SACCSIV – blog ortodox

ISRAEL 365 NEWS: Legatura personala a lui Vladimir Putin cu evreii

Posted in AL TREILEA TEMPLU, EVREI, ISRAEL, Roman Abramovich, RUSIA, Ucraina, Vladimir Putin by saccsiv on februarie 27, 2022

ISRAEL 365 NEWS: PUTIN’S PERSONAL JEWISH CONNECTION; A RAY OF HOPE FOR THE JEWS IN UKRAINE

LEGĂTURA PERSONALĂ A LUI PUTIN CU EVREII; O RAZĂ A SPERANȚEI PENTRU EVREII DIN UCRAINA

De  ADAM ELIYAHU BERKOWITZ, 25 Februarie 2022, Israel365 News

„Acum: din întregul popor alege-ți oameni destoinici și temători de Dumnezeu, oameni drepți, care urăsc trufia, și pune-i căpetenii peste mii, căpetenii peste sute, căpetenii peste cincizeci, căpetenii peste zeci.Ieșirea 18:21” (după Biblia sau Sfânta Scriptură varianta IPS Bartolomeu Valeriu Anania)

Vladimir Putin (Foto: Biroul de presă și informare al președintelui rus – Kremlin.ru)

Pe măsură ce armata rusă invadează Ucraina, mulți oameni sunt profund îngrijorați de ceea ce înseamnă asta pentru zecile de mii de evrei care ar putea ajunge sub conducerea sa. Deși Putin este, fără îndoială, agresorul în acest conflict, atacând fără milă pentru asimilarea Ucrainei, după ce se va liniști praful, există motive să credem că guvernul său nu va fi un antisemit opresiv.

Ar trebui remarcat mai întâi faptul că antisemitismul a fost de mult timp o problemă în Ucraina.  O treime din evreii din Europa au trăit anterior în Ucraina între 1791 și 1917, în cadrul Pale of Settlement. Concentrația mare de evrei în această regiune i-a făcut, din punct de vedere istoric, o țintă ușoară pentru acțiunile antievreiești și pogromuri. Acest lucru a culminat cu Holocaustul. Mulți istorici susțin că distrugerea populației evreiești din Ucraina, redusă de la 870.000 la 17.000 de persoane, nu ar fi putut fi realizată fără ajutorul populației locale, deoarece germanii nu aveau forța de muncă necesară pentru a ajunge la toate comunitățile care au fost anihilate, în special în satele îndepărtate. Antisemitismul este încă un fenomen social puternic, dar este considerat o problemă ‘casnică’ și nu sistemică.

În noiembrie, Rusia a jucat cartea antisemitismului atunci când vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a publicat un articol care viza Ucraina și pe președintele său evreu Volodymyr Zelenskyy. În articol, Medvedev l-a acuzat pe Zelensky că și-a repudiat identitatea evreiască, pentru a-i servi pe naționaliștii furioși. Diplomatul rus l-a comparat pe președintele ucrainean cu Sonderkommando, evreii care au fost forțați de naziști să lucreze în lagărele morții, debarasând cadavrele fraților lor.

Referințele naziste au fost aruncate în ambele direcții. Într-un discurs televizat din ziua de joi, Zelensky a comparat invazia lui Putin în Ucraina cu invaziile lui Hitler care au declanșat cel de-al Doilea Război Mondial.

Ca și fost locotenent-colonel în KGB, Putin este, fără îndoială, un om fără scrupule. Dar nu este cunoscut ca fiind personal antisemit. De fapt, se pare că se întâmplă chiar contrariul. La Adunarea Internațională a Reprezentanților Chabad din 2007, rabinul șef al Rusiei, rabinul Berel Lazar, adesea numit ‘rabinul lui Putin’, a povestit o întâmplare remarcabilă despre liderul rus, pe care a auzit-o chiar de la Putin.

„Când era mic copil, a crescut într-o familie foarte săracă. Părinții lui erau mereu plecați la muncă. A fost norocos că vecinii de alături erau o familie de evrei hasidici, iar aceștia aveau mereu grijă să-l invite la ei”, a explicat Lazar. „Erau extrem de amabili cu el, iar el a înțeles nu doar că erau amabili cu un copil care nu era al lor, nu doar că erau amabili cu un copil care nu era evreu, ci și că erau amabili cu un copil într-un timp și într-un loc în care era periculos să faci asta.”

Președintele rus Vladimir Putin împreună cu Rabinul-șef al Rusiei, Berl Lazar, aprinde o menorah în timpul sărbătorii evreiești Hanukkah. (Foto: Kremlin.ru/ Wiki Commons)

„Treizeci de ani mai târziu, datorită recunoștinței pe care o simțea pentru acea familie, și pentru respectul pe care îl simțea pentru poporul evreu în ansamblul său, în calitate de viceprimar al orașului Leningrad, a acordat permisiunea oficială de a se deschide prima școală evreiască din oraș.”

Familia din povestea lui Lazar era cea a lui Anatoli Rakhlin, antrenorul de lupte din liceu al lui Putin, un om pe care îl considera o figură paternă, și la a cărui înmormântare a plâns. Putin a descris familia în autobiografia sa, First Person.

„(Erau) evrei practicanți care nu lucrau sâmbăta, iar bărbatul studia Biblia și Talmudul toată ziua”, a scris el. „Odată chiar l-am întrebat ce murmura. Mi-a explicat ce era cartea respectivă, și am fost imediat interesat”.

Legătura lui Putin cu evreii nu a fost o anomalie limitată la amintirile sale din copilărie. În 2005, când Putin a făcut o vizită oficială în Israel, și-a vizitat profesoara de liceu, Mina Yuditskaya Berliner, care locuia în Tel Aviv. El chiar i-a cumpărat un apartament în oraș când a auzit că trăia în condiții precare.

Arkadi și Boris Rotenberg au fost partenerii săi de antrenament la judo cu antrenorul Rakhlin, și au rămas prietenii săi apropiați până în prezent. Frații Rotenberg sunt antreprenori miliardari, iar relația este reciproc avantajoasă, frații Rotenberg obținând contracte guvernamentale în valoare de multe miliarde de dolari.

Practic, Putin s-a înconjurat de evrei bogați și de succes, cum ar fi Moshe Kantor (valoare netă de 2,3 miliarde de dolari), Lev Leviev (valoare netă de 1,5 miliarde de dolari), Roman Abramovici (valoare netă de 9,1 miliarde de dolari) și Victor Vekselberg (valoare netă de 13,6 miliarde de dolari). Toți aceștia sunt prieteni apropiați și confidenți ai președintelui rus, și toți aceștia se declară în mod deschis ca fiind evrei.

De Anul Nou evreiesc, Putin i-a trimis o felicitare de sărbători rabinului Lazar, urându-i comunității evreiești din Rusia un „An Nou dulce și fericit”.

„Timp de secole, valorile evreiești au inspirat idealuri mărețe”, a scris Putin. El a spus că aceste valori au îmbunătățit „relațiile dintre diferite popoare… prin caritate și educație, toate în interesul binelui public”. Într-o manieră directă, el a promis „opoziție feroce față de orice manifestare de antisemitism și xenofobie”.

Putin s-a ținut de cuvânt atunci când a spus ca va dona salariul său de președinte pe o lună de zile, Muzeului Evreiesc din Moscova. Numele său este afișat cu mândrie pe peretele muzeului ca donator.

Poate datorită legăturii sale cu evreii la nivel personal, se poate spune că Putin îi consideră pe evreii ruși ca fiind în primul rând buni cetățeni ruși. Acest lucru a avut deja repercusiuni internaționale. Atunci când Putin s-a întâlnit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în septembrie pentru a discuta despre evoluția situației din Siria, întâlnirea a avut rezultate pozitive, Putin exprimându-și legătura puternică cu Israelul.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu (dreapta) susține o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin (stânga) la reședința lui Netanyahu din Ierusalim, la 25 iunie 2012. (Foto: Kobi Gideon/GPO/Flash90)

„Nu uităm niciodată că în statul Israel locuiesc mulți foști cetățeni sovietici, iar acest lucru are o implicație specială asupra relației dintre cele două state”, a declarat Putin. „Fiecare acțiune a Rusiei în zonă a fost întotdeauna foarte responsabilă. Suntem conștienți de tirul de artilerie împotriva Israelului și îl condamnăm.”

În 2011, la Congresul Evreiesc Euro-Asiatic de la Moscova, Putin a declarat: „Israelul este, de fapt, un stat special pentru noi. Este, practic, o țară vorbitoare de limbă rusă. Israelul este una dintre puținele țări străine care poate fi numită rusofonă. Se vede că mai mult de jumătate din populație vorbește limba rusă”.

În 2014, Putin a fost unul dintre puținii lideri politici care au susținut Operațiunea Protective Edge a Israelului, spunând la o întâlnire cu reprezentanții Centrului Rabinic din Europa pentru combaterea antisemitismului și a xenofobiei: „Susțin lupta Israelului care are ca scop protejarea cetățenilor săi”.

Poate și mai surprinzător este un indiciu că Putin ar putea fi în favoarea construirii celui de-al treilea Templu. În timpul celei de-a treia sale călătorii oficiale la Ierusalim, în 2012, Putin a făcut o vizită nocturnă la Kotel (Zidul de Vest). Când a ajuns la locul sfânt, liderul rus a stat în tăcere timp de câteva minute, oferind o rugăciune personală, după care a citit psalmi dintr-o carte de rugăciuni ruso-ebraică.

Un trecător israelian a strigat în limba rusă: „Bine ați venit, domnule președinte Putin”. Putin s-a apropiat de bărbat, care i-a explicat importanța Muntelui Templului și a Templului evreiesc. Chadrei Charedim, un site de știri ebraice ortodoxe, a relatat că Putin a răspuns: „Exact acesta este motivul pentru care am venit aici – să mă rog pentru ca Templul să fie construit din nou”.

VIDEO: Președintele rus Vladimir Putin vizitează Zidul de Vest, 27 iun. 2012

„JewishLife: Ierusalim – Președintele rus Vladimir Putin a vizitat în cursul nopții de marți spre miercuri Zidul de Vest.

Putin a sosit în Orașul Vechi din Ierusalim marți la ora 1:30 și a făcut a treia sa vizită la Zidul de Vest, cu o kippa pe cap, comentând despre legătura profundă a evreilor cu locul sfânt: „Puteți vedea cum trecutul evreiesc este gravat în pietrele din Ierusalim”.

În cursul vizitei sale, Putin a vorbit cu alți vizitatori ai sitului, a pus multe întrebări și, potrivit Yedioth Ahronoth, a discutat îndelung cu un imigrant ultraortodox din fosta Uniune Sovietică.

Președintele rus a primit, de asemenea, o carte în limba rusă despre tunelurile de la Zidul de Vest, și a cerut să viziteze el însuși tunelurile.”

După acest dialog remarcabil, Sinedriul i-a trimis o scrisoare lui Putin, cerându-i să își îndeplinească rugăciunea. La momentul respectiv, președintele Putin nu a răspuns solicitării Sanhedrinului.

Invazia Ucrainei pune Israelul într-o poziție dificilă. În calitate de aliat apropiat al SUA, Israelul ar dori să urmeze exemplul acesteia dacă președintele Biden alege să sancționeze sau să confrunte activ Rusia. În același timp, Rusia are o prezență militară puternică în Siria, cu o bază navală și o bază aeriană. Până în prezent, Rusia și-a dat acordul tacit, închizând ochii la atacurile aeriene israeliene care au vizat activele militare iraniene din Siria, în ciuda faptului că dispune de sisteme antiaeriene avansate S-300 și S-400. Ca răspuns la manifestările de sprijin din partea Israelului pentru Ucraina, Rusia a denunțat suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Transcriptul inregistrarii video in care rabinul David Eliezrie vorbeste despre cum evreii stiau despre schimbarea din URSS inainte de a stii Gorbaciov, despre stapanirea oligarhilor evrei in Rusia, despre Vladimir Putin, etc.

Sa nu uitam nici de un alt evreu greu:

Mai e HENRY KISSINGER prietenul lui VLADIMIR PUTIN?

Si cateva detalii despre Moshe Kantor:

MOSHE KANTOR decorat de TRAIAN BASESCU cu ORDINUL NATIONAL PENTRU MERIT in grad de Mare Cruce. Este presedintele CONGRESULUI EVREIESC EUROPEAN si vrea SANCTIUNI PENALE PENTRU COMBATEREA INTOLERANTEI (inclusiv homofobia si ideologiile totalitare)

 

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on februarie 27, 2022 at 2:26 pm

    Și totuși situația nu’i tocmai roză
    https://m.jpost.com/middle-east/article-698512

    Apreciază

    • dmaximilian said, on februarie 27, 2022 at 4:49 pm

      În jurul orei 8:00, ora de est a SUA, duminică dimineața, Federația Rusă a plasat forțele nucleare strategice, inclusiv rachetele hipersonice Kinzhal și Zircon, în „Modul de luptă special”. Acesta este modul necesar înainte ca un Ordin de LANSARE real să poată fi dat și acesta este modul în care Statele Unite își intră în operațiunile DEFCON. Acum ne confruntăm cu un adevărat război nuclear.

      Armele nucleare ale țărilor sunt atât de strâns controlate, încât trebuie luate o serie de pași și trebuie să existe o serie de condiții, înainte ca acele rachete să poată fi lansate. Niciun om nu poate apăsa pur și simplu un buton sau poate întoarce o cheie și poate lansa o armă nucleară.

      Cu Statele Unite, sistemele noastre au garanții suplimentare numite „legături de acțiune permisivă” integrate în toate sistemele noastre de lansare. Chiar dacă doi bărbați dintr-un siloz nuclear, fie au conspirat să lanseze o rachetă, fie au înnebunit împreună și au încercat să lanseze o rachetă, racheta pur și simplu nu s-ar lansa deoarece Permissive Action Link (PAL) din siloz nu a primit permisiunea de lansare de la sistemul principal al Departamentului de Apărare al SUA și acel sistem trebuie să fi primit ordinul real de la președinte înainte de a trimite permisiunea PAL pentru a permite o lansare.

      Da, este greoi. Da, este incomod. Ar trebui să fie așa, deoarece aceste arme sunt pur și simplu cele mai teribile arme pe care omenirea le-a făcut vreodată. Nicio țară cu arme nucleare nu dorește – sau își poate permite – vreo greșeală cu aceste arme. Nu o singură dată. Vreodată. Utilizarea acestor arme nu poate fi niciodată numită accidentală. Nimeni nu poate spune că cineva a înnebunit și a făcut-o, pentru că există aceste alte sisteme pentru a preveni orice astfel de apariție.

      În Rusia, sistemele lor solicită autorității civile să ordone „Modul de luptă special” înainte ca oricare dintre rachetele nucleare ale Rusiei să fie lansate (CEEA CE S-A FĂCUT AZI!!!). Sistemele lor computerizate de lansare a rachetelor trebuie să se asigure că Ordinul civil pentru „Modul de luptă special” a fost dat în mod corespunzător înainte ca acele sisteme să permită lansarea arsenalului nuclear al Rusiei. Fără mod special de luptă – fără lansare.

      La fel ca americanii, Rusia își controlează foarte strâns arsenalul nuclear. Rușii știu, ca și noi americanii, că acesta nu este un joc. Nu există nicio marjă de eroare cu aceste arme.

      Dacă o țară vede rachetele nucleare ale altei țări ieșind din silozuri, acea țară va începe procesul de tragere cu alte rachete.

      Odată ce rachetele sunt în aer, nu există caracteristici de autodistrugere. Nu există nicio modalitate de a schimba cursul rachetei. Rachetele vor lovi și vor detona.

      Apreciază

      • San said, on februarie 27, 2022 at 5:20 pm

        Skynet preia controlul sistemelor nucleare și ordona declansarea unui atac generalizat…Terminator 1993
        Daca sistemele *inselate* acceptă ordinul, în mai puțin de trei ore, Pământul va fi complet schimbat.

        Apreciază

      • Mihai T said, on februarie 28, 2022 at 9:49 am

        @ San

        Să n-o luăm până la nivelul ăsta, e totuşi vorba de filme de ficţiune. Dimpotrivă, s-ar putea lucrătura să fie alta: să obişnuiască pe oameni cu ideea de AI care atacă omenirea … pentru ca atunci când oamenii ar da drumul la rachete, să fie dat vina pe AI.

        Apreciază

  2. scortisoara said, on februarie 27, 2022 at 3:31 pm

    Putin ordona : Forțele nucleare sa între în alerta ( România tv)

    Apreciat de 2 persoane

    • dmaximilian said, on februarie 27, 2022 at 4:54 pm

      Așa că în această dimineață, după un weekend de sancțiuni economice vicioase puse după capriciul liderilor mondiali, Rusia își găsește băncile blocate în sistemul bancar SWIFT. Ei găsesc companiilor lor aeriene interzise în majoritatea spațiului aerian european. Ei văd că țările NATO trimit arme letale în Ucraina pentru a fi folosite împotriva operațiunilor militare rusești de acolo și își dau seama că Occidentul pur și simplu nu va înceta să plaseze baze militare NATO în jurul Rusiei și să pună rachete pe acele baze care vizează Rusia.

      Rusia vede că multe națiuni din lume planifică foarte clar distrugerea Rusiei; poate pentru a împărți țara masivă și a acapara toate resursele ei naturale.

      Văzând toate aceste realități și încercând prin Eforturi diplomatice extinse să negocieze garanții de securitate pentru ei înșiși, dar acele Eforturi diplomatice fiind respinse de Occident, Rusia se află la ora zero. Își dau seama că fie se luptă acum, în timp ce încă au șansa de a câștiga, fie sunt puși într-o poziție în care nu vor putea lupta deloc.

      Așadar, în această dimineață, mulțumită bancherilor și blocadei sistemului SWIFT și datorită unor țări precum Marea Britanie, SUA, Polonia care trimit tone de arme letale în Ucraina, lumea se află în fața „Modului special de luptă” al Rusiei.

      Acum, bărbații-fetițe din Occident, care include majoritatea liderilor și majoritatea oficialilor militari de vârf, se amăgesc spunând „Rusia nu ar îndrăzni”. Acești lideri incompetenți care poartă pieptul plin de medalii care sunt într-adevăr doar trofee de participare, știu că războiul nuclear ar fi atât de oribil, încât omenirea însăși ar pieri. Deci, în mințile lor slabe, ei cred că Rusia nu ar trage niciodată cu rachete pentru că, în acest fel, ar veni sfârşitul lumii. Acești slab mentali militar şi politic – greșesc. Rusia VA DETONA rachete nucleare. Pentru că Rusia se confruntă deja cu distrugerea ei. Sancțiunile economice le vor zdrobi economia, iar asta va spulbera țara.

      Deci Rusia este, chiar acum, distrusă. Bineînțeles că vor distruge şi ei restul lumii – ca răspuns. Nu au altă opțiune.

      Și astfel, în această dimineață de duminică, lumea e aproape la 1 pas de război nuclear. Forțele nucleare strategice ale Rusiei, inclusiv rachetele lor hipersonice Kinzhal și Zircon, sunt acum în modul de luptă special – modul exact necesar pentru a autoriza o lansare nucleară la scară largă.

      Apreciază

      • gheorghe said, on februarie 28, 2022 at 6:55 am

        Cea mai lucida prezentare.
        Felicitari!

        Apreciază

  3. cristian27070 said, on februarie 27, 2022 at 4:17 pm

    Presedintele Putin trebuia sa comunice omenirii dovezile pe care le are privind 9/11.

    Apreciază

  4. Radu Humor said, on februarie 27, 2022 at 4:26 pm

    A fost Rusia înșelată de SUA! Der Spiegel publică un document stânjenitor
    Autor:Ovidiu DrugăData publicarii: 22 februarie 2022

    DISTRIBUIE ȘTIREA: FACEBOOK | TWITTER
    Cea mai mare parte a propagandei Kremlinului pe tema crizei ucrainene se bazează pe acuzația de rea-credință la adresa americanilor și a aliaților lor.

    PROPAGANDA KREMLINULUI

    Chiar în aceste zile, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin , a repetat mai multe ori, „că Moscova a fost înșelată și înșelată flagrant” de statele occidentale, care au dat asigurări că Alianța Nord-Atlantică nu se va extinde spre Est.
    Totul pornește de la interviul acordat de ultimul secretar general al Partidului Comunist Sovietic pentru The Daily Telegraph din 7 mai 2008. „Americanii ne-au promis că NATO nu va depăși niciodată granițele Germaniei după reunificarea acesteia, dar acum că jumătate din Europa Centrală și de Est sunt membre, mă întreb care a fost garanția care ni s-a acordat? Neloialitatea lor este un factor foarte periculos pentru un viitor pașnic, deoarece a arătat poporului rus că nu se poate avea încredere în ei”.

    Apoi, cu alte ocazii, Gorbaciov și-a mărturisit regretul că a avut încredere în cuvintele lui Bush și ale lui Baker. În întâlnirea din Malta, Baker l-a asigurat pe naivul Gorbaciov că „jurisdicția NATO nu se va extinde nici măcar un centimetru spre est”. Acordul verbal era clar: dacă Rusia renunță la hegemonia sa asupra Europei Centrale și de Est, Statele Unite nu vor profita în niciun fel de această concesie pentru a-și lărgi influența și a amenința securitatea strategică a Rusiei.
    Un gentleman’s agreement niciodată oficializat în scris și pe care, de-a lungul anilor, diferitele administrații din Washington și terminalele lor europene l-au negat cu încăpățânare. Ultimul în ordine cronologică, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg , care în ultimele zile a reiterat sec că „nimeni, niciodată, la nicio dată și nicăieri, nu a făcut astfel de promisiuni Uniunii Sovietice”.

    Să fie toate acestea minciunile unui bătrân ca Gorbaciov sau numai propaganda Kremlin? Se pare că nu. În numărul care se află acum în chioșcurile de ziare, săptămânal german Der Spiegel publică un document cel puțin penibil.

    CE PROMISIUNI LI S-AU FĂCUYT SOVIETICILOR?
    E vorba procesele- verbale – găsite în Arhivele Naționale Britanice de politologul american Joshua Shifrinson – ale reuniunii directorilor politici ai ministerelor de externe ale Statelor Unite, Marii Britanii, Franței și Germaniei, desfășurată la Bonn, pe 6 martie, 1991.
    Tema este securitatea în Europa Centrală și de Est și relațiile cu Rusia învinsă, descurajată, dar încă capabilă, potrivit celort prezenți, de o reacție puternică în cazul în care securitatea ei ar fi amenințată.

    În fața ipotezei unei solicitări a unor țări din fostul bloc sovietic (Polonia în primul rând) de a adera la NATO, britanicii, americanii, germanii și francezii au convenit că acest lucru este pur și simplu „inacceptabil”. În numele Berlinului, Jurgen Hrobog a spus: „Am clarificat în timpul „negocierilor 2 plus 4” privind reunificarea Germaniei, cu participarea Republicii Federale Germania, Republicii Democrate Germane, SUA, Uniunea Sovietică, Marea Britanie. Marea Britanie și Franța, că nu intenționăm să avansăm Alianța Atlantică dincolo de Oder. Și, prin urmare, nu putem acorda Poloniei sau altor națiuni din Europa Centrală și de Est posibilitatea de a se alătura acesteia”. Potrivit lui Hrobog, această poziție fusese convenită cu Cancelarul Federal Helmut Kohl și ministrul de externe, Hans-Dietrich Genscher.

    După cum scrie Der Spiegel, cu aceeași ocazie, reprezentantul Statelor Unite, Raymond Seitz, a declarat: „Am promis oficial Uniunii Sovietice – în discuțiile „2 plus 4”, precum și în alte contacte bilaterale dintre Washington și Moscova – că nu intenționăm să exploatăm, la nivel strategic, retragerea trupelor sovietice din Europa Central-Est și că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu trebuie să se extindă dincolo de granițele noii Germanii, nici formal, nici informal”.
    Pe scurt, acordul a existat și a fost împărtășit de principalii parteneri ai Alianței Atlantice. Atunci „cineva” a decis că ar fi mai bine să uite de toate promisiunile de a înghiți toată Europa de Est de-a lungul anilor, apoi țările baltice și, în cele din urmă, Ucraina, scvrie Il Giornale.

    Apreciază

  5. scortisoara said, on februarie 27, 2022 at 4:39 pm

    Nașpa . Sa vezi război dacă se întâmplă asta ….

    https://www.stiripesurse.ro/ucraina-ar-putea-intra-in-ue-mult-mai-rapid-solicitare-facuta-de-presedintele-poloniei_2262335.html

    Apreciază

  6. PIF said, on februarie 27, 2022 at 5:53 pm

    Din câte am mai citit eu acum câțiva ani, Putin devine superstițios când vine vorba de evrei, dar este întotdeauna bucuros să-i folosească pentru a-și atrage dușmanii, chiar dacă este renumit pentru reputația sa de filosemit, cu nenumărate legături sentimentale care datează din copilăria sa la Leningrad. Tocmai de aceea consider relația dintre liderul de la Kremlin și evreime destul de complicată. Totuși implicarea personală în problemele referitoare la evreimea rusă nu este falsă, pentru că atunci când a ajuns la putere (în anii 2000) președintele rus a îndepărtat oligarhia post-sovietică de la începutul anilor 1990, spre a-și consolida controlul total asupra administrației. După ce adversari politici precum Hodorkovski și Berezovski au fost închiși sau exilați, el a început să-i înlocuiască cu propria sa oligarhie (spre exemplu, frații Rotenberg), a cărei pretenție de îmbogățire era aceea de loialitate neclintită față de el și față de politicile sale. Oricum ar fi, a fost întotdeauna foarte conștient că trebuie să evite acuzațiile de antisemitism în timp ce lupta împotriva vechilor elite evreiești. De altfel, organizațiile internaționale evreiești din Rusia au fost, de asemenea, completate cu loialiști ai Kremlinului.
    Pe liderul opoziției din Israel, Beniamin Netaniahu însă, V. Putin îl consideră un egal și-l tratează ca atare, fiindcă nu de puține ori, în diverse conferințe televizate, liderul rus preciza că emigrarea a peste un milion de cetățeni evrei ruși în Israel este o pierdere semnificativă pentru Rusia. De ce consideră astfel? Deoarece mulți dintre ei au fost ingineri străluciți în industria de armament a Federației Ruse, au făcut parte din cercetarea de elită a țării și au decis să emigreze ca urmare a politicilor agresive ale lui Elțîn.
    O altă chestiune care mi se pare interesant de dezbătut (pentru a pricepe mai în profunzime comportamentul șefului administrației de la Kremlin) este rezultatul politicii americane din Orientul Mijlociu din ultimii câțiva ani, care a condus la construirea unor alianțe militare ostile la granițele de nord ale Israelului, tampon de facto între forțele conduse de Iran și Înălțimile Golan fiind nici mai mult nici mai puțin decât consilieri militari ruși. Or, cine controlează acea bucată de pământ din jurul Israelului, cu siguranță are mult mai multe de spus decât orice altă persoană din lume, inclusiv decât ayatollahul iranian ori președintele american.
    De remarcat că-și consolidase foarte bine poziția sa în ultimii ani, a evidențiat deseori că-i un politician destul de versat, că deși este un maestru al insinuărilor și-al amenințărilor voalate întotdeauna a acționat și în interes național, nu numai spre folosul, spre câștigul, celor care-l sprijină. Vom vedea în urma negocierilor cu Ucraina în ce măsură va ști să-și folosească ansamblul de calități diplomatice…

    Apreciază

  7. scortisoara said, on februarie 27, 2022 at 6:45 pm

    Dacă nu rad când îl ascult pe mucalitul asta

    Apreciază

  8. kosk said, on februarie 27, 2022 at 7:21 pm

    pff, rușii au băgat în prima linie pifani de 19-20 ani . cum sa cucerească ăștia orașe mari precum Kiev sau Harkov sau Mariupol aparate de regimente nazi-evreiesti cu experiență de lupta +armament occidental..

    Apreciază

    • Moca said, on februarie 27, 2022 at 9:37 pm

      Dac-așa se mișcă armata lui Putin, nu-l văd pe Vladimir ca pe cel care, împlinind profețiile despre rușii care vor cuceri Europa:
      -vor nimici nordul european,
      -vor ajunge pâna la Rin; trecând prin Europa ca prin mălai
      -vor potopi și sfâșia Turcia în trei bucăți,
      -vor cuceri prin luptă Orientul Mijlociu pînă lângă Ierusalim și bașca
      -vor mai ține piept și armatei de două zeci de mii de ori câte zece mii a Dragonului Asiei.
      În Ucria, Vladimir se poticnește, având copii de trupă în locașurile tancurilor și în transportoare obosite, care pică precum muștele la pala frigului, sub mâna unor Gărzi Patriotice de adunătură–chiar daca înzecit mai plini de ură decât tinerii recruți ruși.
      Nu pare a fi Vladimir noul Bici al lui Dumnezeu….dar numai Dumnezeu știe ce va face cu el și cu noi toți.

      Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 27, 2022 at 10:48 pm

        Moca

        Corespondentul Radio Romania Actualitati amintea in seara asta ca Vladimir Putin a ordonat la un moment dat ca trupele rusesti sa ia piciorul de pe acceleratie. Dar se va accelera din nou.
        Asadar, amintea de ceva ce noi habar nu aveam. La noi probabil cam toata mass-media desena tabloul unei impotmoliri…
        Dupa cum spuneam, in razboi, primul care moare este adevarul.

        Apreciază

    • scortisoara said, on februarie 28, 2022 at 6:45 am

      Au trimis în linia întâi recruți cărora nu li sespusese ca merg la razboi direct , cel putin așa reiesea din articolul postat pe comisarul.ro.

      Apreciază

  9. Felix said, on februarie 27, 2022 at 8:23 pm

    Pretențiile aparitiei unei noi variante hiv, mai mortale ar putea fi încercarea de a speria oamenii să accepte o alta plandemie

    Afirmațiile recente că a fost descoperită o nouă variantă a HIV ar putea fi doar o încercare de a crea o altă pandemie. Acest lucru a fost în prezentarea de catre gazdă de televiziune și producătorul Del Bigtree, care a vorbit despre asta pe 22 februarie intr-un episod din show-ul său „Highwire” cu jurnalistul de investigație Jefferey Jaxen.

    Rapoartele privind o nouă variantă a HIV au început să apară la începutul lunii februarie. Afirmația este în conformitate cu un studiu publicat în revista Science care susține HIV a suferit mutații si exista posibilitatea de a se crea o „boală mai severă”, cu „transmitere mai rapidă.”

    Chris Wymant, autorul principal al studiului și cercetător principal de la Institutul Big Data de la Universitatea din Oxford, a lucrat cu o bază de date care colectează mostre de HIV din Uganda și din mai multe țări europene. Wymant a studiat 17 probe cu mutații neobișnuite. Cincisprezece dintre aceste probe au fost din Țările de Jos.

    Potrivit studiului, baza de date a descoperit un total de 109 persoane care au avut varianta mai periculoasă și nu au știut niciodată despre ea. Unele dintre persoane au avut HIV din 1992, ceea ce a condus pe Wymant și co-autorii săi să deducă că varianta ar fi apărut cândva la sfârșitul anilor 1980, a luat amploare la începutul anilor 2000 și apoi a încetinit până în anii 2010.

    Chiar și după 100 de ani de infectare cu HIV a oamenilor, încă mai are capacitatea de a evolua și de a se schimba”, a declarat Joel Wertheim, profesor asociat de medicină la Universitatea din California, San Diego. „Nu trebuie să subestimăm niciodată potențialul de evoluție virală. Comparati acest studiu care va sa contrasteze puternic cu afirmația că toate virusurile vor evolua în mod inevitabil spre a deveni benigne.”

    Varianta presupune ca ar putea fi justificata modalitatea de a împinge pentru toata lumea testarea obligatorie HIV

    Jaxen și Bigtree sunt neîncrezători la ideea că potențial sute sau mii de oameni au avut varianta hiv mai virulenta din anii 1980 sau 1990 si ca a fost descoperita recent.
    „Când citim asta, începi să te scarpini în cap pentru că deduci: «Stai puțin, oamenii ăștia poartă această variantă extrem de contagioasă care intră foarte repede la boli grave de 30 de ani și nu știau asta?»”, a întrebat Jaxen.

    Acest lucru este susținut de cele mai recente știri care circulă în mass-media mainstream susținând că HIV este acum mai proeminent în rândul persoanelor heterosexuale decât homosexuale sau bisexuale. Această veste a fost urmată de un apel pentru mai multe persoane spre a obține testare pentru HIV – un apel care a fost amplificat cu utilizarea de celebritati ca Prințul Harry.

    „Fiecare dintre noi are datoria, sau cel puțin o oportunitate, de a ne testa pe noi înșine pentru a facilita testarea tuturor celorlalți”, a declarat prințul Harry într-un interviu. „Și atunci devine un lucru obișnuit, ca orice altceva. Dar dacă nu obtinem testarea suntem ca, „Oh, știi, HIV, asta nu e – dar cum ar putea, eventual, să mă afecteze? Asta afectează, știți, oamenii de acolo». Și e ca și cum, nu, te-ar putea afecta.” (Asemanatoare: Medicii marturisesc ca vaccinurile anti-COVID-19 dau oamenilor cancer si SIDA.)

    Ce s-a întâmplat cu campaniile sexuale sigure și lucruri de genul ăsta? Acum, vom intra iarasi în serii de testare? Tocmai am ieșit din testarea [obligatorie] COVID, iar acum să intrăm în testarea HIV? Poate [ei] vor crea o plandemie în jurul acestui lucru”, a remarcat Bigtree.

    Mass-media mainstream a venit deja cu articole care susțin că testele pentru HIV ar trebui să fie la fel de frecvente ca testele pentru coronavirusul Wuhan (COVID-19). Chiar Wymant și co-cercetătorii săi au venit cu declarații de sprijin ale strategiilor de sănătate publică care subliniază obtinerea testarii pentru HIV și obținerea așa-numitului „tratament” cât mai curând posibil.

    Intervenția în domeniul sănătății publice care a fost implementată și extinsă în Olanda în ultimul deceniu – îmbunătățirea accesului la tratamente, testarea cât mai rapidă a oamenilor, punerea lor la tratament cât mai curând posibil – a contribuit la reducerea numărului acestei variante, chiar dacă nu știam că există încă”, a susținut Wymant.

    Alternativ, Jaxen și Bigtree au spus că noua variantă HIV ar putea fi doar efectul advers cauzat de vaccinurile împotriva COVID-19.
    Ei au subliniat că, încă din 2020, cercetătorii avertizau că vaccinurile care se aflau încă în stadii incipiente de dezvoltare la momentul respectiv ar putea crește riscul unei persoane de a dobandi HIV.

    Și acum vedem titluri peste tot în țară – peste tot în lume – „Ferește-te, ai putea dobandi HIV, poate doriți să faceti analiza și să obțineți o testare”, a comentat Bigtree. „Vedeți afisajul pe perete? Se coreleaza toate acestea? Nu știm”.

    Claims of a new, deadlier HIV variant could be attempt to frighten people into accepting another plandemic – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2022-02-25-deadlier-hiv-variant-attempt-to-frighten-people.html#

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on februarie 28, 2022 at 7:13 am

      N-a vazut nimeni vreun HIV, relax!
      AIDS sau SIDA sint degradari fiziologice determinate de bacterii patogene „imbunatatite”, nu de … virusi.
      Bacteria este nicro-organism: traieste, misca…
      Virus e denumire pentru niste resturi biologice de aminoacizi, neutre fiziologic, deseuri fara viata.
      –-
      Cand vezi articole despre virusi, nu mai pierde timpul – e mascarada profitabila „lor”.
      Prosteire insistenta a cititorului, ca si holocash-ul.

      Apreciază

    • rona232 said, on martie 1, 2022 at 3:08 pm

      Excelent articol, Felix, ca de obicei. Te urmăresc de mult timp! Sunt cu ochii pe tine!

      Apreciază

  10. dante said, on februarie 27, 2022 at 9:11 pm

    Sa comparam doua situatii aproape identice:
    Ukraina si Siria
    In Siria se duc lupte de peste 10 ani iar acolo sint minjite de singe toate puterile lumii, care au diferite interese in detrimentul sirianului. Acolo, israelienii, bombardeaza de ani de zile pe iranieni omorind la gramada atit soldati cit si civili fara ca marile puteri sa se ofusce vreun pic. Motivatia Israelului este aceea de nu permite ca Siria sa fie un cap de pod pentru armata iraniana, cu toate ca Siria are dreptul suveran sa primesca pe oricine vrea pe teritoriul sau.
    In Ukraina situatia este la fel, in sensul ca Putin nu doreste ca pe teritoriul ucainian sa se instaleze fortele NATO, mai mult decit atit, intre Rusia si si Nato este un acord de vreo 30 de ani care prevedea exact acest lucru.
    Doua situatii aproape identice cu rezolvari diferite, pentru ca totul nu este dect o „dreptate a leului”.
    Teatrul Masca isi continua activitatea internationala in vederea actului final.

    https://www.mediafax.ro/externe/cel-putin-trei-militari-sirieni-au-fost-ucisi-in-raiduri-aeriene-atribuite-israelului-20546433

    Apreciază

    • gheorghe said, on februarie 28, 2022 at 7:14 am

      Nt!
      Cati israelieni traiau in Siria si… i-a omorat „sirianu”?

      Apreciază

  11. […] ISRAEL 365 NEWS: Legatura personala a lui Vladimir Putin cu evreii […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.