SACCSIV – blog ortodox

Boris Johnson a eliminat luni ultimele restricții interne privind coronavirusul în Anglia, inclusiv cerința ca persoanele cu COVID-19 să se autoizoleze

Posted in Anglia, Boris Johnson, Coronavirus by saccsiv on februarie 22, 2022

Sursa: https://www.dcbusiness.ro/boris-johnson-anunta-incetarea-restrictiilor-covid-in-anglia_640484.html

Premierul britanic, Boris Johnson a eliminat luni ultimele restricții interne privind coronavirusul în Anglia, inclusiv cerința ca persoanele cu COVID-19 să se autoizoleze.

Vorbind în fața parlamentului, Johnson a declarat că țara „trece de la restricțiile guvernamentale la responsabilitatea personală”, ca parte a unui plan de tratare a COVID-19 la fel ca alte boli transmisibile, cum ar fi gripa.

„Acum avem suficiente niveluri de imunitate pentru a finaliza tranziția de la protejarea oamenilor prin intervenții guvernamentale la bazarea pe vaccinuri și tratamente ca primă linie de apărare”, a declarat Johnson.

Printre măsurile ridicate se numără cerința de a purta o mască facială în spații închise și regulile de autoizolare pentru cazurile pozitive. Testele nu vor mai fi gratuite, urmând ca testarea universală gratuită să se încheie la 1 aprilie.

Cu toate acestea, guvernul a subliniat că pandemia nu s-a încheiat și că virusul ar putea încă să producă surprize neplăcute.

Johnson a declarat că faptul că Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv pentru COVID-19 duminică a fost „un memento că acest virus nu a dispărut”.

Palatul Buckingham a precizat că monarhul în vârstă de 95 de ani a avut simptome ușoare, asemănătoare răcelii, dar a continuat cu îndatoriri ușoare și cu respectarea tuturor reglementărilor guvernamentale.

Anunțurile au fost devansate cu o lună și vin în contextul în care Johnson continuă să facă față consecințelor scandalului „Partygate” și după ce Palatul Buckingham a dezvăluit că regina a fost testată pozitiv și a prezentat simptome ușoare.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on februarie 22, 2022 at 5:17 pm

    https://www.antena3.ro/actualitate/eliminare-restrictii-stare-alerta-629951.html

    Finalul articolului este genial:
    „Toate bune și frumoase, numai că în momentul în care lucrurile ar intra în normal, nu există un plan de bătaie care să ne arate cum se face asta. Rămâne de văzut în ce mod vor decurge lucrurile. „

    Din „Cumplite incerrcari, Doamne” – Marcel Petrisor:
    „- Zau, ce voiati voi, ma, pana la urma, poate-mi spuneti si mie!
    – Sa fim liberi, dom’ sergent.
    – Liberi?!
    Si sergentul se holba o clipa la ei, inchizand brusc usa vizetei mari si apoi deschizand-o iar, ca sa-i priveasca mai bine. Ochii i se facura cat cepele si nu mai stia omul ce sa creada… Libertate?!
    – A-adica cum?
    Vorba asta il pusese intr-o atat de mare incurcatura, incat nu mai stia pe ce lume e; ar fi vrut sa intrebe ce-i aia, dar fara ca sa-l poata banui cineva de nerespectarea regulamentului…
    – A-a-adica? – se mai balbai el.”

    Apreciază

  2. babs said, on februarie 22, 2022 at 8:25 pm

    eu locuiesc in Londra si aici multe persoane nu au respectat purtarea mastii asa zise obligatorii

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.