SACCSIV – blog ortodox

La MARASESTI si ARMATA RUSA a suferit pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni – 7.083 de morţi, 10.400 de răniţi şi 8.167 de dispăruţi

Posted in GERMANIA, PRIMUL RAZBOI MONDIAL, Romania, RUSIA by saccsiv on august 7, 2022

Historia: Bătălia de la Mărăşeşti, pe unde nu se trece!

[…]

Bătălia de la Mărăşeşti s-a desfăşurat în trei etape, din 24 iulie/6 august până în 21 august/3 septembrie 1917, pe o lungime a frontului de aproximativ 35 km şi a fost cea mai importantă confruntare miliară de pe frontul român din vara anului 1917. Forţele care s-au opus în timpul luptelor au fost semnificative:pe de o parte, Armata IV rusă – compusă 84 de batalioane, 32 de escadroane, 79 de baterii – şi Armata I română – alcătuită din şase divizii, printre care una de cavalerie, trei brigăzi, Grupul de artilerie grea, Grupul II aeronautic, iar de partea Puterilor Centrale, Armata IX germană (general de infanterie Johannes von Eben) – formată din 174 de batalioane, 16 de escadroane, 150 de baterii, trei escadrile, o companie de ciclişti ş.a.

[…]

Bătălia de la Mărăşeşti a durat 28 de zile, dintre care 15 au fost de luptă, iar 13 de acalmie relativă. În timpul confruntărilor, Armata I română a pierdut 27.410 oameni – anume 16% din efectivul trupelor române la începutul luptelor – dintre care 5.125 de morţi, 9.818 de dispăruţi şi 12.467 de răniţi. Armata IV rusă a suferit şi ea pierderi umane semnificative, aproximate la 25.650 de oameni – 7.083 de morţi, 10.400 de răniţi şi 8.167 de dispăruţi. În tabăra germană, Armata IX a totalizat un număr cuprins între 60.000-65.000 de oameni morţi, răniţi şi dispăruţi.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosk said, on august 7, 2022 at 1:01 pm

    și acum mă întreb despre cauzele „războiului Crimeei”..imperiul englez se temea ca rușii le vor lua „perla coroanei” (India), asta după ce s-au retras din Principatele Romane…așa numita „chestiune orientală”, deci au atacat o zona la mii de kilometri de tinta. cu „aliații”, gen imperiul otoman (carne de tun) și francezi.
    PS
    in vremurile alea, NU Statele Unite erau”superputerea” de azi..

    Apreciază

  2. abc said, on august 7, 2022 at 4:00 pm

    Dispretul fata de oile behaitor-rumegatoare, alias vaccinatii anticovid, adica cei ce cred orice li se arunca pe geamul de la teveu, atinge cote demne de stapan-sclav.
    Ba sclavilor, care sunteti voi sclavi, luati de aici poze cu salamu meu. Rumegati toti privind la imaginea cu planeta asta. Daca sunteti cuminti maine va dau poze si fu fundul meu, pardon al galaxiei.
    Ba oilor, asta-i „universul” vostru, asta pe care vi-l desenez eu.

    Un om de ştiinţă de top a fotografiat o felie de salam şi a spus că este o planetă îndepărtată din Univers

    Étienne Klein, un fizician celebru și director al Comisiei pentru energii alternative și energie atomică din Franța, a distribuit săptămâna trecută pe Twitter imaginea unei felii de cârnat spaniol picant, lăudând „nivelul de detaliu” pe care îl oferea.

    https://www.antena3.ro/thumbs/big3/2022/08/06/om-de-stiinta-felie-salam-planeta-indepartata-univers-783606.webp

    https://www.antena3.ro/international-news/om-de-stiinta-felie-salam-planeta-indepartata-univers-648231.html

    Apreciat de 3 persoane

    • Duhul Capitanului said, on august 7, 2022 at 11:10 pm

      Bravo!

      Apreciază

      • geo said, on august 8, 2022 at 11:29 am

        Un astronom francez a publicat o imagine cu steaua cea mai apropiata de Soare, obtinuta cu un telescop de 10 miliarde de dolari. Poza din Alfa Centauri s-a dovedit a fi o felie de Chorizo, carnaciorul cu boia spaniol.
        Ne amintim de imaginile diferite ale covrigului, scoase din Photoshop si Maya 3D, dar atribuite microscopului electronic. Acesta, ca si radiografiile, nu poate produce decat, cel mult imagini alb-negru bidimensionale. Eu tot cred ca sursa de inspiratie pentru artistii grafici erau jucariile pentru catei, cu proteina Spike pe ele.

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 8, 2022 at 12:14 pm

        geo

        La celalalt comentariu, imi dai voie sa sterg primele link-uri si sa-l las doar pe ultimul?
        Caci nu vreau ca vreun habauc sa ne acuze ca promovam site-uri cu filme online.

        Apreciază

  3. scortisoara said, on august 7, 2022 at 9:42 pm

    Man of God – film subtitrat ( viata Sf Nectarie de Eghina ). Tocmai l-am vizionat .

    „””” Exilat pe nedrept, condamnat fără proces, calomniat fără motiv. Omul lui Dumnezeu înfățișează încercările și necazurile Sfântului Nectarie din Eghina, în timp ce poartă ura nedreaptă a dușmanilor săi în timp ce predică Cuvântul lui Dumnezeu. „””

    Apreciază

  4. geo said, on august 8, 2022 at 8:55 am

    Situație dramatică pentru economia Republicii Moldova, care se îndreaptă spre hiper-inflație. Rata oficială a inflației a ajuns la 32%. Iar banca centrală a luat măsura disperată de a crește dobânda de referință la 21,5%. (Spre comparație, BNR operează cu o rată recent crescută la 5,5%.)

    În Moldova, salariul minim e echivalentul a 150 de euro (circa 730 de lei românești). Politicienii de la Chișinău au dictat mai multe valuri de carantină pentru afaceri și școli pentru epidemia de Covid. În timpul primei carantine din martie în mai 2020, 23% din angajați și-au pierdut locul de muncă. În toamna lui 2021, Moldova a revenit cu noi restricții pentru nevaccinați, care au avut interdicții în mai multe zone de consum.

    De la începutul războiului, peste o jumătate de milion de refugiați au intrat în Moldova. Dintre aceștia, 88.000 au ales să și rămână acolo, apăsând un buget și așa fragil.

    Margareta si surorile, inclusiv organizatoarea de lupte de cocosi din Oregon, tarasc statul român in judecata pentru vreascurile din padure. Desi cele 5 printese trag cat pot din seva bugetului, se comporta ca neamul prost si vor despagubiri pentru lemnul neexploatat in padurile cu care le-au pricopsit legi aberante.

    Daca regele Mihai reusea sa aiba un fiu, nu s-ar fi ajuns sa avem 5 printese. Omul abdicase, dar tot avea fixul asta sa dea coroana imaginara cuiva. Dintre toate, doar Margareta s-a maritat cu un român, chiar prospatura, Radu Duda. (Altfel, o doamna stilata, care se tine incredibil de bine pentru varsta ei.) Si asa mare casa regala sunt ele, ca niciuna nu s-a maritat in familiile domnitoare de pe continent, sau macar cu nobili. Doar strainezi din popor.

    George Soros nu e nici pe departe singurul filantrop, care rupe de la gura copiilor din banutii stransi cu truda sa-i doneze pentru o lume mai buna. Vi-l prezentam pe David Rubenstein, miliardar in casa caruia Joe Biden si-a petrecut Ziua Recunostintei. O avea de ce sa-i fie recunoscator.

    Rubenstein are un program vast de „filantropie patriotica”, in care sunt incluse zeci de muzee americane, inclusiv muntele Rushmore, unde sunt sculptati presedinti. Prin programele derulate de generosul patriot, casele memoriale ale unor „parinti fondatori” au fost reamenajate pentru a pune accentul pe calitatea lor de stapani de sclavi si exploatatori. De fapt, vizitatorul afla mai putine despre Thomas Jefferson sau Benjamin Franklin decat despre servitorii lor.

    Firma fondata de David Rubenstein si alti parteneri, Carlyle Group, e cel mai mare fond privat de investitii din lume. Dupa alte surse, a fost depasit de Blackstone sau altele similare. (A nu se confunda cu Blackrock, gigantul care e cel mai mare administrator de active, care are sub control sume mult mai mari, 10 trilioane $, dar nu in proprietate.) Activele Carlyle sunt estimate la 21 md $, cu venituri de 9 md pe an.

    Printre cele mai controversate investitii ale Carlyle a fost in tehnica militara, foarte profitabila dupa razboaiele din Golf. Pe atunci, Rubenstein se imprietenise cu George W Bush. (A fost si consilier prezidential pentru Jimmy Carter.) Dar cel mai ciudat e ca si niste rubedenii de-ale lui bin Laden investisera ceva in firma de armament in care avea si Carlyle o cota minoritara.

    Imobiliarele sunt intre numeroasele domenii in care grupul are investitii. Si pentru ca fiecare banut conteaza, firma detine inclusiv rulote pentru saraci, care uneori protesteaza ca sunt evacuati dupa ce filantropul le scumpeste chiria. Rau-platinci, na. Doar nu era sa le lase rulota gratis!

    David Rubenstein e prezent in mai multe comitete si comiții: presedinte la CFR (Consiliul pentru Relatii Externe), WEF (Forumul Mondial de la Davos), Fundatia Aspen, Harvard Corporation, John Hopkins Medicine si alte universitati americane. Rubenstein are si propriile emisiuni la televiziunea de afaceri Bloomberg si despre istorie la postul de stat PBS.

    Alex Jones a fost amendat 45 si 4 milioane de $ in doua sentinte succesive, ca despagubiri pentru familiile victimelor unui atentat. Jones sustinuse ca impuscarea a 26 de persoane intr-o scoala a fost o inscenare menita sa justifice interzicerea dreptului de a purta arma. Alex Jones a declansat procedura de faliment personal, dar acuzarea sustine ca a avut venituri de 50 mil pe an. Nu mi-a fost vreodata simpatic, a facut si bune si rele, a dezvaluit inclusiv lucruri care pareau de necrezut, dar s-au dovedit reale, pe langa unele aberatii, care fie au discreditat fie au dus pe piste false presa alternativa. Dar sentinta semnaleaza o uriasa problema a asa ziselor democratii.

    Despre caz in sine nu stiu detalii si nu sunt curios sa aflu. Sa admitem ca e un caz de „stire falsa”, cum spun procurorii. Trusturile „onorabile” de presa au livrat toate si informatii care s-au dovedit neadevarate. Sa ne gandim doar la asigurarile lor din pandemie despre zilele necesare de carantina, eficienta mastilor si vaccinului. Nicio televiziune nu a fost amendata.

    In plus, sunt subiectele controversate. Vor fi amendati cu aceleasi sume cei care pun la indoiala naratiunea din 11 septembrie razboiul din Irak sau Revolutia? Sunt situatii perfect echivalente, cu victime si urmasi. Amenzi atat de mari echivaleaza cu distrugerea financiara a unei persoane sau inchiderea definitiva a unei publicatii. Deci o forma brutala de cenzura economica – echivalenta cu amenintarea cu inchisoarea din regimurile nedemocratice. Sentinta e si un precedent. Alte forme de presa pot fi tarate in procese pe motiv de fake news si vor evita abaterea de la versiunea oficiala pentru a nu risca eliminarea pe cale economica.

    Avem si dovada stiintifica a unei teorii, printr-un studiu abia publicat: mecanismul prin care vaccinul reduce rezistenta imunitara la reinfectare. Asta ar explica si de ce Joe Biden, bine pastilat, mascat si de patru ori vaccinat, a fost testat pozitiv pentru a patra oara.

    Studiul echipei de doctori de la Universitatea din Salonic, Grecia, arata ca stresul oxidativ e la baza unor boli, dar si a generarii de anticorpi. Iar antioxidantii influenteaza activitatea celulelor.

    ROS, speciile rezistente la oxigen, cresc dupa prima doza de vaccin. ROS si anticorpii masurati de ei au avut valori diferite in functie de varsta si sex (femeile si-au recuperat mai repede anticorpii). Pe durata bolii, productia de anticorpi de controlata si organismul poate reduce productia de ROS mai repede decat dupa vaccinare.

    Huo, jos Viktor Orban, rasistul! Primarul metropolei New York cere poze candidatilor inainte de angajarea la primaria tatalui si mamei dumnealui, intr-un efort de a creste diversitatea. Informatia a fost divulgata de angajati, care nu considera normala practica, dar se tem sa vorbeasca public in tara parintilor lor, cunoscuta si ca tara tuturor libertatilor.

    Putem banui ca Eric Adams are criterii solide in evaluarea pozelor, cum ar fi: marimea sanilor sau daca seamana cu neamurile mele sau nu. Ce nu putem sti e cand stii ca ai destula diversitate intr-o institutie. Adica, pare idealul intrecerii capitaliste, mai ceva decat productia de grau la hectar. Trebuie sa reducem COdoiul si sa crestem diversitatea. Dar n-avem idee cand l-am redus destul si am crescut-o suficient.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.