SACCSIV – blog ortodox

New York-ul a interzis gazele naturale în noile clădiri. Costul cu încălzirea pentru o locuinţă creşte de la 865 la peste 1.500 de dolari pe lună

Posted in GAZ NATURAL, New York by Vali on decembrie 18, 2021

Sursa: https://www.romaniatv.net/new-york-ul-a-interzis-gazele-naturale-in-noile-cladiri-costul-cu-incalzirea-pentru-o-locuinta-creste-de-la-865-la-peste-1-500-de-dolari-pe-luna_6070953.html

Clădirile noi din cel mai mare oraș din SUA, cu 8,8 milioane de locuitori, vor trebui să folosească electricitate pentru încălzire și gătit, potrivit votului consiliului.

Proiectul de lege care interzice utilizarea gazului în clădirile noi ne va ajuta să facem tranziția către un viitor mai verde și să atingem neutralitatea carbonului până în anul 2050”, a declarat Corey Johnson, președintele Consiliului Local New York, menționând: „Suntem într-o criză climatică. și trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru a ne proteja orașul”.

Legea ar urma să se aplice clădirilor noi sub șapte etaje, de la sfârșitul anului 2023, și celor de peste șapte etaje, începând cu 2027, scrie Reuters. Există excepții pentru clădirile noi utilizate pentru anumite activități, inclusiv producție, spitale, bucătării comerciale și spălătorii.

Până acum, cel mai populat oraș din SUA care a interzis gazul în clădirile noi este San Jose, din California, cu aproximativ un milion de locuitori.

În 2020, emisiile de carbon din S.U.A. provenite de la combustibilii fosili au ajuns la cel mai scăzut nivel din 1983, dar sunt de așteptat să crească cu aproximativ 7% în 2021, deoarece furnizorii de energie au ars mai mult cărbune pentru a genera electricitate, din cauza creșterii puternice a costurilor cu gazele.

Totuşi, trecerea New York-ului la clădirile complet electrice ar putea însemna un preț mai mare pentru consumatorii care folosesc electricitate pentru încălzire, decât cei care se bazează pe gaz. În această iarnă, o gospodărie medie este de așteptat să plătească 1.538 de dolari pentru a-și încălzi locuința cu electricitate, în comparație cu factura la gaz, care este de aproximativ 865 de dolari.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on decembrie 18, 2021 at 6:21 pm

    Iarăși mizeria cu emisiile de dioxid de carbon? Atunci să planteze copaci la greu și să ne lase în pace!

    Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on decembrie 18, 2021 at 9:29 pm

    De ce nu se verifica oamenii care rezista natural covid 19 ? Unii au nevoie de Ivermectina ca sa se puna pe picioare in caz de covid iar altii se vindeca cu Paracetamol si alte otc-uri in timp ce altii nici nu acuza simptome de covid chiar daca au virusul . Ce-i face pe ultimii sa reziste asa ? Ce anume face diferenta? De ce nu se studiaza asta ? Ce le lipseste celor care fac forme grave ?

    https://www.activenews.ro/stiri/Doctorul-Damian-Baciu-vs-Ro-Vaccinare-si-solutia-simpla-oferita-de-ActiveNews-la-tona-de-medicamente-expusa-de-porno-propagandistii-vaccinarii-ARBIDOL-si-IVERMECTINA-171449

    https://www.activenews.ro/opinii/Eugenia-cu-crema-de-COVID-Totul-se-poate-cand-Moartea-se-poate-171433

    https://www.activenews.ro/stiri/Celebrul-neurochirurg-american-Ben-Carson-se-pronunta-pentru-Ivermectina-si-avertizeaza-cu-privire-la-baza-de-date-federala-a-vaccinarilor-Aceasta-va-fi-folosita-si-in-alte-scopuri-in-scopul-monitorizarii-vaccinarii-fiecarui-american.-VIDEO-171434

    Apreciază

  3. Alex said, on decembrie 18, 2021 at 10:24 pm

    Azi, protest la hamburg impotriva restrictiilor si vaccinarii obligatorii

    Apreciază

  4. Paul said, on decembrie 19, 2021 at 12:42 am

    Nu te vor lăsa în pace, poți fi sigur!

    Apreciază

  5. gheorghe said, on decembrie 19, 2021 at 10:14 am

    Cred ca nu a fost preluata corect informatia – ca traducere/interpretare in romaneste:
    „În această iarnă, o gospodărie medie este de așteptat să plătească 1.538 de dolari pentru a-și încălzi locuința cu electricitate, în comparație cu factura la gaz, care este de aproximativ 865 de dolari.”
    Asta inseamna vreo- 4 sau chiar 5 luni.
    Sub-titlul „spune”:
    „Costul cu încălzirea pentru o locuinţă creşte de la 865 la peste 1.500 de dolari pe lună ”

    Corect, „Costul cu incalzirea… IN ACEASTA IARNA”.
    Cine plateste pe luna 867 de dolari SUA are o vila cu vreo 10 dormitoare, 5 bai, …

    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-01/new-yorkers-are-in-for-24-heating-bill-increase-this-winter
    „Utility Consolidated Edison Inc. is warning New York customers they’ll pay $341 per month on average to heat their homes from November through March 2022, marking a $66 increase from last winter’s average monthly bill.”
    Deci, 5 luni cu $341 PE LUNA fata de 285 = (341-66)

    Apreciază

    • gheorghe said, on decembrie 19, 2021 at 10:15 am

      275, nu 285 – scuzati, tastatura mica + graba + neatentie…

      Apreciază

  6. Cosmin said, on decembrie 19, 2021 at 7:56 pm

    Vazand titlul articolului, am fost foarte contrariat. Am si sunat un prieten in SUA.

    Deci situatia e in felul urmator: o locuinta de aprox 250 mp, plateste utilitatile gaz+curent, caci asa vin impreuna pe aceeasi factura, 300 de dolari pe luna de iarna, diferenta nu e prea mare fata de factura de vara, cand merge climatizarea, care e un mare consumator de curent.

    Articolele astea din Romania sunt foarte manipulatoare, ca nu cumva populatia sa se revolte. Dar si daca ar plati americanul 800 de dolari pe luna utilitatile, tot ar fi suportabil dintr-un salar de american. Dar romanul cand are de platit utilitati 1500 de lei pe luna dintr-un salar de 1800, e cam greu.

    Sigur, probabil am exagerat si eu cu comparatiile. Dar americanul plateste 800 de dolari pe sezon.

    Curentul e foarte ieftin in America, benzina nu mai retin cat e acum, dar cand la noi era 4.5 lei litrul, americanul platea 1.2 lei adica vreo 30 de centi.

    Sa nu ne lasam dusi asa cu zaharelul.

    Noi romanii platim cel mai scump curent electric din UE. Platim combustibilul mai scump de cat austriacul, samd.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.