SACCSIV – blog ortodox

Raiffeisen România INTERZICE operațiunile cu NUMERAR

Posted in Romania, STIRI by Vali on decembrie 3, 2021

Sursa: https://www.romaniatv.net/prima-banca-din-romania-care-interzice-operatiunile-cu-numerar-ce-se-va-intampla-cu-clientii-raiffeisen-exclusiv-economica_6028663.html

Raiffeisen a început deja această schimbare de șase luni. Mai mult, pentru deţineri mai mari de 500.000 de euro se percepe o taxă anuală de 0,25% (de dobândă nu se pomeneşte nimic). Fiecare client e obligat sță aibă cel puțin o tranzacție online comisionată ca atare.

Se interzice clienților să dețină mai mult de două conturi curente într-un dintre valute – lei, euro, dolari, etc. Rambursările de credit, rată card credit sau renunțarea la serviciile băncii se vor face doar online.

„În continuarea proiectului nostru „agenții fără casierii”, serviciul „operațiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil. Orice operațiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienții care dețin un card, emis de Raiffeisen Bank România”, au anunțat reprezentanții băncii.

De asemenea, operațiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI și EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncționale (MFM) ale Băncii de către clienții care dețin un card emis de Raiffeisen Bank România”. Dacă MFM-urile vor fi suficiente şi funcţionale, noua strategie a băncii se va axa doar pe serviciile clienţilor săi.

Ordinele de plată pe suport de hârtie nu vor mai fi acceptate de bancă pentru a fi executate. Vor fi câteva excepții, iar termenul – limită până la care vor putea fi transmise ordinele de plată e ora 15 a fiecărei zile bancare.

O modificare prevăzută de bancă face referire la gratuitățile existente la momentul actual pentru anumite pachete de cont curent. Cei care au pachete Zero Tot și Zero Simplu trebuie că începând din 1 iunie 2022 să facă măcar o tranzacție lunară electronică ca să beneficieze în continuare de retrageri la numerar.

Filip Stan

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd_2d said, on decembrie 3, 2021 at 2:37 pm

    Lasand chestiile evident, intreb si eu: Vreau sa retrag toate economiile de la banca la anul.sa zicem ca ai 10.000 ROn. Cum ii scoti de la bancomat?

    Bancile sun camatari legali. Ce e acolo nu e al tau. E al lor. Tu ai decat un permis temporar pt care platesti tot din banii tai.

    Daca nu e curent: ghionion.(vezi blackout-ul)
    Daca comentezi s-ar putea sa te vezi cu contul blocat.
    Daca vrei sa ai cash mai mult: ghionion.

    Viitorul o sa fie cam in acest stil: Treceti online ca sa fiti voi comozi azi, dar maine va conditionam accesul ca sa faceti numai cum vrem noi. Daca nu vreti, iti pierzi ce ai la noi.

    Apreciat de 2 persoane

    • scortisoara said, on decembrie 4, 2021 at 6:08 am

      Probabil ca trebuie sa treci oricum pe la ghiseu sa iti inchizi contul de economii asa ca cel mai sigur te duci la banca la ghiseu si le spui ce vrei sa faci .

      Apreciază

  2. gigimutu said, on decembrie 3, 2021 at 6:09 pm

    pai sa demisioneze domle,

    si aici, la noi,cancelarii astia care sunt marionetele strainilor, joianis, curtu pirtu, ciuciu, rafaela, si alti si alti naimiti, care sunt la ciolan acum, si sa punem oameni patrioti si credinciosi, s-apoi mai vedem noi….

    Apreciat de 1 persoană

  3. numerar said, on decembrie 3, 2021 at 7:00 pm

    Raiffeisen, cea mai bună bancă din Austria. Din Austria? O, da, chiar din Austria.

    Apreciat de 2 persoane

  4. oarecare said, on decembrie 3, 2021 at 8:33 pm

    De vreo 2 ani ING e fix la fel. In Timisoara, BCR mai are doar 3 agentii cu cash. Azi chiar am fost la Transilvania de la mine din cartier sa depun niste bani si s-a transformat in agentie de consultanta NO CASH, a trebuit sa merg la alta agentie. Momentan Transilvania are cele mai multe unitati deschise si cu cash, nu stiu daca vor rezista ordinelor de a trece la no cash…

    Chestia e ca din cate am inteles prin Rusia sau Ukraina s-a trecut la bancomate cu cod QR obtinut fireste in urma vax… Profetiile Sfintilor Parinti incep sa se implineasca…

    Apreciat de 4 persoane

    • oarecare said, on decembrie 3, 2021 at 8:41 pm

      La BCR pentru a face o simpla depunere de 100 de lei comisionul este de 20 lei!!! Pentru suma aceasta derizorie trebuie sa iti faci programare telefonic (dar nu raspunde nimeni la telefon) sau online unde se face o uriasa culegere de date: nume, prenume, telefon mobil cu comfirmare prin SMS, adresa de mail, CNP si fireste IP-ul ti-l iau ei in mod automat. Nu poti realiza programarea daca nu faci comfirmarea prin mobil… Si BCR e tot austriaca, ERSTE Group.

      Apreciat de 1 persoană

      • oarecare said, on decembrie 3, 2021 at 9:42 pm

        Iar programarea se face de pe o zi pe alta, nu in aceeasi zi.

        Apreciază

    • Grigore said, on decembrie 4, 2021 at 12:53 am

      Daca se elimina banii fizici si totul este pe baza certificatului de vaccinare, atunci vaccinul este semnul fiarei!

      Apreciat de 1 persoană

  5. Cosmin said, on decembrie 4, 2021 at 3:10 pm

    Raiffeisen Bank intentioneaza sa paraseasca Romania. Informatie din interior, aflata in 2018.

    Luand aceasta masura, cei care au conturi la ei, vor migra spre alte banci, Raiffeisen parasind cu fata curata piata romaneasca motivand ca romanii sunt retrograzi.

    Apreciat de 1 persoană

    • ochiul said, on decembrie 4, 2021 at 6:23 pm

      de ce ar pleca de aici, e raiul pe pamant pt bancheri

      Apreciază

      • Cosmin said, on decembrie 4, 2021 at 8:53 pm

        Nu cunosc motivul pentru care vor sa plece. Am aflat de acum 3 ani ca intentioneaza sa se retraga incet din Romania. Inca nu am informatii contextuale de care sa leg aceasta decizie a lor.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.