SACCSIV – blog ortodox

Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Florian Bichir, Robert Turcescu, Cristian Troncota

Posted in FLORIAN BICHIR, Ion Cristoiu, Ucraina, VICTOR CIUTACU, Volodimir Zelenski by saccsiv on aprilie 7, 2022

Marti seara, intr-o alta emisiune, la Romania tv, Victor Ciutacu considera ca mortii de la Bucea (Bucha) parca erau pusi cu mana acolo, pentru un efect dramatic cat mai mare. Cristian Troncota i-a dat dreptate, insa a tinut sa precizeze ca, oricum, morti au existat.

Iata si ce a scris Ion Cristoiu intr-un editorial, conform Stiri pe surse:

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

„De ce primarul din Bucha nu a pomenit despre masacrul în timpul interviului pe care l-a acordat a doua zi după plecarea rușilor?”. Jurnalistul Toni Capuozzo , invitat la emisiunea A patra republică a lui Nicola Porro , are îndoieli puternice cu privire la masacrul de la Bucha, orașul de la periferia Kievului unde diverse gropi comune și cadavre sfâșiate de trecerea au fost găsite tancuri ale Armatei Roșii.

Potrivit lui Capuozzo, există încă câteva laturi întunecate, tipice teatrelor de război ca acesta. În special, cunoscutul corespondent de război subliniază faptul că la 31 martie, a doua zi după plecarea rușilor, primarul Bucei a acordat un interviu în fața primăriei și nu a menționat masacrul. „Videoclipul este difuzat la TV ucraineană pe 1 aprilie și morții nu sunt pomeniți niciodată. Totuși, Bucha este un oraș mic: era posibil să nu-i fi spus nimeni despre morții de pe stradă?”, întreabă Capuozzo. Dar nu numai. A doua zi, adică 2 aprilie, un filmuleț al poliției ucrainene care arată devastarea „dar există un singur cadavru, al unui soldat rus, care este lăsat pe marginea drumului”. Și adaugă: „Abia pe 3 încep să împușcă imaginile morților. De unde au venit acele cadavre?” . Cunoscutul corespondent de război subliniază apoi că „când omori o persoană cu o împușcătură în cap, ar fi bălți de sânge”. Și se întreabă: „Se poate ca după 4 zile să nu fi pus nimeni un cearșaf jalnic peste morți?”.

Potrivit jurnalistului de război, trebuie să se ridice îndoieli pentru că, dacă este adevărat că „ rușii ar fi capabili să construiască camere de tortură și să omoare civili cu sânge rece” este la fel de adevărat că „chiar și ucrainenii cu apă în gât ar putea. să pună la punct o punere în scenă care să implice lumea” . Prin urmare, Capuozzo cere deschiderea unei anchete internaționale. Anchetă pe care, deocamdată, ONU a exclus-o. „Meseria jurnalismului este să treacă la fapte și să încerce să înțeleagă în spatele aparențelor de ce în fața acestei grozăvii vom ajunge să trimitem tancurile”, conchide Capuozzo care și-a exprimat adesea îndoieli puternice cu privire la dinamica acestui război.

 

Comentariu saccsiv:

Nu cred ca vreunul dintre cei de mai sus e platit de Vladimir Putin.

Dar nici macar unul nu este real anti sistem.

Deci care ar fi ideea?

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai T said, on aprilie 7, 2022 at 9:02 am

    Trebuie să gândim lucid. După ce Rusia a invadat Ucraina, majoritatea ţărilor nu au privit cu ochi buni o asemenea acţiune – cel puţin la nivel declarativ. Este logic că ruşii încearcă să acţioneze militar acolo cu pierderi civile cât mai puţine. La mintea cocoşului că n-au nici un chef să pună gaz pe foc provocând masacre în rândul civililor.
    Şi cine-i acuză pe ruşi ? În Irak din câte ştiu au murit 2 milioane de irakieni (militari + civili). Un lider politic atlantist (nu-i mai dau numele) a zis că ”500.000 de copii irakieni sunt o pierdere acceptabilă”.
    Apropo: ştiţi că SUA şi Ucraina au deratificat Statutul de la Roma ? (pe care se bazează Tribunalul Penal Internaţional). Prin urmare ei nu recunosc competenţa TPI de a judeca crime de război.

    Expert german de top: Curtea Penală internaţională nu are acces la Putin

    https://inpolitics.ro/expert-german-de-top-curtea-penala-internationala-nu-are-acces-la-putin_1822715796.html

    Așa zisa judecare a lui Vladimir Putin pentru crime de război la Haga este doar o gogoriță de imagine fluturată la nivel internațional în aceste zile, cel mai probabil pentru a acoperi lipsa fermității necesare unei autentice sancționări a Rusiei. Un expert german de calibru de la celebrul Institut guvernamental ”Max Planck” (37 de premii Nobel prin cercetătorii săi) afirmă că Putin nu poate fi judecat nici de Curtea Penală Internațională (care nu ar avea acces la el) nici de tribunale ale altor state (pentru că are imunitate ca șef de stat).
    Christian Marxsen, cercetător-șef la Institutul ”Max Planck” Pentru Drept Public Comparat şi Drept Internaţional specializat în chestiuni juridice ținînd de crime de război și conflicte armate, explică într-un interviu pentru site-ul institutului ce s-ar putea face în cazul lui Putin. Sau, mai corect, ce nu se poate face. ”În principiu, primul organism care ar fi implicat ar fi Consiliul de Securitate al ONU, care ar fi responsabil pentru condamnarea comportamentului Rusiei. După cum știm, acest lucru nu se va întâmpla, deoarece Rusia are drept de veto acolo. În schimb, Adunarea Generală a ONU a condamnat războiul purtat de Rusia cu o mare majoritate de 141 de state. Acest lucru are o mare importanță pentru modul în care toate acțiunile Rusiei sunt percepute de comunitatea internațională. Acest lucru arată clar că acest război contravine dreptului internațional”. Nu vor fi consecințe directe, însă. ”Numai Consiliul de Securitate poate anunța sancțiuni; Adunarea Generală nu poate. Prin urmare, condamnarea este doar simbolică. Deși este importantă, nu are consecințe directe” spune Marxsen.
    Unde și cum ar putea fi judecat Putin pentru crime de război? ”În principiu, asta ar putea avea loc la Curtea Penală Internațională, care a început și ea să investigheze situația din Ucraina. În acest moment, este puțin probabil ca Putin să se confrunte cu proceduri penale, întrucât Curtea Penală Internațională nu are acces la Putin. Chiar și așa, faptul că se investighează este important în sine”.
    Atenționat că Rusia și Ucraina nu sunt semnatare ale Statutului de la Roma, care formează baza Curții Penale Internaționale, cercetătorul răspunde: ”Da, asta e adevărat. Cu toate acestea, Ucraina a fost de acord să fie supusă constatărilor legale ale acestei instanțe. Cu alte cuvinte, CPI este responsabilă pentru acțiunile întreprinse pe teritoriul Ucrainei începând cu anul 2013. Dacă, așadar, trupele ruse comit crime de război în Ucraina, ele ar putea face obiectul anchetei. În egală măsură, pot fi investigate și genocidul și crimele împotriva umanității. Totuși, războiul de agresiune – cu alte cuvinte crima de agresiune – nu poate face obiectul unei anchete, întrucât statutul Ucrainei nu îndeplinește cerințele pentru asta (…)
    Ucraina și Rusia sunt în dispută și cu privire la aplicarea Convenției de genocid. Acesta este un acord în dreptul internațional care a fost semnat și de Rusia și Ucraina. În cadrul său, Ucraina dorește să se confirme că atunci când a atacat-o, Rusia a greșit susținând că Ucraina comite genocid împotriva populației din estul țării. Din punct de vedere juridic, aceasta este o abordare extrem de inovatoare și vom vedea dacă instanța va fi de acord cu ea
    ”, mai spune Marxsen.
    Dar tot el ține să precizeze că, și în caz de succes al Ucrainei și de condamnare a lui Putin, ”ar fi doar un succes simbolic la început. Instanța nu are mijloace pentru punerea în aplicare a hotărârii sale. Cu toate acestea, ar fi din nou limpede că argumentația Rusiei nu rezistă în fața dreptului internațional”.
    Nici cu CEDO nu se stă mai bine: ”Până în prezent, Rusia a fost, de asemenea, legată de Convenția Europeană a Drepturilor Omului în actualul său conflict din Ucraina. Cu toate acestea, CEDO și-a limitat sever responsabilitatea în ceea ce privește conflictele armate în curs – cel mai recent e războiul Rusiei împotriva Georgiei. Chiar și așa, apartenența ar fi însemnat o anumită pârghie de putere pentru a pune presiune asupra Rusiei din perspectiva drepturilor omului – dacă acest lucru era justificat de comportamentul său – și pentru a aduce țara în fața unei instanțe internaționale. Această opțiune nu mai este disponibilă acum, când Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei”.
    Chestionat în legătură cu demersul unor cetățeni germani de a depune o plângere penală personală împotriva lui Putin, Marxsen răspunde: ”Conform „Völkerstrafgesetzbuch” sau codul penal internațional, Germania, ca stat neimplicat, poate de asemenea să urmărească în justiție fapte precum genocid, crime de război și crime împotriva umanității. Cu toate acestea, Putin nu poate fi adus în fața unei instanțe germane, deoarece în calitate de șef de stat se bucură de imunitate. Astfel de proceduri ar putea fi inițiate doar împotriva altor politicieni sau membri ai armatei sale care sunt implicați în conflict.
    Nu cred că este foarte probabil ca Putin să fie judecat vreodată
    ” conchide cercetătorul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

    Apreciază

  2. Mihai T said, on aprilie 7, 2022 at 9:24 am

    Ucrainienii s-au mai manifestat şi în trecut cu fake news-uri. De exemplu când au zis de ”nava românească scufundată”, care de fapt era moldovenească şi cu echipaj rusesc; sau cu cei ”13 militari ucişi pe insula şerpilor”, care mai târziu a reieşit că erau vreo 80 şi nu a murit niciunul – după ştirile care au apărut între timp.

    În plus de asta, vă atrag atenţia că am văzut ”filmări” de la ucrainieni care păreau făcute cu adevărat pe calculator, cu softuri de inteligenţă artificială.
    Una din ele arăta nişte ”tancuri distruse” şi câţiva (aparent) ucrainieni care veneau înspre cameră, din care doi păreau a fi militari şi era şi o fată. Părea filmare reală, dar dacă ai ochiul format sesizezi că e ceva în neregulă. Mişcarea militarului era ca în jocurile video. Faţa fetei părea reală, dar e posibil să fi mixat imagini reale cu imagini generate pe calculator (La Hollywood treaba asta e cunoscută, se cheamă ”computer generated imagery”, care dacă nu mă-nşel poate fi mixată cu frame-uri filmate din realitate). Un alt lucru este că filmarea era prea sclipicioasă, probabil de la particulele de ray-tracing (generate de softuri). Sunt vreo doi sau trei ani de când Nvidia au lansat plăcile grafice RTX, care au nuclee RT ce pot genera raze de lumină care ricoşează, ”simulând” în acest fel modul cum se comportă lumina în realitate. Un clip ca ăl, dacă e nevoie să fie realizat de mai multe plăci RTX conectate între ele, poate fi realizată treaba asta. Şi aici vorbim de lucruri disponibile pentru publicul larg, nu vorbim de eventuale tehnologii secrete care ar putea exista.
    Altă filmare pe care am văzut-o ieri – mai exact am văzut numai thumbnail-ul – este cea care ar fi fost dată la televiziunea cehă, cu transportul de tancuri înspre Ucraina. Tancurile şi apa păreau a avea acelaşi sclipici de RTX.
    Un alt exemplu l-au dat aseară pe antena 3, cu acele blocuri mari şi înnegrite de la ”bombardamente”. Ce motiv ar avea ruşii să bombardeze un bloc până se face negru ? Şi cum ar mai fi rămas integru blocul ? FIlmarea prezenta mai multe blocuri mari, negre, părăsite, dintr-un cartier pustiu (parcă erai la Cernobâl). Unde erau oamenii ? Chiar dacă era filmat din dronă, oare la sol nu trebuiau să se vadă oameni ? Estimez că e mai greu să simulezi pe calculator mişcarea realistă a mai multor oameni în acelaşi timp.
    Apropo, acele ”cadavre” de la Bucea era toate aliniate frumos, pe jos nu era sânge, şi erau intacte (deşi ucrainienii zic că au fost împuşcaţi acum vreo două-trei săptămâni ? Cum de cadavrele n-au fost atacate de ciori, de câini ?

    Apreciază

    • lambdalorian said, on iunie 4, 2022 at 10:47 am

      Dacă e vorba de cargoul Rostock, el era ucrainean, făcut în statul soră RDG. Etnicitatea echipajului nu o cunosc, dar sincer nu văd de ce ar fi fost un echipaj rusesc 🙂 Comanda (politica) sigur a fost una „postsovietică”.

      Apreciază

  3. dacgetbeget said, on aprilie 7, 2022 at 9:48 am

    Ideea e ca baietii par a fi si romini si crestini. Par! De credibilitatea si sinceritatea lor ……
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  4. geo said, on aprilie 7, 2022 at 11:43 am

    https://southfront.org/day-40-war-in-ukraine/#comment-911271

    A, SUA nu recunosc Curtea Penala Internationala – The US is not a state party to the Rome Statute. The US participated in the negotiations that led to the creation of the court. However, in 1998 the US was one of only seven countries – along with China, Iraq, Israel, Libya, Qatar, and Yemen – that voted against the Rome Statute. US President Bill Clinton signed the Rome Statute in 2000 but did not submit the treaty to the Senate for ratification. In 2002, President George W. Bush effectively “unsigned” the treaty, sending a note to the United Nations secretary-general that the US no longer intended to ratify the treaty and that it did not have any obligations toward it. However, since then, US relations with the court have been complicated but often positive (see question 7 below).

    Sau o recunosc doar atunci cand este vorba despre altii…

    https://www.hrw.org/news/2020/09/02/qa-international-criminal-court-and-united-states

    Apreciază

  5. O filmare ar arăta soldați ucraineni în timp ce ucid ruși luați prizonieri. ”Filmați acești tâlhari. Uite, ăsta e încă în viață. Gâfâie!” said, on aprilie 7, 2022 at 12:42 pm

    O filmare publicată online, luni, și verificată de The New York Times arată mai mulți soldați ucraineni care ucid soldaţi ruşi luaţi prizonieri de război lângă un sat situat la vest de Kiev.

    Filmarea cu puternic impact emoțional a fost postată pe contul de Telegram Voenacher și a fost verificată de The New York Times. Scenele s-ar fi petrecut pe 30 martie 2022.

    „Ăsta este încă în viață. Filmați acești tâlhari. Uite, ăsta este încă în viață. Gâfâie!”, spune un bărbat arătând către un soldat rus cu o haină trasă peste cap, aparent rănit, dar care încă respira. Un soldat îl împușcă pe bărbat de două ori. După ce bărbatul continuă să se miște, soldatul îl împușcă din nou și se oprește.

    Lângă victimă apar alți cel puțin alți trei soldați ruși, inclusiv unul cu o rană evidentă la cap și care are mâinile legate la spate. Toți poartă haine de camuflaj, iar trei dintre ei au banderole albe de braț, purtate în mod obișnuit de trupele ruse în Ucraine, potrivit NYT.

    Satul din apropiere de Bucha
    În jurul acestora sunt împrăștiate echipamente iar lângă capul fiecărui bărbat pot fi văzute bălți de sânge. Soldații sunt întinși pe un drum, la câțiva metri de un BMD-2, un vehicul de luptă de infanterie folosit de unitățile aeriene ruse. Se pare că unora dintre soldații ruși le-au fost luate jachetele militare, pantofii și căștile. Pe filmare apar și alte vehicule distruse.
    Imaginile au fost filmate pe un drum la nord de satul Dmytrivka, situat la aproximativ 11 kilometri sud-vest de Bucha. Acolo au fost descoperite sute de cadavre în haine civile în ultimele zile. Trupele ruse au fost acuzate că ucis civili în timp ce se retrăgeau.

    https://www.gandul.ro/razboi-in-ucraina/filmati-acesti-talhari-uite-asta-e-inca-in-viata-gafaie-o-filmare-ar-arata-soldati-ucraineni-in-timp-ce-ucid-rusi-luati-prizonieri-19773459

    Apreciază

  6. Spaceman said, on aprilie 7, 2022 at 4:43 pm

    Mâncătorii de khat vor avea mereu gura plină!

    Ca și păcălicii ăștia de îi vezi pe la TV și pe YT.

    Narativul e politic, am înțeles, se pregătesc „jocurile politice de vară”. Dar pentru ce se bat și se omoară kasapii și hoholii în Ucraina? Nu sunt frați?

    Pentru banii și interesele unora, care nu vor corespunde niciodată cu interesele oamenilor de rând!

    Prin 2014/2015 i-ați văzut cum își tăiau jugularele cu briceagul în estul Ucrainei? Nu!? Acum au devenit mai vizibili…

    Apreciază

  7. acelas said, on aprilie 7, 2022 at 10:43 pm

    si asta a fost de pomina..

    Apreciază

  8. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  9. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  10. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  11. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  12. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  13. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  14. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  15. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  16. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază

  17. […] Altfel despre Ucraina, Volodimir Zelenski si Bucea cu Victor Ciutacu, Ion Cristoiu, Mirel Curea, Flo… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.