SACCSIV – blog ortodox

La Ierusalim a avut loc exercitiul „Collective Strength”: FMI, Banca Mondială și 10 țări au efectuat o alarmantă „simulare” a prăbușirii sistemului financiar global

Posted in BANCA MONDIALA, FMI, FONDUL MONETAR INTERNATIONAL, Ierusalim by saccsiv on decembrie 23, 2021

Zero Hedge: IMF, World Bank & 10 Countries Held Alarming „Simulation” Of Global Financial System Collapse

FMI, Banca Mondială și alte 10 țări au efectuat o alarmantă ‘simulare’ a prăbușirii sistemului financiar global

De Tyler Durden, 21 Decembrie 2021, Zero Hedge

La începutul acestei luni, Reuters a realizat un raport care nu a primit nici pe departe suficientă atenție din partea publicului american – conținutul său ar fi alarmat cu siguranță majoritatea oamenilor preocupați de izbucnirea a încă mai multor ‘catastrofe globale’. Este cel puțin curios momentul ales: pe fondul recentei perturbări induse de pandemie în lanțurile globale de aprovizionare, națiuni puternice și instituții bancare au decis să se reunească pentru a realiza un scenariu de colaps economic global.

Raportul a descris faptul că Israelul a condus o „simulare  a unui atac cibernetic major în 10 țări asupra sistemului financiar global, în încercarea de a spori cooperarea care ar putea contribui la minimizarea oricăror daune potențiale asupra piețelor financiare și băncilor”. Aceasta s-a axat pe un scenariu catastrofal în care „hackerii erau cu 10 pași înaintea noastră”, conform unui oficial participant.

Demonstranți se ciocnesc cu membri ai Gărzii Naționale venezuelene în timpul unui miting care cere un referendum pentru demiterea președintelui venezuelean Nicolas Maduro în San Cristobal, Venezuela, 26 octombrie 2016. REUTERS/Carlos Eduardo Ramirez

Denumit ‘Forța Colectivă’, exercițiul a avut loc la Ierusalim (după ce a fost mutat de la locația propusă inițial, Dubai) și a inclus participarea, de asemenea, a Statelor Unite, Marii Britanii, Emiratelor Arabe Unite, Austriei, Elveției, Germaniei, Italiei, Olandei și Thailandei. Au fost implicați și oficiali ai Fondului Monetar Internațional (FMI), ai Băncii Mondiale și ai Băncii Reglementelor Internaționale.

Simularea de joc financiar-geopolitic a fost plasată în contextul unui scenariu în care date sensibile au fost scurse pe Dark Web, ceea ce s-a combinat cu rapoartele ‘fakenews’ devenite virale în toate societățile, ceea ce a dus la prăbușirea piețelor globale și la fuga către bănci care a urmat. Mai mult, simularea a prevăzut o serie de hack-uri devastatoare care au vizat sistemele globale de schimb valutar, care au perturbat, de asemenea, tranzacțiile dintre importatori și exportatori, potrivit Reuters.

Simularea a stabilit o perioadă de criză severă care a durat aproximativ o săptămână și jumătate. Evenimentele au fost ghidate de un film și de un narator care relatau ‘live’ evenimentele în desfășurare rapidă…

„Aceste evenimente creează haos pe piețele financiare”, a declarat un narator al unui film prezentat participanților în cadrul simulării și văzut de Reuters.

În continuare, raportul a detaliat simularea găzduită sub egida Ministerului de Finanțe din Israel:

„Băncile fac apel la asistență de urgență pentru lichidități într-o multitudine de monede pentru a pune capăt haosului, în timp ce contrapartidele își retrag fondurile și limitează accesul la lichidități, lăsând băncile în dezordine și ruină”, a spus naratorul.

Participanții au discutat politici multilaterale pentru a răspunde la criză, inclusiv o vacanță bancară coordonată, perioade de grație pentru rambursarea datoriilor, acorduri SWAP/REPO și o dezlipire coordonată de principalele monede.

Țările și instituțiile participante la simulare, via Reuters

În aparență, acest exercițiu de zece zile ‘de succes’ a avut ca scop ca fiecare țară să fie pregătită să limiteze pagubele globale provocate de un eveniment sau o amenințare cibernetică majoră. Principala concluzie a fost că numai printr-o cooperare globală rapidă și o comunicare deschisă între națiuni ar exista posibilitatea de a preveni colapsul total al sistemului financiar global (sau poate mai degrabă al celui condus de Occident).

În mod interesant, unii participanți au declarat că, în realitate, ar acționa mai repede decât în cadrul simulării în cazul unei perturbări cibernetice de o asemenea amploare. Aceștia au spus că „într-o situație reală de atac cibernetic, guvernele ar lua măsuri mai rapid decât în cadrul simulării”, potrivit Reuters. „Un oficial financiar european a declarat că, în cazul unui astfel de atac, țara sa nu ar aștepta 10 zile pentru a acționa”.

Cu toate acestea, ne îndoim că o mare parte din publicul occidental se va simți ‘liniștit’ de elitele globale angajate într-un scenariu simulat de ‘pregătire’ pentru o prăbușire globală. Din nou, ca și cum 2020 și 2021 în cadrul pandemiei nu ar fi fost suficient de mult un scenariu de dezastru și criză în ‘lumea reală’, se pune la îndoială necesitatea de a juca un scenariu ‘simulat’ în primul rând.

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pas cu pas said, on decembrie 23, 2021 at 8:04 pm

    Merg bine băiețiI. Pas cu pas. Mai au treabă de făcut. După simularea magistrală a unei pandemii de carcalac la Event 201, în octombrie 2019, au lansat oficial FRICA de carcalac două luni mai târziu. Și a prins bines. Acum e altă simulare, cea a sistemului financiar global a celor 10 bancheri, care au putere mare fără a stăpâni nici o țară, pentru că stăpânesc planeta. Așadar în cîte luni au planificat colapsul financiar, care o să aducă cu el surprize surprize macabre pentru idi*ții utili, credincioși în carcalac?

    Apreciat de 2 persoane

  2. John said, on decembrie 23, 2021 at 10:23 pm

    Un blog interesant,poți citi lucruri despre Israel și iudaism

    Ceasul cosmic acum la 12:45 și semnificația lui
    Sunt conștient că există cei care nu sunt de acord, dar consider că Hatzot este 5751 – nu 5750. Acest lucru se datorează faptului că nu a existat anul 0 – Creația a început în Anul 1, așa că are sens să spun că cei 6000 de ani ai lumii sunt de la anul 1 până la anul 6001.
    https://yeranenyaakov.blogspot.com/2021/12/cosmic-clock-now-at-1245-and-its.html?m=1

    Apreciază

  3. Inca o criza said, on decembrie 24, 2021 at 6:32 am

    Camatarii mondiali au fost prabusuti de hackeri sau s-au brabusit (ori si-au prabusit) singuri sandramaua. ‘catastrofe globale’ continua dupa plandemie eacrovii fac (dis)simulari pentru urmatorea ‘catastrofa’. Costurile vor veni in facturi, scumpiri la toate arunca vina pe altii. Ocazie sa creasca autoritarismul statului ei in favoarea lor. Si cum plandemia e fasaita le trebuie altceva.

    Apreciază

  4. […] și 10 țări au efectuat o alarmantă simulare a prăbușirii sistemului financiar global!https://saccsiv.wordpress.com/2021/12/23/la-ierusalim-a-avut-loc-exercitiul-collective-strength-fmi-…6124.Așteptînd fiul, nora, pe cei mici,Să-i colinde pe bunici. […]

    Apreciază

  5. […] La Ierusalim a avut loc exercitiul „Collective Strength”: FMI, Banca Mondială și 10 țări au … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.