SACCSIV – blog ortodox

Se poate și fără Certificat Verde! Un sălăjean întors din Italia a anulat în instanță decizia de carantinare emisă de DSP

Posted in carantina, Coronavirus, Italia, Romania by Vali on decembrie 20, 2021

Sursa: https://salajulliber.ro/se-poate-si-fara-certificat-verde-un-salajean-intors-din-italia-a-anulat-in-instanta-decizia-de-carantinare-emisa-de-dsp/

Un sălăjean întors din Italia în România a fost plasat în carantină din cauza faptului că nu deținea Certificatul Verde. Bărbatul s-a adresat instanței de judecată, iar în termen de doar 4 zile a reușit să anuleze definitiv decizia de carantinare impusă de autoritățile de frontieră.

Astfel, Georgel Babiuc, un sălăjean plecat peste hotare în Italia, la Imola, a decis să se întoarcă acasă, la Zalău. Pe data de 9 decembrie acesta a tranzitat spațiul european și a fost oprit la un punct de control de la frontiera României cu Ungaria din județul Satu Mare. Bărbatul nu a putut prezenta Certificatul Verde, acesta nefiind vaccinat, astfel că autoritățile, prin DSP Satu Mare, a dispus carantinarea bărbatului pe motiv că vine din zona galbenă.

Zălăuanul nu a stat prea mult pe gânduri, astfel că a contestat decizia de carantinare la Judecătoria Zalău. La instanța de judecată s-a înregistrat dosarul cu numărul 4445/337/2021. Judecătorii de la Judecătoria Zalău au respins însă cererile bărbatului. Georgel Babiuc nu s-a dat însă bătut, așa că a depus contestație care s-a judecat la Tribunalul Sălaj.

Pe data de 13 decembrie, magistrații Tribunalului Sălaj au emis decizia civilă numărul 1006 prin care îi dă câștig de cauză bărbatului și dispun ieșirea acestuia din carantină și anularea deciziei DSP Satu Mare.

„Admite apelul declarat de petentul-apelant Babiuc Georgel împotriva sentinței Judecătoriei Zalău pe care o schimbă în tot. Admite contestația formulată de petentul Babiuc Georgel și dispune anularea Deciziei de confirmare a carantinării nr. 1970388/09.12.2021 a DSP Satu Mare”, se arată în minuata deciziei civile emisă de Tribunalul Sălaj.

Decizia Tribunalului Sălaj este definitivă, astfel încât, zălăuanul Georgel Babiuc demonstrează că se poate intra în țară și fără Certificat Verde.

Georgel Babiuc este acum hotărât să lupte pentru drepturile românilor și să-i învețe și pe alții cum pot câștiga în instanță decizia de carantinare emisă de DSP, chiar dacă cel carantinat nu deține Certificat Verde.

Un sprijin important în victoria lui Georgel Babiuc împotriva deciziei de carantinare l-a avut și europarlamentrul Cristian Terheș (PNȚCD) și studentul la drept  Adrian Cristian Secu care cunoaște în profunzime subiectul, dar și prevederile legale din România privind Certificatul Verde. Mai mult, avocatul a demonstrat ca in România pandemia nu are baza legală.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Se poate și fără Certificat Verde! Un sălăjean întors din Italia a anulat în instanță deciz… […]

    Apreciază

  2. Spaceman said, on decembrie 20, 2021 at 6:54 pm

    Pretinsa pandemie de virus sars-cov-2 și variantele acestuia, este crimă împotriva umanității! Eu nu vreau să fiu cu nimic, în niciun fel, părtaș la această crimă. Nu fac teste, nu iau tratamente, medicamente, ‘vaccinuri’, certificate, nu completez formulare digitale, nu vreau nimic pe motiv de sars-cov-2.

    Pretinsa pandemie de sars-cov-2 nu a fost instituită legal! Pentru că nu poate fi dovedită științific! Toate măsurile pe motiv de sars-cov-2 au fost instituite de către administrații, în numele ‘prudenței sanitare’, pentru ‘protejarea sănătății publice’, în ideea că virusul sars-cov-2 și variantele acestuia ar presupune o urgență sanitară.

    Toate măsurile luate în numele prudenței sanitare pe motiv de sars-cov-2 și presupusele variante ale acestuia, sunt impuse prin intimidare, după modelul – „dacă nu faci așa ai să vezi ce pățești”!

    S-a introdus acum obligativitatea formularului digital la intrarea în țară, acel PLF. Eu nu completez așa ceva nici dacă sunt amenințat cu moartea! Asta ar însemna să fiu de acord cu crima împotriva umanității și cu instaurarea dictaturii mondiale. Pentru ce? În numele sănătății publice? În numele prudenței sanitare? De când a devenit obligatorie căsuța de e-mail, pentru a genera nu știu ce certificat sau formular?

    Ia priviți ce au băgat ăștia cu 5 zile înainte de Crăciun, ca să aibă efect maxim, că vin gâscanii în țară de Crăciun →

    De la minutul 2:00 → „în ultima etapă bifați că ‘sunt de acord’ și ‘am luat la cunoștință’. ”

    Și dacă NU se bifează ‘sunt de acord’ și ‘am luat la cunoștință’ atunci nu se generează PLF-ul digital?

    În acest caz, amenda se dă pentru că nu a fost completat PLF sau pentru că NU a fost bifat ‘sunt de acord’ și ‘am luat la cunoștință’ ?

    Sunt obligatorii ‘sunt de acord’ și ‘am luat la cunoștință’ ?

    Dacă se generează PLF și dacă NU s-a bifat ‘sunt de acord’ și ‘am luat la cunoștință’, atunci Guvernul României prin acest videoclip de informare îndeamnă în mod eronat la bifarea ‘sunt de acord’ și ‘am luat la cunoștință’ pretinzând că sunt cerințe obligatorii pentru a completa un PLF acceptat.

    Guvernul României pretinde că a devenit OBLIGATORIU în România → a fi ‘de acord ca datele cu caracter personal și informațiile furnizate să fie prelucrate de către autoritățile competente‘ și ‘a lua la cunoștință prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații și cele ale art. 352 din Codul Penal cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor‘ ?

    Poate ne explică domnul Piperea, Șoșoacă sau G.Simion cum stă treaba cu PLF, sau avocatul poporului, și nu vor tăcea ca scroafa-n păpușoi.

    Apreciază

    • dmaximilian said, on decembrie 20, 2021 at 9:01 pm

      Protecția datelor cu caracter personal etc, etc – totul este o glumă sinistră! Nu există nicio protecție. Practic ne furăm noi singuri căciula de pe cap – dându-le voie să ne spioneze pe banii noştri (bani pt echipament hardware de spionat + bani pt abonament lunar ca să ne spioneze). Aşa că despre ce protecţie a datelor personale vorbim? E deja prea târziu, jocurile au fost făcute de când a apărut Windows 98 şi de când s-a răspândit Android etc etc

      Apreciază

  3. carla said, on decembrie 21, 2021 at 11:23 am

    Păi de când instanțele funcționează atât de prompt, încât să nu apuci să faci carantina și încă vreo 10 ani de dosare și drumuri?

    Apreciază

  4. MI said, on decembrie 23, 2021 at 5:52 pm

    A republicat asta pe Ioana.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.