SACCSIV – blog ortodox

SONDAJ: Două treimi dintre israelieni au declarat că au avut reacții adverse la vaccinările cu doze booster împotriva COVID

Posted in Coronavirus, ISRAEL, PFIZER, sondaj de opinie, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on martie 6, 2022

LIFE SITE: Two-thirds of Israelis report having adverse reaction to COVID booster shots: survey 

Două treimi dintre israelieni au declarat că au avut reacții adverse la vaccinările cu doze booster împotriva COVID: sondaj

Aproape jumătate dintre cei care au prezentat reacții adverse au declarat că au avut dificultăți în desfășurarea activităților zilnice din cauza acestora.

De Pierre Boralevi, 01 Martie 2022, LifeSiteNews

Shutterstock

IERUSALIM – Un procent de 66% dintre israelienii intervievați spun că au avut reacții adverse la dozele booster de vaccin împotriva COVID-19.

Israelul a efectuat un sondaj în rândul a 2.049 de cetățeni israelieni, la 3 sau 4 săptămâni după ce au primit a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, pentru a determina amploarea reacțiilor adverse provocate de dozele booster.

Sondajul a fost efectuat prin telefon pe parcursul lunilor septembrie și octombrie 2021. Au fost intervievate doar persoanele cu vârsta de peste 18 ani care fuseseră recent vaccinate cu a treia doză de vaccin împotriva COVID (adică într-o perioadă cuprinsă între 21 și 30 de zile de la vaccinare). Interviurile au fost realizate de către Centrul pentru Controlul Bolilor din Israel.

Rezultatele au fost publicate de Ministerul israelian al Sănătății la începutul lunii februarie, și analizate într-un articol publicat în cotidianul israelian Davar. Acestea dezvăluie amploarea uriașă a efectelor secundare cauzate de dozele booster de vaccin, inclusiv o rată ridicată de nereguli menstruale în rândul femeilor.

Efectele adverse au variat de la ușoare la grave. În total, 66% dintre persoanele intervievate au raportat cel puțin o reacție adversă. Drept rezultat, aproape jumătate dintre aceștia au declarat că au avut dificultăți în desfășurarea activităților zilnice.

În plus, 10% dintre femeile intervievate au raportat tulburări menstruale, iar 0,5% dintre persoanele chestionate care au raportat că au suferit un eveniment advers, au fost spitalizate.

Efectele secundare s-au dovedit a fi, de obicei, mai frecvente în rândul femeilor și al tinerilor.

Cele mai frecvente efecte secundare în rândul femeilor au fost neregulile menstruale. Cele mai raportate simptome au fost întârzieri ale menstruației (37,8%), creșterea sângerărilor menstruale (31,1%), menstruație prematură (28,9%), durata mai mare a sângerărilor (26,7%) și dureri menstruale severe (20%).

Israelul a fost una dintre primele țări din lume care a lansat o campanie națională de vaccinare cu doze booster; aceasta a început în luna august a anului trecut. Cu toate acestea, au continuat să apară așa-numitele infecții „de descoperire” în rândul celor care au primit vaccinurile de completare.

În prima săptămână a campaniei de rapel, știrile israeliene au raportat că 14 israelieni care au primit o a treia doză de vaccin Pfizer au fost testați pozitiv pentru COVID.

O analiză realizată în luna martie a dezvăluit, de asemenea, rate dramatice de decese legate de vaccin în țară.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. isa said, on martie 7, 2022 at 12:38 am

    Si dupa covid se intampla reactii neobisnuite. La fel si dupa vaccin, daca nu chiar mai mult.
    Pot spune, ca femeie, ca dupa covid (depistat la sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie, si cu manifestare destul de usoara, ca o viroza obisnuita) m-am confruntat cu tulburari menstruale: sangerari la 2 saptamani, abundente, cu cheaguri.
    Nu o iau ca pe un efect pe termen lung al virozei, ci ca pe o cale prin care corpul meu a incercat sa scape/ sa elimine toxinele induse de viroza (sau ce o fi).
    In afara de asta si acum am ramas cu o tuse usoara si uneori respir greu – mai ales cand port masca.
    Toate acestea imi intaresc convingerea ca acest virus (sau ce este, toxina, otrava?! – eu inca am dubii) a fost creat ca arma biologica, dar pentru ca multi oameni nu s-ar fi imbolnavit, atunci varianta cea mai facila de a-i otravi este cea a vaccinarii in masa.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.