SACCSIV – blog ortodox

Ucrainenii publică imagini cu muniție românească. Ministrul Economiei: Nu avem informații că acea muniție a fost livrată din România

Posted in Romania, Ucraina by Vali on august 9, 2022

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ucrainenii-publica-primele-imagini-cu-munitie-din-romania-folosita-impotriva-rusilor-obuzele-ar-fi-fost-fabricate-de-romarm-in-2022-2040475

Interiorul unui obuzier ucrainean în care s-ar obseva un proiectil de artilerie produs în România. Captură video: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu militari ucraineni care folosesc muniție de artilerie produsă în România. Din imagini ar fi vorba despre obuze de calibrul 122 mm, produse de compania națională Romarm în 2022 și folosite pentru obuzierele autopropulsate 2S1 Gvozdika, aflate în prezent în dotarea armatei ucrainene.

ACTUALIZARE 14:48 Ministrul Economiei, Florin Marian Spătaru, a declarat pentru Digi24 că au fost demarate „niște verificări” și că, în acest moment nu există informații că respectiva muniție ar fi fost livrată din România.

„E o imagine apărută pe net. Am demarat niște verificări și sub nicio formă nu avem informații că acea munitie ar fi fost livrată din România. Acel simbol nu are legătură cu România”, a spus ministrul Economiei.

Imaginile, publicate pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care s-a specializat de la începutul invaziei ruse în Ucraina în agregarea tuturor clipurilor și fotografiilor publicate pe internet referitoare la acest conflict, prezintă interiorul unui astfel de obuzier, în care se observă și un proiectil de artilerie indicat a fi unul românesc „în variantă puternic explozivă și cu fragmentare”.

„ROMARM produce muniție de artilerie calibrul 122mm în varianta explozivă sau de iluminare pentru Howitzer sau D-30”, conform site-ului companiei române de armament Romarm.

Acest model de obuz este prezentat pe site-ul Romarm, la capitolul „muniție de artilerie” sub forma „lovitură calibrul 122 mm cu încărcătură completă” sau „cu încărcătură variabilă redusă”.

Captură foto: site-ul romarm.ro

Presa ucraineană: România „merită o recunoaștere mai mare” în privința ajutorului militar acordat Kievului

Pe 27 februarie 2022, la doar trei zile după invadarea Ucrainei de către Rusia, președintele Klaus Iohannis declara că România trimite în Ucraina, alături de partenerii și aliații săi, „muniție, combustibil, echipament militar, alimente și medicamente”.

În luna aprilie, ministrul de externe Bogdan Aurescu și omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au fost întrebați în legătură cu ajutorul militar acordat de România Ucrainei. Kuleba a spus că ţara sa nu comentează ajutorul militar primit și că România a avut „o politică inteligentă”. La rândul său, Aurescu a spus că despre astfel de lucruri e bine să se vorbească public cât mai puțin.

În luna iunie, Klaus Iohannis a declarat, la o conferință de presă susținută la Kiev, alături de Volodimir Zelensky, Emmanuel Macron, Mario Draghi și Olaf Scholtz, că România a făcut „tot ce-i stă în putință” pentru a ajuta Ucraina, și a promis că acest lucru va continua.

În aceeași lună, într-un articol publicat în presa ucraineană, se arată că sprijinul oferit Ucrainei de România, de autorități dar și de cetățenii români, merită o recunoaștere mai mare.

Conform Kyiuv Post, România i-a sprijinit și ajutat pe ucraineni în toate felurile posibile, încă din primele zile ale războiului, țara noastră fiind una dintre principalele țări de tranzit pentru livrarea de armament și echipament militar venit sub formă de ajutor din Statele Unite. România este a treia cea mai mare țară de tranzit pentru livrarea de armament și echipament militar către Ucraina.

Luna trecută, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a mulţumit „din toată inima” României pentru ajutorul dat Ucrainei încă de la începutul crizei generate de agresiunea militară a Rusiei.

Editor : M.L.

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on august 9, 2022 at 11:16 am

    Cretinoizii astia care ne conduc, dupa ce ca sunt slugoii slugoilor, mai sunt si lasi pana la capat! Daca tot ne-au pus carne de tun in razboiul altora prin inarmarea Ucrainei si neavand acordul poporului, macar sa fi avut minima demnitate sa recunoasca acest lucru, asa cum au procedat si celelate state implicate! Ca sa stim si noi, fraierii, ce ne-asteapta, in cazul foarte probabil al unui razboi nuclear! Si cum bestiile dambovitene presimt ca o Revolutie populara este iminenta in Colonia lor, au cerut peste tot, cat mai multe trupe NATO, platite regeste din banii publici ca sa inabuse revoltele mamaligarilor si sa-i apere de invazia rusilor! Doar ca, daca planul lui Dumnezeu este ca ei sa piara sub mainile romanilor, atunci demersul lor antinational nu are nici o sansa!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Grigore said, on august 9, 2022 at 12:00 pm

    Romania este impinsa spre conflict, e cat se poate de trist:

    1. Avem trupe americane foarte multe aici. Ca sa tii aici trupele costa si nu stau sa scuipe seminte astia. Sunt armate care vor fi folosite intr-un viitor conflict.

    2. Tarile ortodoxe precum Romania,Grecia si Serbia le stau in gat papusarilor. Nu pot decrestina cum vor unde exista Sfinti Parinti. Sa remarcati ca nu doar Romania are semnale de conflict. Grecia are semnale mari la fel. Si la fel au inceput sa apara semnale in regiunea Kosovo.

    3. Vizita lui V. Orban in Transilvania este iarasi un semnal foarte puternic ca suntem in fata unui conflict. Autonomia sau granitele Romaniei se pot modifica doar in urma unui conflict armat. Vai si amar de pielea romanilor care locuiesc in Transilvania cand se vor modifica granitele, caci cruzimea ungurilor este binecunoscuta.

    4. Trimiterea ordinelor de prezentare la centrele de recrutare e iarasi un semn ca ne apropiem de conflict.

    5. Se cauta voluntari 20-35 ani pentru stagiul militar gratuit.
    Acum se cauta voluntari dar in viitor ca urmare a unui incident aranjat se poate trece la stagiul militar obligatoriu de scurta durata a celor cu varste intre 20-35 de ani. Poate fi un incident armat sau un accident nuclear, de genul unei centrale nucleare avariate.

    Aceste 5 puncte enumerate mai sus sunt realitati nu teorii. Este izbitoare asemanarea cu semnalele care apareau inainte de declansarea starii de urgenta. Si acum imi aduc aminte cum zicea domnul Cristoiu, ca nu crede ca vor mai da drumul la libertati o data ce vor fi luate. Parea de neconceput si totusi s-a intamplat!

    Acum sa mai constientizam niste realitati evidente:

    a) America si Rusia au granita comuna, in Alaska, dar acolo nu exista trupe masate, Nu exista zboruri de survol si nici alte provocari cum se practica astazi, de genul lansarii unor rachete periculoase spre granita sau apele inamicului. Nu exista trenuri cu incarcatura militara prin Alaska. E liniste acolo! Aici e scandalul!

    b) Ce razboi ciudat e in Ucraina. Intr-o parte se lupta armatele si mor oameni, iar la cativa kilometri exista Kievul, o capitala luminoasa in care lumea merge la servici. Armata nazista s-a dus spre Moscova. Armata rosie s-a dus la Berlin. Armata americana s-a dus la Bagdad. Armata romana s-a dus la Budapesta.
    Cand vrei sa cuceresti inamicul ii capturezi sau distrugi capitala. Caderea Troiei! Caderea Constantinopolului!
    E limpede ca se doreste un razboi de durata. De ce? Ca sa implice in acest conflict si alte natiuni ortodoxe pe care sa le toace.

    Un astfel de razboi atipic e posibil doar daca partile sunt comandate de acelasi creier.
    Domnul Saccsiv a intuit bine ca vor exista revolte si poate chiar si o revolutie mondiala. Perfect adevarat, in orasele occidentale va aparea canibalismul, nu neaparat la noi in tara. Dar in conditiile de mai sus este demonstrat ca pot exista si razboaie locale intre NATO si Rusia fara sa devina un conflict mondial.
    Toti zevzecii urla la televizor ca ne apara NATO pentru ca punctul 5. Daca in Romania vor cadea bombe, Doamne fereste, nu inseamna automat ca va exista un schimb nuclear intre marile puteri. Ca raspuns pot cadea probabil bombe si in Serbia.
    Cate acorduri nu au fost incalcate grosolan de marile puteri?

    Surprinzator dar singura tara ortodoxa mai ferita de conflicte, vaccinari si alte sugrumari antihristice, este fara indoiala Georgia.

    Sa fiti sanatosi si Dumnezeu sa va aiba in grija!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Nicusor said, on august 9, 2022 at 11:00 pm

      Sa nu credeți ca cei din Moldova sau sudul țării vor fi feriți: până la Odessa nu e mult din Brăila sau Galați sau din Dobrogea nu e mult până în Bulgaria…baza Kogalniceanu, baza Deveselu…și mai zicea părintele Arsenie: „Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Și pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chis Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureș)”. Așa că după cum vad eu nu prea avem prieteni de jur împrejur, poate numai Marea Neagra. Doamne ajuta!

      Apreciază

      • kunta kinte said, on august 10, 2022 at 11:39 pm

        Tu crezi ce spune o batrana de 83 ani care ar fi auzit asta de la un om care s-a lasat de haina de monah?

        Apreciază

  3. Paul said, on august 9, 2022 at 1:23 pm

    😅😅😅Of

    Apreciază

  4. Felix said, on august 9, 2022 at 2:20 pm

    Documentele Pfizer și datele oficiale din lumea reală demonstrează că vaccinurile anti-COVID provoacă deja depopulare masiva

    https://www.naturalnews.com/2022-08-09-covid-vaccines-are-already-causing-mass-depopulation.html

    Apreciază

  5. geo said, on august 9, 2022 at 2:30 pm

    https://t.me/s/stratinfo?q=%23CostaRica

    Apreciază

  6. geo said, on august 9, 2022 at 2:32 pm

    https://t.me/onciu/1501

    Apreciază

  7. Geo said, on august 9, 2022 at 4:46 pm

    Apreciază

  8. scortisoara said, on august 9, 2022 at 5:33 pm

    Vor sa ne târască în război .

    Apreciază

  9. Cosmin said, on august 9, 2022 at 7:38 pm

    In mod normal astfel de informatii nu ar avea voie sa apara public. Ucrainenii sunt perversi: e la mintea cocosului ca un astfel de conflict doar Rusia il poate castiga, ei asigurandu-se ca va fi zdrobita si Romania, ca sa nu mai fie cine sa isi ia teritoriile inapoi.

    Se vede de la o posta ca atat Ucraina ca si conducerea tradatoare de la Bucuresti joaca aceeasi carte: distrugerea Romaniei.

    Spune comentatorul Grigore: Vai si amar de pielea romanilor care locuiesc in Transilvania cand se vor modifica granitele, caci cruzimea ungurilor este binecunoscuta.

    Iar eu continui: de aceea s-a si avut grija ca romanii sa nu detina arme in casa, ungurii neavand nici o forta in fata romanilor inarmati.

    Apreciază

  10. San said, on august 10, 2022 at 9:07 am

    Io nu înțeleg: ucrii ne pârăsc cuiva că le-am dat muniție??!! Sau e o știre *fabricată*, pentru a împinge și mai mult România în războiul *merlociei cu vladimir, prin proxy ul ucrilor??!!
    Să le strice Dumnezeu ploile tâlharilor care sforesc războiul ăsta !!!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Nicusor said, on august 12, 2022 at 9:14 am

    Pentru kunta minte

    Pentru mine aceasta frază este un semnal. Nu știu unde trăiești dumneata și nu știu cât ești de conștient de ceea ce se întâmplă cu politica acestei țări cu așa zisii oameni care ne conduc. Eu fiind din nord vestul țării și cu membri ai familiei pățiți și trecuți prin odiosul act de arbitraj de la Viena iau în seamă multe, ca unul dintre cei pățiți. Ia spune dumneata: crezi că ungurii au renunțat la idealul lor, asta dacă știi care este, că eu știu. Crezi că bulgarii nu se uita spre Dobrogea și rușii spre Moldova?
    In rest, toate cele bune și o vigilenta sporita dublată de o cunoaștere istorică nu ar strica, stimate domn.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.