SACCSIV – blog ortodox

Despre noua versiune a Omicron: E „invizibilă”!

Posted in Coronavirus, Marea Britanie by Vali on decembrie 8, 2021

Sursa: https://www.cotidianul.ro/despre-noua-versiune-a-omicron-e-invizibila/

A apărut o nouă versiune a Omicron, de data aceasta „invizibilă”, care nu poate fi distinsă de alte variante cu ajutorul testelor RT-PCR.

Descoperirea a fost făcută în condițiile în care numărul cazurilor de variantă originală Omicron detectate în Marea Britanie a crescut cu 101, ajungând la 437 într-o singură zi, iar Scoția a anunțat revenirea la munca la domiciliu, conform The Guardian.

Varianta invizibilă are multe mutații în comun cu Omicron standard, dar îi lipsește o anumită modificare genetică care să permită ca testele PCR de laborator să fie folosite ca mijloc pentru a găsi cazurile probabile.

Varianta este în continuare detectată ca fiind coronavirus prin toate testele obișnuite și poate fi identificată ca variantă Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate de testele RT-PCR de rutină care dau rezultate mai rapide.

Cercetătorii spun că este prea devreme pentru a ști dacă noua formă de Omicron se va răspândi în același mod ca și varianta Omicron standard, dar că versiunea „invizibilă” este distinctă din punct de vedere genetic și, prin urmare, se poate comporta diferit.

Varianta invizibilă a fost observată pentru prima dată printre genomurile virusului Covid trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada, dar este posibil ca aceasta să se fi răspândit deja la scară mai largă. Dintre cele șapte cazuri identificate până în prezent, niciunul nu se află în Marea Britanie.

Descoperirea a venit în timp ce premierul britanic declara în fața cabinetului că Omicron pare să fie mai transmisibil, iar oficialii au recunoscut că acest lucru va avea consecințe asupra impactului său și asupra probabilității ca alte restricții să fie necesare.

La reuniunea de marți a cabinetului, Boris Johnson le-a spus miniștrilor că „primele indicii” arată că Omicron este mai transmisibil decât varianta dominantă existentă, Delta.

Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a declarat că următorul pas a rămas posibila impunere a așa-numitului plan B, adică certificatul de vaccinare și munca de acasă, acolo unde este posibil.

Pentru moment, sfatul oficial rămâne acela ca oamenii să se întoarcă la locurile de muncă dacă pot, deși trebuie să ia în considerare măsuri cum ar fi aerisirea și testarea.

Scoția a anunțat revenirea la lucrul de acasă, acolo unde este posibil, cel puțin până la mijlocul lunii ianuarie. Premierul Nicola Sturgeon a dezvăluit că aproximativ 4% din cazurile Covid-19 din Scoția sunt susceptibile de a fi varianta Omicron, această cifră fiind „în continuă creștere”. Acest lucru se traduce prin aproximativ 122 de cazuri noi pe zi în Scoția, deși doar 99 de cazuri în total au fost confirmate prin secvențiere genomică.

Descoperirea noii forme de Omicron i-a determinat pe cercetători să împartă descendența B.1.1.529 în Omicron standard, cunoscut sub numele de BA.1, și noua variantă, cunoscută sub numele de BA.2.

„Există două descendențe în Omicron, BA.1 și BA.2, care sunt destul de diferențiate din punct de vedere genetic”, a declarat profesorul Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică al University College London: „Cele două descendențe se pot comporta diferit”.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sky said, on decembrie 8, 2021 at 4:53 pm

  Varianta Omicron va deveni varianta dominanta daca e mai transmisinbila decat Delta, problema lor nu e asta ci faptul ca Omicron e mai „slaba” dpdv simptomatic si nu va mai speria pe nimeni; e mai „slaba” pentru ca are mai multe mutatii si in consecinta virusul devine fin ce in ce mai slab. Planul trebuie grabit.

  Apreciază

  • noname said, on decembrie 9, 2021 at 3:45 am

   este doar obisnuita raceala de fiecare iarna, care este usor diferita in fiecare an, ca si gripa, nimic mai mult. Cel mai intelept ar fi sa incepem sa traim normal, pentru cei care au ramas normali iar pentru cei care au ajuns dependenti de masca si celelalte, sa caute un bun doctor sa ii ajute sa scape de aceste dependente bolnave. poate daca merhg din nou la gradinita sa invete acolo de la cei mici, care au o minte normala. Altfel, frica o sa ii omoare, nu virusul. De altfel, probabil un procent foarte mare au mirit nu de boala ci de frica.

   Apreciază

  • dmaximilian said, on decembrie 9, 2021 at 1:05 pm

   dacă vor şi pot – o să declarare până la urmă că e o variantă mai periculoasă sau că va apare altă variantă mai periculoasă – cu toate că medical&ştiinţific vorbind – orice mutaţie nouă trebuie să fie mai slabă, dar asta într-o lume normală, cât de cât ca în anul 2018

   Apreciază

 2. Clement said, on decembrie 8, 2021 at 9:12 pm


  Despre Diogene, sclavia asumata si contractele incheiate cu societatea farmaceutica Pfizer in vederea achizitionarii unor seruri experimentale, amendata pentru declaratii false, neglijenta, nerespectarea clauzelor procedurale cu 4.661.000.000 $ din anul 2000 pana in prezent.

  Apreciază

 3. carla said, on decembrie 8, 2021 at 9:28 pm

  Simplu și clar, urgent de vizionat.

  Apreciat de 1 persoană

 4. acelas said, on decembrie 8, 2021 at 11:11 pm

  au ales simbolic ceva cu un virus care vine de la extraterestri si omoara

  Apreciază

 5. Catalin said, on decembrie 9, 2021 at 5:11 pm

  ce trebuie sa faca cei ce doresc sa aplice la facultatea de drept din New York:
  https://notesfromtheunderground.substack.com/p/new-york-law-school-application-has
  sa-si selecteze genul dintr-o lista plina de genuri fictive in care „cis male” (termen inventat pentru a distinge barbatii care NU sunt transexuali de cei care sunt) este… ULTIMA OPTIUNE.

  sa-si selecteze pronumele…

  Apreciază

 6. Duhul Capitanului said, on decembrie 10, 2021 at 8:59 pm

  E „invizibila” si totusi „exista”….

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: