SACCSIV – blog ortodox

Rusia a suspendat acordul privind exportul de cereale din porturile Ucrainei. Decizia a fost luată dupa atacul cu dronă asupra flotei ruse din Marea Neagră

Posted in razboi, RUSIA, Ucraina by saccsiv on octombrie 29, 2022

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/rusia-suspendat-acord-export-cereale-ucraina_2630035.html

Armata rusă a informat că Moscova își suspendă participarea la punerea în aplicare a acordurilor privind exportul de cereale din porturile Ucrainei.

„Partea rusă suspendă participarea la punerea în aplicare a acordurilor privind exportul de produse agricole din porturile ucrainene”, a declarat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, titrează Interfax.

Armata Rusiei a menționat că decizia a fost luată „ținând cont de actul terorist comis la 29 octombrie a acestui an de regimul de la Kiev, cu participarea specialiștilor britanici împotriva navelor Flotei Mării Negre și a navelor civile implicate în asigurarea securității coridorului cerealelor”.

Context

Marina militară rusă a respins un atac cu dronă asupra flotei din Marea Neagră, în golful Sevastopol, a anunţat guvernatorul oraşului Sevastopol din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia, transmite sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

Moscova acuză inclusiv Marea Britanie că ar fi în spatele acestor atacuri, pe care le cataloghează drept „teroriste”.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Clement said, on octombrie 30, 2022 at 12:56 pm


    Este mai mult decat oricand momentul sa facem donatii pentru Asezamantul Parintelui Mihail Jar.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Radu Humor said, on octombrie 30, 2022 at 7:19 pm

    Ne împrumutăm de zor, fără nici un spor !
    „Într-adevăr, ce alt înţeles să aibă oare împrumutul, şi mai ales împrumuţi extern?… împrumutul e o emitere de poliţe, din partea guvernului, conţinând o obligaţie cu un anumit procent proporţional cu suma capitalului împrumutat. Dacă împrumutul e taxat cu 5%, în douăzeci de ani statul a plătit fără nici un folos interese egale cu împrumutul, în patruzeci de ani o sumă dublă, în şaizeci de ani una triplă, iar datoria rămâne tot o datorie neplătită.

    Din acestea se poate vedea că sub forma unui impozit individual, statul ia ultimii bani ai cetăţenilor săraci, pentru a-i plăti unor bogătaşi străini, de Ia care a împrumutat banii, în loc de a-şi strânge bogăţiile pentru trebuinţele sale, fără de a plăti interesele.

    Atâta vreme cât împrumuturile au rămas interne, creştinii nu făceau decât să treacă banii din punga săracului în aceea a bogatului, (toţi din aceeaşi ţară). Dar de când a cumpărat pe oamenii care ne trebuiau, pentru a transpune împrumuturile pe un teren străin, de atunci toate bogăţiile statelor trec în pungile noastre şi toţi creştinii începură să ne plătească un tribut de supunere. Dacă nechibzuinţa conducătorilor creştini în ceea ce priveşte afacerile Statului, dacă corupţia miniştrilor sau nepriceperea financiară a celorlalţi conducători, au încărcat ţările lor cu datorii pe care nu le mai pot plăti caselor noastre de unde le-au împrumutat – trebuie să înţelegeţi câţi bani şi câte oboseli ne-au costat toate acestea!…

    Noi nu vom lăsa ca banii să stagneze; de aceea nu vor exista obligaţiuni asupra statului, afară de o serie de obligaţiuni de 1%, pentru ca plata intereselor să nu dea putinţă, lipitorilor să stoarcă vlaga statului. Dreptul de a emite valori va fi rezervat în mod exclusiv asocierilor industriale, care vor putea plăti uşor interesele din beneficiile lor, căci statul nu scoate din banii împrumutaţi nici un câştig, din vreme ce el împrumută pentru a cheltui iar nu pentru a face operaţii productive.

    Hârtiile industriale vor fi cumpărate chiar de către stat, care din tributar al impozitelor ce este astăzi, va deveni un împrumutător pentru a câştiga. O asemenea măsură va face să înceteze stagnarea banilor, parazitismul şi presa, care ne erau folositoare atât timp cât creştinii erau independenţi, dar care nu sunt de dorit sub domnia noastră.

    Cât de bine se vede de aici lipsa de judecată a creierelor pur animalice ale creştinilor! Ei împrumutau de la noi cu dobânzi, fără a se gândi că vor trebui să scoată chiar aceşti bani, plus dobânzile, tot din buzunarele statului, pentru a se achita faţă de noi! Nu ar fi fost mai simplu să ia banii trebuincioşi de la contribuabilii lor?…

    Din faptul că am ştiut să le prezentăm noi, (luminate, la vremea lor, de lumina experienţelor seculare pe care le-au făcut statele creştine), se vor deosebi prin limpezimea şi siguranţa lor, şi vor arăta tuturor îndeajuns folosul schimbărilor făcute de noi. Se vor pune capăt abuzurilor, mulţumită cărora ţineam noi pe creştini în mâini, dar care nu pot fi îngăduite în regatul nostru.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.