SACCSIV – blog ortodox

Viitorul ecumenismului este lupta cu prejudecățile și discriminarea, a spus Patriarhul Bartolomeu la rugăciunea la care a participat și o „episcopesă” în „epitrahil”

Posted in ECUMENISM, ORTODOXIE, Patriarhul BARTOLOMEU by Vali on februarie 2, 2022

Sursa: https://spzh.news/ro/news/86022-glava-fanara-budushheje-ekumenizma–boryba-s-predrassudkami-i-diskriminacijej

Ceremonia a fost condusă de Patriarhul ecumenic Bartolomeu. Imagine: haber.sat7turk.com

Împreună cu patriarhul Bartolomeu, reprezentanții Bisericii Armene și ai Bisericii Catolice, la rugăciunea ecumenica a participat și o „episcopesă” în „epitrahil”.

La 21 ianuarie 2022, cu ocazia „Zilei de rugăciune pentru unitatea Bisericilor”, patriarhul Constantinopolului Bartolomeu a spus că viitorul ecumenismului este în lupta împotriva prejudecăților, transmite haber.sat7turk.com.

În biserica Sfânta Treime a Patriarhiei Constantinopolului, situată în cartierul Beyoglu (Pera) lângă Piața Taksim din Istanbul, a avut loc o rugăciune ecumenică condusă de patriarhul Bartolomeu.

L această rugăciune au luat parte reprezentanții Bisericii Armene, Bisericii Asiriene, Bisericii Catolice, Bisericii Evanghelice și ai altor biserici protestante.

La slujbă a participat și episcopesa unei biserici neortodoxe, care a fost singura dintre cei prezenți cu un element de veșmânt liturgic asemănător cu epitrahilul.

«Епископесса» (крайняя справа) на молитве с патриархом Варфоломеем. Фото: nyxthimeron.com
„Episcopesa” (la dreapta) la rugăciune cu patriarhul Bartolomeu. Imagine: nyxthimeron.com

După ce toți participanții au citit pe rând pasajele biblice, patriarhul Bartolomeu a ținut o predică în care a spius că „viitorul mișcării ecumenice constă în purtarea „luminii iubirii” prin includerea de noi simboluri ale toleranței și coexistenței în viața noastră cotidiană, care luptă împotriva prejudecăților și discriminării”.

Potrivit conducătorului Fanarului, „când astăzi ne rugăm aici pentru unitatea creștinismului, să avansăm cu speranță spre cauza noastră comună, la care aspirăm profund”.

După rugăciunea „Tatăl nostru”, pe care fiecare a rostit-o în limba sa maternă, patriarhul Bartolomeu i-a binecuvântat pe toți participanții la ceremonie.

UJO a scris mai devreme că potrivit ierarhului fanariot din SUA arhiepiscopului Elpidofor, de ecumenism au nevoie toți cei care se numesc creștini.

Elena Сonstantinova

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on februarie 2, 2022 at 7:28 pm

    Ecumenismul este erezia tuturor ereziilor!

    Apreciat de 5 persoane

  2. Dimitrie said, on februarie 2, 2022 at 9:47 pm

    Minciuno-Patriarhul Daniel se roagă și predică alături de ereticii papistași (romano-catolici) , îndemnând pe credincioșii creștini-ortodocsi cu capul descoperit în biserică la eresul ecumenist-masonic.
    Să fie ANATEMA !!!! Dumnezeu săl-certe !!!!

    Apreciază

  3. noname 7 said, on februarie 3, 2022 at 7:56 am

    Marturisirea de credinta, impotriva ecumenismului:
    https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/01/pdf-marturisire-de-credinta-impotriva.html

    Apreciază

  4. Yukyi said, on februarie 3, 2022 at 10:50 am

    Domnule Elpidifor, de ecumenism nu are nevoie nimeni!!!! Domnule Elpidifor nouă creștinilor drept credincioși, noi care cinstim Sfânta Treime, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Sfinții și Cetele Îngerești, nouă nu ne place ecumenismul.! Domnule Elpidifor noi nu suntem din cei care se apleacă să sărute copita in timp ce sunteți scărpinați în țeasta inutilă de niște gheare „extraterestre”.!!!!!

    Apreciază

  5. […] Viitorul ecumenismului este lupta cu prejudecățile și discriminarea, a spus Patriarhul Bartolomeu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.