.ro/premierul-landului-german-saxonia-fac-dus-2-minute/

    Apreciază

  4. Clement said, on decembrie 14, 2022 at 10:07 am

    Tudor Barbu este dovada vie a continuitatii manipularii incepute in decembrie 1989.
    Seara de seara Televizunea Publica ii permite sa reproduca experimentul OTV pentru a le demonstra romanilor ca ” sunt prosti”, expresie asociata vanzatorului de adaposturi anti apocaliptice si a rezervelor de hrana expirata a armatei americane.
    Nimeni nu l-a trimis in judecata pentru excrocherie si coruptie, ba dinpotriva l- a bonificat.
    Stiind sa speculeze fiecare moment, Barbu a indraznit sa invoce contextul „revolutiei din decembrie 1989″ cenzurand cu comanda ” inchide-i telefonul” telespectatorii care aduceau in discutie rolul criminal jucat de TVR in impunerea noilor beneficiari ai privilegiilor economice si politice .
    In fapt, noii erau si sunt sange din sangele nomenclaturistilor, securistilor, reprezentantilor comerciali la Brussel si prin toate capitelele tarilor roase de capitalismul colonial.
    Fanfaronii din studiourile tvlibere au fost recompensati cu functii in Radiodifuziune, si in Presa, cu trecerea de la statutul de absolventi ai ac Stefan Gheorghiu ( arhivele au disparut) la cel de absolventi ai facultatiii de Jurnalism.
    Jeanei Gheorghiu i-s-a oferit directia cu sporuri si sofer de directie pentru minciuna cu mortii Timsoarei si prietenului lui Dumitru Mazilu pentru bațaiala muta frenetic revolutionara din fata camerelor de filmare, frecventa radio si actiuni…
    Sub pretextul ” despre morti numai de bine” in emisiunea lui Barbu nu se pot aduce in discutie George Marinescu, Carmen Dumitrescu, Brates.
    Dinescu, Diaconu sunt in viata, sunt penali dar..intusabili.
    Barbu il invata pe Neculaie cum sa minta si sa fie ireverentios cu telespectatorii si CNAul nu ii spune vulpoiului batran ” pana aici!”
    Pentru a se reabilita in fata prostilor de pe urma carora traieste mai mult decat confortabil, jurnalistul politician Tudor Barbu ar trebui sa faca o analiza pe text a listei ministerelor celor doua guverne Roman si sa prezinte dosarul fiecarui minister disparut sau comasat.
    Ex dosarul ministerului Cercetarii si Dezvoltarii. Sa se analizeze fiecare Institut in parte cu numele directorilor la momentul pradarii acestora, a vanzatii aparaturii sau casarii echipamentelor performante obtinute cu greu din import, a arhivelor OSIM ( Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).
    Niciodat nu este prea tarziu pentru a spune adevarul .

    Apreciat de 1 persoană

  5. scortisoara said, on decembrie 14, 2022 at 10:09 am

    Așa sa fie …. încet dar sa se întâmple .
    https://flux24.ro/judecatoarea-adriana-stoicescu-vom-pune-lacatul/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.