SACCSIV – blog ortodox

Un pașaport național de vaccinare a fost lansat discret (în SUA) – îl vor aplica și statele republicane

Forbes: A National Vaccine Pass Has Quietly Rolled Out – And Red States Are Getting On Board

Un pașaport național de vaccinare a fost lansat discret (în SUA) – îl vor aplica și statele republicane

De Suzanne RowanKelleher, 24 Februarie 2022, Forbes

Un standard național pentru verificarea certificatelor de vaccinare a fost implementat în mod discret în întreaga țară. (Ilustrație foto: PavloGonchar) SOPA IMAGES/LIGHTROCKET VIA GETTY IMAGES

Chiar dacă varianta omicron își pierde controlul asupra lumii, numeroase destinații continuă să ceară călătorilor prezentarea dovezii de vaccinare. Și, din ce în ce mai mult, un card de vaccinare al CDC pe suport de hârtie nu mai este suficient.

În timp ce guvernul Statelor Unite nu a emis un permis de vaccinare digital federal, a apărut totuși un standard național. Până în prezent, 21 de state, Districtul Columbia și Puerto Rico oferă acces la SMART Health Card, o dovadă digitală verificabilă de vaccinare dezvoltată prin intermediul Vaccination Credential Initiative (VCI), o coaliție globală de părți interesate din sectorul public și privat, printre care Microsoft, Salesforce, Oracle, Mayo Clinic și alte nume grele din domeniul sănătății și al tehnologiei.

Și, foarte curând, cel puțin alte patru state vor implementa accesul la cardurile de sănătate SMART Health Card. „Am observat o creștere notabilă a numărului de state care au lansat oficial portaluri publice prin care persoanele fizice pot obține acreditări verificabile de vaccinare, sub forma cardurilor de sănătate SMART HealthCards cu un cod QR”, spune Dr. Brian Anderson, co-fondator al VCI și medic șef în domeniul serviciilor digitale ale sănătății, la MITRE.

Statele în care sunt disponibile cardurile SMART Health

  • cu verde, statele unde sunt disponibile
  • cu galben, statele unde vor fi disponibile curând

Jumătate dintre statele americane fie oferă deja acces la cardurile de sănătate SMART, fie au în pregătire acest lucru. DATAWRAPPER

În Statele Unite există deja o disponibilitate impresionant de răspândită a cardurilor de sănătate SMART Health. Peste 200 de milioane de americani pot acum să descarce, să imprime sau să stocheze fișele de vaccinare sub forma unui cod QR. Când codul QR este afișat, sunt vizibile doar numele persoanei, data nașterii și informațiile despre vaccinare. Nu sunt partajate alte informații medicale sau date personale. Acest cod este, de asemenea, protejat prin semnătură digitală, pentru a se asigura că certificatul a fost emis dintr-o locație verificată, și pentru a preveni falsificarea.

Cardurile de sănătate SMART înlesnesc călătoriile

Pentru persoanele fizice, beneficiile accesului la dosarul digital personal de vaccinare sunt de trei ori mai mari. În primul rând, aduce un mare avantaj în cazul călătoriilor atât în SUA, cât și în străinătate.

Multe atracții culturale la interior și locuri de spectacol din SUA cer dovada vaccinării. „Credem că le oferă oamenilor liniște sufletească atunci când este improbabil ca cei din jurul lor să fie contagioși”, spune Gus Warren, CEO al Bindle, o aplicație de verificare a stării de sănătate care permite localurilor să verifice statutul de vaccinare al clienților.

Lista tot mai mare de clienți ai Bindle se întinde pe mai mult de 30 de state, de la bastioane democrate, precum California și New York, până la cele cu înclinații republicane, precum Texas, Florida, Arkansas, Missouri și Georgia. La Kennedy Center din Washington, D.C., de exemplu, există un culoar Bindle care oferă o eficiență asemănătoare cu cea a unui rapid-pass pentru scanarea codurilor QR de la o serie de platforme de verificare a vaccinării, utilizate în întreaga lume.

„Cardul de sănătate SMART este o evoluție atât de importantă, iar Inițiativa pentru acreditarea certificatelor de vaccinare a fost fenomenală pentru a face cunoscut acest lucru”, spune Warren, menționând că, deși Bindle recunoaște mai multe standarde interoperabile, cardul de sănătate SMART a apărut ca fiind cel mai important. „Absolut, a devenit un standard în întreaga SUA și în America de Nord”.

„Iar la nivel internațional, continuăm să vedem un interes intens pentru o abordare internațională coordonată”, spune Anderson. „Și acest lucru nu s-a diminuat deloc. Cred chiar că dimpotrivă”.

Ca să spunem așa: Fiecare provincie canadiană a adoptat acum verificarea SMART Health Card, la fel ca și Aruba, Insulele Cayman, Singapore și Japonia. Iar în Africa, cardul de sănătate SMART a fost implementat în Kenya și Rwanda, fiind doar prima dintre cele 32 de țări africane din alianța ‘Smart Africa’, care au adoptat o abordare digitală a dosarelor medicale.

Argumentul statelor republicane

Al doilea argument pentru adoptarea unui sistem digital de verificare a vaccinării este cel care îi influențează pe guvernatorii statelor republicane: Accesul digital la dosarele personale de sănătate îi dă putere individului.

Mai mult de o duzină de state și-au lansat propriile portaluri bazate pe cardul de sănătate SMART. Cel puțin alte șapte – printre care Arizona, Mississippi și Virginia de Vest – au apelat la o terță parte, MyIRMobile, pentru a emite cardurile SMART Health. Minnesota a ales Docket, o altă opțiune a unei terțe părți.

Majoritatea statelor de dreapta care oferă carduri de sănătate SMART o fac în liniște, fără fanfară. Dar Carolina de Sud, marele stat republican, se așteaptă să lanseze un portal pentru cardurile de sănătate SMART până la sfârșitul lunii martie, relatează Politico.

„Acesta nu este un pașaport”, a declarat directorul de imunizări din Carolina de Sud pentru Politico. „Acesta este, în esență, un card Covid pe care oamenii îl pot obține după bunul lor plac, pentru că sunt fișele lor de sănătate.”

Utah a fost unul dintre primele state republicane care s-a urcat în trenul SMART Health Card. Pentru fostul guvernator al statului Utah, Mike Leavitt, un republican care a fost secretar al Ministerului Sănătății și Serviciilor Umane în administrația George W. Bush, problema se reduce la drepturile individuale. „Întotdeauna există o întrebare legată de cine deține datele, și de drepturile de acces la aceste date”, a declarat Leavitt la un forum global recent privind cardurile de sănătate SMART Health Card. „Dar un lucru este de necontestat. Și acesta este că eu dețin dreptul de a avea propriile mele date. Și de a le avea într-o formă pe care să o pot prezenta în mod convenabil pentru tipurile de lucruri pe care vreau să le fac.”

„Ideea de a putea avea copii de încredere ale propriilor dosare de sănătate nu este o problemă de stat republican sau democrat”, subliniază Anderson. „Este o împuternicire individuală asupra propriilor date de sănătate. Ceea ce vom vedea în următoarea lună este un număr tot mai mare de state republicane care recunosc și apreciază importanța împuternicirii individuale a cetățenilor din statele lor.”

Aceasta nu va fi ultima pandemie

În cele din urmă, existența unui sistem de verificare a imunizării pregătește SUA pentru următoarea variantă de coronavirus, precum și pentru inevitabilitatea unei viitoare pandemii.

În prezent, principala amenințare pentru sănătatea și economia noastră rămâne varianta omicron, spune Anderson. „Dar va veni si varianta pi în câteva luni, și se va ajunge la aceeași situație. Da, vom ajunge la o fază endemică a tuturor acestor lucruri, dar asta nu schimbă cu nimic necesitatea de a continua să protejăm cetățenii unei națiuni de bolile extrem de transmisibile și contagioase.”

„Verificarea vaccinării va fi din ce în ce mai importantă la nivel internațional”, spune Anderson. „Și astfel, dacă dorim să le permitem tuturor cetățenilor noștri din fiecare stat să poată participa la călătorii sigure peste granițele internaționale, și să participe la comerțul internațional, ar fi important ca oficialii noștri guvernamentali din fiecare stat să permită acest lucru.”

De unde mai puteți obține un SMART Health Card

Având în vedere peisajul politic, Anderson recunoaște că este posibil ca unele state să nu se alăture niciodată. „Nu vom avea toate cele 50 de state care să valorifice această abordare”, spune el. „Dar marea majoritate a persoanelor vaccinate din SUA – peste 200 de milioane dintre ele – au deja posibilitatea, în acest moment, de a merge și de a obține una dintre aceste acreditări”.

Aceasta include orice persoană vaccinată la orice filială a Walmart, Sam’s Club, CVS, DuaneReade, Walgreens, Costco, Kroger, Rite-Aid sau oricare dintre zecile de alte companii care participă la programul de farmacii cu amănuntul. Pentru a accesa o versiune electronică a dosarului de vaccinare, conectați-vă la portalul online Covid al mărcii unde v-ați făcut vaccinurile.

Și, indiferent dacă statul dumneavoastră este republican sau democrat, este din ce în ce mai probabil ca furnizorul dumneavoastră de servicii medicale să vă ofere un dosar de vaccinare digital. Mai mult de 100 de sisteme de sănătate și grupuri de spitale importante din întreaga țară oferă acum carduri de sănătate SMART Health pacienților. Printre acestea se numără Kaiser Permanente, TenetHealth, ScrippsHealthcare, Cerner și alte companii importante din domeniul sănătății. Marile grupuri regionale de asistență medicală din consorțiul SMART acoperă întreaga țară, de la Centra Health din Virginia, la UCHealth din Colorado, și de la CoxHealth din Missouri la SoutheastHEALTH din Alabama și Georgia.

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on martie 2, 2022 at 8:41 am

    legea pandemiei, pe ordinea de zi
    De fapt, în loc de eliberare pentru bună purtare la primăvară, cum am fost amăgiți de o lună și mai bine, avem altă surpriză. Legile dictaturii medicale sunt din nou azi pe ordinea de zi la Camera Deputaților.

    Pe site-ul Camerei Deputaților pentru 1 martie 2022 apare în program și faimoasa Lege 55, a restricțiilor Covid. Sunt mai multe amendamente legate de contestarea în instanță a unor acte. În formatul propus se menționează câteva amendamente. Cum ar fi un articol adăugat în legea 55, care să împiedice declararea ei ca nelegală și contestarea proceselor verbale ale polițiștilor.

    Dacă verificăm la ce se referă acest articol 4 din Legea Contenciosului administrativ, pe care coaliția nu-l mai vrea aplicat legii 55, aflăm următoarele:

    (4) Actele administrative cu caracter normativ nu pot forma obiect al excepției de nelegalitate. Controlul judecătoresc al actelor administrative cu caracter normativ se exercită de către instanța de contencios administrativ în cadrul acțiunii în anulare, în condițiile prevăzute de prezenta lege.

    Deci probabil vor să acopere atacarea ca nelegală a legii pandemice și contestarea astfel a amenzilor.

    Dar nu trebuie să ne preocupe asta acum când democrația din Ucraina e în pericol.

    https://evadare.ro/politica/primavara-de-la-bucuresti-n-a-mai-venit-restrictiile-raman-desi-epidemia-nu-mai-e-de-actualitate/

    Coroborata cu iminenta declarare a starii de urgenta adio drepturi!

    https://evadare.ro/externe/economia-rusiei-resimte-impactul-sanctiunilor-semnele-hiperinflatiei/

    https://evadare.ro/externe/ue-continua-razboiul-impotriva-propriilor-cetateni/

    https://evadare.ro/media/liberalul-florin-citu-cere-trecerea-la-putinism-inchideri-de-site-uri-si-televiziuni/

    https://evadare.ro/foto/schimbarea-costumelor/

    https://evadare.ro/externe/daca-putin-vrea-sa-intinda-coarda-moldova-e-urmatoarea-tinta-logica/

    https://evadare.ro/politica/vladimir-putin-nu-e-aliatul-ideologic-al-nationalistilor/

    Apreciază

  2. Felix said, on martie 2, 2022 at 9:06 am

    APELUL UE PRIVIND IDENTITATEA DIGITALĂ – Mucenicul’s Blog

    https://mucenicul.wordpress.com/2022/03/02/apelul-ue-privind-identitatea-digitala/

    https://t.co/9S7e0x2oF9
    👇
    Războiul a fost întotdeauna necesar pentru a impune „Marea Resetare” – Mucenicul’s Blog

    https://mucenicul.wordpress.com/2022/03/02/razboiul-a-fost-intotdeauna-necesar-pentru-a-impune-marea-resetare/

    și războaiele au făcut întotdeauna parte din Marea Resetare.

    Cu toții și-au citit exemplarele din „1984” de George Orwell.

    Dar și noi la fel – și știm ce va urma și de ce.

    Iar această cunoaștere ne oferă șansa de a ne pregăti.

    Așa cum sugerez de aproape doi ani, păstrați-vă rezervele de alimente, pregătiți-vă pentru penuria de electricitate și de combustibil și, dacă este posibil, asigurați-vă că economisiți o parte din bani pentru a vă ajuta să treceți prin vremurile întunecate pe care le-au planificat.

    Nu uitați: frauda Covid a fost doar începutul. Conspiratorii abia și-au început campania de preluare a controlului total.

    Fiți pregătiți și rămâneți puternici.

    👇
    OMS lucrează în culise pentru a stabili un „cadru de încredere” pentru ca națiunile să verifice certificatele de vaccinare – Mucenicul’s Blog
    https://mucenicul.wordpress.com/2022/03/02/oms-lucreaza-in-culise-pentru-a-stabili-un-cadru-de-incredere-pentru-ca-natiunile-sa-verifice-certificatele-de-vaccinare/

    👇
    Senatorii canadieni dezbat legislația privind venitul de bază universal – Mucenicul’s Blog
    https://mucenicul.wordpress.com/2022/03/02/senatorii-canadieni-dezbat-legislatia-privind-venitul-de-baza-universal/

    Apreciază

  3. Felix said, on martie 2, 2022 at 10:51 am

    Un nou studiu realizat de Lancet a identificat sindromul inflamator multisistemic la copiii și adolescenții vaccinați.

    Yousaf AR, Cortese MM, Taylor AW, et al. Cazuri raportate de sindrom inflamator multisistem la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 20 de ani din SUA care au primit un vaccin anti-COVID-19, decembrie 2020, până în august 2021: o investigație de supraveghere.
    The Lancet. februarie 22, 2022.

    https://www.thelancet.com/journals/lanchi/article/PIIS2352-4642(22)00028-1/fulltext

    Apreciază

  4. Felix said, on martie 2, 2022 at 11:15 am

    Pregatire predictiva din partea aliatului lui Putin: Dictatorul Lukaşenko a dezvăluit din greșeală planurile Rusiei. Ucraina va fi împărțită in patru!
    https://m.ziuanews.ro/externe/gafa-aliatului-lui-putin-dictatorul-luka-enko-a-dezv-luit-din-gre-eal-planurile-rusiei-ucraina-va-fi-mp-r-it-in-patru-1568936

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.