SACCSIV – blog ortodox

La mai puțin de 48 de ore după victoria sa in alegeri, Emmanuel Macron a semnat decretul privind IDENTITATEA DIGITALA în Franța, stârnind temeri legate de sistemul de credit social de tip chinezesc

Posted in Uncategorized by saccsiv on aprilie 30, 2022

LIFE SITE: Macron launches digital ID in France after re-election, raises fears of social credit system

După ce a fost reales, Macron a lansat identitatea digitală în Franța, stârnind temeri legate de sistemul de credit social

Participarea este opțională, iar unii cetățeni consideră că aceasta ar putea duce la o supraveghere și un control social în stil chinezesc.

De Pierre Boralevi, 29 Aprilie 2022, LifeSiteNews

Paris – La mai puțin de o săptămână de la realegerea președintelui francez Emmanuel Macron, acesta se confruntă deja cu reacții negative după ce a lansat o identitate digitală pentru cetățeni.

Macron a semnat decretul privind ‘Serviciul de garantare a identității digitale’ (SGIN) la 26 aprilie, la mai puțin de 48 de ore după victoria sa asupra naționalistei Marine Le Pen în alegerile prezidențiale franceze.

SGIN este un proiect al guvernului francez care vizează crearea unei aplicații mobile care le va permite cetățenilor francezi să aibă acces la actul lor de identitate în format digital.

Proiectul urmărește să facă Franța ‘conformă’ cu pachetul de măsuri privind identitatea digitală europeană al Comisiei Uniunii Europene.

Deși textul decretului specifică faptul că utilizarea ID-ului digital „este lăsată în totalitate la libera alegere a utilizatorilor”, unii politicieni îl văd ca pe un instrument de introducere în Franța a unui sistem de credit social de tip chinezesc.

Florian Philippot, fondatorul partidului naționalist francez ‘Les Patriotes’ (Patrioții), a reacționat pe Twitter pentru a denunța noua legislație.

„Imediat după alegeri, guvernul a anunțat lansarea unei ‘aplicații de identificare digitală’! Scopul: introducerea unui sistem de credit social de tip chinezesc. O societate a controlului și a supravegherii”, a scris el pe Twitter.

„Să respingem total această aplicație și să o combatem prin orice mijloace!”.

Alți utilizatori de Twitter i-au împărtășit sentimentele.

Unul dintre ei, The Q2 Observer, a subliniat că „ceea ce este opțional și banal la început va fi esențial și anevoios pe termen lung”.

„În Franța deocamdată, în curând la fel peste tot… Rezistați!”, a adăugat el.

Îngrijorările că instrumente digitale precum SGIN vor fi folosite de guvernele occidentale pentru a introduce pe ușa din spate un sistem de credit social au fost exprimate și în alte țări din UE, inclusiv în Italia, unde o aplicație recent lansată, ‘Smart Citizen Wallet’, va fi lansată în Bologna toamna aceasta, și care îi va recompensa pe unii cetățeni pentru ‘comportamente virtuoase’, folosind un sistem de puncte.

Realegerea lui Macron duminica trecută a declanșat proteste masive în toată Franța, iar în timpul primei sale vizite oficiale de după realegere, acesta a fost atacat cu tomate în orașul Cergy, de lângă Paris.

Alegătorii sunt așteptați din nou la urne pentru alegerile parlamentare din iunie, când partidul lui Macron și-ar putea pierde majoritatea în favoarea lui Le Pen.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Spaceman said, on aprilie 30, 2022 at 1:18 pm

    Identitatea digitală în Afganistan.

    Recent, în Afganistan a fost desfășurată o campanie guvernamentală de percheziții din casă în casă, în care au fost confiscate arme pe motiv că acestea ar fi fost deținute ilegal sau furate.

    Apoi, pe 21 martie 2022, Ministerul de Interne din Afganistan a anunțat că cetățenii care se simt amenințați pot solicita un permis de port armă și/sau de utilizare a unui vehicul blindat, pentru care se va plăti o taxă și se va putea obține urmând procedurile.

    https://ariananews.af/interior-ministry-begins-issuing-licenses-for-guns-armored-vehicles/

    Iar permisul de port armă și/sau de utilizare a unui vehicul blindat din Afganistan, vine sub forma unui card de identitate biometric electronic.

    Apreciază

  2. Clement said, on aprilie 30, 2022 at 4:47 pm

    Sustinatorii lui Macron au votat in perfecta cunostinta de cauza.
    Este , dupa parerea majoritatii francezilor, raul absolut.
    Format si lansat de oculta de stanga este lipsit de empatie, cinic, manipulator, razbunator.
    https://collectif-feignasse.over-blog.com/2021/03/le-jour-ou-pfizer-a-rendu-macron-millionnaire.html

    Apreciat de 1 persoană

  3. abc said, on aprilie 30, 2022 at 7:08 pm

    FSB, serviciul de informaţii al Rusiei şi succesorul KGB-ului din perioada Uniunii Sovietice, a desecretizat pentru prima dată materiale din dosarul de anchetă privind sinuciderea lui Adolf Hitler în buncărul său de sub Berlin.
    https://adevarul.ro/news/eveniment/fsb-publicat-data-documente-arhiva-despre-sinuciderea-hitler-1_626c050a5163ec4271de91e0/index.html

    Astept cu interes desecretizarea mascaradei numita calatoria pe Luna a amerlocilor fimata in studiourile Holywood.
    Abia atunci il voi crede pe deplin pe Putin ca nu-i omul ocultei.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Felix said, on aprilie 30, 2022 at 7:22 pm

    Motto:
    Traim vremuri apocaliptice. Astazi pacea este un lucru foarte anevoios. Sfarsitul va veni dintr-odata, dar atunci va veni si izbavirea. Cuvantul Apostolului Petru, cum ca pamantul va arde este mult mai usor sa se implineasca in ziua de azi (1991 n.n.), cu armele nucleare.
    Traim anii de pe urma. Judecata poate sa aiba loc si acum.
    Sfantul Sofronie Saharov

    Fragment dintr-o omilie a Sfantului Ioan Gura de Aur:

    Vezi cat de mare este iubirea de oameni?
    Dumnezeu n-a adus degraba potopul, ci mai intai l-a prezis o data, de doua ori si de mai multe ori. Caci le-a vorbit si prin arca (corabia lui Noe), dar ei nici asa nu au cedat, desi faradelegea lor nu mai avea nevoie de vreo prevestire. Dar nici firea nu i-a invatat pe ei, ci asemenea porcilor fiind sau mai degraba mai necurati decat porcii, stricandu-se unii pe altii si smulgand din radacina legile firii din adancul lor, necedand nici unui indemn, nici unui sfat si nerodind nici un folos din faptul ca se aflau in vecinatatea dreptului (Noe), totusi intr-o singura clipa au dat socoteala pentru nelegiuirea lor sau mai degraba s-au slobozit din stricaciunea lor si s-au eliberat de gravitatea patimilor lor. Caci era mai cumplit pentru ei ca au facut atatea faradelegi, decat faptul ca au fost inghititi de potop. Putem numi pedeapsa faptul ca i-a slobozit din atata intinaciune pe cei stricati de vicii si faradelegi, care s-au amestecat unii cu altii (preacurvie, homosexualitate, lesbianism etc) in chip faradelege si care s-au acoperit de rusine? Caci nu vom spune ca medicul, care taie madularele cangrenate, pedepseste trupul, ci il vom primi pe el ca pe un binefacator. Cu cat mai mult asadar nu vom fi uimiti de Dumnezeu, de intelepciunea si iubirea Lui de oameni, de Cel ce astfel a pedepsit ceea ce era al Lui? Asadar, trebuie ca mereu sa IL admiram si sa IL slavim. Ci mai ales pentru aceasta nu trebuie niciodata sa ne oprim a admira purtarea Lui de grija, nici sa incetam a-L lauda pe El pentru acestea. Fiindca printr-o taietura rapida a taiat faradelegea si fara nicio durere a aplicat leacul.
    Asadar, sa nu te tulbure ca i-a potopit pe toti dintr-odata. Ce diferenta ar fi fost daca ar fi facut aceasta treptat, cate putin? Ce-i foloseste celui plecat daca paraseste aceasta viata singur sau impreuna cu toti?

    Apreciază

  5. Felix said, on aprilie 30, 2022 at 8:57 pm

    PANDALIE MEDICALĂ: Bill Gates dezvoltă un nou vaccin care susține că previne poliomielita cauzată de vaccinurile împotriva poliomielitei

    https://www.naturalnews.com/2022-04-30-bill-gates-developing-new-vaccine-against-polio-caused-by-vaccines.html#

    ###

    „Vaccinurile” Covid provoacă hepatită autoimună severă la copii

    Covid “vaccines” are causing severe autoimmune hepatitis in children – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2022-04-29-covid-vaccines-cause-severe-autoimmune-hepatitis-children.html#

    Apreciază

  6. […] La mai puțin de 48 de ore după victoria sa in alegeri, Emmanuel Macron a semnat decretul privind I… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.