SACCSIV – blog ortodox

De ce si de cind sunt romanii antivaccinisti

Posted in Coronavirus, Romania, vaccin, vaccinare by Vali on decembrie 18, 2021

Sursa:https://inpolitics.ro/de-ce-si-de-cind-sunt-romanii-antivaccinisti_1812745095.html

Cine crede că românii sunt sceptici în raport cu vaccinurile de cînd cu pandemia de Covid se înșeală amarnic. Temerile sunt vechi de cînd lumea, sau, mai exact, de cînd au apărut primele vaccinuri în România, în secolul 19. Într-o carte excepțională de acum cîțiva ani, ”România medicilor”, editura Humanitas, istoricul Constantin Bărbulescu prezintă date furnizate în acea epocă de medicii de țară și consemnate în Monitorul oficial, care relevă refuzul românilor de a se vaccina și metodele de fentare a campaniilor inițiate de stat. (subtitlurile ne aparțin)

”Mulţi dintre cei revaccinaţi îşi şterg braţul îndată ce vaccinatorul le întoarce spatele”

”În această circumscripţie de munte, vaccinarea şi revaccinarea antivariolică sunt dificil de realizat şi de verificat, din cauza habitatului risipit şi a unor practici ale populaţiei rurale, care, mărturiseşte medicul nostru, anulează efectul vaccinării: ”mulţi dintre cei revaccinaţi îşi şterg braţul îndată ce vaccinatorul le întoarce spatele; la cei mici, la vaccinaţi, aceasta se face de mame, mătuşe etc, spre a scăpa de indispoziţia copiilor inoculaţi“. Este doar o nouă mărturisire despre neîncrederea ţăranilor în medic şi în medicina modernă.
Să îl lăsăm pe doctorul Hârsu deoparte şi să ne întoarcem la doctorul Vasile Bianu, care, în 1882, era medic al plasei Bistriţa de Sus din judeţul Bacău. Şi el se confruntă cu lipsa de încredere a populaţiei rurale în vaccinarea anti-variolică, iar ţăranii plasei sale ”uzează de toate mijloacele posibile pentru a-şi sustrage progenitura de la hultuire“.

Autoritățile sunt primele care boicotează vaccinarea

”În plus, autorităţile comunale, care ar trebui să îl sprijine în realizarea vaccinării, îşi sustrag cei dintâi copiii de la acest act medical, aşa cum face primarul din comuna Luizi Călugăra, care ”în timpul hultuirii, pe de o parte dădea ordine să se aducă toţi copiii la Primărie, iar pe de alta îşi expedia nevasta şi copiii în cu totul altă direcţie, spre calea iepurelui!“, stârnind consternarea şi tristeţea medicului nostru. Doctorul Bianu ne vorbeşte şi despre imposibila izolare a pacienţilor suferinzi de boli epidemice în acelaşi mediu ţărănesc, unde locuinţa cu o singură cameră este supraaglomerată: ”unde am pune bolnavul, unde pe cei sănătoşi?“. Iată o dilemă în faţa căreia medicul nu are alternativă. Nici încercarea de a izola casa infectată de celelalte case nu poate funcţiona, pentru că ţăranii nu îşi restrâng libertatea de mişcare de dragul vorbelor unui domn, chiar dacă el este medic de plasă. În comuna Flipeni, într-o duminică, doctorul Bianu reuşeşte, totuşi ”cu multă greutate“, să trimită ”acasă împreună cu vătăşelul o mumă cu copilul său în braţe ce suferea de variolă în perioada de descuamaţie, din cârciuma plină de oameni cu copiii lor!“.

Statul se chinuie de 150 de ani să facă românii să accepte vaccinurile

”Nu trebuie să ne închipuim că teama de vaccinare care bântuie mediile ţărăneşti şi corolarul ei – încercarea de a se sustrage de la acest act medical – constituie o atitudine care apare din senin la mijlocul secolului al XIX-lea. Ea este tot atât de veche ca şi metoda profilactică în sine. Statul şi autorităţile ecleziastice fac încă din prima jumătate a secolului al XIX-lea eforturi în vederea acceptării vaccinării de către populaţie.
În concluzie, puţinele rapoarte ale medicilor de plasă sunt o excelentă sursă pentru cunoaşterea lumii rurale din România în a doua jumătate a secolului al XIX-lea” se mai arată în lucrarea istoricului. (Bogdan Tiberiu IACOB)

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 18, 2021 at 6:03 pm

    Mesaj preluat:
    Guvernul australian trece la moneda digitală! Acesta este sfârșitul oricărei libertăți și al înrobirii totale! Criptomonedele și în special Bitcoin au fost calul troian pentru a-i obișnui pe oameni să construiască blockchain-ul și să scape de numerar! Începem. Acum aproape fiecare teorie a conspirației a devenit realitate! Apoi, puteți lua banii de la oameni prin apăsarea unui buton și le puteți permite doar anumite grupuri de produse și servicii pentru ei! Moneda cripto este apoi legată de contul de punct social și cine nu face ceea ce vrea guvernul, ceva este retras sau luat complet și apoi poate muri de foame! Dacă lăsăm vreodată să se întâmple asta, vom fi pierdut! Toți cei care dețin cripto-uri ar trebui să le vândă imediat pentru că conduc noua ordine mondială! Peste tot în lume, numerarul urmează să fie desființat și înlocuit cu bani digitali. Acum nici nu mai trebuie să imprimați bani din senin. Te duci la computer și pur și simplu generezi bani digitali și poți, de asemenea, să creezi tu însuți trilioane prin apăsarea unui buton și să le folosești pentru distrugerea noastră! Și dacă nu te vaccinezi, ți se vor lua toți banii! Scopul este singura monedă mondială și probabil că toate celelalte criptografii vor muri!‼️ Vaccinarea și vaccinarea obligatorie este doar o distragere a atenției! Au nevoie de coduri QR pentru a introduce moneda digitală!
    Totul este foarte clar! ID 2020 nu este o teorie a conspirației ,ci, este în blocurile de start!
    V-ați gândit deja de ce ar trebui vaccinați copiii, deși nu au jucat niciun rol în pandemie? PENTRU A OBȚINE UN COD QR‼️
    Nu folosi coduri QR!

    Acest subiect ar trebui să se răspândească mai mult în contacte! Nu este abordat deloc de multe „canale trezite” „ Asta înseamnă, de asemenea, că multe dintre aceste canale au fost înființate de serviciile secrete pentru a distrage bine atenția către alte subiecte!
    Nimeni nu trebuie să-și piardă timpul astăzi pentru a asculta videoclipul unei asistente supărate! Unde era asistenta asta acum doi ani, unde era acum un an?!

    Acum este foarte, foarte important să rezistați, respingeți QR-ul! Însuși Klaus Schwab a spus: dacă nu o putem face acum, nu o putem face niciodată!

    ‼️ Vă rog, NU LUAȚI COD QR personal! Acesta este cel mai important lucru acum!

    Apreciat de 1 persoană

  2. timisorean1 said, on decembrie 20, 2021 at 2:48 am

    Foarte tare!! Se pare ca nici contra variolei romanii nu prea s-au vaccinat iar variola tot s-a eradicat!! Deci vaccinul?! In orice caz, noi romanii, avem „ceva” in noi! Si se pare ca inca mai avem desi ne ducem tot mai jos ca oameni si ca popor! Iar „ei” urasc acel CEVA!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.