SACCSIV – blog ortodox

Oprirea livrărilor prin Nord Stream determină EXPLOZIA preţurilor la gaze

Posted in GAZ NATURAL, RUSIA by saccsiv on septembrie 5, 2022

Sursa: https://blacknews.ro/oprirea-livrarilor-prin-nord-stream-determina-explozia-preturilor-la-gaze/

Preţul gazelor în Europa a urcat luni cu 30%, după ce Rusia a anunţat că livrările prin gazoductul Nord Stream rămân oprite pe termen nelimitat, sporind temerile privind perturbările şi raţionalizarea gazelor iarna aceasta în UE, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Luni dimineaţa, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au urcat la 272 euro pentru un Megawatt oră (MWh). Cotaţiile pentru luna viitoare au urcat cu 23%, ajungând la 256 euro pentru un Megawatt oră.

Unii analişti se aşteaptă la menţinerea preţurilor ridicate la gaze în septembrie, după începerea lucrărilor de mentenanţă la unitatea de procesare a gazelor Klrstr din Norvegia. În primăvară, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un MWh.

Sâmbătă, Rusia ar fi trebui să reia fluxurile prin gazoductul Nord Stream dar nu a respectat termenul limită, din cauza unor scurgeri de ulei detectate în timpul lucrărilor de mentenanţă la unica staţie de comprimare aflată încă în funcţiune. Decizia a coincis cu anunţul G7 (principalele ţări industrializate din lume) privind un plan care vizează implementarea unui plafon global de preţ pentru produsele petroliere şi ţiţeiul provenit din Rusia, plafon care ar urma să intre în vigoare din luna decembrie. Separat, Uniunea Europeană analizează mai mult opţiuni pentru impunerea unei limite de preţ la energie.

„Este dificil transportul gazelor şi devine din ce în ce mai dificilă înlocuirea gazelor care nu vin din Rusia”, a apreciat Jacob Mandel, analist la Aurora Energy Research.

Costurile record ale energiei au forţat deja industriile mari consumatoare, cum ar fi producătorii de îngrăşăminte şi aluminiu, să-şi reducă producţia, şi au determinat guvernele UE să pompeze miliarde de euro în scheme de sprijinire a gospodăriilor.

În 9 septembrie este programată reuniunea miniştrilor Energiei din UE pentru a discuta măsuri la nivelul blocului comunitar ca răspuns la creşterea preţurilor gazelor şi electricităţii, care afectează industria Europei şi majorează facturile gospodăriilor, după ce Rusia a redus livrările de gaze.

Duminică, cancelarul Olaf Scholz a declarat că Germania, cea mai mare economie din UE şi cel mai mare consumator european de gaze, se pregăteşte pentru o oprire totală a livrărilor de gaze.

În cursa pentru livrări alternative de gaze, Germania a instalat terminale de gaze naturale lichefiate (GNL) pentru a primi în continuare gaze, şi vrea să construiască facilităţi LNG permanente.

Norvegia, un producător de gaze important din Europa, pompează o cantitate mai mare pe pieţele europene.

„E clar că se poate face mai mult pentru înlocuirea gazelor ruseşti cu importuri de GNL, dar când se va răci vremea şi cererea va creşte în Europa şi Asia, nu vor exista probabil cantităţi suficiente de GNL pe care Europa să le poată importa”, a avertizat Mandel.

Deja se constată o înăsprire pe piaţa globală a GNL, în urma redresării economiilor după pandemie, chiar înainte ca războiul din Ucraina să sporească dificultăţile de pe piaţă.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Catalin said, on septembrie 5, 2022 at 8:14 pm

    https://apnews.com/article/technology-police-government-surveillance-d395409ef5a8c6c3f6cdab5b1d0e27ef
    Local law enforcement agencies from suburban Southern California to rural North Carolina have been using an obscure cellphone tracking tool, at times without search warrants, that gives them the power to follow people’s movements months back in time, according to public records and internal emails obtained by The Associated Press.
    Police have used “Fog Reveal” to search hundreds of billions of records from 250 million mobile devices, and harnessed the data to create location analyses known among law enforcement as “patterns of life,” according to thousands of pages of records about the company.

    Apreciază

    • Mihai T said, on septembrie 6, 2022 at 11:51 am

      ”Forţele de ordine locale, din sudul suburban al Californiei până în nordul rural, au folosit un suft obscur de urmărire a telefoanelor (uneori fără mandat de percheziţie), care le dă puterea de a urmări mişcările oamenilor pe câteva luni în urmă, conform unor informaţii publice şi emal-uri interne obţinute de Associated Press. Poliţia a folosit soft-ul ”Fog reveal” pentru a căuta prin sute de miliarde de date de la 250 milioane de dispozitive, şi a strâns datele pentru a crea analize privind locaţia (cunoscute în lumea forţelor de ordine ca ”mod de desfăşurare a vieţii”), conform miilor de pagini de informaţii despre companie”.

      Văd că subiectul penetrează în presa mainstream. Acm vreo două-trei săptămâni, un webmaster a publicat pe site-ul lui un avertisment despre aceste practici, după ce a fost el însuşi victima unui astfel de soft. Mai exact, i-au instalat soft-ul direct pe telefon (fără ştirea lui şi fără să aibe ei telefonul în mână). Însă omul – fiind bazat pe partea de tehnică – şi-a dat seama şi a părăsit cu totul zona respectivă. A postat numai după ce era convins că e în siguranţă. Omul pretinde că a lucrat pentru NSA, pe postul de ”Specialist în interceptarea comunicaţiilor/război electronic/procesarea semnalelor strategice/sisteme de stocare” (cod MOS33Q10), având acreditarea de securitate ”mai mult decât strict secret” (nivelul 3 după ”secret” şi ”strict secret”). Ceea ce se vede cu ochiul liber este că omul se pricepe la tehnică, la un nivel avansat/expert.

      Cartelurile infracţionale au un soft cu care îţi pot urmări telefonul

      A trebuit să ajung într-o zonă mai sigură înainte de a posta

      Cum funcţionează soft-ul: persoana respectivă are la ea un telefon care e setat să scaneze în continuu după dispozitivele din preajmă. Când detectează un dispozitiv pentru prima dată telefonul lui dă un semnal, şi apare opţiunea de a pirata telefonul pe loc (chiar dacă numărul e necunoscut). Apoi – din moment ce ei ştiu unde stă respectivul – pot să trimită oameni pentru a jefui/răpi/ucide. Am aflat acest lucru ieri. Astfel operează cartelurile. Acelaşi lucru l-am păţit şi eu.
      Toate dispozitivele mele sunt de tipul unde poţi scoate bateriile, aşa că am reuşit să mă ascund o zi întreagă până am ieşit de acolo în siguranţă. Am plecat cu mult înainte de răsărit iar acum e prima mea postare după. Dispozitivele în mod clar sunt piratate în continure, dar din moment ce nu au alt interes faţă de mine decât să mă jefuiască, dacă sunt ieşit din zona lor nu e nici o problemă.
      După ce mi-au piratat telefonul, internetul a început să meargă foarte greu. Ştiu cum funcţionează propriile dispozitive. Am ştiut ce s-a întâmplat imediat, după ce persoana (o femeie) a butonat un pic la telefon.
      Eu ştiam că există astfel de metode, dar am crezut că numai ”cei privilegiaţi” au acces la astfel de softuri. Nu e deloc aşa, acum cartelurile au acces la astfel de soft-uri şi pot face lucruri la nivel de NSA. Aceste softuri, dacă te afli suficient de aproape încât să-ţi identifice dispozitivul, pot pirata dispozitivul pe loc, chiar dacă nu te-au mai văzut niciodată. Aici venim la Operaţiunea Talpiot, Minix (sistemul de operare aflat sub sistemul de operare).
      Telefonul tău nu poate fi niciodată oprit, decât dacă e un model unde poţi scoate bateria. Cum este posibil să-l opreşti, din moment ce când îl pui la încărcat apare o grafică frumoasă care îţi arată că se încarcă ? ”Telefonul închis” e o ficţiune, iar soft-l exploatează acest lucru.
      Soft-ul normal are nevoie ca respectivul să ştie numărul de telefon. El e plasat în telefon odată cu un apel unde respectivul nu spune nimic. Dacă răspunzi la apel, eşti piratat. Chiar şi soft-ul simplu (unde trebuie să ştii numărul) poate ţopăi prin fiecare dispozitiv pe care-l ai. Soft-ul avansat transformă telefonul respectivului într-un dispozitiv care poate intra în orice dispozitiv care se apropie.
      Aşa că aveţi grijă. Bill Gates ştie ce face când umblă în haine obişnuite. Dacă umbli cu BMW-ul X5 îmbrăcat la patru ace, dispozitivele tale pot fi piratate. Acesta e unul din modurile în care au loc ”jafurile misterioase şi aleatorii”.
      Te poţi apăra de aceste soft-uri dacă ai dispozitive unde poţi scoate bateria, dar acestea sunt din ce în ce mai rare. Dar încă poţi să faci rost de unul – decât numai dacă ai nevoie să ţii deschise 30 de pagini facebook în timp ce faci stream pe zoom şi încarci clipuri pe tik-tok, sau dacă ţii neapărat să te dai mare cu telefonul tău aspectuos.

      Apreciază

  2. vlad tepes said, on septembrie 6, 2022 at 1:41 am

    O sa vedeti ca in aceasta iarna, pt cetatenii europeni Rusia va reprezenta Raiul pe Pamant, pt ca ei vor fi asemenea sobolanilor din hrube: cu foamete, frig, bezna, curse si moarte cat cuprinde(vaccinurile stiu de ce)!

    Apreciază

  3. scortisoara said, on septembrie 6, 2022 at 8:29 am

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.